andrapos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δεν το κάνουν πάντα επίτηδες.Μου είχε πει γνωστός που δούλευε σε βενζινάδικο ότι σε όσους κοιτάει τα λάδια θέλουν συμπλήρωμα.Ο ίδιος έβαζε χημικά καθαριστικά στην τύχη και είχε χαλάσει το χρώμα σε αρκετά μηχανάκια στην προσπάθεια του να τα καθαρίσει.Ο συγκεκριμένος δεν έπαιρνε κάποια προμήθεια από τα λάδια αλλά από άγνοια το έκανε.Απο τότε που μου έλεγε για τα χημικά ρώτησα στο πλυντήριο που πήγαινα τη μηχανή αν ξέρει την αναλογία του χημικού με νερό και πόσο πρέπει να μείνει στις ζάντες και ο τύπος μου λέει να βάζω λίγο με το μάτι και το αφήνω 2-3 λεπτά.Αν δεν φεύγει η βρώμα ξαναβάζω κ το αφήνω λίγο παραπάνω.Γι αυτό να προσέχετε λίγο σε ποιον εμπιστεύεστε τα οχήματά σας.
paiktaras69 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 ΄΄ξεθάβω΄΄ το θέμα και θα ρωτούσα την γνώμη σας για το Liqui Moly Super Diesel Additive, το χρησιμοποιεί κάνεις σε σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα ? Προσωπικά 2 χρόνια τώρα με πετρελαιοκινητήρα βάζω μόνο από Avin Μακραίων με αναλογία 1-3 ( 1 action - 3 απλό ) και διαβάζοντας - συζητώντας κατάλαβα ότι μάλλον το ενισχυμένο πετρέλαιο είναι ΄΄ψιλοαπάτη΄΄ μιας και η περιεκτηκότητα σε βιοντιζελ και των 2 είναι περίπου στο 7% με την διαφορά ότι το ενισχυμένο έχει κάποια πρόσθετα
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε ΄΄ξεθάβω΄΄ το θέμα και θα ρωτούσα την γνώμη σας για το Liqui Moly Super Diesel Additive, το χρησιμοποιεί κάνεις σε σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα ? Προσωπικά 2 χρόνια τώρα με πετρελαιοκινητήρα βάζω μόνο από Avin Μακραίων με αναλογία 1-3 ( 1 action - 3 απλό ) και διαβάζοντας - συζητώντας κατάλαβα ότι μάλλον το ενισχυμένο πετρέλαιο είναι ΄΄ψιλοαπάτη΄΄ μιας και η περιεκτηκότητα σε βιοντιζελ και των 2 είναι περίπου στο 7% με την διαφορά ότι το ενισχυμένο έχει κάποια πρόσθετα Σε εταιρικο παντα λογο εταιρικης καρτας Aegean DForce. Συναδελφοι με το ιδιο αυτοκινητο που εβαζαν το απλο ηταν στο συνεργείο με check engine.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Στις 16/3/2022 στις 1:34 ΜΜ, paiktaras69 είπε ΄΄ξεθάβω΄΄ το θέμα και θα ρωτούσα την γνώμη σας για το Liqui Moly Super Diesel Additive, το χρησιμοποιεί κάνεις σε σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα ? Προσωπικά 2 χρόνια τώρα με πετρελαιοκινητήρα βάζω μόνο από Avin Μακραίων με αναλογία 1-3 ( 1 action - 3 απλό ) και διαβάζοντας - συζητώντας κατάλαβα ότι μάλλον το ενισχυμένο πετρέλαιο είναι ΄΄ψιλοαπάτη΄΄ μιας και η περιεκτηκότητα σε βιοντιζελ και των 2 είναι περίπου στο 7% με την διαφορά ότι το ενισχυμένο έχει κάποια πρόσθετα Το "ψιλοαπάτη" που λες σε τι το βασίζεις;
TechnoState Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) @paiktaras69 ....το χρησιμοποιώ εγώ εντελώς προληπτικά, σε κινητήρα Blue hdi 1.5 psa. Δεν έχω συγκεκριμένη ρουτίνα αλλά μέσα σε ένα χρόνο έχω βάλει 3-4 φορές σίγουρα. Καύσιμα, συνήθως eko avio γιατί με βολεύει γεωγραφικά αρχικά κ γιατί δεν είχα κανένα θέμα 12.000km πλέον. Παρέσυρα έναν φίλο...απο Opel Opc, λόγω ανάγκης (η οικογένεια μεγάλωσε) κατέληξε με "στέϊσο-βάγκο" focus (2013) με 300Κ plus χιλιόμετρα (κάνοντας τραμπα τα οχήματα με τον πεθερό του...που με οpc στα χέρια την είδε αλάνι, ξε-μούρησε κ ξανανιωσε). Το αυτοκίνητο πραγματικά έκανε σαν ατμομηχανή (παρά το ότι η συντήρηση του γινόταν by the book)... μετά από σερί 3φορες γέμισμα μαζί με liqui moly super diesel additive το αυτοκίνητο ακούγεται φυσιολογικά. Βέβαια (κ μετέπειτα, στο κυνήγι της απόδοσης αλλά κ χαμηλού κόστους χρήσης) έγινε carbon off (πιστεύω ότι είναι marketing κ λιγότερο παρέμβαση ουσίας) αλλά κ καθαρισμός μπεκ (όπου εκεί έγινε επαγγελματική/ακριβή εργασία) η κατανάλωση επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα (σύμφωνα πάντα με το sprintmonitor.de κ ενώ το είχαμε ψάξει με κοινά κριτήρια, σε σχέση κ με άλλους ιδιοκτήτες). Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από TechnoState 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα