rockxk Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 γεια σας, σε ενα γραφειο που εχει 3 υπολογιστες και 1 λαπτοπ θελω ολοι να βλεπουν ενα φακελο και να δουλευουν εκει τα αρχεια τους word-excel προς το παρον εχω φτιαξει ενα φακελο(share) στον 1 υπολογιστη και γινεται η δουλεια μια χαρα! το δικτυο ειναι απλο (workgroup) μεσω ρουτερ εννοειται οτι υπαρχει ενας εξωτερικος δισκος και μια φορα την εβδομαδα γινεται το backup(copy-paste + overwrite files!!!) = αυτο ομως εινα πολυ κουραστικο γιατι τα αρχεια ειναι γυρω στα 300gb οποτε κανει κατι ωρες να τελειωσει η αντιγραφη.... οποτε σκεφτηκα τη λυση του NAS σε RAID 1 και ερωτω: 1.το NAS κανει για τη δουλεια που το θελω? να δουλευουν οι χρηστες πανω στο Nas τα αρχεια? 2.μου φτανουν οι 2 δισκοι απο 2 τερα ο καθενας? 3.το RAID 1 ειναι το MIRROR . σωστα? δηλαδη δουλευει ο πρωτος κανει mirroring καποια στιγμη στον αλλο που καθεται ετσι ωστε αν καει ο πρωτος υπαρχουν τα αρχεια στον 2ο. σωστα? 4. θα χρειαστω καλου κακου και ενα ups? 5. το mirroring ειναι ευκολο να το προγραμματισω? 6. ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ = ΠΙΟ NAS ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΩ? (ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ SYNOLOGY + WD RED-PURPLE 24H/D) 7. ειδα wd mycloud. πως λειτουργει αυτο? ειναι το nas χωρις δισκους και τα αρχεια ειναι στο ιντερνετ? το λεω γιατι αν μπορει να δουλευτουν τα αρχεια και απο το σπιτι θα με βοηθησει αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZauZ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Η καλύτερη λύση είναι Synology + 2 red δίσκους. Τα αρχεία σου θα μπορείς να τα βλέπεις και από internet (θα εγκαταστήσεις την ανάλογη εφαρμογή μέσα από το λειτουργικό του synalogy). Το μόνο αρνητικό είναι ότι ανεβάζει το κόστος το synology αλλιώς για mirroring θα μπορούσες να κάνεις δουλειά και με κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/10946026/RaidSonic-Icy-Box-IB-RD3621U3.html (όμως είναι USB 3.0) όχι δικτυακό. Άλλη εναλλακτική είναι αν έχει κάποιο PC να κάνεις εκεί το mirroring και share ότι χρειάζεσαι. Προσωπικά θα έμενα μακριά από έτοιμο WD MyCloud ... έχω κακές εμπειρίες με εξωτερικά MyBook (δεν ξέρω αν είναι όμως της ίδιας λογικής) τα οποία χτύπησαν πλακέτα και στη συνέχεια ανακάλυψα ότι έγραφαν τα αρχεία κωδικοποιήμενα και δεν μπορούσα απλά να βγάλω τον δίσκο και να τον βάλω σε ένα άλλο μηχάνημα να κάνω τη δουλειά μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockxk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 ωραιο και οικονομικο αυτο! αντεχει ομως να δουλευει 24ωρο για χρονια? γιατι μπορω ν το συνδεσω σε ρουτερ που ναχει usb και να κανω τη δουλεια μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZauZ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, rockxk είπε αντεχει ομως να δουλευει 24ωρο για χρονια? Θα σου απαντήσω σε μερικά χρόνια τότε. Φαντάζομαι ότι για mainstream δουλειά γραφείου χωρίς τεράστιες απαιτήσεις δεν θα έχεις θέμα. Το έχει συνάδελφος μου και το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι σβήνει αυτόματα τους δίσκους όταν δεν γράφουν / διαβάζουν (μετά από κάποιο διάστημα) , π.χ. το βράδυ και μέχρι τώρα (πρέπει να είναι κανά 6μηνο είναι πολύ ευχαριστημένος). Το έχω αγοράσει και εγώ αλλά ακόμα στο ράφι είναι. Δεν έχω προλάβει να το στίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Αν θελεις κατι εγγυημενο για Χρονια και Χρονια 24/7 χρηση πας σε επαγγελματικο rack που κοστιζει ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν κάνεις synchronize με αποτέλεσμα να παίρνεις backup συνέχεια τα ίδια πράγματα από την αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantelikas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Νομίζω είναι πιο απλή και ίσως και φτηνότερη μακροπρόθεσμα η χρήση cloud storage. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Και πως θα κάνει upload 300GB στο cloud? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockxk Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 elorant υπαρχει προγραμμα που να συγχρονιζει και να αντιγραφει μονο τα αλλαγμενα? γιατι μπαινουν 4 χρηστες και αλλαζουν αρχεια μεσα σε πολλους και διαφορετικους φακελους ταυτοχρονα pantelikas το cloud το φοβαμαι. ποσα γιγα μπορει να δεχτει zauz ο φιλος σου το δουλευει συνεχεια ή απλα το συνδεει κανει μπακαπ και το ξεσυνδεει? εγω θελω να δουλευουν πανω του μαλλον παω για το synology218 που πιστευω με 2 wd red pro θαμαι οκ , εχετε να προτεινεται καποιο αλλο και γιατι? το κοστος του ειναι αρκετα υψηλο μαζι με τους 2 δισκους!!! να τονισω απλα αρχεια excel δουλευω.οποτε θελω και το λιγοτερο δυνατο κοστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Απαντάω σε όσα όσα ρωτάς κι ο καθένας μετά μπορεί να σου απαντήσει επιπλέον. Το synchronize αυτό σημαίνει, αντιγραφή μόνο σε όσα έχουν αλλάξει. Το cloud μπορεί να δεχτεί TBs, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να έχεις αρκετό bandwidth να ανεβάσεις τα data. Το NAS μπορούν να το δουλεύουν πολλοί ταυτόχρονα και βέβαια το αφήνεις μονίμως συνδεδεμένο. Δεν είναι για μπακάπ, αν και πολλοί το παίρνουν γι αυτό. Είναι για να έχεις σε ένα κεντρικό υπολογιστή τα αρχεία σου από όπου έχουν όλοι πρόσβαση. Το NAS είναι ένας μικρός υπολογιστής με δικό του λειτουργικό σύστημα (κάποια παραλλαγή του Linux). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockxk Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 οκ elorant τωρα καταλαβα τι σημαινει nas. ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις για συγχρονισμο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Αυτό: https://www.2brightsparks.com/syncback/sbse.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockxk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 ok σευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZauZ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, rockxk είπε zauz ο φιλος σου το δουλευει συνεχεια ή απλα το συνδεει κανει μπακαπ και το ξεσυνδεει? εγω θελω να δουλευουν πανω του Δουλεύει 24x7 γιατί εκτός από τα δικά του αρχεία εκεί σώζει και backup από κάμερες ασφαλείας. Επίσης σύνδεσα και εγώ το δικό μου και έχω να πώ ότι το raid 1 (έβαλα 2 4άριδες δίσκους να τον βλέπει ως 1 4άρι) ήταν το πιο εύκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Κυριολεκτικά 1 κουμπάκι. Από ταχύτητα με τους 2 WD RED (όχι πολύ γρήγοροι δίσκοι) έχω από 25 έως 40 MB/sec μεταφορά δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες που είναι υπεραρκετό για backup αλλά και για τη δουλειά που εσύ θες να κάνεις. Είναι αθόρυβο και πολύ μικρό σε μέγεθος που το "κρύβεις" εύκολα όπου θες και το ξεχνάς. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από ZauZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockxk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) zauz μαλλον αυτο θα κανω λογω κοστους δηλαδη αντιγραφω τα αρχεια στον πρωτο και μετα τους συνδεω και παταω ενα κουμπακι και φτιαχνει το raid? ειναι και hot swap αν χαλασει ο ενας απτους 2? καλυτερα συνδεδεμενο στο ρουτερ ή σε υπολογιστη? μπορει ναχει διαφορα στη ταχυτητα? και τελευταιο, υποστηριζει απομακρυσμενη προσβαση ή μονο το nas εχει αυτη την δυνατοτητα? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από rockxk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα