Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους

Θα ήθελα κάποια γνώμη σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.. Έχω αγοράσει ένα HP Pavilion Desktop πριν 10 μήνες και σχεδόν από τις πρώτες μέρες παρατηρούσα ότι μετά από κάποια ώρα (όχι πάντα) χάνονταν όλες οι συνδέσεις (usb hub, εξωτερικός δίσκος) USB. Το παράξενο είναι ότι mouse και πληκτρολόγιο λειτουργούσαν κανονικά. Δουλεύουν όλα κανονικά όταν θα κάνω ''επανεκκίνηση''.

Έχω μιλήσει πολλές φορές με την τεχνική εξυπηρέτηση της HP... Μου είπαν να κάνω update το BIOS, να δοκιμάσω κάποια άλλη συσκευή για να δω αν το πρόβλημα παραμένει κτλ. Έγιναν όλα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.... Η τελευταία ''συμβουλή'' ήταν να το στείλω στην αντιπροσωπεία (Αθήνα, γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν το πειράζουν αφού ακόμα έχει εγγύηση για 2 μήνες) να το δούνε και αν χρειαστεί να το κάνουν format....(!!!!). Το τελευταίο που θα ήθελα, είναι να κάνω format.... Είμαι σε δίλημμα.... Να το στείλω στην Αθήνα (μένω στη Θεσσαλονίκη) για όσο διάστημα χρειαστεί με τον κίνδυνο να μου επιστραφεί...''άδειος'' και με όποιο ρίσκο εμπεριέχει αυτό (δεν θα ξέρω τι έχει πειραχτεί κτλ.) ή απλώς να το κάνω γαργάρα και να συμβιβαστώ με αυτό;

Τώρα που το σκέφτομαι, παλιότερα και ο αδερφός μου είχε αγοράσει PC από το συγκεκριμένο κατάστημα (MediaMarkt) και βγήκε...μάπα. Ο υπάλληλος επέμενε να κάνω επέκταση εγγύησης για να μην τρέχω σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά γιατί...και αυτά χαλάνε κτλ....κτλ.....κτλ.....

Δημοσ.

Το όχι πάντα τι σημαίνει? Μπορεί να κάνεις και μέρες να εμφανίσει το πρόβλημα?

Ενημέρωσε όλους τους drivers στο pc (συμπεριλαμβανομένων και των usb drivers)
Καλό είναι να  σκανάρεις το pc σου με malwarebytes free  και το eset online.

Αν σου βρίσκεται ένα 2ος δίσκος κάνε εκεί μια εγκατάσταση των win. Αν όχι μπορείς στον υπάρχων δίσκο να κάνεις ένα αντίγραφο (κλώνο) αυτού με ένα λογισμικό όπως π.χ. το macrium. Το αντίγραφο αυτό μπορείς να το αποθηκεύσεις στον εξωτερικό σου δίσκο.

SSD έχεις?

Δημοσ.

καλημέρα. Όχι δεν έχω SSD... Το PC το ελέγχω σχεδόν καθημερινά, δεν υπάρχει θέμα ιού ή malware.

Να δοκιμάσω αυτό με τον κλώνο (macrium) τότε. Αν θέλεις ενημέρωσε με σε τι αποσκοπεί αυτό.... Ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DerGraf είπε

καλημέρα. Όχι δεν έχω SSD... Το PC το ελέγχω σχεδόν καθημερινά, δεν υπάρχει θέμα ιού ή malware.

Να δοκιμάσω αυτό με τον κλώνο (macrium) τότε. Αν θέλεις ενημέρωσε με σε τι αποσκοπεί αυτό.... Ευχαριστώ.

Κάνεις κλώνο και έχεις ένα back up όλο το σύστημα όπως ακριβώς είναι τώρα ώστε και φόρματ να κάνουν να μπορείς να το επαναφέρεις

επόμενη λύση είναι περνεις ένα back up, κάνεις μόνος ένα φόρματ και βλέπεις πως πάει αφού έχεις περάσει τους πιο πρόσφατους οδηγούς, αν το πρόβλημα συνεχίζει και μετά το φόρματ τότε αναγκάστηκα θα πρέπει να το στείλεις Αθήνα

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όπως καταλαβαίνεις, το να το στείλω στην Αθήνα δεν είναι και το καλύτερο μου....

Δημοσ.

κοιτα στις ρυθμίσεις του ελεγκτή usb , απο την διαχείριση συσκευών , να δεις στην διαχείριση ενέργειας εαν είναι επιλεγμένο το κουτάκι "να επιτρέπεται η απενεργοποίηση για εξοικονόμηση ενεργείας"  κάπως έτσι το λέει στην καρτέλα "ενέργεια" και να το βγάλεις

εαν χρειαστείς βοήθεια να το βρεις , πές μας

https://imgur.com/a/7abPTZC

koita edo pos

• Like 2
Δημοσ.

Θα πρότεινα να αφαιρέσεις όσες περισσότερες συσκευές usb μπορείς και να το τσεκάρεις.Πχ. αφησε ποντικι,πληκτρολογιο και σκληρό.Ότι αλλο εχεις βγαλε το πχ hub,printer,camera κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως κάποια συσκευή σου είναι χαλασμένη? Κάποια φορά που ειχα θέμα με τις usb ανακάλυψα οτι το καλώδιο της κάμερας ηταν κομμένο και πότε έκανε επαφή,ποτε οχι

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χωρις να είμαι ειδικός σε Windows PC (η εμπειρία μου είναι από Apple), μήπως το πρόβλημα προκύπτει από κάποιο φτηνό USB hub ?

Παρατήρησα πολλά θέματα με τέτοια Hubs.  Eνώ με παλιότερα (πιο επώνυμα και ακριβότερα, αναλογικά) δεν έχω ποτέ αποσυνδέσεις.

Επίσης, έχουν "φτηνήνει" σε ποιότητα καi τα καλώδια USB!  Είχα ενα δίσκο WD εξωτερικό USB2 (MyBooK) που όλο αποδυνδέονταν, πότε από μόνος του, πότε γιατί κάποιος ανάπνευσε εκεί δίπλα.  Σχεδόν ετοιμαζόμουν να τον βγάλω στα άχρηστα.  Αλλαξα όμως καλώδιο, και παρ' ολο που ένα φτηνό Turbo-X έβαλα πάλι, είδα βελτίωση όσο η μέρα με τη νύχτα!

Tέλος, με ένα εξωτερικό SSD (USB3) είχα αποσυνδέσεις που τελικά προκύπταν από κακές επαφές στο θηλυκό βυσμα USB (αυτό που είναι πάνω στο κουτί του δίσκου).  Η λύση εκεί ήταν: με σβηστό το δίσκο, μπαινόβγαζα το καλώδιο καμιά 20-ρια φορές, ετσι οι επαφές τριβόντουσαν λίγο και καθάριζαν και το πρόβλημα έφευγε για πολύ καιρό μέχρι να ξαναπιάσουν οξείδωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...