Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ThReSh είπε

Good lord... 😛

Fixed, πλήρης μορφή:

"Good lord....ΚΑΛΥΒΕ μας μη μας πέσει ο ουρανός   κανένα blu ray στο κεφάλι!"

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ουτε καν θυμαμαι ποτε επαιξα το τελευταίο BR disk.... Η τεχνολογία αυτη εχει πεθάνει απο καιρο!

Streaming! Να ζήσει ο νέος βασιλιάς!!

Δημοσ.

Λέτε να σταματήσουν τα δισκάκια? 

Και στα Blu ray Rip που κατεβάζω από τι θα γίνεται το Rip?? 

Πέρα από την πλάκα, οι δίσκοι υπήρχαν για ένα μόνο λόγο. Να έχεις υψηλής ποιότητας περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή. 

Δηλαδή κάλυπταν την αδυναμία του Internet. 

Αν φτάσουμε σε σημείο να γίνεται streaming σε ανάλογη ποιότητα, τότε όντως δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. 

• Like 2
Δημοσ.

Κρίμα για εμάς τους συλλέκτες που μας αρέσει να βλέπουμε, χαϊδεύουμε, μυρίζουμε 😋 όλα αυτά τα δισκάκια- παιχνίδια ps4

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gdimitris είπε

Και πως θα βρίσκουμε RIP τώρα????? Απο το κακό στο χειρότερο πάμε 

Πού μένεις; Εγω με virgin media εχω 200αρα αλλα το βρωμο λάπτοπ μου μεχρι 100 σηκώνει

Γερμανία Vodafone (Kabel Deutschland) καλωδιακό έχω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, anthkout είπε

Κρίμα για εμάς τους συλλέκτες που μας αρέσει να βλέπουμε, χαϊδεύουμε, μυρίζουμε 😋 όλα αυτά τα δισκάκια- παιχνίδια ps4

Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι αν σταματησει η Samsung να παραγει players, βγαζουν αλλοι και μαλιστα καλυτερους...ταινιες υπαρχουν και θα συνεχισουν να βγαινουν, οποτε δεν σε εμποδιζει τιποτα να εμπλουτισεις την συλλογη σου.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι αν σταματησει η Samsung να παραγει players, βγαζουν αλλοι και μαλιστα καλυτερους...ταινιες υπαρχουν και θα συνεχισουν να βγαινουν, οποτε δεν σε εμποδιζει τιποτα να εμπλουτισεις την συλλογη σου.

Έλα ντε. Λες και ήταν ποτέ καμιά δύναμη στα δισκοπαικτικά η Samsung. Απλά έβγαζε για να βγάζει. Σαν την LG. Αστειότητες δηλαδή αν κάποιος ήθελε σοβαρο BR και UHD BR.

• Like 1
Δημοσ.

Και να ρωτήσω εγώ κάτι...

Έστω ότι θέλω να έχω νόμιμα συλλογή με ταινίες σε υπερυψηλή ποιότητα. Πώς ακριβώς θα γίνει; Όταν θα τις αγοράζω (από οπουδήποτε) θα μου λένε κάτσε 5-6 ώρες και κατέβαζε; Ή θα μου λένε ότι δεν μπορώ να τις έχω σπίτι μου και θα πρέπει όποτε θέλω να τις δω να τις streamάρω από το internet; Και εγγυώνται ότι θα υπάρχει σε ανάλογη ποιότητα; Θέλω να πω ότι ένα δισκάκι BluRay σε 4Κ έχει ένα bitrate από 40 έως 70 Mbps (ανάλογα τη διάρκεια και τις σκηνές της ταινίας). Στην περίπτωση streaming θα έχει το ίδιο ή θα την πετσοκόψουν για να streamάρεται πιο εύκολα με τη γελοία δικαιολογία "ε, εντάξει μωρέ, καλά είναι και τα 10 Mbps (πχ), του φτάνουν". Γιατί προφανώς (και δε μιλάω για μένα, αλλά ξέρω αρκετές περιπτώσεις) όποιος έχει σκάσει μερικά χιλιάρικα σε εξοπλισμό (4Κ OLED, surround κτλ) δεν το κάνει για να βλέπει τις ταινίες στο star.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, TsironakosMix είπε

Το ps4 μας καλυβει μιας και λιγες ταινιες βγαινουν σε 4κ

Σε καλύβει ναι.

Δημοσ.

Το τι διαβάζουμε εδώ μέσα...

"Δεν υπάρχουν ταινίες που να γυρίζονται σε native 4k".

Πραγματικά κλαίω από τα γέλια με το συγκεκριμένο.

Οι ταινίες συνήθως γυρίζονται σε τραγικά υψηλότερες αναλύσεις για ευκολότερη επεξεργασία:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_motion_picture_film_formats

Ακόμα και οι low budget γυρίζονται ψηφιακά σε 8k πια.

"Θα καταργηθεί το 4k, όπως το 3D".

Εδώ δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω από τα γέλια ή απλά να κλάψω.

Πάμε για 8k αναλύσεις, πάμε για modular τηλεοράσεις για ακόμα πιο υψηλές αναλύσεις και συζητάμε να καταργηθεί το 4k, επειδή η live τηλεόραση δεν έχει ακόμα ούτε καθαρό Full HD. Καταρχάς, καλά κάνουν και δεν έχουν στην Ελλάδα πιο υψηλή ανάλυση. Δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιολογηθεί το κόστος αναβάθμισης από μια τόσο μικρή (που συρρικνώνεται μάλιστα με γοργούς ρυθμούς) αγορά. Δεν πατάνε ένα κουμπί και βαριούντε να το κάνουν. Είναι τεράστιο το κόστος κι η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει καν τον εξοπλισμό να δει τη διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TasMan είπε

Και να ρωτήσω εγώ κάτι...

Έστω ότι θέλω να έχω νόμιμα συλλογή με ταινίες σε υπερυψηλή ποιότητα. Πώς ακριβώς θα γίνει; Όταν θα τις αγοράζω (από οπουδήποτε) θα μου λένε κάτσε 5-6 ώρες και κατέβαζε; Ή θα μου λένε ότι δεν μπορώ να τις έχω σπίτι μου και θα πρέπει όποτε θέλω να τις δω να τις streamάρω από το internet; Και εγγυώνται ότι θα υπάρχει σε ανάλογη ποιότητα; Θέλω να πω ότι ένα δισκάκι BluRay σε 4Κ έχει ένα bitrate από 40 έως 70 Mbps (ανάλογα τη διάρκεια και τις σκηνές της ταινίας). Στην περίπτωση streaming θα έχει το ίδιο ή θα την πετσοκόψουν για να streamάρεται πιο εύκολα με τη γελοία δικαιολογία "ε, εντάξει μωρέ, καλά είναι και τα 10 Mbps (πχ), του φτάνουν". Γιατί προφανώς (και δε μιλάω για μένα, αλλά ξέρω αρκετές περιπτώσεις) όποιος έχει σκάσει μερικά χιλιάρικα σε εξοπλισμό (4Κ OLED, surround κτλ) δεν το κάνει για να βλέπει τις ταινίες στο star.

Το τραγικό με τα on-line είναι ότι και να αγοράσεις μια ταινία 4Κ οι κινηματογραφικές εταιρίες ΔΕΝ σου επιτρέπουν να την κατεβάσεις σε 4Κ παρά μόνο σε HD. Μόνο streaming 4Κ επιτρέπεται! Άντε γεια, δισκάκια FTW!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο αποτυχημένο μέσο CD DVD,BR έχω πετάξει άπειρα,συνέχεια κολλήματα.Καιρος ήταν και άργησε.Αποθηκευτικό μέσο μόνο nand flash.

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Istros είπε

Το πιο αποτυχημένο μέσο CD DVD,BR έχω πετάξει άπειρα,συνέχεια κολλήματα.Καιρος ήταν και άργησε.Αποθηκευτικό μέσο μόνο nand flash.

Δεν είναι θέμα αποθηκευτικού έσου αλλά format. Για την ώρα το streaming λόγω περιορισμών υπολείπεται αρκετά.

Επεξ/σία από Pleo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...