Προς το περιεχόμενο

Η Samsung τερματίζει την παραγωγή 4K Ultra HD Blu-ray players

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, aris1986 είπε

Μια φορά έβαλα Blu Ray σε κονσόλα απλά για να πω ότι έβαλα και εγώ. Ποτέ ξανά. Έχουν πεθάνει τα CD, DVD και Blu Ray ειδικά τα BR που γεννήθηκαν στη λάθος εποχή.

To streaming τα τελείωσε αυτά και η αύξησης της ταχύτητας του Ίντερνετ.

ναι μεν.. αλλά η ποιότητα εικόνας του streaming είναι γτπ σε σχέση με το bluray

ακόμα και σε σχέση με ένα καλό rip τύπου remux απέχει αρκετά 

• Like 5
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

38 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Κρίμα που αρχίζουν να σταματάνε και αυτό το φυσικό μέσο ίσως το τελευταίο προπύργιο... ίσως για λόγους κόστους και λανθασμένου timing,δεν καθιερώθηκε αυτό το format πολύ,στα 4Κ Blue ray δισκάκια,αφού σχετικά λίγες ταινίες η σειρές γυρίζονταν με προοπτική πραγματικού 4Κ (οι περισσότερες γίνονται upscaled),το "πραγματικό" 4Κ έχει μεγάλη διαφορά σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με το 1080p που και αυτό άργησε σχετικά στο να βλέπουμε True 1080p ταινίες όμως εφόσον δεν υπήρχε το streaming και οι μεγάλες ταχύτητες στο διαδίκτυο,τελικά έγινε standar στίς περισσότερες.Πάνω που λέγαμε μήπως δούμε να εκμεταλεύονται περισσότερες ταινίες το μέσο αυτό,ήρθε το streaming και μας κόβει σιγά αλλά σταθερά ενα ακόμη το φυσικό μέσο,κρίμα γιατί τουλάχιστον για εμένα και πιστεύω αρκετούς που ζήσαμε την εποχή των φυσικών μέσων,ήθελα να συνεχίσουν να υπάρχουν και αυτά ως επιλογή για κάποια χρόνια ακόμα,έστω παράλληλα με το ψηφιακό φορμάτ <_<  

Μην ανυσηχεις..ειμαι και εγω λατρης των φυσικων μεσων και θα συνεχισουν να υπαρχουν οπως βινυλιο κλπ...οταν κατι ειναι χειροπιαστο εχει καποια αλλη φιλοσοφια ειδικα στο μυαλο των συλλεκτων.

• Like 2
  • Thanks 2

4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Πράγματι. Για την ώρα βέβαια (που μπορεί να διαρκέσει κάμποσα χρόνια).

όταν σβήσουν τα δισκάκια και όλα online αν πέσει το ίντερνετ τότε δεν θα παίζει τίποτα για όσο δεν έχεις σύνδεση. ενώ το δισκάκι και offline παίζει κανονικά. το δισκάκι πάντα κρατά τα αρχεία ασφαλή. ο δίσκος- backup online χωρίς ίντερνετ δεν βγάζει τίποτα.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

btw το remux  δεν ειν rip. το remux δεν εχει διαφορα στην ποιοτητα απο την πηγη ( dvd, bd). απλα αλλαζει το δοχειο σε mkv. αν και ενα πολυ καλο rip μπορει να δωσει και μικροτερο μεγεθος και να διορθωσει τυχον προβληματα της πηγης, εφοσον βεβαια ο encoder ξερει τι κανει και ειναι πολυ ταλαντουχος.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2

2 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε

Επίσης μην ξεχνάτε και πόσο χάλια είναι ο ήχος από streaming, σε σχέση με το δισκάκι.

σιγουρα απο steaming δεν βγαινει lossless ηχος και ουτε το 1/3 του bitrate ενος bluray. κι εγω enthusiast ειμαι αλλα ποσοι ειμαστε? χαλαρα κατω απο 10%. οι περισσοτεροι και εφοσον εχουν καλουτσικο ιντερνετ streamαρουν.

• Like 2

2 λεπτά πριν, rofl είπε

σιγουρα απο steaming δεν βγαινει lossless ηχος και ουτε το 1/3 του bitrate ενος bluray. κι εγω enthusiast ειμαι αλλα ποσοι ειμαστε? χαλαρα κατω απο 10%. οι περισσοτεροι και εφοσον εχουν καλουτσικο ιντερνετ streamαρουν.

Αυτό!! είναι η ευκολία που παρέχει το ίντερνετ. Δεν ξέρω πόσοι έχουν ακούσει dolby true-hd και dts-hd master audio στο σπίτι τούς.

Με όσους φίλους έχω δει μαζί ταινία με τα συγκεκριμένα formats έχουν πάθει πλάκα.

Είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας μιας θέασης ταινίας ο ήχος και σχεδόν κανείς δεν του δίνει σημασία δυστυχώς.

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω να βάλω το οποιοδήποτε δισκάκι σε pc η γενικα σε αλλο μηχανημα χρόνια τώρα 

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
  • Like 1

3 ώρες πριν, xxatziva είπε

όταν σβήσουν τα δισκάκια και όλα online αν πέσει το ίντερνετ τότε δεν θα παίζει τίποτα για όσο δεν έχεις σύνδεση. ενώ το δισκάκι και offline παίζει κανονικά. το δισκάκι πάντα κρατά τα αρχεία ασφαλή. ο δίσκος- backup online χωρίς ίντερνετ δεν βγάζει τίποτα.

και αν σου γδαρθει το δισκακι...αντιο ζωη..ενω μεσω internet...θα περιμενεις λιγο να σου ξαναερθει..

ε ναι τα δισκοειδη τελειωσαν.  το περιεργο συμπτωμα ειναι οτι αδειαζει πολυ το σπιτι. ραφια με cd dvd φευγουν στερεοφωνικα βιντεο, συν βιβλια περιοδικα εφημεριδες. 

4 ώρες πριν, xxatziva είπε

Και αμα πεσει το ρευμα ουτε τα δισκακια μπορεις να χρησιμοποιησεις.

Το internet πλεον εχει προαχθει σε αγαθο πρωτης αναγκης. Αν πεσει, περιμενεις λιγο να ξαναρθει, οπως το ρευμα.

Φυσικα αν δεν νιωθεις καλα χωρις Backup μπορεις και να τα κρατας ολα σε offline αρχεια σε ενα τοπικο δισκο (ο οποιος μπορει να χαλασει και αντιο TB :D)

Το θέμα είναι άλλο.... μήπως σιγά σιγά θεωρηθεί άχρηστο και το 4Κ?

Γιατί οι παραγωγές ταινιών 4K όπως έγινε και στο 3D είναι ελάχιστες και στο streaming αόρατες,,,

Η τεχνολογία τρέχει...η παραγωγή όμως μπουσουλάει....

Εκτός αν αρχίσουμε να βλέπουμε τον Αυτιά με 4Κ ανάλυση..τότε πάω πάσο.

Για τα δισκάκια δε θα πω τίποτα στη γυναίκα μου γιατί θα μου  ζητήσει να πετάξω την περιουσία μου 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εμμονές της sony σχετικώς με το bd και την ασφάλεια του, έφεραν και την πτώση του. Ούτως ή άλλως από την αρχή του δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Συνεχώς κουτσαίνοντας πήγαινε μέχρι που σταμάτησε. Λίγο η έλλειψη σωστών προγραμμάτων εγγραφής , λίγο το cinavia που με το έτσι θέλω έβαλε σε όλες τις συσκευές, και φυσικά την αδικαιολόγητη κίνηση να μην ενσωματώσει το 4κ bd σε bdxl , αλλά σαν ξεχωριστό format, με νέα bd-rom, έφερε την καταστροφή. Βέβαια , οι υπόλοιποι κατασκευαστές δε στάματησαν να φτιάχνουν , προς το παρόν μόνο η samsung το σταμάτησε, όπως και την oled, αλλά η δεύτερη μία χαρά θα ανθίσει. Οι συσκευές της samsung στο blu-ray , ήταν απλώς γιο-γιο , σε πωλήσεις έπιαναν αράχνες στα ράφια. Για του λάτρεις φυσικά , δεν πάιζει κανένα ρόλο. Το δισκάκι θα παραμένει στην κορυφή της προτίμησης τους. Πολλοί ακόμη προτιμούν να εγγράψουν audio cd και ύστερα για λόγους αρχείου να περάσουν τη μουσική σε υπολογιστή. 

και φυσικά το ότι άργησαν πάρα πολύ να ωθήσουν προσιτές συσκευές

Επεξ/σία από gdriver

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...