Dynamics Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 ειχε φερει προσφατα το λιντλ 2500αρες την 4αδα στα 3 ευρω...πολυ καλες απο αποψη τιμης ποιοτητας 1
theoritikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ αγοράζω μόνο ιδιωτικής ετικέτας τύπου lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος κλπ για συσκευές τύπου τηλεκοντρόλ και ρολόγια. Είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι μερικές επώνυμες μπαταρίες gp και lidl, οι οποίες έβγαλαν υγρά. Ήταν σε σκιερό χώρο χωρίς υγρασία. Γιατί να έγινε αυτό άραγε?
haris_216 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Χρησιμοποιούσα αρκετά χρόνια τις μπαταρίες του IKEA χωρίς κανένα πρόβλημα. Συμπαθητική τιμή και αντοχή. Δυστυχώς τελευταία (δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό αλλά το τοποθετώ χρονικά στην αλλαγή του αισθητικού τους design) έχω προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα βγάζουν συνέχεια υγρά και αυτά τα λευκά κατάλοιπα. Δεν έχει σημασία αν είναι σε συσκευή που χρησιμοποιείται ή όχι, καθώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Με το σκεπτικό μήπως ήταν καμιά ελαττωματική παρτίδα το πρόσεξα λίγο παραπάνω και είδα ότι αυτό συμβαίνει σε βάθος μηνών. Τελικά τις παράτησα και χρησιμοποιώ άλλες. 1
Diskimpex Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μαλλον φερνουν παρτιδες για πιο φθηνα .Και μαξελ,σονυ,τοσιμπα, που λενε ειναι πιο καλες τα ιδια. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από Diskimpex
skiabox Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Η μεγαλύτερη επαναφορτιζόμενη ΑΑΑ που έχω δει είναι 900 mA.
Diskimpex Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Εχει και 1000 αρες .Πραγματικα ποσο ειναι αγνωστο
panos0100 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Χρησιμοποιούσα αρκετά χρόνια τις μπαταρίες του IKEA χωρίς κανένα πρόβλημα. Συμπαθητική τιμή και αντοχή. Δυστυχώς τελευταία (δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό αλλά το τοποθετώ χρονικά στην αλλαγή του αισθητικού τους design) έχω προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα βγάζουν συνέχεια υγρά και αυτά τα λευκά κατάλοιπα. Δεν έχει σημασία αν είναι σε συσκευή που χρησιμοποιείται ή όχι, καθώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Με το σκεπτικό μήπως ήταν καμιά ελαττωματική παρτίδα το πρόσεξα λίγο παραπάνω και είδα ότι αυτό συμβαίνει σε βάθος μηνών. Τελικά τις παράτησα και χρησιμοποιώ άλλες. Δυστυχώς και σε μένα στις IKEA μπαταρίες ειχα θεμα 3 εσκασαν και η μια μεσα στο κουτι της, η sony το ιδιο, τωρα πηρα αυτες του μασουτη οι οποιες ειναι της eurolamp παρα πολυ δυνατη μπαταρια και καλη, το θεμα ειναι οτι πηρα το κουτι με τις 8 που εχει μεσα και ειπα να κρατησω μερικες για τα χριστουγεννα αλλα που να της βαλω μεχρι τοτε να μην σκασουν;
The_Judas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) κοιτάω συνήθως επώνυμες σε κάποια προσφορά. οι toshiba που ανέφερες είναι οκ για απλή χρήση αλλά έχουν και μεγάλο shelf life σε σχέση με άλλες. Οι duracell industrial είναι καλές και οι energizer max. Η κάθε εταιρεία βέβαια βγάζει και πιο ενισχυμένα μοντέλα με μεγαλύτερη αντοχή. Εκεί κοιτάς αν αξίζει η αναλογία τιμής/αντοχή. Τον τελευταίο καιρό άκουσα καλά λόγια για τις mediarange αλλά δεν μπορώ να τις κρίνω ακόμα: https://www.e-shop.gr/mpataria-mediarange-premium-3a-lr3-24tem-p-ANA.MER0107 Αν χρειάζεσαι μπαταρίες για μη ενεργοβόρες συσκευές (πχ χειριστήρια), δεν χρειάζεται να πάρεις και το κορυφαίο μοντέλο της κάθε εταιρείας. Για φακούς χρειάζεσαι πιο καλές. Αν και για φακούς καλύτερα είναι να έχεις κάποια επαναφορτιζόμενη. Μπαταρίες τύπου lidl-ikea κλπ δεν έχω δοκιμάσει. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από The_Judas 1
Diskimpex Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Εχω προσεξει φερνουν παρτιδες με κοντινες ημερομηνιες ληξης .Και γνωστες μαρκες 1
1988panos2171 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Επαναφορτιζόμενες έχω τις Tronic 2500mah του Lidl. Κανένα μήνα βέβαια τις έχω αλλά η σχέση τιμής απόδοσης είναι εξαιρετική. Έχω και 2 eneloop 1900mah. Από αλκαλικές χρησιμοποιώ σε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο logitech. Όπως τις έβαλα το 2014, μάρκας duracell που περιέχονταν στη συσκευασία έτσι είναι ακόμα μέσα στο πληκτρολόγιο από το οποίο έγραψα και αυτό το ποστ. 1
panos0100 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, The_Judas είπε κοιτάω συνήθως επώνυμες σε κάποια προσφορά. οι toshiba που ανέφερες είναι οκ για απλή χρήση αλλά έχουν και μεγάλο shelf life σε σχέση με άλλες. Οι duracell industrial είναι καλές και οι energizer max. Η κάθε εταιρεία βέβαια βγάζει και πιο ενισχυμένα μοντέλα με μεγαλύτερη αντοχή. Εκεί κοιτάς αν αξίζει η αναλογία τιμής/αντοχή. Τον τελευταίο καιρό άκουσα καλά λόγια για τις mediarange αλλά δεν μπορώ να τις κρίνω ακόμα: https://www.e-shop.gr/mpataria-mediarange-premium-3a-lr3-24tem-p-ANA.MER0107 Αν χρειάζεσαι μπαταρίες για μη ενεργοβόρες συσκευές (πχ χειριστήρια), δεν χρειάζεται να πάρεις και το κορυφαίο μοντέλο της κάθε εταιρείας. Για φακούς χρειάζεσαι πιο καλές. Αν και για φακούς καλύτερα είναι να έχεις κάποια επαναφορτιζόμενη. Μπαταρίες τύπου lidl-ikea κλπ δεν έχω δοκιμάσει. Απλά να πω για τις toshiba είναι μέσης κατάστασης σε αντοχή, άλλα πρέπει να είναι και οι καλύτερες σε αξιοπιστία δεν μου έχει σκάσει καμιά μέχρι τώρα, γιατί άντε να χεις μια καλή μπαταρία όπως πχ sony που είναι σε δύναμη καλή, άλλα να μην είναι αξιόπιστη να βγάλει υγρά τι να το κάνεις τότε. Τώρα αυτές τις media range όσο αφορά βλέπω έχουνε καλά σχόλια είναι γερμανικής ποιότητας αν δεν κάνω λάθος από τον κωδικό και πρέπει να είναι ποιο καλές απ philips και varta άλλα το σημαντικό θέμα είναι, αντέχουν στο να μη βγάλουν υγρά; Από την άλλη μεριά η duracell industrial είδα στο amazon ένα μικρο ποσοστό λένε ότι κάποιες ήτανε άδειες μέσα στο κουτί, ένας ανέβασε φωτογραφία και έλεγε ότι έβγαλε υγρά σε nikon φωτογραφική. Από την δικιά μου εμπειρία αυτές που δούλεψα πριν 20 χρόνια (energizer, sony, duracell, toshiba) αυτές τις 4 δεν έβγαλαν ούτε λίγο υγρό, παρόλο που της άφηνα στα gameboy της εποχής, και την έπαθα με κάτι powerfull (αν θυμάστε έχουνε καταργηθεί βέβαια τώρα) οι οποίες μέσα σε μια εβδομάδα το κάνανε μούσκεμα το gameboy άλλα ήτανε και η περίπτωση της sony και της ικεα σήμερα που έβγαζαν υγρά ακόμα και όταν δούλευε η συσκευή, δηλαδή επιανες τον αρνητικό πόλο και ήτανε υγρό
sphinxgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Χονδρικά οι επαναφορτιζόμενες είναι εκπληκτικές για συσκευές με μεγάλη κατανάλωση (ραδιόφωνο, φακός, τηλεκατευθυνόμενο κλπ). Για συσκευές με μικρή κατανάλωση, (ρολόι, τηλεκοντρόλ κλπ) δεν αξίζουν. Γιατί? Γιατί οι επαναφορτιζόμενες αποφορτίζονται απο μόνες τους αν τις αφήσεις. Αυτό διαφέρει ανάλογα με την τεχνολογία τους (NI CD, NI MH κλπ) αλλά πάντα ισχύει. Ο καθένας πρέπει να διαβάσει τα +- της κάθε τεχνολογίας και να αποφασίσει ποια χρειάζεται. Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι γελοίο κάποιος να δίνει λεφτά συνέχεια για μπαταρίες για συσκευές υψηλής κατανάλωσης. Για συσκευές χαμηλής κατανάλωσης απο την άλλη, οι IKEA μια χαρά είναι με 3€ τη δεκάδα και κρατάνε σταθερά πάνω απο 1-2 χρόνια. *Προφανώς πάντα πρέπει να έχουμε ένα καλό φορτιστή όπως αυτόν https://lygte-info.dk/review/Review Charger LiitoKala Lii-500 UK.html Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από sphinxgr 1
nvel Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Γιατί? Γιατί οι επαναφορτιζόμενες αποφορτίζονται απο μόνες τους αν τις αφήσεις. Αυτό διαφέρει ανάλογα με την τεχνολογία τους (NI CD, NI MH κλπ) αλλά πάντα ισχύει. Ο καθένας πρέπει να διαβάσει τα +- της κάθε τεχνολογίας και να αποφασίσει ποια χρειάζεται. όλοι οι συσσωρευτές αυτοεκφορτίζονται ανάλογα με την χημεία τους και την θερμοκρασία, γιαυτό και οι μη επαναφορτιζόμενες αναγράφουν ημερομηνία καλής λειτουργίας. Υπάρχουν επαναφορτιζόμενες με μικρή αυτοεκφόρτιση
1988panos2171 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Όπως οι eneloop αλλά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς επαναφορτιζόμενη όταν θα χρειαστεί να τη φορτίσεις σε 2-3 χρόνια. 1
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 17 hours ago, skiabox said: Η μεγαλύτερη επαναφορτιζόμενη ΑΑΑ που έχω δει είναι 900 mA. https://www.batteries.gr/gr/epanafortizomeni-mpataria/megethos-mpatarias/a-aa-aaa-aaaa/powerex-aa-profortismeni-1000mah.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα