Προς το περιεχόμενο

[camera/mirrorless] Sony a5100 με 16-50mm @340€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος θέλει pocketable πάει σε σειρά rx, mkii και πάνω για να έχει wifi και tiltable screen που κατά την άποψή μου είναι απαραίτητα πλέον...

Ο zeiss φακός κερδιζει  πόντους σε σχέση με τον κιτ φακο της 5100.

Εδώ σύγκριση μεγέθους 

http://j.mp/2XeHab6

Αν το μέγεθος δεν είναι θέμα, τότε θα πήγαινα σε 5100

Επεξ/σία από giorgosmg
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, s.ilias είπε

Καλησπέρα παιδιά, αν και διαβάζω χρόνια insomnia, γράφτηκα μονο και μονο για να απαντήσω σε αυτο το θεμα. Ενδιαφέρομαι για μια φωτογραφική, ουσιαστικά για οικογενειακή χρήση. σχολικές γιορτές, εκδρομές, παιδικά παρτυ.

κοιτούσα το rx 100 Ι με τιμή στα 300, λογο του μικρού διαφράγματος, που απο όσο διάβασα έχει καλές νυχτερινές. το κιτ, έχει καλα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό? φαντάζομαι θα μπορούσα να βρώ ενα δεύτερο φακό με μικρό διάφραγμα για να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα με χαμηλό φωτισμό. Κατι που λογικά δεν θα κουβαλάω μαζί μου σε εξορμήσεις με ηλιοφάνεια αρα το θεμα του όγκου δεν θα είναι πρόβλημα.

Να διευκρινίσω πως δεν έχω γνώσεις φωτογραφίας, και δεν εχω σκοπο να αρχίσω τωρα. λογικά θα είναι μόνιμα στο auto θα είναι

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια

Έχω QX100 (ίδιο με την RX100) και δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα. Δεν παίζει ρόλο μόνο το διάφραγμα, η α5100 έχει μεγαλύτερο αισθητήρα για παράδειγμα και full manual mode, ρίξε μια ματιά στο Google για νυχτερινές φωτογραφίες τραβηγμένες με αυτήν και θα καταλάβεις. Μεγάλο συν το ότι μπορείς να αλλάξεις φακούς ενώ στην RX100 όχι.  😉 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Επίσης

Σε mirrorless και compact  στα τελικά έξοδα Καλό θα ήταν να υπολογίζετε και 1-2 έξτρα μπαταριες

Επεξ/σία από giorgosmg
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, s.ilias είπε

Καλημέρα, ψάχνω που μπορώ να βρω τέτοια sample comparisons, αλλα κατι δεν κάνω καλά. απο πού το βρήκες? πως ξέρουμε ποιο φακό έχει η Α5100? δεν θα μπορούσαν οι φωτογραφίες να είναι απο κάποιον καλύτερο φακό αντι του κιτ?

Dpreview ειναι αυτο, υπαρχει και αλλο ενα, στο imaging-resource

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Πολύ δύσκολο αυτό λόγω σημαντικά μικρότερης επιφανειας αισθητήρα στην RX. Αν και έχει πιο "γρηγορο" φακό είναι μεγάλη η διαφορα για να ισοφαριστεί.

Απλα το παραθέτω εδώ ενδεικτικά 

Στιγμιότυπο 2019-02-20, 07.28.35.png

Και μια δεύτερη σε σαφώς υψηλότερα ISO που αφορούν συχνά νυχτερινές λήψεις.

Να τονίσω εδώ πως οι A5100 και EOS 1300D είναι με prime φακό, αλλα και πάλι ο θόρυβος από τα ψηλότερα ISO δίνει μια καλη άποψη 

Στιγμιότυπο 2019-02-20, 07.37.37.png

Αν και γενικά συμφωνώ ότι είναι καλύτερη επιλογή η α5100 (αν δεν πειράζει το μέγεθος), θα διαφωνήσω για τις Low light φωτογραφίες. Μια χαρά ισοφαρίζεται η 5100 με τον Kit φακο.

Η α5100 μπορεί μεν να έχει μεγαλύτερο αισθητήρα αλλά έχει και 2 στοπ πιο αργό φακό (εφόσον το συγκρίνουμε με το kit). Αν υποθέσουμε ότι έχει 1/4 με 1/2 στοπ χαμηλότερο iso η 5100 λόγω μεγαλύτερου αισθήτηρα, τότε η rx100 θα είχε iso 400 ή αντε iso 800 σε αυτήν που παρέθεσες και όχι 1600. Παιζει να χει και οριακά καλυτερο αποτέλεσμα

Υ.Γ. Για να είμαι δίκαιως, να πω οτι το OIS της rx100 είναι ανύπαρκτο. Οπότε αυτό, αναλόγως τις συνθήκες (πχ να μην εχει κίνηση), μπορεί να αλλάξει αρκετά τα αποτελέσματα. 

Επεξ/σία από Antretng
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fourth είπε

YΓ Δείξτε μου καλύτερο video clip από τις διακοπές σας από το παρακάτω video που σημειωτέων είναι μόνο με έναν 50άρι φακό.

To βιντεο που δειχνεις εχει υποστει επεξεργασια, αγνωστης εκτασης. Επιπλεον ειναι με αλλον φακο οποτε δεν εχει σχεση με την προσφορα του κιτ του τιτλου, αλλα αυτο ειναι μικροτερο προβλημα. Οποτε ειναι ακυρη η προβολη αυτου του βιντεο. Απο προχθες εχω βρει αυτουσιο βιντεο 1080p 50Hz το οποιο ειναι για τα δικα μου ματια πολυ κακο για μια μηχανη αυτης της αξιας κυριως στην κινηση και στην σταθεροποιηση. Αν σκεφτουμε και το ποσο ζεσταίνεται εχει τελειωσει το θεμα ακομα και να μην ηθελε καποιος 4Κ. Επειδη καποιοι ειπαν οτι το βιντεο της ειναι πολυ καλο και υπεραρκετο κατι που δεν βλεπω απο το δειγμα. Αφου λοιπον βαζετε και βιντεο και φωτο, δειτε και αυτο:

• Thanks 1
Δημοσ.

Matrixx
Εγώ την είχα την μηχανή εσύ όχι, εγώ γράφω από εμπειρία εσύ από ένα τίποτα που βρήκες! Γι αυτό σταμάτα την παραπληροφόρηση. Η μηχανή έχει πολύ καλό HD βίντεο, period!

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fourth είπε

Matrixx
Εγώ την είχα την μηχανή εσύ όχι, εγώ γράφω από εμπειρία εσύ από ένα τίποτα που βρήκες! Γι αυτό σταμάτα την παραπληροφόρηση. Η μηχανή έχει πολύ καλό HD βίντεο, period!

Το βιντεο ειναι δικο σου; Ποιος κανει παραπληροφορηση; Σοβαρεψου και προσεχε τον τροπο σου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το βίντεο της a5100 είναι εξαιρετικό. Άγαρμπα παναρίσματα από έναν τύπο που περπατάει ενώ κινηματογραφεί δεν λένε τίποτα. Η μηχανή υποστηρίζει τον xavc s codec, παράγει αποτέλεσμα απίστευτης ευκρίνειας και, ακόμα και με τον κιτ φακό, έχει πολύ όμορφο background blur που κάνει τη λήψη να δείχνει σχεδόν επαγγελματική, ακόμα κι από έναν άσχετο. Δεν θα το δείτε όμως σε βίντεο σαν και το παραπάνω, αλλά σε βιντεοπορτρέτα όπου εστιάζεις σε πρόσωπα. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν για μένα από μόνο του αρκετό για να πετάξω πανάκριβα camcorders, ενώ εννοείται πως ούτε οι μηχανές με 1’ αισθητήρα (rx100) μπορούν να το μιμηθούν. Η υπερθέρμανση είναι όντως πρόβλημα, το οποίο εγώ αντιμετωπίζω με επιτυχία ανασηκώνοντας την οθόνη, ώστε να διευκολύνεται η απαγωγή θερμότητας από την πλάτη της κάμερας σε μακρά sessions

Επίσης το βίντεο που είναι τραβηγμένο σε 50fps, δεν μπορεί να αναπαραχθεί σωστά από τα 60hz μόνιτόρ μας και φαίνεται choppy. Ψάξτε καλύτερα για 60fps footage. (Ευτυχώς η μηχανή επιτρέπει το switch σε 60fps)

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κανενα αγαρμπο παναρισμα δεν εχει, εκτος αν μιλας για το 1ο δευτερολεπτο. Απλα περπατα ο ανθρωπος και το παναρισμα προς το τελος δεν μπορεις να το πεις αγαρμπο. Δες τα υπολοιπα 29sec, απογοητευτηκα με το βιντεο αυτο και εχουν περασει 30 μηχανες απο τα χερια μου. Οχι του χιλιαρικου. 

Αυτα που λες ειναι για την ποιοτητα εικονας οποτε δεν τα λαμβανω σαν απαντηση επι της ουσιας σε οσα εγραψα, ενω μιλησα καθαρα "κυριως για κινηση και σταθεροποιηση". Για την ποιοτητα εικονας δεν ξερω με τι sample rate το ανεβασε το YT οποτε δεν στεκομαι ασχετα που μου φαινεται μετριο στην καλυτερη. 

Δημοσ.

Το stabilization είναι πολύ καλό. Δες στο 2ο λεπτό περίπου. Επίσης, μην απορρίπτεις τόσο εύκολα τη γνώμη ανθρώπων που έχουν την μηχανή και δεν είναι και άσχετοι, επειδή είδες ένα βίντεο που δεν σου άρεσε.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, aissaris είπε

Το stabilization είναι πολύ καλό. Δες στο 2ο λεπτό περίπου. 

Δεν με ενθουσιαζει, δεν μου φαινεται καλο ουτε σε αυτο το βιντεο, αλλα δεν εχει σημασια τι λεω εγω, ο καθενας μπορει να κρινει μονος του βλεποντας απειραχτα βιντεο οπως αυτο που εβαλα και αυτο που εβαλες. (πιστευω ασχετα που εχει βαλει κειμενο κλπ οτι δεν το εχει πειραξει. Δεν εχει καμια σχεση με το εντελως πειραγμενο βιντεο που ειχαμε πριν)

Επίσης, μην απορρίπτεις τόσο εύκολα τη γνώμη ανθρώπων που έχουν την μηχανή και δεν είναι και άσχετοι, επειδή είδες ένα βίντεο που δεν σου άρεσε.

Δεν απορριπτω (ουτε ευκολα οπως λες αλλα ουτε δυσκολα) αλλα ουτε αποδεχομαι την γνωμη κανενος. Δεν μπορω να ξερω ποσο σχετικος ειναι ο καθενας, δεν τον ξερω και απο χθες. Οταν μεσα απο ενα σχολιο λοιπον δεν προκυπτει αν καποιος ειναι σχετικος ή ασχετος δεν μπορεις να το αξιολογησεις αντιστοιχα. Προτιμω να βασιζομαι στα ματια μου και στα δειγματα παρα σε αποψεις. Ολοι ξερουμε οτι οι αποψεις ειναι αμετρητες και υποκειμενικες.

Δημοσ.
Στις 19/2/2019 στις 9:50 ΠΜ, nikoskon είπε

Νομίζω πως αυτή τη στιγμή η Canon 1300D με το EF-S 18-135 IS στα 369€ (MM) είναι πολύ καλή επιλογή για κάποιον που δεν θέλει 4K Video.

Με τα χρήματα αυτά παίρνει έναν πολύ καλό, γρήγορο και ζουμάτο φακό και ουσιαστικά σου κάνουν δώρο το 1300D body.

Προσωπικά σκέφτομαι να την τσιμπήσω και να μεταβώ από SLR σε dSLR κυρίως για ταξίδια, τοπία και πορτραίτα και ελάχιστες νυχτερινές λήψεις.

Το video δεν με ενδιαφέρει σαν χαρακτηριστικό αλλά είναι καλοδεχούμενο. :)

ειναι μια πολυ κακη μηχανη, με ενα φακο επισης κακο, ογκωδη και βαρυ.

Δημοσ.

Εκτός από τις απόψεις των χρηστών εδώ, υπάρχουν και άπειρα reviews, με την μηχανή να είναι προτεινόμενη αγορά από το dpreview εν έτει 2019!

Μπορούμε όμως να το πάμε και από την ανάποδη. Μπορείς να προτείνεις μια aps/c μηχανή κάτω από 400 ευρώ με καλύτερο stabilization στον κιτ φακό;

• Like 2
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μπορούμε όμως να το πάμε και από την ανάποδη. Μπορείς να προτείνεις μια aps/c μηχανή κάτω από 400 ευρώ με καλύτερο stabilization στον κιτ φακό;

Και να μπορουσα δεν θα το εκανα. Δεν ειναι αυτη η κουβεντα και ειναι το χειροτερο "επιχειρημα" που εχω βαρεθει να το διαβαζω μεσα σε θεματα προσφορων οταν καποιος ενοχλειται απο παρατηρησεις αλλων. Οποιος ηθελε να κανει προταση θα την εκανε αμεσα, δεν θα χρειαζοταν να του την ζητανε αλλοι. :) Αυτα δεν γινονται με το ζορι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...