onelonelystar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @mistr4l καταλαβαίνω την άποψή σου και γνωρίζω ότι οι περισσότεροι τη συμμερίζονται. Εγώ πάλι, είμαι κατά της μετατροπής του iOS σε OS σε tablet. Αν αυτό εφαρμοστεί στο iPad, θα χρειαστείς όπως είπες και keyboard. οκ αυτό το έχουμε. Μετά όμως θα θες σίγουρα και ένα τύπου mouse, μιας και σε κάποιες εφαρμογές δεν θα είναι τόσο βολικό το pencil. Μετά θα αρχίσουν να γκρινιάζουν για μεγαλύτερη οθόνη. Μετά θα θέλουν και άλλες θύρες κοκ. ώστε να φτάσει το σημείο που το iPad θα γίνει MacBook.... και όπως ανέφερε και ο @kriosgr αν κάποιος χρειαστεί τον έξτρα χώρο, η Apple τον παραπέμπει στο iCloud.. καλώς ή κακώς αυτή είναι η νοοτροπία της εταιρείας, θέλει να σε βάλει στο οικοσύστημά της και να σε κρατήσει εκεί. Είναι αρκετοί youtubers που κρίνουν την Apple, αλλά λίγοι από αυτούς έχουν κάνει την πλήρη μεταβίβασή τους σε εντελώς διαφορετικό σύστημα. just my 2 cents Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από onelonelystar 2
mistr4l Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @onelonelystar Έτσι απλά για την ιστορία, η apple απλώς κυκλοφορεί τόσα πολλά προϊόντα τα οποία μπερδεύουν τον κόσμο (της). Κι εκεί αρχίζει ο χαμός... 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε Μετά θα αρχίσουν να γκρινιάζουν για μεγαλύτερη οθόνη. Μετά θα θέλουν και άλλες θύρες κοκ. ώστε να φτάσει το σημείο που το iPad θα γίνει MacBook.... Μα σε αυτό δεν φταίει ο κόσμος και το τί ζητάει. Τονίζω πάλι το εξής, η ίδια η apple προσφέρει πλέον ipad pros τα οποία είναι ταχύτερα από υπολογιστές, τα προμοτάρει με σκεπτικό "το απόλυτο εργαλείο" αλλά το μοτο της είναι "δεν σε αφήνω να το δουλέψεις έτσι". Στο πουλάω επομένως 900Ε για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα αλλά ... στο περίπου... Προφανώς αν ξεκλειδώσει το ios τότε το macbook δεν θα έχει νόημα ύπαρξης... και πολύ σωστά δεν θα έχει γιατί ήδη δεν έχει νόημα λόγω των νέων macbook pros... Όσο για τις θύρες, μα ήδη τοποθετεί usb-c. Άρα σου δίνει τις θύρες, απλά δεν ξεκλειδώνει το ios ώστε να αναγνωρίσει έναν εξωτερικό SSD ή ένα ποντίκι bluetooth (που όλοι έχουμε). Συνοπτικά λοιπόν, σου δίνει όλα τα καλούδια πλέον απλά δεν σε αφήνει να τα χρησιμοποιήσεις ολοκληρωμένα για να μπορεί να έχει στο 'ράφι' και τα 12άρια macbooks. 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε και όπως ανέφερε και ο @kriosgr αν κάποιος χρειαστεί τον έξτρα χώρο, η Apple τον παραπέμπει στο iCloud.. καλώς ή κακώς αυτή είναι η νοοτροπία της εταιρείας, θέλει να σε βάλει στο οικοσύστημά της και να σε κρατήσει εκεί. Αρχικά, στο οικοσύστημά της σε κρατάει με τις υπέροχες διευκολύνσεις που προσφέρει και τη συνεργασία μεταξύ των συσκευών κάτι για το οποίο προφανώς χρησιμοποιεί το icloud. Στο θέμα του χώρου όμως και γενικότερα της δουλειάς (workflow) που αναφέρω, το icloud δεν είναι απαραίτητο. Όπως το έχει πάει, το coud γενικότερα ναι (π.χ dropbpx). Όπως και να έχει, άλλο θέμα το οικοσύστημα, άλλο το κλειδωμένο ios. Σε όσα αναφέρω εγώ, η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως η apple θέλει να επιβάλει (ακόμα και να καταργήσει) το workflow που ήδη κάποιος έχει. Για όσους εργάζονται σοβαρά, αυτό δεν είναι ανεκτό. Κι αυτό λένε κι όλοι. Όπως αναφέρει κι ο MKBHD που παραθέτεις, 'the ipad pro 2018 is awesome but... it's still an ipad'. Και είναι πανάκριβο. Disclaimer: ΕΙΜΑΙ στο οικοσύστημα και δεν το αλλάζω με τίποτα. Δεν γράφω τα παραπάνω επειδή είμαι κατά της apple. Το ακριβώς αντίθετο. Όπως προείπα είμαι άκρως παραγωγικός και γι'αυτό δεν έχω σκοπό να φύγω. Αγόρασα το ipad pro 10.5 γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω άλλωστε και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει τελευταία Απλώς πλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τί ακριβώς αγοράζει ο καθένας και να είναι σίγουρος πως εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Προφανώς συζήτηση να γίνεται, όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες. Ενδεχομένως όμως κάποιος που ενδιαφέρεται να προβεί σε αγορά να βοηθηθεί. Τα φιλιά μου και την αγάπη μου Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από mistr4l 2
onelonelystar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 ναι βρε ξέρω ότι είσαι Apple boy :) δεν υπάρχει πρόβλημα! Και για μένα η Apple κάνει κάτι ακατανόητα πράγματα σε αρκετά από τα προιόντα της, αλλά όσον αφορά το iPad ας πούμε ότι συμφωνούμε πως διαφωνούμε! :) Και κάτι τελευταίο... για μένα το μεγαλύτερο λάθος των περισσότερων είναι που γκρινιάζουν για τις τιμές της Apple. Ναι, είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι η Apple πλασάρει προϊόντα που δεν είναι για τον καθένα, (πως είναι πχ η Louis Vuitton και άλλες τέτοιες φίρμες). Εξάλλου η σημερινή αγορά έχει τόσες μα τόσες επιλογές που σίγουρα θα βρει ο καθένας αυτό που του αρμόζει και στον ίδιο και στην τσέπη του. Προσωπικά χρησιμοποιώ και PC και Mac, το καθένα ανάλογα για τη δουλειά που έχω ;) 2
kriosgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πιστεύω πως το παιδί στο video που ανάρτησε η @onelonelystar εξηγεί ακριβώς τι είναι το οικοσύστημα. Είναι αυτό που θα με κάνει να προτιμήσω ένα macbook Air 11" από το πιο ακριβό surface στην περίπτωση που πέθαινα κι ένας άγγελος κρατώντας τα στα χέρια μου πρότεινε να διαλέξω ένα από τα 2 για να έχω κατά την διαμονή μου στο παράδεισο 😁 Ο λόγος που με αφήνει παγερά αδιάφορο τι super amoled και λιγότερα bezels μπορεί να έχει ένα samsung τηλέφωνο. Η χρήση του cloud γενικότερα όμως βοηθάει πολλούς επαγγελματίες κι όχι σαν αποθηκευτικός χώρος. Μπορείς ας πούμε να έχεις ένα αρχείο στο cloud και να δώσεις δικαιώματα σε εργαζόμενους να το βλέπουν και σε άλλους να μπορούν να το επεξεργάζονται κιόλας. Ότι αλλαγές κάνεις μπορούν να τις δουν όλοι ταυτόχρονα αρκεί να κάνουν ένα refresh. Φαντάσου πόσους delivery θες για να το κάνεις αυτό με στικάκια. Το χρησιμοποιώ στην επιχείρησή μου και πραγματικά μας έχει σώσει ! P.S. στο screenshot από κάτω φαίνεται καθαρά πως η Apple σε ωθεί ακόμα και την επιφάνεια εργασίας και τα έγγραφα σου να έχεις στο cloud. Μάλιστα το είχε στις default ρυθμίσεις. Εγώ το απενεργοποίησα επειδή με μπέρδευε αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα δεν θα με χάλαγε καθόλου να το ενεργοποιήσω μιας και backup με time machine δεν κάνω κάθε μέρα.🤫 Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από kriosgr 1
mistr4l Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά... άλλο θέμα το ξεκλείδωμα του ios για iPAD κι άλλο θέμα το mac os, το icloud και το ecosystem. Edit Εδώ το παιδί που τα λέει ωραία (MKBHD). Και λέει ακριβώς για το ios unlock issue κι όχι για το ecosystem που είναι different story https://www.youtube.com/watch?v=N1e_voQvHYk Κι εδώ ένα παλικάρι ακόμα. https://youtu.be/_fuLSKBdv8k?t=290 Στα παραπάνω αναφέρομαι εγώ, στο icloud και ecosystem εσείς. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω, αλλά μιλάμε για διαφορετικά θέματα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από mistr4l
Yiannis87 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Καλά λογικά από 2020-2021 θα αρχίσουν και θα ενοποιούνται οι πλατφόρμες, αφού θα τρέχουν σε ίδιο επεξεργαστή. Τουλάχιστον σε επίπεδο macbook 12"-macbook air, γιατί στο pro μπορεί να καθυστερήσει λόγω ισχύς. Πρέπει να γίνει, η Apple έχει μείνει πίσω πλέον, αλλά ελπίζουμε πως θέλει να το δουλέψει σωστά και θα βγάλει κάτι που θα είναι άψογο σε εμπειρία χρήσης. Δείτε δηλαδή εδώ τη ναυαρχίδα της microsoft και συγκρίνετε το με έναν imac. Πρέπει το touch να μπει κάπως και στα mac σιγά σιγά. Και αντίστοιχα σύγκριση ipad/macbook 12"-air με surface. Η απλή κατηγορία της apple, αν όχι η pro, πρέπει να περάσει σε touch experience, αφού συμφέρει οικονομικά και την εταιρεία (το ios χρησιμοποιείται πιο πολύ από το macOS).
kriosgr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Desktop και touch screen είναι καγκουριλίκι (με εξαίρεση τα information kiosks). Ίσως η microsoft να κατάντησε εκεί μιας και το touch pad της Apple και τα mouse δεν μπορεί να φτάσει ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. 😁 Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από kriosgr
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, kriosgr είπε Desktop και touch screen είναι καγκουριλίκι (με εξαίρεση τα information kiosks). Ίσως η microsoft να κατάντησε εκεί μιας και το touch pad της Apple και τα mouse δεν μπορεί να φτάσει ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. 😁 Καλά, κόψε λίγο. Σε λίγο θα πάθουμε CTS (carpal tunnel syndrome) με το magic mouse.
kriosgr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Καλά, κόψε λίγο. Σε λίγο θα πάθουμε CTS (carpal tunnel syndrome) με το magic mouse. Τι να κόψω; βρες μου την διαφορά ενός microsoft ποντικιού κι ενός Logitech ... Σύγκρινέ τα με αυτό. Τι να λέμε τώρα.... 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 +1 για το magic mouse και το mighty επίσης, δεν τα αλλάζω! Λογικά θα καταργηθεί το 15.6" και θα γίνει 16" με μικρότερο bezel, οπότε θα παραμείνει στις ίδιες διαστάσεις. 2
Haldol Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Στις 23/2/2019 στις 6:32 ΜΜ, Dr.Fuzzy είπε +1 για το magic mouse και το mighty επίσης, δεν τα αλλάζω! Λογικά θα καταργηθεί το 15.6" και θα γίνει 16" με μικρότερο bezel, οπότε θα παραμείνει στις ίδιες διαστάσεις. Το ότι θα 'βλεπα άνθρωπο να του αρέσει το Mighty Mouse, δε το περίμενα.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Haldol said: Το ότι θα 'βλεπα άνθρωπο να του αρέσει το Mighty Mouse, δε το περίμενα. Αγαπημένο το mighty! Τα χρησιμοποιώ καθημερινά γραφείο-σπίτι. Έχω δυο wired για backup και ένα wireless. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από Dr.Fuzzy
γροσερισοπ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 αναπηρα ποντίκια χωρίς potential. εχεις πιασει κανένα mx master;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, γροσερισοπ said: αναπηρα ποντίκια χωρίς potential. εχεις πιασει κανένα mx master; Ναι χοντροειδέστατο και δε μου άρεσε καθόλου! Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2019 από Dr.Fuzzy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα