Προς το περιεχόμενο

Samsung Qled QE65Q6FN

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας φίλοι μου...πρόσφατα ειδα την τηλεόραση την συγκεκριμένη σε ένα κατάστημα αρεσε στην γυναίκα μου και την αγοράσαμε ...γενικως δν ειμε και πολυ της τεχνολογίας πρώτη φορά περνώ τετοια TV τόσο ακριβή...όταν λοιπον το ειπα στους φίλους μου άρχισε το δούλεμα (οχι εκανες μλκια,χαμένα λεφτα,δν αξίζουν , χίλιες φορές OLED LG SONY και αλλα τετοια..να πω την αλήθεια ξενέρωσα ..αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι το εξής ..εμείς είμαστε ευχαριστημένη εδω και 1 μηνα που την έχουμε ...αλλα με έβαλαν σε υποψίες ολα αυτα τόσος πολυ αρνητισμό και έχθρα προς την τηλεόραση την Qled..εκανα άραγε καλα που την αγόρασα η μηπως θα έπρεπε να το ψάξω περισσότερο και να παρω OLED??

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου αρεσει στη γυναικα σου και σε εσενα μην ασχολεισαι τι λενε οι αλλοι...παιξε λιγο με τα settings απο το link που εχω βαλει για να παρεις μια ιδεα, και οταν τα βαλεις αρχισε να πειραματιζεσαι πανω σε αυτα με δικες σου ρυθμισεις μεχρι η εικονα να ειναι καλη για τα ματια σας.

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q6fn-q6f-q6-2018/settings

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθεί ωμή αλήθεια.

Πριν ένα μήνα περίπου, αγόρασα την ίδια ακριβώς τηλεόραση με εσένα. Για καλή μου τύχη ήταν ελαττωματική, την επέστρεψα και πήρα OLED. Η διαφορά είναι χαοτική στην ποιότητα/εικόνα, το ανακαλύπτω με κάθε ταινία που βλέπω. 

Κατά 99% και η δικιά σου είναι ελαττωματική, καθώς οι σειρές Q6,Q7 της Samsung φέρουν το εξής κατασκευαστικό ελάττωμα, του οποίου ο ήχος αυξάνεται με το πέρας του χρόνου(κάνουν τσικ τσακ, ειδικά αν παίξεις με την φωτεινότητα της τηλεόρασης, δοκίμασε το).

Δεν γνωρίζω και πολλά από τηλεοράσεις, αλλά:

Η QLED, είναι στην ουσία απλή τηλεόραση LED με υπερβολική φωτεινότητα που σε κάνει να νομίζεις πως χτύπησες κελεπούρι στα λεφτά αυτά. Η OLED δεν συγκρίνεται καν με QLED, είναι δύο διαφορετικές τηλεοράσεις και τεχνολογίες, παλιά με καινούρια. Επειδή τις είχα και τις δύο και τώρα χρησιμοποιώ OLED, να σου πω ότι σε εικόνα εάν μπορούσα να βαθμολογήσω, θα έβαζα 5/10 -> QLED , 9.5/10 -> OLED. Η QLED έχει ωραία εικόνα μόνο στα προκαθορισμένα βίντεο που παίζουν στα καταστήματα με φωτεινότητα 400%.

Συνεπώς όντως έκανες κακή επιλογή. Μπορείς να ασκήσεις πίεση εάν αρχίζεις και ακούς τους ήχους αυτούς τσικ τσακ, διότι να ξέρεις πως όλα τα καταστήματα και πρώτη η Samsung, γνωρίζουν πως τα μοντέλα αυτά φέρουν την συγκεκριμένη κατασκευαστική αστοχία. Απλά δεν θα στο παραδεκτεί κανείς.

ΟΜΩΣ,

Εάν δεν συναντήσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, κράτα την. Εάν είσαι ικανοποιημένος από την εικόνα της, η συζήτηση τελειώνει εδώ. Σημαντικό, τέλος, είναι το ακόλουθο: Εάν βρεθείς ξανά σε πολυκατάστημα με τηλεοράσεις και πάρει το μάτι σου τίτλο "OLED", γύρνα από την άλλη και προσπάθησε να μην κοιτάξεις την εικόνα της τηλεόρασης που θα βρίσκεται κάτω από τον παραπάνω τίτλο, γιατί σίγουρα θα γυρίσεις σπίτι και θα ξεφορτωθείς αυτήν που έχεις.

Επεξ/σία από TzortzisJosh
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε όποια και να πήρες, η OLED είναι καλύτερη.

Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Δεν υπάρχει λόγος. Ό,τι πήρες, πήρες.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

H τηλεόραση που πήρες ειναι πάρα πολύ καλή για τα χρήματα της. Μην μπαίνεις σε αυτή τη λογική. Μην ξεχνάς ότι μια OLED σε αυτές τις ιντσες κοστίζει περι τα 2Κ ενώ η δικιά σου 1.3Κ. Τα 700€ που γλίτωσες μπορείς να αξιοποιήσεις σε πιο χρήσιμα πράγματα.

Φρόντισε να την απολαύσεις και αν για τον οποιοδήποτε λόγο σου βγάλει πρόβλημα (που δε νομίζω) έχεις και την εγγύηση.

• Like 3
Δημοσ.

Συγκρίνεις  λίγο ανόμοια πράγματα TS. Άλλο 1300, άλλο 1900++ ευρώ. Προφανώς και οι OLED είναι ανώτερες τηλεοράσεις και ναι, αν το επέτρεπε το budget σου κακώς πήρες την συγκεκριμένη τηλεόραση. Επίσης πράγματι ακούγονται πολλά για την συγκεκριμένη σειρά της Samsung. Από εκεί και πέρα εάν εσύ δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, μην ασχολείσαι, αξιοπρεπέστατη είναι η tv σου, απόλαυσε την.

Μόνο ένα πράγμα, εφόσον όπως λες δεν είσαι και τόσο της τεχνολογίας, τι δεν μπαίνεις κι εσύ εδώ να ρωτήσεις να πάρεις καμιά γνώμη; Να πεις ότι αγοράζεις τίποτα φτηνό πάει κι έρχεται...

Δημοσ.

Εγώ απλά δεν καταλαβαίνω το λόγο που μπαίνει η OLED στη σύγκριση με μια απλή LED. H OLED σαφώς υπερέχει σε εικόνα και τεχνολογικά διαφέρει.

Μάλλον επειδή μοιάζουν στο όνομα και τις πουλάνε ακριβά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανες καλή επιλογή για τα λεφτά που έδωσες. Αυτό που οι περισσότεροι που έχουν OLED δεν λένε είναι ότι με πολύωρη χρήση σε στατικό περιεχόμενο (πχ. το ίδιο κανάλι για πολλές ώρες την ημέρα) μπορεί η TV σου να πάθει το λεγόμενο burn-in https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test που δεν το καλύπτει η εγγύηση. Με λίγα λόγια, με OLED θα έπρεπε εσύ και η γυναίκα σου να έχετε το νου σας να μην αφήνετε στατικές εικόνες για πολύ ώρα, να παίζει η TV διαφορετικό περιεχόμενο κτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε οι OLED τηλεοράσεις παθαίνουν burn-in αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, άρα η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει καλύτερη εικόνα αλλά έχει τα προβλήματά της. Η δικιά μου OLED (C7) είχε το λεγόμενο vertical banding. Μια γραμμή δηλαδή που από πάνω μέχρι κάτω που την έβλεπα ακόμα και σε φωτεινό περιεχόμενο.

Διάβασε και αυτό αν έχεις χρόνο: 

Τέλος, αφού σας αρέσει η TV και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, άσε τους άλλους να λένε τα δικά τους..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiAvOl είπε

Έκανες καλή επιλογή για τα λεφτά που έδωσες. Αυτό που οι περισσότεροι που έχουν OLED δεν λένε είναι ότι με πολύωρη χρήση σε στατικό περιεχόμενο (πχ. το ίδιο κανάλι για πολλές ώρες την ημέρα) μπορεί η TV σου να πάθει το λεγόμενο burn-in https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test που δεν το καλύπτει η εγγύηση. Με λίγα λόγια, με OLED θα έπρεπε εσύ και η γυναίκα σου να έχετε το νου σας να μην αφήνετε στατικές εικόνες για πολύ ώρα, να παίζει η TV διαφορετικό περιεχόμενο κτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε οι OLED τηλεοράσεις παθαίνουν burn-in αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, άρα η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει καλύτερη εικόνα αλλά έχει τα προβλήματά της. Η δικιά μου OLED (C7) είχε το λεγόμενο vertical banding. Μια γραμμή δηλαδή που από πάνω μέχρι κάτω που την έβλεπα ακόμα και σε φωτεινό περιεχόμενο.

Διάβασε και αυτό αν έχεις χρόνο: 

Τέλος, αφού σας αρέσει η TV και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, άσε τους άλλους να λένε τα δικά τους..

Σχετικά με το Vertical Banding, μπορείς/μπορούσες να καλέσεις την LG και εφόσον όντως είναι ευδιάκριτο σε φωτεινές εικόνες να σου αλλάξουν το Panel. Το έχω ψάξει και ευτυχώς απ'ότι βλέπω, το VB είναι κάτι στο οποίο η LG ανταποκρίνεται με επιτυχία και συνέπεια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Σχετικά με το Vertical Banding, μπορείς/μπορούσες να καλέσεις την LG και εφόσον όντως είναι ευδιάκριτο σε φωτεινές εικόνες να σου αλλάξουν το Panel. Το έχω ψάξει και ευτυχώς απ'ότι βλέπω, το VB είναι κάτι στο οποίο η LG ανταποκρίνεται με επιτυχία και συνέπεια.

Αυτό έκανα, στην αρχή μου είπαν για αντικατάσταση πάνελ και ότι πρέπει να κρατήσουν την TV στο service για 3 εβδομάδες. Τελικά μετά από 2 μου είπαν ότι έσπασε το πανελ που τους έστειλαν και μου έκαναν πίστωση του ποσού.Το σκέφτηκα να πάω σε C8 αλλά στο τέλος νίκησε το peace of mind στοιχείο. Μέχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένος. Βέβαια, είναι σειρά Q9 οπότε ίσως να μην έχει τα προβλήματα που έχουν άλλες σειρές.

Σχετικά με την LG Ελλάδας (επειδή μένω εξωτερικό), δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα λόγια εδώ στο forum πάντως (όπως και για την Samsung το ίδιο) 

Δημοσ.

Είναι αυτό που λέμε πάντα εδώ μέσα. Όταν κάνεις επιλογή στην υποδεέστερη τηλεόραση, σε τρώνε οι δεύτερες σκέψεις μετά την αγορά. Βάλε και ότι μπορεί να σου παρουσιάσει κάποιο θέμα με τους τριγμούς, τον ήπιες μετά ψυχολογικά.
Ενώ με την OLED ό,τι και να γίνει έχεις πάντα υπ' όψη ότι πήρες την καλύτερη εικόνα. Οπότε ό,τι και να γίνει έχεις peace of mind ότι έκανες την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Πάντως στη θέση σου θα προσπαθούσα να την ευχαριστηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο πριν το τέλος της ζωής της (aka στην ανακύκλωση) χωρίς να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να έχω καλύτερη εικόνα με άλλη επιλογή. Κι άμα είσαι και τυχερός μπορεί στη δική σου να μην έχει τριγμό.

Δημοσ.

Ευχαριστω για της απάντησης σας όλους σας...είμαστε υπέρ ευχαριστημένη με την τηλεόραση μέχρι στιγμής ...ο χρόνος θα δείξει !!!!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikk23 είπε

Ευχαριστω για της απάντησης σας όλους σας...είμαστε υπέρ ευχαριστημένη με την τηλεόραση μέχρι στιγμής ...ο χρόνος θα δείξει !!!!

αν ειναι να σου τυχει θα σου τυχει σε οποιαδηποτε τηλεοραση η βλαβη, ειτε ακριβη, ειτε φθηνη. εμενα και σε samsung ετυχε και σε lg c8 oled , οποτε μην πετας τα λεφτα σου, τελεια δεν υπαρχει.

Δημοσ.

Πάντως η υπερβολή εδώ μέσα είναι στοιχείο πολλών!!

Λέτε και ξαναλέτε για τριγμούς από εδώ, τριγμούς από εκεί, έχω στην οικογένεια 2 QLED σχεδόν 1 έτους και καμία δεν παρουσιάζει τριγμούς. Ειδικά η 55QF7 που έχει Xbox One X πάνω της είναι τουλάχιστον 3-4 ώρες την ημέρα ανοιχτή λόγω gaming.

Παίρνω που λέτε την καλή μου κονσόλα και πάω στον αδερφό μου κάτοχο LG OLED. Βάζουμε Forza Horizon 4. Kαμία επαφή η OLED με τη QLED με HDR10. Bλέπεις την OLED, σαφέστατα μια καλή εικόνα, βλέπεις τη QLED και μένεις με το στόμα ανοιχτό με τα χρώματα συν τη φωτεινότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι τριγμοί είναι συστολές-διαστολές στο διάστημα που είναι κρύα η τηλεόραση και μέχρι να ζεσταθεί, και στο διάστημα που είναι ζεστή η τηλεόραση και μέχρι να κρυώσει εντελώς. Σαφέστατα κατασκευαστικό ελάττωμα.

Οι OLED τέλος έχουν ένα επιπλέον χρώμα, ένα βασικό μάλιστα χρώμα που λείπει από τις απλές LED: το μαύρο που δεν είναι περίπου μια απόχρωση αλλά ακριβώς μαύρο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...