Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γενικοτερα, οσοι ασχολειστε και τα ψαχνετε λιγο παραπανω και ειστε....παρατηρητικοι,

εχετε παρατηρησει μηπως,

οτι ολο και λιγοτερες συσκευες χρησιμοποιουν ΑΑ,

ενω αντιθετως ολο και περισσοτερες νεες συσκευες λειτουργουν με τις μικροτερες ΑΑΑ;

Σε οτι νεα μικροσυσκευη εχω αγορασει τουλαχιστα τα τελευταια 5 χρονια, σχεδον ολα, χρησιμοποιουν ΑΑΑ.

Ετυχε σε μενα; Εχω κανει λαθος παρατηρηση; Εσεις τι βλεπετε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mindreader είπε

Γενικοτερα, οσοι ασχολειστε και τα ψαχνετε λιγο παραπανω και ειστε....παρατηρητικοι,

εχετε παρατηρησει μηπως,

ενω αντιθετως ολο και περισσοτερες νεες συσκευες λειτουργουν με τις μικροτερες ΑΑΑ;

Σε οτι νεα μικροσυσκευη εχω αγορασει τουλαχιστα τα τελευταια 5 χρονια, σχεδον ολα, χρησιμοποιουν ΑΑΑ.

Ξεθαψες νημα😁

Εχεις δικιο ισχυει, εδω και αρκετα χρονια οι συσκευες που χρησιμοποιουν τις ΑΑΑ ειναι πολυ  περισσοτερες σε σχεση  με το παρελθον.

• Like 2
Δημοσ.
25 minutes ago, Menelaos83 said:

Ξεθαψες νημα😁

Εχεις δικιο ισχυει, εδω και αρκετα χρονια οι συσκευες που χρησιμοποιουν τις ΑΑΑ ειναι πολυ  περισσοτερες σε σχεση  με το παρελθον.

Αρα ορθως εχω παρατηρησει, δεν καταλαβα λαθος.

Οκ, γιατι θελω να ξερω και προς τα που θα 'επενδυσω' σε αγορες λιθιου AAA, δεν εχει νοημα να κανω το ιδιο για ΑΑ, αφου παει μειουμενη η χρηση τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα πραγματικά. Επένδυση σε μπαταρίες?!?!

Εχω γραψει κ σε άλλο θέμα τις καλύτερες μπαταρίες (χρυσή τιμή απόδοσης/τιμής), με τη σειρά,:

1. IKEA LADDA 1900 (είναι οι ίδιες με τις Panasonic Eneloop AA 1900mAh, στη μισή τιμή) 1,25€/μπαταρία και αντοχή για 1.500 φορτίσεις
  2. IKEA LADDA 2450 (είναι οι ίδιες με τις Panasonic Eneloop PRO AA 2500mAh, στη μισή τιμή) 2€/μπαταρία και αντοχή για 500 φορτίσεις
  3. Panasonic Eneloop AA 1900mAh 2,5€/μπαταρία.  Αντοχή για 1.500 φορτίσεις
  4. Panasonic Eneloop Pro AA 2500mAh  4€/μπαταρία (είναι οι ίδιες με τις IKEA LADDA 2450), αντοχή για 500 φορτίσεις
Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αρα ορθως εχω παρατηρησει, δεν καταλαβα λαθος.

Οκ, γιατι θελω να ξερω και προς τα που θα 'επενδυσω' σε αγορες λιθιου AAA, δεν εχει νοημα να κανω το ιδιο για ΑΑ, αφου παει μειουμενη η χρηση τους.

Τι υψους επένδυση δηλαδή θα κάνεις;10€ ; 20€ ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

εχετε παρατηρησει μηπως,

Η πλειοψηφία των συσκευών χρησιμοποιούν μπαταρίες ΑΑΑ... αλλά συνήθως είναι σε χαμηλής ισχύος συσκευές (τηλεχειριστήρια).

Οπότε πολλές φορές δεν συμφέρει να έχεις επαναφορτιζόμενες μέσα σε συσκευή. Κάθε πότε αλλάζεις μπαταρίες σε ένα απλό χειριστήριο; 1 φορά κάθε 2 χρόνια;

Εγώ φορτιστή χρησιμοποιώ μόνο για το gamepad, στις υπόλοιπες δεν δεν με έχουν βολέψει οι επαναφορτιζόμενες.

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικα σε παιχνιδια για  οσους  εχουν μικρα παιδια οι επαναφορτιζομενες ειναι μονοδρομος, τελειωνουν γρηγορα και δεν συμφερει να εχεις τις κανονικες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, The_Judas said:

Η πλειοψηφία των συσκευών χρησιμοποιούν μπαταρίες ΑΑΑ... αλλά συνήθως είναι σε χαμηλής ισχύος συσκευές (τηλεχειριστήρια).

Οπότε πολλές φορές δεν συμφέρει να έχεις επαναφορτιζόμενες μέσα σε συσκευή. Κάθε πότε αλλάζεις μπαταρίες σε ένα απλό χειριστήριο; 1 φορά κάθε 2 χρόνια;

Εγώ φορτιστή χρησιμοποιώ μόνο για το gamepad, στις υπόλοιπες δεν δεν με έχουν βολέψει οι επαναφορτιζόμενες.

Επαναφορτιζομενες συμφερει εκει που ειναι ενεργοβορες συσκευες και θελει συχνη αλλαγη.

Εχω omron πιεσομετρο, παιρνει 4 ΑΑΑ, λοιπον, καθε μηνα θελει αλλαγη! Καποια στιγμη ημουν ετοιμος να παω αγορασω τροφοδοτικο να το εχω μονιμα στην πριζα. Μετα λεω, δεν παω να παρω επαναφορτιζομενες μπαταριες, να μην εχω και καλωδια;

----

36 minutes ago, NT1G said:

"Επένδυση" σε μπαταρίες ΑΑΑ. :shock:

Ενταξει ρε παιδια, σχημα λογου....

Θα αγορασω εννοουσα.

Αλλα παιρνω καποιες σαν στοκαρισμα, αρα μπορει να χτυπησω καμια 20αδα. Μη μενετε στην λεξη.

28 minutes ago, sphinxgr said:

Μα πραγματικά. Επένδυση σε μπαταρίες?!?!

Εχω γραψει κ σε άλλο θέμα τις καλύτερες μπαταρίες (χρυσή τιμή απόδοσης/τιμής), με τη σειρά,:

1. IKEA LADDA 2450 (είναι οι ίδιες με τις Panasonic Eneloop Pro AA 2500mAh, στη μισή τιμή) 2€/μπαταρία και αντοχή για 500 φορτίσεις
  2. Panasonic Eneloop AA 1900mAh 2,5€/μπαταρία.  Αντοχή για 1.500 φορτίσεις
  3. Panasonic Eneloop Pro AA 2500mAh  4€/μπαταρία (είναι οι ίδιες με τις IKEA LADDA 2450), αντοχή για 500 φορτίσεις

Καλα τα λες, αλλα πλεον, το μελλον αν καταλαβα καλα ειναι στις ΑΑΑ λιθιου! Ναι υπαρχουν! Οποτε δεν ξαναγοραζω NiMh!

Παρηγγειλα απο shein ηδη, ΑΑΑ λιθιου, με φορτιο ισοδυναμο με 3000mah!!!!!!!!!!!!!!! Και χωρις φαινομενο μνημης, και συγκρατηση φορτιου για καιρο, και led πανω τους και ολα τα καλα.

NiMh τελος!

Επεξ/σία από mindreader
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

20αδα; Μιλάμε για τρελή ποσότητα, ούτε τα μαγαζιά δεν έχουν στοκ!

Και όλο αυτό για να αλλάζει μπαταρίες σε ένα πιεσόμετρο 1 φορά τον μήνα. Που το κάνεις και με 8 μπαταρίες, αλλά που να βρεις χρόνο να φορτίσεις 4 μπαταρίες μέσα σε 1 μήνα, ενώ αν έχεις 5 μήνες χρόνο όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Πιεσόμετρο omron  που το χρησιμοποιούμε 14 φορές την εβδομάδα έχουν περάσει 3 μήνες με τις ίδιες μπαταρίες.Και δεν ξέρω πόσο καιρό τις είχαν πριν αρχίσω να  το χρησιμοποιήσω εγώ.Και φυσικά παίρνει ΑΑ. 

15 λεπτά πριν, mindreader είπε

Επαναφορτιζομενες συμφερει εκει που ειναι ενεργοβορες συσκευες και θελει συχνη αλλαγη.

Εχω omron πιεσομετρο, παιρνει 4 ΑΑΑ, λοιπον, καθε μηνα θελει αλλαγη! Καποια στιγμη ημουν ετοιμος να παω αγορασω τροφοδοτικο να το εχω μονιμα στην πριζα. Μετα λεω, δεν παω να παρω επαναφορτιζομενες μπαταριες, να μην εχω και καλωδια;

----

Ενταξει ρε παιδια, σχημα λογου....

Θα αγορασω εννοουσα.

Αλλα παιρνω καποιες σαν στοκαρισμα, αρα μπορει να χτυπησω καμια 20αδα. Μη μενετε στην λεξη.

Καλα τα λες, αλλα πλεον, το μελλον αν καταλαβα καλα ειναι στις ΑΑΑ λιθιου! Ναι υπαρχουν! Οποτε δεν ξαναγοραζω NiMh!

Παρηγγειλα απο shein ηδη, ΑΑΑ λιθιου, με φορτιο ισοδυναμο με 3000mah!!!!!!!!!!!!!!! Και χωρις φαινομενο μνημης, και συγκρατηση φορτιου για καιρο, και led πανω τους και ολα τα καλα.

NiMh τελος!

shein ε;

Πρόσεχε μην σου σκάσουν στα χέρια.

• Like 2
Δημοσ.

Οι ενεργοβόρες συσκευές (πιεσόμετρα, gamepad κλπ) συνήθως δέχονται ΑΑ.

Το πιεσόμετρο της omron λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες;

Γιατί υπάρχουν και συσκευές που τα 1.2volt των επαναφορτιζόμενων δεν αρκούν και θέλουν 1.5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...