Γιάννης Blackberrianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα φιλοι και φιλες insomaniacs.Λοιπον ειμαι καινουριος στο θεμα μηχανης και θελω να ακουσω γνωμες αρκετες γιατι οσο και να εψαξα σε forum αλλα και γενικα μεσα στο νετ δεν βρηκα ακρη και επισης ειναι παλια οσα ειδα.Λοιπον ετοιμαζομαι σιγα σιγα να αγορασω την πρωτη μου μηχανη και επειδη θα ειναι το βασικο μου μεταφορικο μεσο θελω να παρω κατι να μην ειναι αδυναμο αλλα και να μην εχω την τρομερη καταναλωση και να μην μου τρωει ολα τα λεφτα.Δηλαδη θελω να ειναι οικονομικο(Να καιει κατω απο 5 λιτρα),να μπορω να πιασω μια ταχυτητα των 120-130 χιλιομετρων χωρις να αγκομαχαει και να μην νοιωθω ολες τις δονησεις απο το μοτερ στο κορμακι μου,για τα service του το κοστος να μην ειναι επικινδυνο για εμφραγμα και γενικα να με βολεψει. Λοιπον απο αυτα που εχω ψαξει και διαβασει εχω κατασταλαξει σε κατι που να ειναι στην κατηγορια των SuperSport η των Motard.Τωρα θα μου πειτε τι τα γραφεις ολα τα προηγουμενα αφου δεν ταιριαζουνε με ολα αυτα που θες.Ενταξει 22 χρονων ειμαι παιδια ουτε εχω εμπειρια με μηχανες ουτε τιποτα και ουτε θα πω οτι ειμαι ψαγμενος.Να σημειωσω οτι θα αγορασθουνε κρανος-μπουφανακι-γαντακια στα βασικα γιατι πρωτα η ασφαλεια και μετα ολα τα αλλα.Θελω να σημειωσω οτι ειμαι 4 χρονια οδηγος αυτοκινητου επομενως εχω δει οτι δεν προσεχουμε ιδιαιτερα τις/α μηχανες/ακια και οδηγουσα και επαγγελματικα σαν μεταφορεας αυτοκινητων σε διαφορες τοποθεσιες εντος αθηνας. Για να μην σας ζαλισω και πολυλογω(Ενταξει εννοειται πως θα σας πρηξω) εχω ενα μπατζετ των 2000 ευρω για μεταχειρισμενο μοτορι και εννοειται οτι μεσα σε αυτο το ποσο θα μπουνε και ενα σετ ελαστικα γιατι λογικα κανεις δεν τα εχει αλλαξει για να τα πουλησει καθως θα γινει και ενα service(Λαδια-φιλτρα-μπουζακια).Παιδια κριση εχουμε και ειμαι και φοιτητης και δουλευω για να εχω το δικο μου ρευστο και μιας και καναμε καβατζα θελω να κανω ενα ονειρο πραγματικοτητα.Το μηχανακι το θελω για να κανω αποστασεις των 20-80 χιλιομετρων και μπορει και παραπανω αναλογα την μερα(αν ειναι καμια κυριακη δεν θα παμε για καμια βολτουλα πιο εξω ξερετε εσεις αυτα τα roadtrip εγω ειμαι απο κωριο δεν ξερω).Γενικα οι διαδρομη που κανω σχεδον καθημερινα ειναι εθνικη συνεχιζω εντος πολης για να παω στην δουλεια και για να παω στο ΤΕΙ εχουμε εναν επαρχιακο δρομο 20 χιλιομετρων που με το αμαξι που πηγαινω καμια φορα θες ενα μισαωρο στο συνολο και κινεισαι κοντα στις ταχυτητες 50-90.Να πω οτι δεν ψαχνω 125cc σε καμια περιπτωση γιατι θα το καψω στην εθνικη αρα κοιταμε απο 250 και πανω. Ακομα θα ηθελα να μου πειτε ετησια εξοδα που θα εχω (Ασφαλεια-Τελη-Service-Λαστιχα)και οτιδηποτε αλλο ειναι στον κλαδο ετησιων εξοδων για να εχω μια εικονα. Τωρα επειδη εκανα ενα search στο διαδικτυο βρηκα διαφορα μοτορια αλλα ειμαι οριακα στα λεφτα και αυτα που ξεχωρισανε ητανε το Kawasaki ninja zx250r και το Hyosung gt250r.Το νιντζα το εχει και ενας φιλος απο την σχολη και κανει αθηνα-τει με εναν σακο και μου λεει οτι δεν εχει θεμα με 120 χιλιομετρα.Παρολα αυτα τα νιντζα δεν μ αρεσει οσο το κορεατικο gt250r.Και τα δυο ειναι αν δεν κανω λαθος με v-twin κινητηρες με το νιντζα να βγαζει μερικα αλογα παραπανω.Δεν το θελω για κοντρες αρα αδιαφορο.Το ξερω πως το hyosung ειναι αγνωστο στην ελλαδα και πως δεν θα βρισκω ανταλλακτικα.Με εναν κατοχο hyosung gt250r που τον ρωτησα μου ειπε οτι εχει μεινει ικανοποιημενος χωρις κανενα προβλημα και ουτε τα πλαστικα εχουνε χαλασει καθως και σε ξενα φορουμ διαβαζα πολυ ικανοποιημενους ανθρωπους οι οποιοι λενε πως ειναι πολυ εμπιστο σαν μηχανακι γιατι το μοτερ ειναι παλιο suzuki.Τελος παντων περιμενω γνωμες σας και περιμενω να ακουσω για παρομοιες επιλογες καθως και για επιλογες που θα μπορουσα να παρω σε 250cc Motard μιας και δεν μου εχει κανει κατι κλικ.Μην ακουσω για cbf θα ξερασω παιδια..θελω να ειναι και ομορφο.Ευχαριστω για οποιον διαβασει τον μονολογο μου και αναμενω τις γνωμες σας images.jfif
TechnoState Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 .... πάτησες το κουμπί ignition με αυτό το thread starting! .... πολύ ωραίο το gt250r πάντως! ...δεν το διευκρινίζεις αλλά θέλω να ρωτήσω πάντως, δίπλωμα (Α2 έστω) υπάρχει??? Ξέρεις να οδηγείς με συμπλέκτη? 1 1
Γιάννης Blackberrianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, TechnoState είπε .... πάτησες το κουμπί ignition με αυτό το thread starting! .... πολύ ωραίο το gt250r πάντως! ...δεν το διευκρινίζεις αλλά θέλω να ρωτήσω πάντως, δίπλωμα (Α2 έστω) υπάρχει??? Ξέρεις να οδηγείς με συμπλέκτη? Εχεις απολυτο δικιο δεν το ανεφερα καν.Ειμαι στα μαθηματα ακομα και περιμενω να δω ποτε θα δωσω γιατι μια ο καιρος που μου τα χαλαει με χιονια και βροχες αλλα και μια με το υπουργειο που δεν ξερουμε ποτε θα ξανα ξεκινησουνε κανονικα οι εξετασεις εχω μπλεξει θα το ειχα βγαλει πραγματικα πολυ καιρο τωρα.Με συμπλεκτη δεν ξερω ακομα να οδηγω αλλα ευκαιρια να μαθω.Δεν ξερω αν θα με δυσκολεψει η οχι αλλα δεν νομιζω να αξιζει να παρω καποιο μοτορι χωρις συμπλεκτη σωστα?
christopher0016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Για εμένα για αρχή μέχρι να μπεις στο κλίμα και να αποκτήσεις εμπειρία και χιλιόμετρα στης 2 Ρόδες πήγαινε σε κάτι πιο απλό για πρώτο μηχανάκι ένα σκούτερ. Και αργότερα το πουλάς και περνεις την μηχανή που θέλεις. 2 1 1 1
NikosKallithea Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Tι υψος βάρος εχεις; Γενικά ειναι πολυ λιγα τα χρηματα που διαθέτεις 1 1
TechnoState Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Συμφωνώ κ με τους δύο (christopher0016 και NikosKallithea) αν κ εγώ δεν θα πρότεινα σκούτερ για να σε μάθει να οδηγείς 2κυκλο... αλλά σίγουρα κάτι με συμπλέκτη. Αυτό που προτείνεις πάντως, στα νούμερα, είναι καλό για beginner 1
Γιάννης Blackberrianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Tι υψος βάρος εχεις; Γενικά ειναι πολυ λιγα τα χρηματα που διαθέτεις 175εκ 80κιλα.Το γνωριζω πως ειναι μικρο το ευρος μηχανων για τα χρηματα που δινω αλλα πραγματικα δεν ειναι και ευκολη οι καιροι.Δεν κοιταζω ουτε κατι γρηγορο ουτε κατι που να ειναι υπερσυγχρονο.Γνωμες παιρνω και αν δεν κατσει απλα δεν αγοραζω και θα περιμενω και αλλο. 21 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Για εμένα για αρχή μέχρι να μπεις στο κλίμα και να αποκτήσεις εμπειρία και χιλιόμετρα στης 2 Ρόδες πήγαινε σε κάτι πιο απλό για πρώτο μηχανάκι ένα σκούτερ. Και αργότερα το πουλάς και περνεις την μηχανή που θέλεις. Δηλαδη με ενα αυτοματο σκουτερακι θα μαθω να οδηγω?Ειναι σαν μου λετε οτι να παρω αυτοματο αμαξι για να μαθω να οδηγω.Μπορει και να κανω λαθος δεν ξερω ειμαι εν αγνοια πανω στο θεμα απλα για να ξερω και μονο. Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις ολων σας! 2 λεπτά πριν, TechnoState είπε Συμφωνώ κ με τους δύο (christopher0016 και NikosKallithea) αν κ εγώ δεν θα πρότεινα σκούτερ για να σε μάθει να οδηγείς 2κυκλο... αλλά σίγουρα κάτι με συμπλέκτη. Αυτό που προτείνεις πάντως, στα νούμερα, είναι καλό για beginner Και το hyosung και το ninja αυτη την δυνατοτητα του beginner level σε ss δινουνε.Απλα τα αυτοματα δεν μου αρεσουνε αρχικα και καταδευτερον οπως θα ξανα αναφερω θα ειμαι και σε εθνικη για καποια χιλιομετρα και σε επαρχιακους δρομους για αυτο!
NickTG Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Μπορείς να βρεις Ninja 250r στα λεφτά που διαθέτεις και σε καλή κατάσταση πάντα με βάση την ηλικία της μηχανής. Το δικό μου 1.5 χρόνο αφού το αγόρασα δεν μου έχει βγάλει κάτι. Κατανάλωση έχω συνήθως ανάμεσα σε 4 με 5 λίτρα. Με ακόμα πιο χαλαρή οδήγηση πιάνει και παρακάτω. Μια ίδια έχει ένας φίλος μου περίπου 5 χρόνια έχει περάσει τα 70000 χιλιόμετρα και δεν είχε κανένα θέμα πέρα από έναν αισθητήρα. 1 1
christopher0016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Απλά θα είναι πιο εύκολο για αρχή γι'αυτό πρότεινα σκούτερ. Ούτε και εγώ τα συμπαθώ αλλά πιστεύω είναι κάτι εύκολο για αρχή. Αλλά με συμπλέκτη η αλήθεια είναι θα μάθεις κατευθείαν.
Γιάννης Blackberrianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, NickTG είπε Μπορείς να βρεις Ninja 250r στα λεφτά που διαθέτεις και σε καλή κατάσταση πάντα με βάση την ηλικία της μηχανής. Το δικό μου 1.5 χρόνο αφού το αγόρασα δεν μου έχει βγάλει κάτι. Κατανάλωση έχω συνήθως ανάμεσα σε 4 με 5 λίτρα. Με ακόμα πιο χαλαρή οδήγηση πιάνει και παρακάτω. Μια ίδια έχει ένας φίλος μου περίπου 5 χρόνια έχει περάσει τα 70000 χιλιόμετρα και δεν είχε κανένα θέμα πέρα από έναν αισθητήρα. Το σκεφτομαι και για νιντζακι απλα δεν ξερω αν θα βρω κανενα της προκοπης γιατι οι περισσοτεροι τα εχουνε σκισει.θα το ψαξω λιγακι και για νιντζα γιατι ειναι ωραιο μοτορι και αυτο 2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Απλά θα είναι πιο εύκολο για αρχή γι'αυτό πρότεινα σκούτερ. Ούτε και εγώ τα συμπαθώ αλλά πιστεύω είναι κάτι εύκολο για αρχή. Αλλά με συμπλέκτη η αλήθεια είναι θα μάθεις κατευθείαν. Για αυτο το λεω γιατι διαφορετικα ειναι να μπεις κατευθειαν στα βαθια αναγκαζεσαι να μαθεις και επομενως μαθαινεις.Λογικα πιστευω θα κανω κανα 2μηνο να μαθω τον συμπλεκτη?
christopher0016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Γιάννης Blackberrianos είπε Το σκεφτομαι και για νιντζακι απλα δεν ξερω αν θα βρω κανενα της προκοπης γιατι οι περισσοτεροι τα εχουνε σκισει.θα το ψαξω λιγακι και για νιντζα γιατι ειναι ωραιο μοτορι και αυτο Για αυτο το λεω γιατι διαφορετικα ειναι να μπεις κατευθειαν στα βαθια αναγκαζεσαι να μαθεις και επομενως μαθαινεις.Λογικα πιστευω θα κανω κανα 2μηνο να μαθω τον συμπλεκτη? Λογικά πολύ πιο γρήγορα θα μάθεις το συμπλέκτη. Κοίταξε δεν είμαι και ο Πιο κατάλληλος για να σου πω γιατί είμαι νέος οδηγός μηχανής να σου δώσω να καταλάβεις μια μέρα μου την βαρεσε και πήρα ένα παπάκι για να ξεκινήσω ντιλιβερυ Δευτέρα το αγόρασα Τετάρτη ξεκίνησα δουλειά έπεσα και εγώ στα βαθιά γιατί δεν είχα καμία εμπειρία σε μηχανές και ξαφνικά άρχισα να οδηγάω υπό όλες της συνθήκες κρύο βροχή χιόνια όταν έριξε για κάποιες μέρες χιόνια. Τώρα μετά από 3 μήνες με 100 τουλάχιστον σχεδόν χιλιόμετρα καθημερινά γουστάρω τόσο πολύ να οδηγάω μηχανάκι που ακόμα όταν έχω ρεπό κάνω χαλαρές βόλτες και δεν λέω να γυρίσω σπίτι χαχα. απορώ τόσα χρόνια πως δεν είχα μηχανή..Μαζεύω λεφτά να πάρω μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή με συμπλέκτη για να κάνω της βόλτες μου ταξιδακια 1
Γιάννης Blackberrianos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Λογικά πολύ πιο γρήγορα θα μάθεις το συμπλέκτη. Κοίταξε δεν είμαι και ο Πιο κατάλληλος για να σου πω γιατί είμαι νέος οδηγός μηχανής να σου δώσω να καταλάβεις μια μέρα μου την βαρεσε και πήρα ένα παπάκι για να ξεκινήσω ντιλιβερυ Δευτέρα το αγόρασα Τετάρτη ξεκίνησα δουλειά έπεσα και εγώ στα βαθιά γιατί δεν είχα καμία εμπειρία σε μηχανές και ξαφνικά άρχισα να οδηγάω υπό όλες της συνθήκες κρύο βροχή χιόνια όταν έριξε για κάποιες μέρες χιόνια. Τώρα μετά από 3 μήνες με 100 τουλάχιστον σχεδόν χιλιόμετρα καθημερινά γουστάρω τόσο πολύ να οδηγάω μηχανάκι που ακόμα όταν έχω ρεπό κάνω χαλαρές βόλτες και δεν λέω να γυρίσω σπίτι χαχα. απορώ τόσα χρόνια πως δεν είχα μηχανή..Μαζεύω λεφτά να πάρω μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή με συμπλέκτη για να κάνω της βόλτες μου ταξιδακια Ολα ειναι μια τρελα απλα ενα παπακι στην τωρινη περιπτωση θα με κουρασει πιστευω γιατι δεν θα χει την δυναμη που θελω και θα το καψω σαν μοτερ για αυτο κοιταω για πιο πανω. 1
christopher0016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Όχι με τίποτα παπάκι για εθνική. Σιγά σιγά θα μάθεις και τον συμπλέκτη και την μηχανή. Ότι και να πάρεις καλοταξιδο και πάντα όρθιος φίλε.
T-zen Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Πάρε ένα σκουτερακι να κάνεις τη δουλειά σου και να αποκτήσεις και εμπειρία σιγά σιγά στους 2 τροχούς. Επένδυσε στον εξοπλισμό, ο οποίος θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι φθηνός, γτ είσαι άπειρος και τα λάθη δεν συγχωρουνται στις μότο (παθών...)
Γιάννης Blackberrianos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, T-zen είπε Πάρε ένα σκουτερακι να κάνεις τη δουλειά σου και να αποκτήσεις και εμπειρία σιγά σιγά στους 2 τροχούς. Επένδυσε στον εξοπλισμό, ο οποίος θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι φθηνός, γτ είσαι άπειρος και τα λάθη δεν συγχωρουνται στις μότο (παθών...) Για τον εξοπλισμο εχω βαλει ξεχωριστα λεφτα γιατι η ασφαλεια πανω απο ολα.Συνολο το μπουφαν γαντια κρανος που κοιταξα μου βγαινει κοντα στα 300 και κατι.Τωρα δεν ξερω αν αξιζει να βρω κανα 250 αρι αυτοματο.Και σε τι να κινηθω σε αυτοματο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα