onelonelystar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα! Προχθές ήμουν σε γνωστό κατάστημα και χάζευα το 15αρι Macbook Pro... όντας ιδιοκτήτρια του 13" MBP, το 15αρι μου φαινόταν ΟΝΕΙΡΟ με την οθονάρα του! χαχα! (βέβαια το 13άρι δεν παίζεται με το portability του) Και σήμερα πέφτω στην εξής φημολογούμενη είδηση! Αναφορά σε κείμενο Apple will release a new MacBook Pro with a 16-inch to 16.5-inch display and an all-new design in 2019, according to Apple analyst Ming-Chi Kuo. - macrumors.com θα είναι πολύ ενδιαφέρον!!! (και πανάκριβο???)
thodoris20s Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Σίγουρα θα είναι το πιο δυνατό και θα έχει εντυπωσιακή οθόνη, αλλά πανάκριβό 1000%, για επαγγελματίες. 3-4k για πλάκα πιστεύω
onelonelystar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 ίσως να θέλουν να ικανοποιήσουν Youtubers & video editors που ζητάνε καλύτερη κάρτα γραφικών....
thodoris20s Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μπορεί να είναι και η αντικατάσταση των τωρινών μοντέλων πάντως, δεν το αποκλείω. Να καταργηθούν οι 15,6 και 13,3 ίνστες και με το ίδιο σασί πάνω κάτω να αυξηθεί η οθόνη λόγω μικρότερων bezels, όπως έγινε με το iPad Pro π.χ.
onelonelystar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 το 13αρι δεν νομίζω, εκτός να θέλουν να προωθησουν το Air. αλλά και πάλι Apple είναι αυτή
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε το 13αρι δεν νομίζω, εκτός να θέλουν να προωθησουν το Air. αλλά και πάλι Apple είναι αυτή Εννοεί μάλλον ότι το 15.6 θα γίνει 16 και το 13.3 θα γίνει 14.1 ας πουμε (ίδιο σασί με τα τωρινά αλλά μικρότερα bezels, και άρα μεγαλύτερης διάστασης οθόνη).
kriosgr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Εχτές ανέβασες το post και σήμερα είναι στα νέα του insomnia. ☺️ Πιστεύω πως μια συνήθεια είναι όλα. Προσωπικά τα 3 τελευταία laptop μου είχαν διαφορετικές διαστάσεις και οθόνες τις οποίες όμως σε μισό μήνα συνήθισα. Από Dell 17" πήγα σε macbook pro 13" και τώρα είμαι με macbook pro 15". Σαν portability με το 13άρι την είχα καταβρεί. Η retina ανάλυσης οθόνη του κάλυψε αμέσως τις 4" που είχε διαφορά από το 17" HD της Dell, η οποία ομολογουμένως βγάζει καταπληκτικά monitor. Το τωρινό 15" που έχω το αγόρασα μόνο για τα χαρακτηριστικά του επειδή το βιαζόμουν και δεν μπορούσα να περιμένω κάνα μήνα για 13άρι BTO. Σαν μέγεθος βρίσκεται οριακά στις σημερινές μου ανάγκες. Δηλαδή έστω και μισή ίντσα παραπάνω από αυτό δεν θα με βόλευε. Είναι τόσο καλά δομημένο το macOS που τα έχεις όλα στην αρχική οθόνη και δεν χρειάζεται να σκρολάρεις όπως στα windows 10 για παράδειγμα. Δεν πρόσεξα κάποια διαφορά στην εμπειρία μου από το 15άρι σε σύγκριση με το προηγούμενο μου 13άρι ως προς την οθόνη. Εν κατακλείδι , αν μεγαλώσουν την οθόνη αφαιρώντας bezel θα είναι πιστεύω ok, αν μεγαλώσουν όμως το μέγεθος του laptop θα χάσει πολύ από portability.
marmagia Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ πάντως έχοντας στο παρελθόν 17αρι, μετά 15,4 τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη με το 13,3. Σαφως ανετοτερο
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, marmagia είπε Εγώ πάντως έχοντας στο παρελθόν 17αρι, μετά 15,4 τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη με το 13,3. Σαφως ανετοτερο Προφανώς υποκειμενικό...
mistr4l Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Το μόνο λογικό θα είναι όπως λέει ο φίλος @thodoris20s να μειωθούν τα bezels. Να έχουν δηλαδη το ίδιο form factor. Ο "επαγγελματίας" που θα θελήσει ένα τέτοιο laptop το θέλει για όταν βρίσκεται on the go. Σπίτι του είτε το συνδέει σε external monitor είτε έχει κάτι πιο δυνατό, τύπου imac pro. Συνεπώς, 16άρα οθόνη με τα τωρινά bezels και μεγαλύτερο μέγεθος συνολικά δεν έχει νόημα για κανέναν "επαγγελματία". Θα συμφωνήσω με τον φίλο @kriosgr . Παίζει μεγάλο ρόλο το μέγεθος όταν μετακινείσαι. Έχω πιάσει τον εαυτό μου ν'αποφεύγω να κουβαλάω laptop (15άρι) στα ταξίδια ακριβώς γιατί θέλω να είμαι light. Οπότε και παίρνω το ipad αλλά δυστυχώς αν δεν ξεκλειδώσουν το ios υπάρχουν πολλά ζητήματα. Άρα, αν όντως μειώσουν τα bezels και μεγαλώσει λίιιιγο η οθόνη δεν θα είναι κακό. Το 13άρι πάλι είναι ό,τι πρέπει για ταξίδια αλλά αν κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη δεν μπορείς να είσαι απόλυτα παραγωγικός. Για εμένα, για όλα τα παραπάνω, το 15άρι είναι μονόδρομος. 1
γροσερισοπ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 εμενα το 15άρι ειναι το ιδανικο on the go μηχάνημα, μπορεις να εντιτάρεις οκ. σχετικά αλλα οχι για πολυ ώρα. αν δεν παιζει εξωτερικό μονιτορ τι να λέμε. 1
onelonelystar Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, kriosgr είπε Εχτές ανέβασες το post και σήμερα είναι στα νέα του insomnia. χεχε Λογικά θα πρέπει να πάνε σε καινούριο design, για πολλούς λόγους. 1 ώρα πριν, mistr4l είπε αλλά δυστυχώς αν δεν ξεκλειδώσουν το ios υπάρχουν πολλά ζητήματα κατά τη γνώμη μου το iPad πρεπει να παραμείνει με το iOS διότι είναι tablet και όχι υπολογιστής.
mistr4l Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, onelonelystar είπε κατά τη γνώμη μου το iPad πρεπει να παραμείνει με το iOS διότι είναι tablet και όχι υπολογιστής. Αρχικά, διαφωνεί μαζί σου όλη η κοινότητα των επαγγελματιών (youtubers κλπ). Αλλά ας πάμε ένα βήμα παραπέρα μιας κι αυτό από μόνο του δεν είναι επιχείρημα. Έχεις ένα tablet με επεξεργαστή ταχύτερο κι από υπολογστή, ικανό να κάνει 'παπάδες'. Αλλά δεν μπορεί γιατί είναι κλειδωμένο το ios. Παραπέρα, σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις και πληκτρολόγιο (με κάμποσα $$, άρα να το χρησιμοποιήσεις ως υπολογιστή) ενώ στα νέα pros σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και usb c. Αλλά η usb c εξυπηρετεί μόνο στο να συνδέεις την κάμερά σου για να κάνεις imports τις photos σου. Δεν μπορείς να ανοίγεις δεδομένα (τύπου word, excel) ή να συνδέσεις τον εξωτερικό σου SSD για να κάνεις video editing ή να συνδέσεις ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο / ποντίκι. Βλέπεις λοιπόν πως το tablet πλέον (αν μιλάμε για ipad και ειδικά pro) δεν είναι tablet αλλά υπέρ-σύγχρονος υπολογιστής. Ένας υπέρ-σύγχρονος υπολογιστής τον οποίο η apple στην προμοτάρει έτσι, αλλά ταυτόχρονα σε περιορίζει (πάλι η apple). Γιατί άραγε? Επιπλέον, αν ξεκλειδώσουν κάποια από αυτά που αναφέρω θα γίνει αμέσως το αγαπημένο εργαλείο αυτών που θέλουν να ταξιδεύουν light κι efficiently. Αν πάμε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, κανείς δεν σου λέει πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς ως tablet. Εσύ προσωπικά μπορείς να το έχεις ως tablet ενώ εγώ μπορώ να το έχω και για τις 2 δουλειές. Ειδικά λοιπόν για τα ipad pros, επιβάλλεται το ξεκλείδωμα του λειτουργικού. Άλλο το mac os, άλλο το 'ξεκλείδωμα' του ios. Απλώς, αν γίνει αυτό τότε δεν θα έχει λόγο κανένας σοβαρός άνθρωπος να κυκλοφορεί με macbook air / pros 13.3. Βλέπεις που το πάω ε? Αυτά εν ολίγοις. Φυσικά τα παραπάνω είναι η δική μου άποψη, χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να την συμμερίζονται όλοι. Αλλά όταν έχω το ipad pro και χρησιμοποιώ το 30-40% των δυνατοτήτων του ενώ θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το 100% αν μπορούσα να συνδέσω ένα φλασάκι ας πούμε, τότε φυσικά εκνευρίζομαι. Κι αυτό συμμερίζονται όσοι προσπαθούν να κάνουν σοβαρή δουλειά εκτός από το να διαβάζουν τα νέα στο tablet. Βέβαια, επειδή τα παραπάνω τα ήξερα, το αγόρασα με άλλο σκεπτικό (π.χ διάβσσμα, notes, pencil). Τα λεφτά του τα βγάζει γιατί με κάνει απίστευτα πιο παραγωγικό στη δουλειά μου. Αλλά το ξεκλείδωμα του ios θα με διευκόλυνε τα μάλα. 1
kriosgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε @mistr4l θα πρέπει να έχεις γρήγορο internet για να καταλάβεις το σκεπτικό της Apple. Θυμάμαι παλιά όταν έβλεπα κάποιο update να είναι πάνω από 200 ΜΒ το άφηνα για την άλλη μέρα αν χρειαζόμουν τον υπολογιστή. Σήμερα και 1GB να είναι το update πατάω το κουμπί. 😁 Τα flashάκια που λες τα αντιμετωπίζει η Apple το ίδιο με τα CD, για να μην σου πω σαν βινύλια. Την σήμερον ημέρα η μοναδική χρήση που μπορεί να έχει ένα flashάκι είναι η μεταφορά ιών ή κάποιων απόρρητων εγγράφων ή τρομοκρατικών μηνυμάτων . Για όλα τα υπόλοιπα έχεις το icloud και το share. Δημιουργείς ένα video και το ανεβάζεις κάπου να το δουν όλοι ή αυτοί που θέλεις εσύ να το δουν. Αν τώρα έχεις κάποιον φίλο που θέλει να το κάνει edit κι αυτός ή θέλεις να μεταφέρεις το βίντεο αυτό σε κάποιον υπολογιστή windows τότε το ανεβάζεις στο icloud και στέλνεις το link να το κατεβάσει ο άλλος. Σε mac κλασικά με airdrop. Και δεν είναι μόνο η Apple που το βλέπει έτσι. Θυμάμαι παλιά ο Bill Gates είχε προβλέψει ότι οι μελλοντικοί υπολογιστές θα είναι εντελώς αποκομμένοι από εξωτερικά μαγνητικά μέσα κι όλη η αλληλεπίδραση θα γίνεται μέσω internet. Πόσο εξωγήινο και μακρινό μας φαινόταν εκείνη την εποχή. Σκεφτόμουν τότε πως ίσως το προλάβουν τα εγγόνια μου και τελικά το πρόλαβα εγώ 😊 Εκείνη την εποχή που το είπε ήταν πιο εύκολο να βρεις το ms office στο αντιγραφάδικο της γειτονιάς σου από το να το βρεις πανάκριβα original κατόπιν παραγγελίας 😁 Συζήτηση να γίνεται. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από kriosgr 2
mistr4l Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε @kriosgr έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε που αναφέρεις (cloud) κυκλοφορούσε iphones με 16Gb space. Επίσης, για τον λόγο αυτό κατήργησε και τα usbs ports από τα laptops. Βέβαια, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γιατί ακόμα και στα laptops σου δίνει τη δυνατότητα με αντάπτορα. Γενικότερα, δεν σου κόβει την παραγωγικότητα. Το θέμα με τα ipads είναι διαφορετικό γιατί δεν σε αφήνει να δουλέψεις. Κλειδώνει το σύστημα για να μην μπορεί να αναγνωρίσει ένα φλασάκι ή σκληρό δίσκο. Και ναι, προφανώς ένα αρχείο word ή οτιδήποτε άλλο το ανοίγει από το cloud (αν το έχεις σωσμένο). Αυτό όμως δεν προϋποθέτει απλά uploading στο cloud, αλλά προϋποθέτει και γενικότερη οργάνωση backup στο cloud κάτι το οποίο δεν σχετίζεται μόνο με την ταχύτητα του internet αλλά και με την προτίμηση του καθενός. Παραπέρα, είναι πολύς κόσμος που έχει ανάγκη να συνδέσει εξωτερικό ssd (π.χ video editing). Δεν είναι δυνατόν λοιπόν τα ipad pros να έχουν τέτοια επεξεργαστική δύναμη αλλά να μην σε αφήνει να δεις τα αρχεία σου στον SSD, στο φλασάκι κλπ και γενικότερα να μην σε αφήενι να δουλέψεις όπως θες εσύ. Εδώ είναι το παράδοξο. Αυτό είναι το παράπονο όλων των "επαγγελματιών" άλλωστε. Το γεγονός πως η apple δεν θέλει να το προσφέρει και βρίσκει δικαιολογίες (cloud / πάρτε macbook pro για τέτοιες δουλειές), αυτό είναι άλλο θέμα. Άλλωστε είναι γνωστό πως η εταιρεία έχει χάσει τη μπάλα με τα προϊόντα που προσφέρει πλέον. ΄Όπως και να έχει, το ios πρέπει να "ξεκλειδώσει" την στιγμή που προσφέρονται τόσο δυνατά μηχανήματα. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει, όπως και η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών users. Σε αυτά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από καμία apple για εμένα. Από εκεί κ πέρα, ο καθένας προφανώς κρίνει και προβαίνει στην αντίστοιχη αγορά ή όχι. Προφανώς συζήτηση να γίνεται. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα