kokos198 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, έχω την ASUS M4A77T η οποία υποστηρίζει μέχρι 16 gb ram. Πρόσφατα έβαλα 2 8άρες και μια 4αρα και μου τις διαβάζει κανονικά στο system's information (20gb). Την διαβάζει αλλά δεν την υποστηρίζει? πως γίνεται αυτό? Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από kokos198
dpolal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ψιλονορμάλ είναι και το συνανάμε εδώ και χρόνια σε διάφορους κατασκευαστές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του chipset που φοράει η μητρική ο κατασκευαστής αναφέρει το max της μνήμς RAM που μπορεί να σηκώσει αλλά σε παλιότερα μπόρντ μπορούσες να βάλεις και παραπάνω χωρίς εμφανή προβλήματα. Ανεπίσημα όλα αυτά βέβαια. Φαντάσου κάτι παρόμοιο με τα Intel desktop μπορντ που σε κάποια μπορείς να βάλεις και επεξεργαστές Xeon. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από dpolal
Sheogorath Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, dpolal είπε Ψιλονορμάλ είναι και το συνανάμε εδώ και χρόνια σε διάφορους κατασκευαστές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του chipset που φοράει η μητρική ο κατασκευαστής αναφέρει το max της μνήμς RAM που μπορεί να σηκώσει αλλά σε παλιότερα μπόρντ μπορούσες να βάλεις και παραπάνω χωρίς εμφανή προβλήματα. Ανεπίσημα όλα αυτά βέβαια. Φαντάσου κάτι παρόμοιο με τα Intel desktop μπορντ που σε κάποια μπορείς να βάλεις και επεξεργαστές Xeon. Λέγε, έχουμε κανα νέο για 8GB σε G31?
dpolal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Sheogorath είπε Λέγε, έχουμε κανα νέο για 8GB σε G31? Δεν μπορώ να αποκαλύψω, έχω υπογράψει σύμβαση εμπιστευτικότητας.🙄 Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από dpolal
kokos198 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 μήπως απλά τις αναγνωρίζει σαν κουμπωμένες επάνω της αλλά δεν τις κάνει χρήση ? εκ των πραγμάτων δεν έχω εφαργμογές ή παιχνίδια που θα απαιτούσαν τόση ram ούτε κάνω nultitasking...
planetman Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Εάν με κάποιο πρόγραμμα π. χ. Cpuz τις δείχνει κανονικά, τότε παίζουν. Κι εγώ στη δική μου μητρική έχω βάλει 12GB ενώ υποστηρίζει μέχρι 8 επίσημα. (κι εγώ την ίδια απορία είχα)
nickk0kkav Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, planetman είπε Εάν με κάποιο πρόγραμμα π. χ. Cpuz τις δείχνει κανονικά, τότε παίζουν. Κι εγώ στη δική μου μητρική έχω βάλει 12GB ενώ υποστηρίζει μέχρι 8 επίσημα. (κι εγώ την ίδια απορία είχα) Μη το λες 100%. Είχα 12gb ram όλα οκ σε cpu + bios . Βάζω demo forza horizon 4, βγαίνει μήνυμα ότι έχω λίγη ram . Βλέπω στα win 10 64bit 12 ram, 4 σε χρηση μόνο. Αφήνω την 8αρα μόνο δε κάνει boot το pc. Να μην την είχα κουμπώσει καλά δύσκολο γιατί φαινόταν κ στο bios κ στα win όπως είπα. Όταν άλλαξα θέση στις μνήμες (στα slots) όλα καλά. 100% δεν είμαι σίγουρος τι παίχτηκε αλλά φαίνεται πως η μητρική μου θέλει οπωσδήποτε να έχει dimm στο πρώτο slot για κάποια config. 2* 4gb έπαιζα slot 2/4. Άντε βγάλε άκρη. Ψιλο off topic τα παραπάνω αλλά να μαθαίνουμε κ καμιά εμπειρία On topic αν τις βλέπει στο system information είσαι εντάξει . Υποθετικα αν αρχίσει το pc crashes κατά τη λειτουργία του απλά βγάζεις το ένα dim Edit τώρα που το ξανασκεφτομαι παίζει απλά η μητρική μου να μην υποστηρίζει σε κάποια slot ram με τσιπακια κ από τις 2 πλευρές (dual rank ?) Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από nickk0kkav
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 On 18/02/2019 at 16:59, kokos198 said: Καλησπέρα σε όλους, έχω την ASUS M4A77T η οποία υποστηρίζει μέχρι 16 gb ram. Πρόσφατα έβαλα 2 8άρες και μια 4αρα και μου τις διαβάζει κανονικά στο system's information (20gb). Την διαβάζει αλλά δεν την υποστηρίζει? πως γίνεται αυτό? Παίζουν κανονικά. Απλά στο launch της μητρικής δεν υπήρχε τέτοιο ram density και δεν ασχολήθηκε ποτέ να αλλάξει τη σελίδα ο κατασκευαστής ή/και να τεστάρει. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει όμως όντως hardware limit (πχ 775/1156 και single/dual rank dimmάκια), καθώς και διάφορα άλλα.
kokos198 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Και μένα μου crashαρε με κάποιες αλλαγές που έκανα αλλά άλλαξα θέσεις και βρήκα σε ποιές θέσεις λειτουργεί χωρίς πρόβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα