Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος η ημερομηνία λήξεως στις μπαταρίες μιας χρήσης είναι ότι άμα περάσει το διάστημα που γράφει, αδειάζουν άλλα αυτό δεν μου έτυχε σε λυγμενες μπαταρίες, επίσης μπορεί να βγάλει υγρά ποιο εύκολα λένε.  Τελικά τι προκαλεί το να βγάλει το υγρό της η μπαταρία;  επίσης οι επαναφορτιζομενες αν της αφήσεις σε μια συσκευή μέσα για καιρό δεν σκάνε γιατί;

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 18/2/2019 στις 10:52 ΜΜ, panos0100 είπε

Καλησπέρα παιδιά,  θέλω να ρωτήσω τι μάρκα μπαταρίες αγοράζεται  και ποιες είναι καλές δηλαδή να κρατάνε και να αντέχουν, έχω δει ότι επώνυμες μπαταρίες δεν κρατάνε και πολύ σε σχέση με κάτι κινέζικες οι οποίες αντέχουν αρκετά,  για παράδειγμα  η huahong οι οποίες είναι φουλ κινέζικες αντέχουν αρκετά σε σχέση ας πούμε με τις varta. Τώρα τελευταία υπάρχουν και αυτά τα κουτάκια με 10 μπαταρίες μέσα, πήρα αυτές της toshiba με 5,49 από το public δεν αντέχουν και πολύ ενώ είναι επώνυμες, από την άλλη ομως  είναι αξιόπιστες. Ερχόμαστε τώρα στο θέμα το οποίο κάποιες μπαταρίες sony αυτές του ΙΚΕΑ οι κίτρινες, καθώς και maxell panasonic  varta οι οποίες τις παίρνεις  τις βάζεις ας πούμε σε ραδιόφωνα σε διάφορες συσκευές και μετά από 2 με 3 μέρες βγαζουνε υγρά γιατί γίνεται αυτό; και την ώρα που δουλεύει και η συσκευή κιόλας,  άρα δεν της κλείσανε καλά; έγινε κάτι άλλο;  σε πολλές συσκευασίες απ έξω έχουνε βάλει κάποιες εταιρείες όπως πχ η energizer ''no leaks guarantee''  άρα θέλει μεγάλη προσοχή τι μπαταρία  θα πάρουμε πλέον, το κακό είναι ότι αμα βγάλει υγρά άντε να καθαρίσεις τα σύρματα.  Θυμάμαι δεκαετία 90 με τα gameboy τότε όλοι μας χαλάσαμε πολλές μπαταρίες πιστεύω δεν είχαμε τέτοια θέματα   οποτε η ερωτηση μου ειναι ποια μάρκα είναι καλή πλέον και ποια είναι και αξιόπιστη σαν μπαταρία  καθώς και οι industrial αν είναι κι αυτές καλές energizer duracell κα

Επαναφορτιζόμενες eneloop 

Έχω κάποιες που έχουν χτυπήσει 10ετια 

Ναι μεν ακριβό το αρχικό σκηνικό αγοράς, αλλά μακροπρόθεσμα βγαίνεις πολύ κερδισμένος

Συνήθως τις αλλάζω σε χειριστήριο Xbox που σημαίνει κάθε 30 ώρες παιχνιδιού το πολύ αλλαγή, δεν είναι ότι δεν τρώνε και ζόρια

9 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Όπως οι eneloop αλλά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς επαναφορτιζόμενη όταν θα χρειαστεί να τη φορτίσεις σε 2-3 χρόνια.

Σωστό, σε τηλεκοντρόλ πχ είναι ίσως όχι τοσο χρήσιμες

Αλλά αν θες διαρκώς μπαταρίες είναι μονόδρομος

• Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, panos0100 said:

Αν δεν κάνω λάθος η ημερομηνία λήξεως στις μπαταρίες μιας χρήσης είναι ότι άμα περάσει το διάστημα που γράφει, αδειάζουν άλλα αυτό δεν μου έτυχε σε λυγμενες μπαταρίες, επίσης μπορεί να βγάλει υγρά ποιο εύκολα λένε.  Τελικά τι προκαλεί το να βγάλει το υγρό της η μπαταρία;  επίσης οι επαναφορτιζομενες αν της αφήσεις σε μια συσκευή μέσα για καιρό δεν σκάνε γιατί;

αν εννοεις οτι εληξαν οι μπαταριες και δεν ηταν αδειες οπως θα περιμενες δεν ειναι παραλογο.η ημερομηνια ληξης ειναι μια κατα προσεγγιση ημερομηνια .ο καθε τυπος μπαταριας μπορει να κρατησει την ενεργεια που εχει μεσα για χ χρονικο διαστημα και μετα θα αρχισει να αδειαζει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.οποτε σου λενε οτι μετα την ημερομηνια ληξης μπορει να υπαρχει μειωση της ενεργειας που εχει μεσα.αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι αδεια τελειως αλλα οτι δεν θα κρατησει οσο εχει σχεδιαστει.η απωλεια ειναι  σιγα σιγα.δεν ειναι οτι εφτασε η ημερομηνια και τσουπ αδειασε. θα βλεπεις να πεφτει και η ταση σιγα σιγα.

εδω γιατι χανουν υγρα οι μπαταριες

https://www.consumerreports.org/batteries/whybatteriesleak/

https://www.varta-consumer.com/en/insights/safety-information/2016/what-happens-when-a-battery-leaks

https://modernsurvivalblog.com/preps/battery-corrosion-why-they-leak-and-how-to-prevent-it/

για τις επαναφορτιζομενες

Alkaline and NiMH both use potassium hydroxide electrolyte( corrosive) but NiMH have much less, and leaks are smaller and much less likely.

Και
NiMH batteries use nickel oxide hydroxide instead of potassium hydroxide.The discharging of NiMH cells creates hydrogen just like an alkaline cell.
The increased gas pressure inside the cell is what can make it leak.The leaked electrolyte will oxidize into potassium carbonate in the case of alkaline cells.
When recharging a NiMH battery, the hydrogen is reabsorbed removing any excess pressure and preventing leaks.
A NiMH cell *can* still leak if it is punctured, or if it is left fully discharged for a very long time. (Or if the battery is defective to begin with.)
As a rule of thumb, only an drained battery can leak, but this does not mean that it will. (Edit: Note that NiMH cells, like all batteries, self discharge over time.)

επισης οι li-ion λογω οτι ειναι αλλη τεχνολογια δεν εχουν leak ΥΠΟ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

On 19/02/2019 at 14:03, theoritikos said:

Εγώ αγοράζω μόνο ιδιωτικής ετικέτας τύπου lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος κλπ για συσκευές τύπου τηλεκοντρόλ και ρολόγια.

Είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι μερικές επώνυμες μπαταρίες gp και lidl, οι οποίες έβγαλαν υγρά. Ήταν σε σκιερό χώρο χωρίς υγρασία. Γιατί να έγινε αυτό άραγε?

Δημοσ.
Στις 19/2/2019 στις 2:03 ΜΜ, theoritikos είπε

Εγώ αγοράζω μόνο ιδιωτικής ετικέτας τύπου lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος κλπ για συσκευές τύπου τηλεκοντρόλ και ρολόγια.

Είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι μερικές επώνυμες μπαταρίες gp και lidl, οι οποίες έβγαλαν υγρά. Ήταν σε σκιερό χώρο χωρίς υγρασία. Γιατί να έγινε αυτό άραγε?

Στις 19/2/2019 στις 1:56 ΜΜ, Dynamics είπε

ειχε φερει προσφατα το λιντλ 2500αρες την 4αδα στα 3 ευρω...πολυ καλες απο αποψη τιμης ποιοτητας

Οι κλασικες μαυροκοκκινες του lidl, ποσα mah ειναι;

Στις 19/2/2019 στις 3:08 ΜΜ, haris_216 είπε

Χρησιμοποιούσα αρκετά χρόνια τις μπαταρίες του IKEA χωρίς κανένα πρόβλημα. Συμπαθητική τιμή και αντοχή. 

Δυστυχώς τελευταία (δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό αλλά το τοποθετώ χρονικά στην αλλαγή του αισθητικού τους design) έχω προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα βγάζουν συνέχεια υγρά και αυτά τα λευκά κατάλοιπα. Δεν έχει σημασία αν είναι σε συσκευή που χρησιμοποιείται ή όχι, καθώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Με το σκεπτικό μήπως ήταν καμιά ελαττωματική παρτίδα το πρόσεξα λίγο παραπάνω και είδα ότι αυτό συμβαίνει σε βάθος μηνών. 

Τελικά τις παράτησα και χρησιμοποιώ άλλες.

Συμφωνω, το εχω δει κι εγω. Του ικεα τις εχει ψευτισει, ολο υγρα βγαζουν. Προτιμω του lidl, δεν μου εχουν βγαλει ποτε υγρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Οι κλασικες μαυροκοκκινες του lidl, ποσα mah ειναι;

Συμφωνω, το εχω δει κι εγω. Του ικεα τις εχει ψευτισει, ολο υγρα βγαζουν. Προτιμω του lidl, δεν μου εχουν βγαλει ποτε υγρα.

Η αα του λιντλ είναι 2500mah η ααα νομίζω κάπου στα 900 η πολυχρομες 

• Like 1
Δημοσ.

Αμα ειναι τοσο καλές του lydl και κρατάνε να αρχίσω να παίρνω εκείνες γερμανικες ειναι;   επισης καλη μπαταρια σε στρογγυλή ειναι η renata ελβετική  σε ρολογια κρατανε 3 χρονια με 4 αμα ειχε σε ΑΑ ΑΑΑ θα ητανε αψογη μπαταρια αλλα δυστηχως δεν εχει 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Οι επαναφορτιζόμενες δεν είναι στα ίδια volt με τις μη επαναφορτιζόμενες. Π.χ. οι ΑΑΑ επαναφορτιζόμενες είναι 1.2V ενώ οι άλλες είναι 1.5V. Αυτό θα έχει επίπτωση στη λειτουργία της συσκευής;

Δημοσ.
Στις 19/2/2019 στις 10:38 ΜΜ, The_Judas είπε

κοιτάω συνήθως επώνυμες σε κάποια προσφορά.

οι toshiba που ανέφερες είναι οκ για απλή χρήση αλλά έχουν και μεγάλο shelf life σε σχέση με άλλες.

Οι duracell industrial είναι καλές και οι energizer max. Η κάθε εταιρεία βέβαια βγάζει και πιο ενισχυμένα μοντέλα με μεγαλύτερη αντοχή. Εκεί κοιτάς αν αξίζει η αναλογία τιμής/αντοχή.

Τον τελευταίο καιρό άκουσα καλά λόγια για τις mediarange αλλά δεν μπορώ να τις κρίνω ακόμα: https://www.e-shop.gr/mpataria-mediarange-premium-3a-lr3-24tem-p-ANA.MER0107

Αν χρειάζεσαι μπαταρίες για μη ενεργοβόρες συσκευές (πχ χειριστήρια), δεν χρειάζεται να πάρεις και το κορυφαίο μοντέλο της κάθε εταιρείας.  Για φακούς χρειάζεσαι πιο καλές. Αν και για φακούς καλύτερα είναι να έχεις κάποια επαναφορτιζόμενη.

Μπαταρίες τύπου lidl-ikea κλπ δεν έχω δοκιμάσει. 

Σε συνέχεια του παλιότερου μηνύματος μου, να πως ότι οι mediarange βγήκαν μάπα. Η συσκευασία είχε μέσα πολλές που ήταν χαλασμένες εξ αρχής.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, infini είπε

Οι επαναφορτιζόμενες δεν είναι στα ίδια volt με τις μη επαναφορτιζόμενες. Π.χ. οι ΑΑΑ επαναφορτιζόμενες είναι 1.2V ενώ οι άλλες είναι 1.5V. Αυτό θα έχει επίπτωση στη λειτουργία της συσκευής;

Σε ορισμένες συσκευές έχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/8/2020 στις 8:38 ΜΜ, infini είπε

Ισχύει οτι αυτές που έχει το IKEA είναι ENELOOP;

4 ώρες πριν, infini είπε

Αγόρασα σήμερα ΑΑΑ από ΙΚΕΑ με 6.99€ και στο κουτί από πίσω έγραφε "Made in Japan"

Ναι είναι στην ουσία ίδιες και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοραστούν άλλες μάρκες και να χάνεται το χρόνο και τα λεφτά σας με mediarange,toshiba,κτλπ

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.

Επειδη ειχα αγορασει αρκετες τα προηγουμενα χρονια, οι 4 απο τις 20 εχουν βγει OFF. Μαλλον ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας γιαυτο και εχουν και χαμηλοτερη τιμη.

Δημοσ.

Η γενική άποψη είναι ότι όσες γράφουν "made in Japan" είναι Eneloop re-branded, σε δοκιμές έχουν ίδια χαρακτηριστικά. Επίσημα δεν γνωρίζουμε κάτι, μπορεί να πρόκειται για β διαλογής αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι απλά Eneloop με διαφορετική ετικέτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...