Προς το περιεχόμενο

I9-9900k oc

galanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλε, για αρχή δες εδώ 2 πολύ καλούς οδηγούς  για την mobo σου. 

https://www.gigabyte.com/FileUpload/Global/multimedia/2/file/525/946.pdf

Ριξε μια ματια να δείς τι παιζει. Και τα ξαναλεμε εδώ. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο πολυ σαν μπουσουλα το λεω.. θα βαλω cc απο καποιες ρυθμισεις που εχω δει στο thread του overclοck.net . Ισως σε βοηθησουν κ αυτα. 

Μην ασχοληθεις με το Vcore. Πιο πολύ τα βάζω για τα γύρω γύρω. 

https://imgur.com/a/Ul8N4ar

Original post. https://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1711478-gigabyte-z390-aorus-owners-thread-157.html#post27779912

Εγώ πάντως τον έκανα undervolt. Ειχα συνηθισει με dellided 6700K και με χαλασε που εβλεπα 85+ . Τώρα πάιζει στα ~1.13 - 1.14 με εξαιρετικές θερμοκρασιες. 

Επεξ/σία από denis_kos

Έλα ρε.. Μπράβο...  Στα πόσα τον έχεις όμως? Default και  under voltage? 

Θα κάνω τεστακια το πρωί με τα settings που μ έδωσες.. Γτ έχει όμως το xmp disable? 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά εγώ που θέλω να τον αφήσω στοκ συχνότητες και να ανεβάζει μόνος του όταν θέλει έλεγα να βάλω αρνητικό offset . αλλά δεν βρισκω πως να το κάνω στο bios γιατί έχει μόνο καρφωτά vcore .υποθέτω δεν ψάχνω καλά. Αorus master z390 έχω και εγώ . μπορείτε να βοηθήσετε ?

Επεξ/σία από Bigis

39 λεπτά πριν, Bigis είπε

Παιδιά εγώ που θέλω να τον αφήσω στοκ συχνότητες και να ανεβάζει μόνος του όταν θέλει έλεγα να βάλω αρνητικό offset . αλλά δεν βρισκω πως να το κάνω στο bios γιατί έχει μόνο καρφωτά vcore .υποθέτω δεν ψάχνω καλά. Αorus master z390 έχω και εγώ . μπορείτε να βοηθήσετε ?

εκεί που δηλώνεις vcore γράψε normal.

Θα σου ανοίξει επιλογή ακριβώς από κάτω για να δηλώσεις offset.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελεια το εφτιαξα με -0,080 και στοκ settings .μια ερωτηση ακομα .αγορασα μνημες  https://www.skroutz.gr/s/14161425/G-Skill-Sniper-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GSXWB.html οπως μου προτεινε ενα μελος και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με την μια 3200 . και απο οτι λενε μπορουν να πιασουν 3200 14-16-17-28 . εχει καποιος εμπειρια απο manual overclock σε μνημες γιατι το χανω εκει μεσα.

Επισης κανω το benchmark του CPUZ  και μου βγαζει στην καλυτερη 5502,2 στο multi-core και 560,7 sto single core. απο οτι βλεπω στο database του CPUz  5903 multicore και  580 single core.βγαζουν . γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα εχω κανει καμια πατατα λετε ?

Επεξ/σία από Bigis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

0.08 έβαλες επειδή το τέσταρες ή επειδή έτσι λένε τα βιντεάκια στο youtube?

Βάλε optimized defaults και μετά xmp. Πάρε μετρήσεις σε benchmarks.

Μετά αφού δεν θες να κάνεις oc ξεκίνα να κατεβάζεις το vcore μέχρι να είσαι ικανοποιημένος από το θόρυβο που (δεν) θα κάνει η ψύκτρα σου.

Μην ψάχνεις να βρεις το κατώτατο stable voltage του cpu γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα αποδίδει κατάτι χειρότερα.

Πάρε μετρήσεις κι από κάνα άλλο bench για να συγκρίνουμε.

Νομίζω στοκ ούτε ο δικός μου βγάζει 580 single core στο cpu-z.

1 ώρα πριν, Bigis είπε

και απο οτι λενε μπορουν να πιασουν 3200 14-16-17-28 . εχει καποιος εμπειρια απο manual overclock σε μνημες γιατι το χανω εκει μεσα.

Πιθανόν να μπορούν.

Φορτώνεις xmp όπως είπαμε παραπάνω. Πας στο memory frequency settings και αλλάζεις από auto σε manual timing.

Προσοχή OXI advanced manual. Μετά μπαίνεις στα timing controls και σου βγάζει πάνω πάνω τα standard timings.

Εκεί ξεκίνα τα πειράματα στα standard timings, πιθανότατα το command rate θα στο εμφανίζει στα advanced timings αν θες να το αλλάξεις.

Πολύ πιθανόν να πρέπει να δώσεις λίγο τάση παραπάνω στη ram αν αρχίσεις να χαμηλώνεις τα timings ή να αυξάνεις τη συχνότητα.

Γενικά μην ξεπεράσεις το 1.45v για 24/7.

---

Τέλος έχε το νου σου γιατί οι τιμές που δίνεις manual στα timings της ram δεν αλλάζουν αν ξαναφορτώσεις το xmp

και καμιά φορά ούτε σε Load optimized defaults, επομένως αν θες να αναιρέσεις μία τιμή που έδωσες πρέπει να

ξαναμπείς στο timings menu και να θέσεις είτε την τιμή του xmp είτε να γράψεις auto.

Ακόμα κι αν αλλάξεις συνολικά τα timings σε auto, όσα έχεις θέσει manually υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν

μέχρι να πας και να τα βάλεις ένα ένα στο auto. Το τονίζω γιατί μπορεί να σε παιδέψει.

---

3 ώρες πριν, Bigis είπε

Παιδιά εγώ που θέλω να τον αφήσω στοκ συχνότητες

Αorus master z390 έχω και εγώ

Πάλι καλά που δεν πήρες την Z390 AORUS EXTREME για να τον αφήσεις στοκ.🤣😂🤣😂

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101

1 ώρα πριν, Bigis είπε

τελεια το εφτιαξα με -0,080 και στοκ settings .μια ερωτηση ακομα .αγορασα μνημες  https://www.skroutz.gr/s/14161425/G-Skill-Sniper-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GSXWB.html οπως μου προτεινε ενα μελος και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με την μια 3200 . και απο οτι λενε μπορουν να πιασουν 3200 14-16-17-28 . εχει καποιος εμπειρια απο manual overclock σε μνημες γιατι το χανω εκει μεσα.

Επισης κανω το benchmark του CPUZ  και μου βγαζει στην καλυτερη 5502,2 στο multi-core και 560,7 sto single core. απο οτι βλεπω στο database του CPUz  5903 multicore και  580 single core.βγαζουν . γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα εχω κανει καμια πατατα λετε ?

Καλησπέρα, εγώ εγραψα το σχόλιο στο Σκρουτζ, τελικά δουλεύουν και σε 14-16-16-28 με 1.37. Σε Ιντελ λογικά θα είναι και καλύτερα.

• Like 1
  • Thanks 1

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω την Aorus Ultra και θέλω απλώς να βελτιώσω τις θερμοκρασίες του 9900k. Βλέπω το Vcore στο auto δίνει περίπου 1.33v ή και λίγο παραπάνω σε διάφορα benchmarks με HWmonitor. Το έχω βάλει manual στο 1.25 στο bios και απο δίπλα γράφει το default είναι 1.20v. Στο auto οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες.... Με το 1.25v που το έβαλα τώρα είναι νορμάλ όλα και στα benchmarks δείχνει σε full load 1,18v και σε idle 1.260v με το HWmonitor. Με 1.24v και κάτω crashάρει. Εκτός απο Vcore Voltage δεν πείραξα τίποτα άλλο, όλα είναι default. Πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο; Να το αφήσω έτσι; Υπάρχει περίπτωση να κάνω καμιά ζημιά στον επεξεργαστή;

Επεξ/σία από Rapido

22 ώρες πριν, Rapido είπε

Παιδιά έχω την Aorus Ultra και θέλω απλώς να βελτιώσω τις θερμοκρασίες του 9900k. Βλέπω το Vcore στο auto δίνει περίπου 1.33v ή και λίγο παραπάνω σε διάφορα benchmarks με HWmonitor. Το έχω βάλει manual στο 1.25 στο bios και απο δίπλα γράφει το default είναι 1.20v. Στο auto οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες.... Με το 1.25v που το έβαλα τώρα είναι νορμάλ όλα και στα benchmarks δείχνει σε full load 1,18v και σε idle 1.260v με το HWmonitor. Με 1.24v και κάτω crashάρει. Εκτός απο Vcore Voltage δεν πείραξα τίποτα άλλο, όλα είναι default. Πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο; Να το αφήσω έτσι; Υπάρχει περίπτωση να κάνω καμιά ζημιά στον επεξεργαστή;

Γράψε στο θέμα για coffee lake στο υποφορουμ των επεξεργαστών. (Λίγο πιο πάνω στην λίστα) Είμαι από κινητο και τα λινκς είναι μανίκια...

Λογικα θες να ανοίξεις το MCE και να δώσεις αρνητικό offset περίπου 0.1 για να δουλέψει, κάτι τέτοιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...