sarisn Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια σεταρίσματος του TP-Link VR2800 να παίζει μαζί με το Speedport Entry 2i για το VoIP (σ' ευχαριστώ και πάλι jkoukos!), επανέρχομαι με νέα αποστολή (αυτή τη φορά για τον προϊστάμενο) !!!!! Έχει, λοιπόν, VDSL OTE 50 mbps και αγόρασε το Netgear Nighthawk D7000 ( https://www.netgear.com/home/products/networking/dsl-modems-routers/D7000.aspx ) το οποίο ΔΕΝ είναι VoIP και θέλει να το χρησιμοποιήσει σαν κύριο router για το internet, το Speedport για το VoIP (τις ξέρω τις ρυθμίσεις για αυτό οπότε δεν χρειάζομαι κάτι) και τέλος έχει και OTE TV μέσω ίντερνετ. Υπάρχει τρόπος να σεταριστεί το netgear για να δουλέψει και η τηλεόραση μαζί με τα υπόλοιπα;; Μέχρι τώρα από το Speedport έφευγε ένα καλώδιο ethernet από τη θύρα STB και πήγαινε στον αποκωδικοποιητή του Cosmote TV για να μπορεί να βλέπει. Χωρίς αυτή τη θύρα μπορεί να γίνει κάτι ή είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει η τηλεόραση; Επειδή έχω κι' εγώ Cosmote TV (μέσω δορυφόρου βέβαια) έχω δει στις ρυθμίσεις του Speedport ότι έχει κάποιες εγγραφές που αφορούν την τηλεόραση. Αν μεταφερθούν με κάποιο τρόπο θα παίζει στο νέο router; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από sarisn
jkoukos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Το ΟΤΕTV δουλεύει μέσω της STB θύρας. Αυτή απλά είναι μία LAN (π.χ. Νο4) που έχει γίνει bind με μία Bridged σύνδεση, που σε VDSL έχει VLAN ID 836. Δες εδώ πληροφορίες. Πρόσεξε ότι η πόρτα αυτή πρέπει να γίνει unbind από την κανονική σύνδεση ΡΡΡοΕ.
sarisn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστώ και πάλι. Πώς κάνω unbind τη πόρτα ωστόσο;
jkoukos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Το δείχνει στην τελευταία εικόνα ο οδηγός. Αν προσέξεις, η Νο5 LAN είναι επιλεγμένη μόνο στη σύνδεση IPTV και όχι του Internet.
sarisn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Α οκ θενξ! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
sarisn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έβαλα όλες τις ρυθμίσεις. Θα τα δοκιμάσει όλα ο προ σήμερα και θα δούμε τι ψάρια πιάσαμε λολ! Ουσιαστικά για να παίξει η τηλεόραση χρειάζεται μόνο το VLAN ID και να γίνει unbind η πόρτα που θα συνδεθεί ο αποκωδικοποιητής; Επίσης, στη τελευταία εικόνα του οδηγού έχει τσεκαρισμένο, στη γραμμή που μόλις φτιάξαμε, το WiFi 5G. Από τη στιγμή που η σύνδεση θα γίνει με καλώδιο δεν μας ενδιαφέρει αυτό σωστά; Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από sarisn
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Θέλει δημιουργία επιπλέον σύνδεσης (εκτός της κανονικής για το Internet) που θα είναι Bridged (και όχι ΡΡΡ). Δες και το Speedport και θα καταλάβεις πως έχουν τα πράγματα. Το WiFi δεν χρειάζεται. Μόνο η No4 πόρτα θα είναι επιλεγμένη για να παίζει ως STB (όπως στο Speedport).
sarisn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν δούλεψε η τηλεόραση μόνο με το VLAN ID έτσι κι' αλλιώς. Ήμουν σίγουρος ότι θα χρειαζόταν και κάτι άλλο. Η δημιουργία επιπλέον σύνδεσης που γράφεις εννοείς ότι πρέπει να γίνει στο Netgear σωστά; Ουσιαστικά να κάνω copy-paste τις ρυθμίσεις από το Speedport που αφορούν τον OTE TV στο Netgear σαν bridged; Επίσης του έκανε και ένα περίεργο που σε εμένα δεν το είχε κάνει. Όσον αφορά το τηλέφωνο, του άναψε το Online στο Speedport αλλά όχι το Telephony με αποτέλεσμα φυσικά να μην του δουλεύει και το τηλέφωνο. Οι ρυθμίσεις είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που είχα κάνει κι' εγώ στο δικό μου. Καμιά ιδέα τί τρέχει και μ' αυτό; EDIT: Τελικά μου είπε ότι μία του δούλευε το τηλέφωνο μία όχι... μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα το Speedport και θα ζητήσει αλλαγή από τον ΟΤΕ. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από sarisn
sarisn Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Τελικά βαριόταν να ασχοληθεί ο ίδιος και το σούταρε το router lol. Οπότε ας κλειδώσει το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα