Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το μήνυμα αυτό δηλώνει ότι η κάρτα δεν είναι εγκατεστημένη (μάλλον).

Πφφφ.. Πολύ μπέρδεμα οι υπολογιστές 😛 Διαβάζεις,διαβάζεις και στ τέλος κάτι γίνεται και ανακαλύπτεις πως δε ξέρεις τίποτα!

Τώρα εγώ είμαι σε δίλημμα. Να τσεκάρω για διαδικασία εγκατάστασης vga , ή να τ αφήσω έτσι μη τυχόν κι έχει ξεραθεί τελείως η πάστα στ κάρτα γραφικών και μ αφησεί στα μισά της διαδικασίας;; 

Ευχαριστώ πολύ κιόλας για όλες τις απαντήσεις!!!

Δημοσ.

Η μητρική σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Αν ναι αφαίρεσε την nv και προσπάθησε να στήσεις αυτήν.

Για την κάρτα πιστεύω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να την δοκιμάσεις είναι να τη βάλεις σε άλλο σύστημα. Δοκίμασε όμως να καθαρίσεις το σύστημα με το ddu (display drivers uninstaller) από ότι vga drivers έχει, κάνε επανεκκίνηση και ξαναδοκίμασε να στήσεις την κάρτα γραφικών.

Κάτι τελευταίο... Από ποιον κατασκευαστή είναι η κάρτα γραφικών; Συμβαίνει κάποιες φορές να θέλει σαν πρώτους drivers να βάλεις αυτούς από τον κατασκυαστή (π.χ. asus) και μετά να κάνεις update από nvidia. Δες στο site για drivers ή αν έχεις cd/dvd δες αν έχει εκεί drivers για 7άρια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, micos000 είπε

Η μητρική σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Αν ναι αφαίρεσε την nv και προσπάθησε να στήσεις αυτήν.

Για την κάρτα πιστεύω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να την δοκιμάσεις είναι να τη βάλεις σε άλλο σύστημα. Δοκίμασε όμως να καθαρίσεις το σύστημα με το ddu (display drivers uninstaller) από ότι vga drivers έχει, κάνε επανεκκίνηση και ξαναδοκίμασε να στήσεις την κάρτα γραφικών.

Κάτι τελευταίο... Από ποιον κατασκευαστή είναι η κάρτα γραφικών; Συμβαίνει κάποιες φορές να θέλει σαν πρώτους drivers να βάλεις αυτούς από τον κατασκυαστή (π.χ. asus) και μετά να κάνεις update από nvidia. Δες στο site για drivers ή αν έχεις cd/dvd δες αν έχει εκεί drivers για 7άρια.

Χμ δεν πολύ καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω.. 😔

Και η αλήθεια είναι πως κοίταξα κι έναν άλλο παλιό υπολογιστή που χαμε, αλλά δεν είναι συμβατές για να τ δοκιμάσω. 

Όμως απ ότι είδα είναι όντως asus! 

Σας παραθέτω κάποιες εικόνες με τη κάρτα γραφικών και με το πως ακριβώς δείχνει η οθόνη, μήπως και βοηθήσουν! 

IMG_20190220_095518.jpg

IMG_20190220_095439.jpg

IMG_20190220_095556_409.jpg

IMG_20190220_101853.jpg

IMG_20190220_102742.jpg

IMG_20190220_102909.jpg

IMG_20190220_103030.jpg

IMG_20190220_104153.jpg

Επεξ/σία από Koukou roukou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, δοκίμασε να κατεβάσεις τους drivers της asus από το link επιλέγοντας το ανάλογο λειτουργικό. Μην τους στήσεις όμως αμέσως, κατέβασε πρώτα το ddu και απεγκατέστησε ότι display drivers έχεις, σβήσε τον φάκελο NVIDIA από τον C (αν έχει), κάνε επανεκκίνηση και μετά τρέξε τους drivers.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω την αίσθηση πως τσάμπα παιδευεσαι μάλλον πέθανε η κάρτα γραφικών. Ωστοσο 

1) Αν έχει on board κάρτα γραφικών η μητρική σου σύνθεσε εκεί την οθόνη κ δες αν δουλεύει κανονικά. Αν δε καταλαβαίνεις τι λέω ψάξε αν η μητρική έχει άλλη υποδοχή για να συνδέσεις την οθόνη 

2) βγάλε τη κάρτα γραφικών κ ξαναβαλτην μήπως δε πατάει καλά . Από ότι καταλαβαίνω για την βγάζεις φωτό το έχεις κάνει ήδη κ δε βλέπω κάτι περίεργο από τη φωτογραφια αλλά το ξανασημειωνω 

3) αν ήταν drivers υποθέτω ότι απλά θα την αναγνώριζε σαν generic vga δε θα είχες αυτά που βλέπουμε στη φωτό 

4) καλώδια / οθόνη υποθέτω ότι δε φταίνε γιατί βλέπω ότι δείχνει πρόβλημα στα win αλλά απο εκεί ξεκινάς κανονικά. Προσοχή όμως στις υποδοχές της κάρτας γραφικών κ της οθόνης. Μπορεί να φαίνονται συνδεμένες κανόνικα αλλα πίεσε  τις λίγο πάνω στη σύνδεση τους, αλλάζει κάτι ? 

5) δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών . 

Τεχνικό δε νομίζω να αξίζει το κόπο να βάλεις να τα ελέγξει καλύτερα πετά το pc κ πάρε ένα referbished να κάνεις τη δουλειά σου. Την έφαγε τη 10ετια το pc 

Τέλος δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχει αν είναι αυθεντικα η όχι τα windows ...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/2/2019 στις 3:05 ΜΜ, micos000 είπε

Λοιπόν, δοκίμασε να κατεβάσεις τους drivers της asus από το link επιλέγοντας το ανάλογο λειτουργικό. Μην τους στήσεις όμως αμέσως, κατέβασε πρώτα το ddu και απεγκατέστησε ότι display drivers έχεις, σβήσε τον φάκελο NVIDIA από τον C (αν έχει), κάνε επανεκκίνηση και μετά τρέξε τους drivers.

Στις 21/2/2019 στις 10:26 ΜΜ, nickk0kkav είπε

Έχω την αίσθηση πως τσάμπα παιδευεσαι μάλλον πέθανε η κάρτα γραφικών. Ωστοσο 

1) Αν έχει on board κάρτα γραφικών η μητρική σου σύνθεσε εκεί την οθόνη κ δες αν δουλεύει κανονικά. Αν δε καταλαβαίνεις τι λέω ψάξε αν η μητρική έχει άλλη υποδοχή για να συνδέσεις την οθόνη 

2) βγάλε τη κάρτα γραφικών κ ξαναβαλτην μήπως δε πατάει καλά . Από ότι καταλαβαίνω για την βγάζεις φωτό το έχεις κάνει ήδη κ δε βλέπω κάτι περίεργο από τη φωτογραφια αλλά το ξανασημειωνω 

3) αν ήταν drivers υποθέτω ότι απλά θα την αναγνώριζε σαν generic vga δε θα είχες αυτά που βλέπουμε στη φωτό 

4) καλώδια / οθόνη υποθέτω ότι δε φταίνε γιατί βλέπω ότι δείχνει πρόβλημα στα win αλλά απο εκεί ξεκινάς κανονικά. Προσοχή όμως στις υποδοχές της κάρτας γραφικών κ της οθόνης. Μπορεί να φαίνονται συνδεμένες κανόνικα αλλα πίεσε  τις λίγο πάνω στη σύνδεση τους, αλλάζει κάτι ? 

5) δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών . 

Τεχνικό δε νομίζω να αξίζει το κόπο να βάλεις να τα ελέγξει καλύτερα πετά το pc κ πάρε ένα referbished να κάνεις τη δουλειά σου. Την έφαγε τη 10ετια το pc 

Τέλος δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχει αν είναι αυθεντικα η όχι τα windows ...

Τελικά είχατε δίκιο και η κάρτα γραφικών τα χε "φάει τα ψωμιά της"! Έβαλα μιάν άλλη και δούλεψε κανονικά!!!! 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το χρόνο και τις συμβουλές σας!!! 

Αν οι άνθρωποι ήταν πάντοτε τόσο πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος!!! Ευχαριστώ και πάλι!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• Like 2
Δημοσ.

Eιχα ενα παρομοιο προβλημα σε εναν φιλο μου μετα απο φορματ,εκανα τυχαια μια αξιολογηση windows και εφτιαξε,εκει που σου βγαζει βαθμολογια για gpu cpu ssd Κτλ

Δημοσ.
Στις 26/2/2019 στις 3:47 ΠΜ, aekoupoli είπε

Eιχα ενα παρομοιο προβλημα σε εναν φιλο μου μετα απο φορματ,εκανα τυχαια μια αξιολογηση windows και εφτιαξε,εκει που σου βγαζει βαθμολογια για gpu cpu ssd Κτλ

Πέραν του ότι δε γνωρίζω πως γίνεται κάτι τέτοιο, αφού άλλαξα κάρτα γραφικών κι έφτιαξε ,όλα καλά! Ευχαριστώ πολύ πάντως, αν μου ξανά συμβεί στο μέλλον κάτι τέτοιο, θα χω και τη δική σου εκδοχή στο μυαλό μου!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...