Netr0nic Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Έχω αλλάξει την μπαταρία σε ένα Galaxy S6 συγγενικού προσώπου του οποίου η παλιά ήταν μαύρα χάλια, 2-3 ώρες SOT έβγαζε με το ζόρι. Επίσης έκανε τα κλασικά τρελά που το ποσοστό της έκανε σκαμπανεβάσματα (από 80 σε 30% κτλ). Την καινούργια μπαταρία την αγόρασα από το e-shop.gr, αυθεντική παραγωγής 2018. Όταν έκανα την αλλαγή παρατήρησα ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η αυτονομία (πλεον βγαζει σχεδόν την μέρα με δεδομένα στο on) αλλά το θεματάκι με το ποσοστό της μπαταρίας που ανεβοκατεβαίνει οπότε να ναι (εικονικά έστω) υπάρχει ακόμα! Να τονίσω ότι μετά την αντικατάσταση προχώρησα επιτόπου σε επαναφορά του κινητού. Στην συνέχεια δοκίμασα να καλιμπράρω την νέα μπαταρία αφήνοντας να σβήσει εντελώς το κινητό (ώσπου να μην ανάβει καθόλου) και ακολουθώντας την γνωστή διαδικασία αλλά παλι τα ίδια... Ενώ η μπαταρία έχει πολύ καλή απόδοση και το κινητό μεγαλύτερη αυτονομία από πριν το ποσοστό της κάνει τρελά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να το φορτίσω φουλ και μόλις φτάσει στα 30-40% ξαφνικά να πέσει στα 10 πχ και παει λέγοντας. Τι άλλο μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Σε άλλες περιπτώσεις που μου έχουν τύχει συνήθως με καλιμπράρισμα της μπαταρίας έστρωνε, τώρα δεν το βλεπω... Έχω διαβάσει ότι αυτό έχει να κάνει κάποιες φορές με ένα αρχείο του λειτουργικού το οποίο κρατάει το status της παλιάς μπαταρίας (το λέω μπακαλίστικα τώρα να μην πολυλογώ) με αποτέλεσμα να έχω το ίδιο θέμα με την νέα, μπορεί να διορθωθεί με root κτλ αλλά δεν το έχω ψάξει περαιτέρω... Κατά πόσο ισχύει αυτό, γνωρίζει κάποιος? Μπορεί το πρόβλημα να μην έχει να κάνει με την μπαταρία αποκλειστικά αλλά με κάποιο άλλο κομμάτι hardware? Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια θα ήταν χρήσιμη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα