Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την ψύκτρα artic 33 esports edition που έχει πάνω αυτα τα ανεμιστηράκια https://www.skroutz.gr/s/12730870/Arctic-BioniX-F120-120mm.html και έχω βάλει μέχρι 45 βαθμούς να μην γυρίζει κάν. και σκέφτομαι να το ανεβάσω στους 50 μιας και αν δεν ανοίξω παιχνίδι δεν βλέπω να τα φτάνει αυτά. ΑΛΛΑ όταν ανοίγω chrome και διάφορα άλλα κανει κάτι peak πάνω απο 45 και ξεκινάν τα ανεμιστηράκια για 1 δευτερόλεπτο και αυτό το κάνει κάπως συχνά και στην εκκίνηση κάνουν έναν θόρυβο όχι ενοχλητικό αλλα μου δίνει την εντύπωση οτι χαλάει πιο γρήγορα απο το να το έχω να δουλεύει μόνιμα στο 35% στροφές.

Τι λέτε; να το αφήσω όπως έχει η να το βάλω απο το 0 να ξεκινάει στους 35%. πίστευα οτι αμα δεν δουλεύει τόσο συχνά θα κρατήσουν και περισσότερο τα ανεμιστηράκια

Δημοσ.

Το σταμάτα-ξεκίνα φθείρει όλα τα μηχανήματα περισσότερο από τη συνεχή λειτουργία.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, elorant είπε

Το σταμάτα-ξεκίνα φθείρει όλα τα μηχανήματα περισσότερο από τη συνεχή λειτουργία.

5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Τα ρεύματα εκκίνησης είναι περίπου 20 φορές μεγαλύτερα απο τα κανονικά ρεύματα λειτουργίας.

ΟΚ σας ευχαριστώ πολύ!!! Το βάζω ξανά όπως το είχα στο silent mode. εκεί ξεκινάει απο 35% μέχρι κάποιους βαθμούς

Δημοσ.
Μόλις τώρα, therion13 είπε

ΟΚ σας ευχαριστώ πολύ!!! Το βάζω ξανά όπως το είχα στο silent mode. εκεί ξεκινάει απο 35% μέχρι κάποιους βαθμούς

Έτσι και αλλιώς αθόρυβο ειναι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Έτσι και αλλιώς αθόρυβο ειναι.

Ναι ναι για την φθορά το έκανα. Πιστεύω ότι θα αυξήσω την ζωή του ανεμιστηρακια

Δημοσ.

Αν σκεφτεις ομως πως δε θα κρατησεις το ιδιο ανεμιστηρακι για παντα δεν ειναι και τοσο σημαντικη η φθορα απο την εκκινηση ή απο την συνεχομενη λειτουργια του. 

Εγω για παραδειγμα προτιμω να μην εχω ροη αερα χωρις λογο (πολυ μικρες θερμοκρασιες cpu, gpu, nvme κλπ σε απλη χρηση) γιατι εχω παρατηρησει πως η σκονη μεσα στο κουτι ή και στα φιλτρα ειναι ελαχιστη με αυτο το τροπο.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Αν σκεφτεις ομως πως δε θα κρατησεις το ιδιο ανεμιστηρακι για παντα δεν ειναι και τοσο σημαντικη η φθορα απο την εκκινηση ή απο την συνεχομενη λειτουργια του. 

Εγω για παραδειγμα προτιμω να μην εχω ροη αερα χωρις λογο (πολυ μικρες θερμοκρασιες cpu, gpu, nvme κλπ σε απλη χρηση) γιατι εχω παρατηρησει πως η σκονη μεσα στο κουτι ή και στα φιλτρα ειναι ελαχιστη με αυτο το τροπο.

τα ίδια εδώ ... μετά από έναν χρόνο καθόλου σκόνη μέσα το χω πάνω σε χαλί κιόλας

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ziaba είπε

τα ίδια εδώ ... μετά από έναν χρόνο καθόλου σκόνη μέσα το χω πάνω σε χαλί κιόλας

1 χρόνο σίγα τα σκόνη να μαζέψει. 1 χρόνο το έχω και εγώ και με ένα πιστολάκι και όλα έφυγαν. Θέλω να πω οτι πλέον και με 30€ παίρνεις κουτι που έχει τίμια φίλτρα αέρος. θα κρατάει το 50-80% σκόνη.

Αν και η κάρτα γραφικών μου είχε fanless mode ίσως το έκανα αλλα σίγα δεν μαζεύει σκόνη και έχω το κουτι aerocool 500 window, θα το χαρακτήριζα ως το μέσο κουτι για θέμα σκόνης 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, therion13 είπε

1 χρόνο σίγα τα σκόνη να μαζέψει. 1 χρόνο το έχω και εγώ και με ένα πιστολάκι και όλα έφυγαν. Θέλω να πω οτι πλέον και με 30€ παίρνεις κουτι που έχει τίμια φίλτρα αέρος. θα κρατάει το 50-80% σκόνη.

Αν και η κάρτα γραφικών μου είχε fanless mode ίσως το έκανα αλλα σίγα δεν μαζεύει σκόνη και έχω το κουτι aerocool 500 window, θα το χαρακτήριζα ως το μέσο κουτι για θέμα σκόνης 

το χω σε ένα κουτί δεινόσαυρο από δεκαετία του '00 (sleeper φάση) και τα χω όλα fanless mode κάρτα, τροφοδοτικό κλπ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η σκόνη προκαλεί φθορά.

Γενικά το ανεμιστηράκι είναι ένα εξάρτημα που θα το βρίσκεις πάντα σε αφθονία και χαμηλό κόστος.
Οπότε, μην σε απασχολεί ιδιαίτερα η διάρκεια ζωής του.

Επεξ/σία από BrknSwrd
Δημοσ.

Ανεμιστήρες που πεθαίνουν πρόωρα είναι αυτοί που βγάζουν ζεστό αέρα από το κουτί και αυτοί που βάζουν αέρα στο κουτί ή τον περνάνε μέσα από ψύκτρα, με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Εκεί θες καλό fan(~20€ και πάνω) με μηχανισμό σταθεροποίησης του άξονα(π.χ. μαγνήτη) ανεξαρτήτως τοποθέτησης και αντίστασης. Όπως τα Noctua π.χ. με το SSO bearing https://noctua.at/en/sso-bearing

Αλλιώς θα βαρεθείς να πετάς αυτά των 10ευρου. Παθός.

Υπάρχει και η λύση να βάλεις όριο τους 60C για τη cpu π.χ. Δεν παθαίνει τίποτα. Ειδικά αν δεν τρέχει κάτι βαρύ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ανεμιστήρες που πεθαίνουν πρόωρα είναι αυτοί που βγάζουν ζεστό αέρα από το κουτί και αυτοί που βάζουν αέρα στο κουτί ή τον περνάνε μέσα από ψύκτρα, με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Εκεί θες καλό fan(~20€ και πάνω) με μηχανισμό σταθεροποίησης του άξονα(π.χ. μαγνήτη) ανεξαρτήτως τοποθέτησης και αντίστασης. Όπως τα Noctua π.χ. με το SSO bearing https://noctua.at/en/sso-bearing

Αλλιώς θα βαρεθείς να πετάς αυτά των 10ευρου. Παθός.

Υπάρχει και η λύση να βάλεις όριο τους 60C για τη cpu π.χ. Δεν παθαίνει τίποτα. Ειδικά αν δεν τρέχει κάτι βαρύ.

Το σκέφτομαι αυτι για 60 βαθμούς. Η ψύκτρα ειναι αρκετα μεγάλη και δεν πάει ποτε 60 βαθμούς ο cpy βέβαια έχω και 2 fan βάζουν αερα και αλλα 2 να βγάζουν. Πανω να δοκιμάσω τωρα πως θα πάει σε stress test χωρισ να γυρίζουν οι ανεμιστήρες τις ψυκτρας αλλα μόνο με του κουτιού

Δημοσ.

Πιστεψε με το πιο πιθανο ειναι να σου χαλασει πριν απο αυτο η μητρικη-σκληρος-SSD-καρτα γραφικων παρα ο ανεμιστηρας.  Κατα την γνωμη μου το θεωρω ανουσιο να αγχωνεσαι για κατι που κανει 10ε και το πιο πιθανο ειναι να σου χαλασει κατι αλλο και πολυ πιο σημαντικο και ακριβο πρωτο ετσι κι αλλιως. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mixalis95320 είπε

Πιστεψε με το πιο πιθανο ειναι να σου χαλασει πριν απο αυτο η μητρικη-σκληρος-SSD-καρτα γραφικων παρα ο ανεμιστηρας.  Κατα την γνωμη μου το θεωρω ανουσιο να αγχωνεσαι για κατι που κανει 10ε και το πιο πιθανο ειναι να σου χαλασει κατι αλλο και πολυ πιο σημαντικο και ακριβο πρωτο ετσι κι αλλιως. 

Καλά εντάξει απλος λεμε τωρα για τα ανεμιστηρακια. Έχουν και 10 χρόνια εγγύηση..... Οποτε θεωρητικά δεν αγχώνομαι. Η αρχική απορία ήταν το σταματά ξεκίνα αν κάνει περισσότερο ζημια από την συνεχή λειτουργία

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...