Themoo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Την καλησπέρα μου στην ομάδα. Παιδιά βρήκα ενα bug στο Windows 10 και θα ήθελα τα φώτα σας πάνω στο θέμα, προς αποφυγήν Clean Install των Windows. Έχω επισυνάψει βίντεο με το θέμα που αντιμετωπίζω αλλα θα το περιγράψω επίσης: Υπάρχει στο πισί λοιπόν ο δίσκος D ο οποίος έχει δεσμεμένο χώρο 480GB, κάτι το οποίο μας ανγράφεται αφού πατήσουμε με δεξί κλίκ κιόλας στις ιδιότητες του δίσκου. Ανοίγοντας τον δίσκο λοιπόν βλέπουμε μέσα 17 διαφορετικούς φακέλους που έχουν ονομαστεί με αριθμούς κατά αύξουσα σειρά από το 1 εως το 17. Όταν επιλέγουμε όλους τους φακέλους μαζί και πατάμε πάλι ιδιότητες μετράει λοιπόν το σύστημα πάλι τι χώρο πιάνουν στον δίσκο και όλα καλα. Είναι το ίδιο νούμερο. Στην περίπτωση μου όπως θα δείτε και στο βίντεο κάνω rename τον φάκελο 3. Αφού τον μετονομάσω κ επιλέξω ξανά όλα τα αρχεία για να δω τι χώρο πιάνουν ξαφνικά πέφτει ο δεσμευμένος χώρος από 480 στα 282GB. Έχει κανείς κάποια ιδέα επί του θέματος, ή να προτείνει κάποιο είδος troubleshooting? Αυτά που δοκίμασα ήταν νεος χρήστης, in place upgrade όπου δεν λύθηκε το θέμα και σκέφτομαι να μεταφέρω τα αρχεία σ εναν εξωτερικό σκληρό και να κάνω ένα φορμάτ στον D. Εάν έχει κανείς κατί να προτείνει, είμαι όλος "μάτια". Θενξ! Windows 10 data size bug.mp4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tz_aristotelis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Οι φάκελοι τι έχουν μέσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Ειναι πολυ πιθανο να εχεις μεσα φακελους και αρχεια που σε συνολικο μηκος ονοματος ξεπερνουν τους 255 χαρακτηρες, που ειναι το οριο του NTFS. Τα Win10 τρωνε κολλημα οταν πανε να υπολογισουν τον χωρο σε αυτη την περιπτωση και για αυτο βλεπεις αυτο το προβλημα. Κατεβασε το TLPD και βαλε το να σκαναρει τον δισκο σου, οπου σου βγαλει προβλημα μικρυνε το ονομα ειτε του αρχειου ειτε των προηγουμενων φακελων ωστε να εισαι εντος οριων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Στην καταμέτρηση μετά την μετονομασία "χάνεις" 15.000 αρχεία και 1.000 φακέλους (περίπου). Μόνο στον φάκελο που μετονόμασες αν πάρεις ιδιότητες τι σου βγάζει; Παίζει και αυτό που λέει ο asmilon, αν δηλαδή έχεις μέσα στον φάκελο πολλούς υποφακέλους μέσα σε υποφακέλους με μεγάλα ονόματα και υπερβαίνεις τους 260 χαρακτήρες τότε δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το σύστημα στα αρχεία που το συνολικό μέγεθος χαρακτήρων (dive+path+name+extention) υπερβαίνει το όριο αυτό. btw δεν είναι κόλλημα των 10 αλλά των προηγούμενων λειτουργικών μέχρι τα 8.1. Στα 10 έχει fix που σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση και σε μεγαλύτερα paths αλλά είναι απενεργοποιημένη για συμβατότητα. https://www.howtogeek.com/266621/how-to-make-windows-10-accept-file-paths-over-260-characters/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themoo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Μόλις έχω πάλι μπροστά μου το συγκεκριμένο πισί θα δοκιμάσω ότι λέτε κ θα επιστρέψω. Ευχαριστώ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Themoo είπε Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Μόλις έχω πάλι μπροστά μου το συγκεκριμένο πισί θα δοκιμάσω ότι λέτε κ θα επιστρέψω. Ευχαριστώ!!! Πολωνεζα γκομενα ε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themoo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 15 ώρες πριν, mphxths είπε Πολωνεζα γκομενα ε ? hahahahahahha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themoo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα αγόρια, Λοιπόν αφού έκατσα ξανά στο πισί, τσέκαρα ότι το θέμα με το μέγεθος των αρχείων συμβαίνει μόνο όταν μετονομάσω τον φάκελο νρ.1 και νρ.3 Προσπάθησα με το value change στην registry και δεν δούλεψε δυστυχώς. Να ενημερώσω λοιπόν ότι ο φάκελος 3 έχει κανονικά μέγεθος 360GB και όπως κ να αλλάξω το όνομα(αυτή τη φορά test3) μετά πέφτει στα 161. Το ίδιο συμβαίνει και στον φάκελο νρ.1 όπου κανονικά το μέγεθος του είναι 28.7 και μετά το rename πέφτει στα 5.02 Ο φάκελος νούμερο 3 περιέχει μόνο JPG and MP3 αρχεία ενώ ο νούμερο 1 JPG, MP3, BMP, txt, doc, pdf . Και οι 2 φάκελοι έχουν μετακινηθεί σε άλλο δίσκο και μετά διαγραφεί από τον συγκεκριμένο δίσκο. Αφού έχουν δημιουργηθεί ξανά παρουσιάζετε το ίδιο πρόβλημα. ΘΕΝΚ ΓΙΟΥ ΑΛΛ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Αν αντί για όνομα βάλεις ένα άλλο νούμερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themoo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, micos000 είπε Αν αντί για όνομα βάλεις ένα άλλο νούμερο; Μα αυτό είναι το θέμα ότι το ακριβές μέγεθος του φακέλου εμφανίζεται μόνο εάν ονομαστεί με έναν αριθμό. Εάν θέλω να τον ονομάσω σε Documents π.χ για τη δουλειά μου αλλάζει όπως είδες στο βίντεο. Το θέμα μου είναι να μην μείνει με την ονομασία 1 ή 3 αλλά έτσι όπως θέλω να το μετονομάσω και να παραμείνει το μέγεθος του φακέλου. :):) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Themoo είπε Ο φάκελος νούμερο 3 περιέχει μόνο JPG and MP3 αρχεία ενώ ο νούμερο 1 JPG, MP3, BMP, txt, doc, pdf . Υποφακελους εχει?Αν τον ονομασεις "3" , μπεις μεσα στον φακελο , αρπαξεις ο,τι υπαρχει εκει μεσα , και μετρησεις μεγεθος , αλλαξεις ονομα στον φακελο , μπεις παλι μεσα , αρπαξεις ο,τι υπαρχει και μετρησεις ξανα , θα μετρησει διαφορετικο μεγεθος? Υπαρχουν κρυφα αρχεια/φακελοι εκει μεσα? Εχεις καταλαβει οτι εισαι σε ενα μερος που δεν θα πρεπε να ασχολεισαι με το πισι αλλα με ...κατι αλλο ? Πως αλλιως να στο πει πιο ξεκαθαρα το πισι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, Themoo είπε Μα αυτό είναι το θέμα ότι το ακριβές μέγεθος του φακέλου εμφανίζεται μόνο εάν ονομαστεί με έναν αριθμό. Εάν θέλω να τον ονομάσω σε Documents π.χ για τη δουλειά μου αλλάζει όπως είδες στο βίντεο. Το θέμα μου είναι να μην μείνει με την ονομασία 1 ή 3 αλλά έτσι όπως θέλω να το μετονομάσω και να παραμείνει το μέγεθος του φακέλου. :):) Αυτό δείχνει να έχει να κάνει με τις τοπικές ρυθμίσεις του υπολογιστή, ίσως κάτι με την υποστήριξη γλώσσαν. Αν πας στον πίνακα ελέγχου, στις τοπικές ρυθμίσεις->Περιοχή (πάτα WINDWS+R και δώσε intl.cpl), στην καρτέλα Διαχείριση τι έχει στο κάτω τμήμα για τα non-unicode προγράμματα; Σε ποια γλώσσα γράφεις όταν αλλάζεις το όνομα; Δοκίμασες και στην τοπική γλώσσα και στα Αγγλικά; Μέσα στους φακέλους με τα νούμερα μήπως έχεις πολλούς υποφάκελους μέσα σε άλλους φάκελους με πολύ μεγάλα ονόματα με αποτέλεσμα το συνολικό drive+path+filename να ξεπερνάει τους 260 χαρακτήρες; (Αυτό στο ρωτήσαμε και πριν αλλά δεν το ξεκαθάρισες). Στο βίντεο βλέπω κάτι 12.000 φάκελους στον 2 και μπορεί να ξεπερνάει το όριο που έχουν τα windows για το συνολικό μέγεθος χαρακτήρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themoo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, micos000 είπε Αυτό δείχνει να έχει να κάνει με τις τοπικές ρυθμίσεις του υπολογιστή, ίσως κάτι με την υποστήριξη γλώσσαν. Αν πας στον πίνακα ελέγχου, στις τοπικές ρυθμίσεις->Περιοχή (πάτα WINDWS+R και δώσε intl.cpl), στην καρτέλα Διαχείριση τι έχει στο κάτω τμήμα για τα non-unicode προγράμματα; Σε ποια γλώσσα γράφεις όταν αλλάζεις το όνομα; Δοκίμασες και στην τοπική γλώσσα και στα Αγγλικά; Μέσα στους φακέλους με τα νούμερα μήπως έχεις πολλούς υποφάκελους μέσα σε άλλους φάκελους με πολύ μεγάλα ονόματα με αποτέλεσμα το συνολικό drive+path+filename να ξεπερνάει τους 260 χαρακτήρες; (Αυτό στο ρωτήσαμε και πριν αλλά δεν το ξεκαθάρισες). Στο βίντεο βλέπω κάτι 12.000 φάκελους στον 2 και μπορεί να ξεπερνάει το όριο που έχουν τα windows για το συνολικό μέγεθος χαρακτήρων. Πιστεύω πως έχει να κάνει με το όριο γιατί μέσα στους φακέλους υπάρχουν και άλλοι φάκελοι με υπό-φακέλους και άλλοι κτλ. κτλ. Η γλώσσα όταν μετονομάζουμε τους φακέλους είναι Πολωνικά. Μόλις βρεθώ πάλι στο πισί μπροστά θα τσεκάρω την Διαχείριση και θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Κάνε αυτό που σου είπαν παραπάνω. Όταν προτείνονται λύσεις πρέπει να τις δοκιμάζουμε. Πήγαινε στην πρώτη τάξη υποφακέλλων, μετονόμασέ τους σε 1, 2, 3, κλπ. Κάνε το ίδιο και στην δεύτερη τάξη υποφακέλλων. Αν χρειαστεί, κάνε το και στην τρίτη τάξη. Θα έχεις δηλαδή διαδρομές του στυλ 1\1\1\1 κλπ. Μετά μετονομάζεις τον κύριο αρχικό φάκελλο. Λύθηκε το πρόβλημα; Εγώ έτσι έλυσα παρόμοιο πρόβλημα, όταν κάποιος είχε ονομάσει αρχεία word με ολόκληρες... προτάσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themoo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Το εκανα ετσιαλλα το πρόβλημα παραμένει οταν μετονομασω 2 συγκεκριμένους φακέλους. Αυτό το θέμα είχε σημειωθεί κ σαν bug στις προηγούμενες εκδόσεις του windows 10 και υποτίθεται στο 1809 πως πρέπει να είναι κομπλε. Όταν γυρίσω από διακοπες θα το ξαναδώ ετσι κ αλλιως. Σας χαιρετώ όλους απο την μαγικη Σρι Λάνκα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα