Wazie Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Καλημερα. εχω την εξης απορια/προβλημα με το αμαξι. Ειμαι κατοχος ενος OPEL ASTA J 1.3 Diesel. Στο αμαξι μου εβαζα/βαζω παντα shell V-Power Diesel και ξερω οτι σε μικτη οδήγηση πολης, περιφερειακο κτλπ βγαζει περιπου στα 900χλμ ανα γεμισμα. Το πρατηριο το οποιο εβαζα καυσιμα εκλεισε και ξανα ανοιξε πριν απο 2 μηνες περιπου ανακαινισμενο και με καινουριο ιδιοκτητη. 2 Φορες που εχω βαλει καυσιμα απο το συγκεκριμενο πρατηριο μετα την αλλαγη ιδιοκτητη το αμαξι βγαζει γυρω στα 600χλμ ανα γεμισμα. Πηρα τον μηχανικο μου και μου ειπε οτι λογω κρυου υπαρχει αυξημενη καταναλωση αλλα οχι σε τετοιο βαθμο και οτι το πετρελαιο ειναι μαπα. Μου προτεινε να βαλω απο αλλου που οντως εκανα και αυτη τη φορα το αμαξι εβγαλε γυρω στα 700χλμ στο γεμισμα. Παιζει να φταιει τοσο πολυ η ποιοτητα του καυσιμου και υπαρχει αυτη η μεγαλη μεταβολη? Γιατι ανησυχώ μην εχω καποιο προβλημα στα μπεκ κτλπ και πληρωνω γαμ...ιατικα ενω μπορω να το προλλαβω. Να σημειωσω οτι το αμαξι δεν κοπιαζει η κατι αλλο παρα μονο την δραματικη μειωση τον χιλιομετρων. Σας ευχαριστω
darkman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα την μέτρηση πως την κανεις ? θελω να πω ποσο λιτρα ειναι τα 900χλμ που λες ? ο μετριτης καταναλώσεις στο αμαξι στο ποσο ειναι ?
andrapos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ έχω παρατηρήσει ότι παίζει πολύ ρόλο και πόσο το γεμίζει ο βενζινάς.Παντα λέω γέμισε το αλλά κάποιες φορές ο δείκτης αρχίζει να πέφτει μετα από 30-40 χλμ και κάποιες άλλες κάνω 200 χλμ και μετά ξεκολλάει από το τερμα.Το καταλαβαίνεις αυτό και από το πόσα λίτρα θα πάρει βέβαια. 3
moure Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποσά χιλιόμετρα έχεις κάνει με το αυτοκίνητο? Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από moure
darkman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, andrapos είπε Εγώ έχω παρατηρήσει ότι παίζει πολύ ρόλο και πόσο το γεμίζει ο βενζινάς.Παντα λέω γέμισε το αλλά κάποιες φορές ο δείκτης αρχίζει να πέφτει μετα από 30-40 χλμ και κάποιες άλλες κάνω 200 χλμ και μετά ξεκολλάει από το τερμα.Το καταλαβαίνεις αυτό και από το πόσα λίτρα θα πάρει βέβαια. Σωστο , καμια φορα κανει και αφρο και χτυπαει ποιο πριν η μανικα και νομιζουν οτι εχει γεμισει Wazie@ Δεν μας ειπες αν παρατήρησες καποια διαφορά στην απόδοση του αυτοκίνητου σου και αν ειδες διαφορα στις αναγεννήσεις που κανει το dpf σου Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από darkman 1
Wazie Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, darkman είπε Καλησπερα την μέτρηση πως την κανεις ? θελω να πω ποσο λιτρα ειναι τα 900χλμ που λες ? ο μετριτης καταναλώσεις στο αμαξι στο ποσο ειναι ? Στο φουλαρισμα φιλε μου. Ξερω οτι εχω ντεποζιτο 60 λιτρα. Γεμιζω καθε φορα 55-58 λιτρα πετρελαιο. Και παντα οταν βαζω πετρελαιο κανω μηδενισμο των χιλιομετρων για να ξερω τι γινεται οσο για την καταναλωση οπως ηταν γυρω στα 6-7λιτρα / 100km Για να απαντησω σε ενα post 1) Αυτο με τον βενζινα και την μανικα οκ. Αλλα παντα ριχνω μια ματια οταν φουλαρω. 52-55 λιτρα καθε φορα βγαζει στην Αντλια. 2) 108.000km εχει περιπου το αμαξι αυτη την στιγμη 3) οπως γραφω και στο αρχικο μου Post, δεν παρατηρω καμια μεταβολη στις επιδοσεις. Το ιδιο γρηγορο αρπαγμα εχει και ολα δουλευουν κανονικα δεν κοπιαζει η κατι αλλο. Τωρα αυτο για το DPF που λες δεν το γνωριζω φιλε μου αλλα το αμαξι οποτε βγω εθνικη κτλπ το δινω 130-140. Προχθες ανεβηκα στο χωριο και το εδωσα μια μεχρι 160 σε ενα δρομο περιπου 5 χλμετρων. Δεν ξερω αν πρεπει να κοιταξω κατι αλλο
darkman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Wazie είπε Στο φουλαρισμα φιλε μου. Ξερω οτι εχω ντεποζιτο 60 λιτρα. Γεμιζω καθε φορα 55-58 λιτρα πετρελαιο. Και παντα οταν βαζω πετρελαιο κανω μηδενισμο των χιλιομετρων για να ξερω τι γινεται οσο για την καταναλωση οπως ηταν γυρω στα 6-7λιτρα / 100km Οποτε για να καταλαβω και εγω εβαλες παλι τα ιδια λιτρα η καταναλωσει σου δεν αλλαξε ηταν παλι στα 6-7 αλλα εβγαλες 600 αντι για 900 σωστα ? γιατι με τα 600 που λες πρεπει μεσα το αμαξι να σου εγραφε 9-10 ......... Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από darkman
Wazie Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, darkman είπε Οποτε για να καταλαβω και εγω εβαλες παλι τα ιδια λιτρα η καταναλωσει σου δεν αλλαξε ηταν παλι στα 6-7 αλλα εβγαλες 600 αντι για 900 σωστα ? ακριβως αυτο. Περυσι απο το ιδιο πρατηριο που το ειχε ο πρωην ιδιοκτητης φουλαρα το αμαξι και ανεβηκα Μπανσκο-Σοφια. Με σταθερη πορεια 110-120km/ωρα εκανα περιπου στα 1150-1200 χλμ μου φαινεται πολυ περιεργο να υπαρχει τετοια μεγαλη μεταβολη στα χλμ απο τα 900 στα 600. Σε κοστος αν το παρεις τα 300xlm μειων ειναι περιπου 20€+
sargus Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Πιο πιθανό μου φαίνεται -από τα λεγόμενα σου- να μη στο γεμίζουν τόσο πολύ. Ή μάλλον ο προηγούμενος (στο γέμιζε πάντα ο ίδιος άνθρωπος;) να στο γέμιζε πραγματικά μέχρι πάνω! Πήγαινε σε ένα πρατήριο (ίσως και στο αρχικό σου) και ζήτα του να σου βάλει όσο περισσότερο πετρέλαιο μπορεί. Και δες πόσα χιλιόμετρα θα σου βγάλει.
Wazie Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, sargus είπε Πιο πιθανό μου φαίνεται -από τα λεγόμενα σου- να μη στο γεμίζουν τόσο πολύ. Ή μάλλον ο προηγούμενος (στο γέμιζε πάντα ο ίδιος άνθρωπος;) να στο γέμιζε πραγματικά μέχρι πάνω! Πήγαινε σε ένα πρατήριο (ίσως και στο αρχικό σου) και ζήτα του να σου βάλει όσο περισσότερο πετρέλαιο μπορεί. Και δες πόσα χιλιόμετρα θα σου βγάλει. Οταν βαζω ρε συ παντα κοιταω. Να λεει το μηχανημα της αντλιας ξερω γω 55 λιτρα και να μου βαζουν ποιο λιγα ? να εχει πειραγμενη αντλια λες?
darkman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Wazie είπε ακριβως αυτο. Περυσι απο το ιδιο πρατηριο που το ειχε ο πρωην ιδιοκτητης φουλαρα το αμαξι και ανεβηκα Μπανσκο-Σοφια. Με σταθερη πορεια 110-120km/ωρα εκανα περιπου στα 1150-1200 χλμ μου φαινεται πολυ περιεργο να υπαρχει τετοια μεγαλη μεταβολη στα χλμ απο τα 900 στα 600. Σε κοστος αν το παρεις τα 300xlm μειων ειναι περιπου 20€+ Στην αποδειξη που περνεις γραφει πανω και τα λιτρα που εβαλες αν βλεπεις οτι ειναι τα ιδια με πριν και δεν ειναι ποιο λιγα τοτε ο τυπος σε κλέβει στο καυσιμο δοκιμασες το ιδιο καυσιμο αλλα απο αλλο πρατήριο ? παντος τα 600 στο γεμισμα για diesel ειναι λιγα ακομα και σε πολη εκτος και το ξεσκίζεις .
Wazie Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Tα ιδια λιτρα 1-2 πανω κατω ειναι. Ξεσκισμα ποτε τα εκανα στα νιατα μου χεχε τωρα αυτο που λεω να κανω ο προηγουμενος ιδιόκτητης εχει κρατησει ενα πρατηριο εκ των δυο που ειχε απλα ειναι λιγακι μακρια. Θα παω εκει και θα ξαναβαλω για να δω τι γινεται. Αν βγαλει παλι γυρω στα 900χλμ τοτε ο αλλος ειναι πραγματικα για καταγγελια....
darkman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Wazie είπε Tα ιδια λιτρα 1-2 πανω κατω ειναι. Ξεσκισμα ποτε τα εκανα στα νιατα μου χεχε τωρα αυτο που λεω να κανω ο προηγουμενος ιδιόκτητης εχει κρατησει ενα πρατηριο εκ των δυο που ειχε απλα ειναι λιγακι μακρια. Θα παω εκει και θα ξαναβαλω για να δω τι γινεται. Αν βγαλει παλι γυρω στα 900χλμ τοτε ο αλλος ειναι πραγματικα για καταγγελια.... Εγω βαζω δυο διαφορετικα καυσιμα μια βαζω avio μια βαζω vpower αυτα τα δυο εχουν καποιες διαφορες και σε αποδοση και σε κροταλισμα και σε καταναλωση αλλα οχι τοσο διαφορα με αυτην που γράφεις και καλο ειναι να εχεις παντα μεσα 1/3 του καύσιμου μην το αφηνεις να παει μεχρι κατω για προστασια της αντλιας σου .
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Wazie είπε Καλημερα. εχω την εξης απορια/προβλημα με το αμαξι. Ειμαι κατοχος ενος OPEL ASTA J 1.3 Diesel. Στο αμαξι μου εβαζα/βαζω παντα shell V-Power Diesel και ξερω οτι σε μικτη οδήγηση πολης, περιφερειακο κτλπ βγαζει περιπου στα 900χλμ ανα γεμισμα. Το πρατηριο το οποιο εβαζα καυσιμα εκλεισε και ξανα ανοιξε πριν απο 2 μηνες περιπου ανακαινισμενο και με καινουριο ιδιοκτητη. 2 Φορες που εχω βαλει καυσιμα απο το συγκεκριμενο πρατηριο μετα την αλλαγη ιδιοκτητη το αμαξι βγαζει γυρω στα 600χλμ ανα γεμισμα. Πηρα τον μηχανικο μου και μου ειπε οτι λογω κρυου υπαρχει αυξημενη καταναλωση αλλα οχι σε τετοιο βαθμο και οτι το πετρελαιο ειναι μαπα. Μου προτεινε να βαλω απο αλλου που οντως εκανα και αυτη τη φορα το αμαξι εβγαλε γυρω στα 700χλμ στο γεμισμα. Παιζει να φταιει τοσο πολυ η ποιοτητα του καυσιμου και υπαρχει αυτη η μεγαλη μεταβολη? Γιατι ανησυχώ μην εχω καποιο προβλημα στα μπεκ κτλπ και πληρωνω γαμ...ιατικα ενω μπορω να το προλλαβω. Να σημειωσω οτι το αμαξι δεν κοπιαζει η κατι αλλο παρα μονο την δραματικη μειωση τον χιλιομετρων. Σας ευχαριστω Με τον προηγουμενο ιδιοκτήτη όποτε εβαζες 55-58 λίτρα έβγαζες παντα σχεδόν 900χλμ σε ίδιες διαδρομες;Ή εβγαζες και λιγότερα; Και τώρα με 55-58 λίτρα στο νεο ιδιοκτήτη δεν εβγαλες ποτε από 600χλμ; Για σωστη μέτρηση θέλει ίδια ποσότητα καυσίμου,ίδιες διαδρομες και ίδιες ταχύτητες.Στο περιπου δηλαδή. Οποτε ή σε κλέβει στη ποσότητα ή η ποιότητα είναι χαλια ή δεν μετράς σωστα ή ένας συνδυασμός ολων αυτων.
Wazie Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, jmmys είπε Με τον προηγουμενο ιδιοκτήτη όποτε εβαζες 55-58 λίτρα έβγαζες παντα σχεδόν 900χλμ σε ίδιες διαδρομες;Ή εβγαζες και λιγότερα; Και τώρα με 55-58 λίτρα στο νεο ιδιοκτήτη δεν εβγαλες ποτε από 600χλμ; Για σωστη μέτρηση θέλει ίδια ποσότητα καυσίμου,ίδιες διαδρομες και ίδιες ταχύτητες.Στο περιπου δηλαδή. Ακριβως οπως τα γραφεις φιλε μου. Ιδια λιτρα στον μετρητη της αντλιας και ιδια διαδρομη. Καθημερινη μετακινηση απο και προς τη δουλεια και καμια βολτα στην πολη που και που.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα