Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ο ελιγμός της στάθμευσης και της στάσης δεξιά ή αριστερά γίνεται με χρήση του αντίστοιχου δείκτη κατεύθυνσης (φλας) και όχι με τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ).

Αυτο.

Όσο για το ποιος φταίει, εκ πρώτης όψεως φταίει όχι ο TS αλλά ο άλλος που τον χτύπησε.

Δημοσ.

Σημασία έχει ότι και οι δύο εκάναν όπισθεν χωρίς αύριο.

Ο καθένας λοιπόν πληρώνει τη ζημιά του και τελείωσε το θέμα.

Καμία Ασφαλιστική δεν θα τους αποζημιώσει

...και καλά μυαλά

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Ο άλλος έκανε οπισθοπορεια  ο ts ξεπαρκαρε ξαφνικά βλέπει τον άλλον με την όπισθεν σταματάει άρα τον είδε ο άλλος προφανώς δεν τον είδε και έπεσε πάνω τού. Αυτά που λέμε είναι σενάρια και υποθέσεις. Δεν βρισκόμασταν εκεί για να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε

δεν έχει σημασία ας έκανε και πάντες, σουζες ή δεν ξέρω τι άλλο. ο ts φταίει επίσης που πετάχτηκε ... πρώτα ελέγχουμε και ύστερα βγαίνουμε 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σημασία έχει ότι και οι δύο εκάναν όπισθεν χωρίς αύριο.

Ο TS λέει ότι ξεπαρκαρε ο άλλος έκανε όπισθεν χωρίς αύριο.

4 λεπτά πριν, ziaba είπε

δεν έχει σημασία ας έκανε και πάντες, σουζες ή δεν ξέρω τι άλλο. ο ts φταίει επίσης που πετάχτηκε ... πρώτα ελέγχουμε και ύστερα βγαίνουμε 

Ο Ts λέει ότι πήγε να ξεπαρκαρει και Είδε τον άλλο να έρχεται ΠΡΌΛΑΒΕ όπως γράφει να σταματήσει άρα έτσι όπως τα λέει δεν πετάχτηκε

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/2/2019 στις 7:39 ΜΜ, Morphe19 είπε

Καλησπέρα σας,

Ήμουν παρκαρισμένος με τη μούρη στο πεζοδρόμιο σε επαρχιακό δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Στην προσπάθεια μου να ξεπαρκάρω αφού έλεγξα το ενα ρεύμα, έκανα όπισθεν. Βγαίνοντας σιγά σιγά και κοιτώντας απο την άλλη πλευρά βλέπω ενα αλλο ΙΧ να έρχεται με την όπισθεν. Πρόλαβα να ακινιτοποιήσω το αμάξι αλλά το άλλο έπεσε πανω μου. Να σημειώσω πως το αλλο όχημα εκτελούσε οπισθοπορεία επί του δρόμου χωρίς λογο (δεν υπήρχε κάποιο εμπόδιο εμπρός, κλειστός δρόμος κλπ). Επίσης, δεν έκανε ελιγμό παρκαρίσματος, έκανε ευθεία οπισθοπορεια.

Δεν φωνάξαμε την τροχαία (δυστυχως).

Ποιος πιστεύετε ότι φταίει; 

Ο άλλος,

εφόσων είναι όπως τα περιγραφεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/2/2019 στις 7:39 ΜΜ, Morphe19 είπε

έκανα όπισθεν

2 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Ο άλλος έκανε οπισθοπορεια  ο ts ξεπαρκαρε ξαφνικά βλέπει τον άλλον με την όπισθεν σταματάει άρα τον είδε ο άλλος προφανώς δεν τον είδε και έπεσε πάνω τού. Αυτά που λέμε είναι σενάρια και υποθέσεις. Δεν βρισκόμασταν εκεί για να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε

Πριν γράψεις κάτι να διαβάζεις πρώτα πιο προσεχτικά

...και ξεπαρκαρε, και όπισθεν έκανε, και κάθετα ήταν παρκαρισμενος

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πριν γράψεις κάτι να διαβάζεις πρώτα πιο προσεχτικά

...και ξεπαρκαρε, και όπισθεν έκανε, και κάθετα ήταν παρκαρισμενος

εσύ είπες ότι και οι δύο έκαναν όπισθεν Δίχως αύριο..Εγώ λέω ότι ο ts απλά ξεπαρκαρε με την όπισθεν όχι ότι πήγαινε πορεία με την όπισθεν.. δίχως αύριο ( έχει διαφορά) και πριν απαντήσεις πρώτα κατανοησε τι γράφει ο άλλος

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Δημοσ.

Να διευκρινίσω οτι εγώ δεν πετάχτηκα. Ναι έκανα όπισθεν για να ξεπαρκαρω. Κοίταξα το δικό μου ρεύμα και βγήκα στο δικό μου ρεύμα. Εκεί γυρνάω να κοιτάξω απο την άλλη και αντιλαμβάνομαι το αλλο όχημα. Το αλλο όχημα τώρα δεν με είδε καν. Εκεί σταμάτησα εντελώς και άκουσα το γκουπ. Ο δρόμος έχει 2 ρεύματα χωρίς γραμμή στη μέση. Εγώ δεν είχα βγει σε ολο το δρόμο ακόμα. 

Δημοσ.

Καταρχάς άλλαξε τον τίτλο αν μπορείς γιατί αυτό δεν είναι τροχαίο. Ούτε τραυματισμός υπήρξε, ούτε θάνατος. 

Έτσι όπως το καταλαβαίνω και το έχεις καταλάβει κ εσύ και τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν με όπισθεν. 

Εδώ είστε φάουλ και οι δύο αλλά επειδή εσύ είσαι και σε φάση που ξεπαρκαρεις βγαίνοντας κάθετα στον δρόμο φταις x2. 

1 ώρα πριν, Morphe19 είπε

Να διευκρινίσω οτι εγώ δεν πετάχτηκα. Ναι έκανα όπισθεν για να ξεπαρκαρω. Κοίταξα το δικό μου ρεύμα και βγήκα στο δικό μου ρεύμα. Εκεί γυρνάω να κοιτάξω απο την άλλη και αντιλαμβάνομαι το αλλο όχημα. Το αλλο όχημα τώρα δεν με είδε καν. Εκεί σταμάτησα εντελώς και άκουσα το γκουπ. Ο δρόμος έχει 2 ρεύματα χωρίς γραμμή στη μέση. Εγώ δεν είχα βγει σε ολο το δρόμο ακόμα. 

Είτε με την μούρη βγεις είτε με τον κωλο οφειλές να κοιτάξεις και στα δύο ρεύματα, αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κάποιος στην σχολή οδηγών και κοιτάνε και οι εξεταστές όταν δίνεις εξετάσεις στην πορεία. 

Θα μπορούσε κάλλιστα στο αντίθετο ρεύμα να περνάει νταλίκα όπου σε στενό δρόμο διπλής μπορεί να πιάνει μέρος της λωρίδας σου ή να υπάρχει προσπέραση από κάποιο όχημα. 

Ο κοκ είναι ξεκάθαρος σε αυτά τα θέματα. 

Και δεν πάμε με όπισθεν στον δρόμο. Άσε που έτσι όπως τα λες δεν ξέρω αν βγήκες και από νόμιμη θέση πάρκινγκ οπότε μην το ψάχνεις πολύ. 

Επίσης σε τέτοια επιπόλαια τρακαρίσματα δεν είναι ανάγκη να φωνάξεις τροχαία / αστυνομία. Η αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να πάρει τα στοιχεία σας και να καταγράψει το γεγονός. Δεν βγάζει απόφαση για το ποίος φταιει .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Καταρχάς άλλαξε τον τίτλο αν μπορείς γιατί αυτό δεν είναι τροχαίο. Ούτε τραυματισμός υπήρξε, ούτε θάνατος. 

Πηγή Wikipedia

Τροχαίο ατύχημα αποκαλείται αυτό που επισυμβαίνει στο οδικό δίκτυο και μπορεί να εμπεριέχει υλικές ζημίες ή και τραυματισμό ανθρώπων ή ζώων. Τροχαίο δυστύχημα αποκαλείται αυτό στο οποίο συνέβη τουλάχιστον ένας θάνατος (υπάρχει δηλ. νεκρός ή νεκροί).

Οπως βλέπεις ο τίτλος είναι οκ. 

Επεξ/σία από Morphe19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2019 στις 3:16 ΜΜ, Morphe19 είπε

Πηγή Wikipedia

Τροχαίο ατύχημα αποκαλείται αυτό που επισυμβαίνει στο οδικό δίκτυο και μπορεί να εμπεριέχει υλικές ζημίες ή και τραυματισμό ανθρώπων ή ζώων. Τροχαίο δυστύχημα αποκαλείται αυτό στο οποίο συνέβη τουλάχιστον ένας θάνατος (υπάρχει δηλ. νεκρός ή νεκροί).

Οπως βλέπεις ο τίτλος είναι οκ. 

Ως οδικό τροχαίο ατύχημα ορίζεται κάθε συμβάν που συντελείται στους δρόμους (από ένα ή περισσότερα κινούμενα οχήματα) και που προκαλεί τον θάνατο ή τον τραυματισμό ενός (ή περισσότερων) προσώπων. 
Τα τροχαία ατυχήματα χαρακτηρίζονται ως θανατηφόρα ή σωματικών βλαβών.
Θανατηφόρο λέγεται το ατύχημα εφόσον υπάρχουν ένας ή περισσότεροι επιτόπου θάνατοι οφειλόμενοι στο ατύχημα (ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι τραυματιών).
Σωματικών βλαβών λέγεται το ατύχημα όταν υπάρχει ένας (ή περισσότεροι) τραυματίες αλλά όχι νεκρός.

Σύμφωνα με την περίπτωση σου, ναι, τον τίτλο μπορείς να τον πεις και λάθος.

ΥΓ: Ο ορισμός της βικιπαίδεια είναι για τα "πανηγύρια".

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.

Περναω καθε μερα απο μια "εθνικη οδο" οπου ολοι παρκαρουν λοξα. Παρ` οτι προσωπικα δεν οδηγω, κατανοω τον TS που παρκαρε/ξεπαρκαρε ετσι. Ειναι κατι φυσιολογικο δεδομενης της καταστασης. Ηθικα του δινω το δικαιο, αν ειναι οπως τα λεει. Ο αλλος ηταν ολοτελα ανουσια επικινδυνος. Νομικα πιστευω οτι μαλλον μπορει να δικαιωθει, αλλα ου μπλεξεις σε τετοιες περιπετειες.

• Like 1
Δημοσ.

Ο οδηγός που έκανε οπισθοπορεία ειναι επικινδυνος διοτι δεν αντιλήφθηκε το σταματημένο όχημα , αν δεν ήταν όχημα και ηταν πεζός θα ρωτούσαμε αν φταίει ο πεζός;

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε

Ως οδικό τροχαίο ατύχημα ορίζεται κάθε συμβάν που συντελείται στους δρόμους (από ένα ή περισσότερα κινούμενα οχήματα) και που προκαλεί τον θάνατο ή τον τραυματισμό ενός (ή περισσότερων) προσώπων. 
Τα τροχαία ατυχήματα χαρακτηρίζονται ως θανατηφόρα ή σωματικών βλαβών.
Θανατηφόρο λέγεται το ατύχημα εφόσον υπάρχουν ένας ή περισσότεροι επιτόπου θάνατοι οφειλόμενοι στο ατύχημα (ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι τραυματιών).
Σωματικών βλαβών λέγεται το ατύχημα όταν υπάρχει ένας (ή περισσότεροι) τραυματίες αλλά όχι νεκρός.

Σύμφωνα με την περίπτωση σου, ναι, τον τίτλο μπορείς να τον πεις και λάθος.

ΥΓ: Ο ορισμός της βικιπαίδεια είναι για τα "πανηγύρια".

Άρθρο 43 του Κ.Ο.Κ. «Συμπεριφορά σε περίπτωση ατυχήματος»

Παράγραφος 1. «Αν συμβεί οδικό τροχαίο ατύχημα, από το oπoίo επήλθε βλάβη σε πρόσωπα ή πράγματα, κάθε οδηγός ή άλλος που χρησιμοποιεί την οδό, o oπoίoς ενεπλάκη με oπoιoνδήπoτε τρόπο στο ατύχημα υποχρεούται: (.......)

Εδώ λέει βλάβη σε πρόσωπα ή πράγματα. Το "ή" εδώ είναι διαζευκτικος σύνδεσμος. Είναι ή το ένα ή το αλλο. Όχι απαραίτητα και τα δυο. Στην περίπτωση που αναφέρω λοιπόν είναι βλάβη σε πράγματα.

Παράγραφος 2. «Αν από το οδικό τροχαίο ατύχημα επήλθε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός ή άλλος που χρησιμοποιεί την οδό, o oπoίoς ενεπλάκη με oπoιoνδήπoτε τρόπο στο ατύχημα, υποχρεούται επιπλέον: (.......)

Και εδώ εξειδικεύεται και εξηγεί ότι αν είχαμε τραυματισμό ή θάνατο κλπ κλπ.

Αλλά ακόμα και την ετυμολογία να κοιτάξουμε έχουμε:

Τροχαίο → από τη λέξη τροχός 

Ατύχημα → Η λέξη ατύχημα είναι σύνθετη από το στερητικό μόριο "α" και τη λέξη τύχη. Σημαίνει απουσία τύχης, ατυχία.

Αρα, καθαρά ετυμολογικά είναι ατυχία με οχήματα με τροχούς.

Επαναλαμβάνω, δεν έγραψα δυστύχημα! Αν έγραφα δυστύχημα τότε θα ήταν λάθος.

Ο τίτλος παραμένει ! 😉

BTW ποιες είναι οι πηγές σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...