Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ με τις 30 μετρήσεις. Όμως έχουμε ένα for στη συνάρτηση liter που παίρνει τις 30 μετρησεις κ άλλο ένα for στη loop που καλεί 30 φορές την liter. Συνολικά κάνει 900 μετρήσεις. 

Για την τροφοδοσία μαλλον είναι καλύτερο κατι σαν αυτό που λες.. από μόνιμη παροχή. 

Σχετικα με το WiFi δεν εννοώ ότι ανησυχώ για τη μικρής διαρκείας μετάδοση του nodemcu. Απλά στο σπίτι μου δεν έχω μόνιμα ενεργοποιημένο το WiFi του router για λόγους ακτινοβολίας. Θα το ψάξω λιγο περισσότερο με powerline κ θα επανέλθω. 

Δημοσ.

Θεωρώ πως αυτοί οι υπερηχητικοί αισθητήρες (HC-SR04) είναι τελείως ακατάλληλοι για όταν θέλουμε μετρήσεις ακριβείας. Έχουν πολύ κακή επαναληψιμότητα στις μετρήσεις, μέτρια ακρίβεια και πολλά, μα πολλά, πολλά overshoots. Οκ, το τελευταίο πιθανώς λύνεται με λύσεις τύπου median filter. Αλλά το γεγονός ότι ο αισθτήρας βγάζει ό,τι να 'ναι, δε λύνεται.

Ίσως ένα σφάλμα 0,5 εκατοστού να φαίνεται μικρό, αλλά σε μία δεξαμενή πετρελαίου μπορεί να σημαίνει απόκλιση ΔΕΚΑΔΩΝ λίτρων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/4/2020 στις 8:41 ΜΜ, leuteris107 είπε

Καλησπέρα και απ’ εμένα. Ενδιαφέρουσα κατασκευή και θα προσπαθήσω στο κοντινό μέλλον να την υλοποιήσω.

Θα ήθελα να κάνω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις πάνω στο θέμα.

Στον κώδικα στην γραμμή 63 (ελάχιστη τιμή δεξαμενής) και 65 (το βάθος της δεξαμενής) έχεις ορίσει τιμή 72.  Δηλαδή σε μια δεξαμενή με ύψους 1,30m ορίζουμε και στα δύο το 130;

Στην γραμμή 99 έχουμε remaining < 1000. Ορίζουμε δεξαμενή με μέγιστο όριο τα 1000 lt;

Για να υπολογίσουμε το κάθε εκατοστό πετρελαίου σε πόσα λίτρα αντιστοιχεί  σύμφωνα με το site θα συμπληρώσουμε το liguid Height (optional) σε cm σαν 01;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

ναι σε όλα :)

Στις 28/4/2020 στις 12:08 ΠΜ, Haldol είπε

Θεωρώ πως αυτοί οι υπερηχητικοί αισθητήρες (HC-SR04) είναι τελείως ακατάλληλοι για όταν θέλουμε μετρήσεις ακριβείας. Έχουν πολύ κακή επαναληψιμότητα στις μετρήσεις, μέτρια ακρίβεια και πολλά, μα πολλά, πολλά overshoots. Οκ, το τελευταίο πιθανώς λύνεται με λύσεις τύπου median filter. Αλλά το γεγονός ότι ο αισθτήρας βγάζει ό,τι να 'ναι, δε λύνεται.

Ίσως ένα σφάλμα 0,5 εκατοστού να φαίνεται μικρό, αλλά σε μία δεξαμενή πετρελαίου μπορεί να σημαίνει απόκλιση ΔΕΚΑΔΩΝ λίτρων.

με 900 μετρήσεις το σφάλμα γίνεται εξαιρετικα μικρό αλλά από την άλλη δεν μπορώ να έχω και τρελές απαιτήσεις με 3€ αισθητήρα.

Στις 26/4/2020 στις 8:57 ΠΜ, hasan είπε

Συμφωνώ με τις 30 μετρήσεις. Όμως έχουμε ένα for στη συνάρτηση liter που παίρνει τις 30 μετρησεις κ άλλο ένα for στη loop που καλεί 30 φορές την liter. Συνολικά κάνει 900 μετρήσεις. 

Για την τροφοδοσία μαλλον είναι καλύτερο κατι σαν αυτό που λες.. από μόνιμη παροχή. 

Σχετικα με το WiFi δεν εννοώ ότι ανησυχώ για τη μικρής διαρκείας μετάδοση του nodemcu. Απλά στο σπίτι μου δεν έχω μόνιμα ενεργοποιημένο το WiFi του router για λόγους ακτινοβολίας. Θα το ψάξω λιγο περισσότερο με powerline κ θα επανέλθω. 

ναι το είχα παρακάνει λίγο με τις μετρήσεις :)

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το Ultrasonic Module JSN-SR04T  για να μετράω το πετρέλαιο στην δεξαμενή. Το πρόβλημα είναι οτι κάτω απο 20-25 εκ o αισθητήρας δέν μετράει τήν απόσταση. Τώρα που γέμισα δείχνει απόσταση 25εκ,  και μπορεί το πετρέλαιο να είναι μέχρι πάνω στο μάτι!! Απο την αρχή που το έστησα στο γραφείο πάνω απο 25εκ μετρούσε καλά. Πιο κάτω δέν. Έπεσα σε προβληματικό κομμάτι η δεν το σετάρισα καλά (άλλος με βοήθησε, εγώ έκανα μόνο τίς κολλήσεις)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...