Προς το περιεχόμενο

[camera/mirrorless] Sony a5100 με 16-50mm @340€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι θεωρεις οτι ολοι εχουν την ιδια εμπειρια ή οτι οδηγουνται σε ιδιες αποφασεις και επιλογες ακομα και αν υποθετικα τυχουν καποιοι να εχουν την ιδια εμπειρια; Αυτα στο τελος περι του ποσο καλο θα ειναι το 4Κ ειναι αστοχα. Ποιος προτεινε καποια με κακο βιντεο 4Κ; Φυσικα και υπαρχουν μηχανες με καλη φωτογραφια και αθλιο βιντεο, αλλα σε ποιον απαντα αυτο;

Τελος παντων, ισως διαφωνουμε, ισως και να συμφωνουμε στο τελος. Ας αφησουμε την κουβεντα στους αλλους. Αρκετα ειπαμε. ;)

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σαν μηχανή είναι πολύ  καλή.... για τα λεφτά της ...!!! Για πρώταρη... και για κάποιον που θέλει να μάθει... απλά πράγματα.... και για βράδυ με ένα τρίποδο  κάνει δουλειά..!!!

Δημοσ.

Το βασικό είναι αν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά αυτά η κοντά στα λεφτά αυτά. Είναι vfm ή με κάτι παραπάνω πας σε κάτι καλύτερο που θα σε καλυψει φωτογραφικά περισσότερο καιρό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, haris013 είπε

Μου αρέσει η νυχτερινή φωτογραφία και γενικά θα παίζω μανουαλ, σε σχέση με entry level DSLR κάμερες αξίζει πάλι Έτσι;

Κοίτα, αν έπαιζες στο auto θα σου λεγα να παρεις ότι πιο φθηνή υπάρχει .Μόνο με manual γίνονται σοβαρές δουλειές αν και προσωπικά σε ταξίδια την μηχανή την έχω auto μιας και δεν με ενδιαφέρει να παίξω με την ποιότητα του αποτελέσματος .  Ναι αξίζει αλλά πίστεψε με και την πιο budget dslr να έχεις ή mirrorless το ζουμί της καλή φωτογραφίας είναι οι φακοί και να παίζεις στο manual. Αυτός ο φακός που φοράει είναι μια καλή αρχή σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτεροι και ακόμα καλύτεροι που φτάνουν τα διπλάσια λεφτά απο όσο κοστίζει η a5100 απο μόνη της . Ειδικός δεν είμαι αλλά ξέρω τα βασικά και μαθαίνω . Εγώ περιμένω μια καλή προσφορά για την canon M50 αλλά δεν την θέλω για ταξίδια . Η sony δεν με βολεύει για δύο λόγους . Πρώτον δεν έχει 3.5 mm υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και δεύτερον ακόμα και αν είχε η οθόνη γυρίζει 180 μοίρες προς τα πανω ενώ εγώ χρειάζομαι στο πλάι να ανοίγει . 

Δεν την γνωρίζω πολύ σαν κάμερα . Δεν γνωρίζω αν μπορείς στη συγκεκριμένη στο manual να παραμετροποιήσεις τα πάντα όπως σε μια κλασσική dslr αλλά γενικά στις Mirrorless μπορείς τα πάντα και το άμεσο μέλλον είναι οι mirrorless . 
Επίσης η συγκεκριμένη δεν έχει viewfinder (ματάκι)   αν αυτό σε απασχολεί .  

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ την έχω χρόνια και είμαι ευχαριστημένος λόγω του καλού tracking focus που έχει και της σπαστής οθόνης, η οποία με βολεύει πολύ στο βίντεο όντας μπαμπάς ενός 7χρονου αγοριού...

Η ελλειψη 4K προφανώς είναι πλέον ένα μειονέκτημα αλλά το 1080p νομίζω ότι είναι αρκετό για τις περισσότερες χρήσεις στους περισσότερους...

Και για να το πάω και δiαφορετικά... Προτιμώ το video αυτής της Sony από τις 4Κ δυνατότητες που έχει το κινητό μου...

Ο φακός για αρχή είναι μια χαρά...

Και επειδή το έφερε η κουβέντα, θα με ενδιέφρερε να μάθω μια άλλη μηχανή σε αυτά τα χρήματα με ίδια ποιότητα φωτογραφίας και 4K video...

προφανώς και έχει manual δυνατότητες

viewfinder δεν εχει... ειχα την 6000 και την πουλησα για να εχω την σπαστη οθόνη και να τραβαω τον πιτσιρικα απο χαμηλα χωρις να χρειαζεται να δω απο το "ματακι"

Επεξ/σία από mobster21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mobster21 είπε

...

Και επειδή το έφερε η κουβέντα, θα με ενδιέφρερε να μάθω μια άλλη μηχανή σε αυτά τα χρήματα με ίδια ποιότητα φωτογραφίας και 4K video...

...

Όλο το ζουμί της υπόθεσης...όποιος γνωρίζει αν υπάρχει άλλη σε αυτά τα χρήματα ας δώσει εναλλακτική...που δεν υπάρχει...με ίδια ποιότητα φωτογραφίας και αποδεκτό 4k ε...η μόνη που τραβάει 4k σε χρήματα μέχρι 400 ευρώ είναι αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/14531910/Yi-Technology-M1-Kit-Yi-42-5-f-1-8.html

που είναι micro four thirds...δεν έχουν σχέση σαν φωτογραφικές μηχανές σε ποιότητα φωτογραφίας...ούτε καν...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.

Υπάρχει mirrorless APS/C που να υποστηρίζει 4k@60fps; Διαφορετικά 1080p@60fps > 4k@30fps και η μηχανή είναι μια χαρά για βίντεο. Προσωπική γνώμη πάντα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και εγώ μια άποψη για τη μηχανή.. Σε αυτά τα χρήματα είναι πολύ καλή, άψογος αισθητήρας (ίδιος με την 6000), σχετικά καλός κιτ φακός, αρκετοί φακοί να παίξεις αργότερα.. 4Κ κτλ δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι για κάποιον τα ζυγίζει και αποφασίζει.

Για εμένα το μεγάλο μείον που δεν θα έπαιρνα ποτέ τη μηχανή είναι η έλλειψη viewfinder. Απλά αν κάποιος κάνει την πρώτη επαφή με λίγο πιο "καλή" μηχανή να μην το υποτιμήσει αυτό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον αν χειριστεί κάποιο άλλο σύστημα να καταλάβει τι χάνει σε αίσθηση. Κολλάω εκεί γιατί προσωπικά εμένα σε αυτές τις μηχανές πιο πολύ μετράει πόσο ευχαρίστηση μου δίνει στη χρήση παρά αν έχει μισό stop καλύτερο dynamic range ή να κερδίσω λίγο σε απόδοση iso.

Συμπέρασμα από Sony για εμένα περιμένετε την a6000.. Αρχίζω και τη βλέπω όλο και πιο συχνά να παίζει σε προσφορές. Επίσης μια συμβουλή.. κρατήστε ένα κομμάτι του προϋπολογισμού σας για έναν πιο εξειδικευμένο φακό.. Είτε αυτός θα είναι ένας γρήγορος σταθερός, είτε ένας τηλεφακός... Ανάλογα τα γούστα πάντα αλλά για εμένα εκεί είναι το παιχνίδι

Επεξ/σία από ata1983
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Κοίτα, αν έπαιζες στο auto θα σου λεγα να παρεις ότι πιο φθηνή υπάρχει .Μόνο με manual γίνονται σοβαρές δουλειές αν και προσωπικά σε ταξίδια την μηχανή την έχω auto μιας και δεν με ενδιαφέρει να παίξω με την ποιότητα του αποτελέσματος .  Ναι αξίζει αλλά πίστεψε με και την πιο budget dslr να έχεις ή mirrorless το ζουμί της καλή φωτογραφίας είναι οι φακοί και να παίζεις στο manual. Αυτός ο φακός που φοράει είναι μια καλή αρχή σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτεροι και ακόμα καλύτεροι που φτάνουν τα διπλάσια λεφτά απο όσο κοστίζει η a5100 απο μόνη της . Ειδικός δεν είμαι αλλά ξέρω τα βασικά και μαθαίνω . Εγώ περιμένω μια καλή προσφορά για την canon M50 αλλά δεν την θέλω για ταξίδια . Η sony δεν με βολεύει για δύο λόγους . Πρώτον δεν έχει 3.5 mm υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και δεύτερον ακόμα και αν είχε η οθόνη γυρίζει 180 μοίρες προς τα πανω ενώ εγώ χρειάζομαι στο πλάι να ανοίγει . 

Δεν την γνωρίζω πολύ σαν κάμερα . Δεν γνωρίζω αν μπορείς στη συγκεκριμένη στο manual να παραμετροποιήσεις τα πάντα όπως σε μια κλασσική dslr αλλά γενικά στις Mirrorless μπορείς τα πάντα και το άμεσο μέλλον είναι οι mirrorless . 
Επίσης η συγκεκριμένη δεν έχει viewfinder (ματάκι)   αν αυτό σε απασχολεί .  

Σε ποιο casual φωτογράφιση όταν δεν θα υπάρχει ο χρόνος για να παίξω με manual, θα βγάζει αξιοπρεπής φωτογραφίες με κιτ φακό και auto ? Ουσιαστικά θέλω μια μηχανή και για manual φωτός αλλά και για point and shoot χρήση 

Δημοσ.

Off topic->

Το evf πιστεύω πως είναι απαραίτητο για πολλά είδη φωτογραφίας και αυτό γιατί μπορείς να σταθεροποιήσεις καλύτερα την μηχανή αλλά επιπλεων σε βάζει σε μια διαδικασία να "αποκόπτεσε" από το περιβάλλων.

Η σπαστη οθόνη είναι και αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη εάν την συνήθισει καποιος.

Το ιδανικό είναι προφανώς να υπάρχουν κ τα 2.

Τώρα για το video.

Προσωπικά βρίσκω αδιάφορο εάν κάποια τραβάει 4κ η fhd.

Από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα για την ποιότητα του video (αντιστοιχα και τα mp στις φωτογραφίες)

Αρκετά μεγαλύτερη σημασία έχει ο φακος και τα codecs της κάθε μηχανής παρά η αναλυση.

On topic->

Στα 340 είναι οκ αγορά για ταξιδιωτικου τύπου φωτογραφικη.Βγαζει μια χαρά αρχείο.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της είναι ο Κιτ φακός -που είναι μετριος- , η έλλειψη evf και πιθανοτατα η αγορά μεταχειρισμένων φακών σε αντιπαράθεση με τις dslr.

Σε αυτά τα χρήματα και εάν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε επιπλεων φακούς δείτε και τις rx100.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...