Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό έξω αλλά δεν ξέρω πόσα χρήματα να υπολογίζω. Οι συνάδελφοι μου λένε κάτι απίστεττα του στυλ έχει ένα καλό στο τάδε μέρος ένας χρόνο και δίδακτρα μόνο 14.000 ευρώ και καραφλιάζω. Το αντίστοιχο που κοιτάω στην ελλάδα για 3 χρόνια είναι περίπου 7.000 ευρώ. Aν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να κάνεις κάτι έξω; Έστω και με δουλειά παράλληλα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kolumvitis είπε

δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να κάνεις κάτι έξω;

Αυτό είναι γνωστό και η αρχή όλων.

Αλλά δεν λες καν ποιο μεταπτυχιακό θέλεις και σε ποια χώρα

Πως περιμένεις απάντησης

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτό είναι γνωστό και η αρχή όλων.

Αλλά δεν λες καν ποιο μεταπτυχιακό θέλεις και σε ποια χώρα

Πως περιμένεις απάντησης

Κοίτα χώρα δεν με νοιάζει υπό την έννοια ότι αν είναι καλό το πανεπιστήμιο και οικονομικά μπορώ να ανταπεξέλθω θα πήγαινα σχεδόν οπουδήποτε. Είτε σκανδιναβία, είτε γαλλία και γενικά δεν έχω θέμα, προσωρινό θα ήταν ούτως ή άλλως.
Θέλω μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική, κοίταζα για ορθοδοντική αλλά τα πράγματα ήταν απελπιστικά οπότε μετά στράφηκα προς την χειρουργική στόματος, δηλαδή σε ιατρικά-οδοντιατρικά θέματα.

Δημοσ.

Δεν είμαι του κλάδου, αλλά θα γράψω μερικές σκέψεις μήπως σε βοηθήσουν.

- Στην Ελλάδα (αν σε πάρουν) θα έχεις 3 χρόνια έξοδα διαβίωσης, ενώ τελειώνοντας τον ένα χρόνο του εξωτερικού θα μπορείς να δουλέψεις τα 2 επόμενα χρόνια.

- Πρέπει να υπολογίζεις πόσο εύκολο είναι να βγάλεις άδεια ασκήσεως στη χώρα που θα πας, και τι γλώσσες απαιτούνται. Άλλο να κάνεις μεταπτυχιακό έχοντας ασθενείς, και άλλο σε κάτι θεωρητικό.

- Σκέψου αν έχεις σκοπό να γυρίσεις στην Ελλάδα μετά το μεταπτυχιακό. Αν θες να μείνεις στο εξωτερικό, θεωρητικά θα μπορέσεις άμεσα να αποσβέσεις τα έξοδα του μεταπτυχιακού, και ίσως σε κάποιες χώρες να μπορείς να εργάζεσαι στο αντικείμενο παράλληλα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια επένδυση/ρίσκο που θέλει χρήμα και χρόνο, οπότε πρέπει να είσαι αποφασισμένος.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, theok2005 είπε

Δεν είμαι του κλάδου, αλλά θα γράψω μερικές σκέψεις μήπως σε βοηθήσουν.

- Στην Ελλάδα (αν σε πάρουν) θα έχεις 3 χρόνια έξοδα διαβίωσης, ενώ τελειώνοντας τον ένα χρόνο του εξωτερικού θα μπορείς να δουλέψεις τα 2 επόμενα χρόνια.

- Πρέπει να υπολογίζεις πόσο εύκολο είναι να βγάλεις άδεια ασκήσεως στη χώρα που θα πας, και τι γλώσσες απαιτούνται. Άλλο να κάνεις μεταπτυχιακό έχοντας ασθενείς, και άλλο σε κάτι θεωρητικό.

- Σκέψου αν έχεις σκοπό να γυρίσεις στην Ελλάδα μετά το μεταπτυχιακό. Αν θες να μείνεις στο εξωτερικό, θεωρητικά θα μπορέσεις άμεσα να αποσβέσεις τα έξοδα του μεταπτυχιακού, και ίσως σε κάποιες χώρες να μπορείς να εργάζεσαι στο αντικείμενο παράλληλα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια επένδυση/ρίσκο που θέλει χρήμα και χρόνο, οπότε πρέπει να είσαι αποφασισμένος.

Eυχαριστώ για την απάντηση! Κοίτα και έξω τα περισσότερα είναι 3 χρόνια εκτός από κάτι σεμινάρια εμφυτευμάτων μονοετή (που δεκαχίλιαρο δεν παίζει να σκάσω) οπότε προσανατολίζομαι σε κάποια ειδίκευση χειρουργικής που θα είναι κατάτι πιο οικονομική. Γενικότερα στο εξωτερικό με βλέπω, δεν έχω ιατρείο ούτε λεφτά για να ανοίξω ιατρείο. Το θέμα είναι ότι μπορώ να μαζέψω κάποια χρήματα από το μισθό μου (ο οποίος δεν είναι διευθυντή λίγο :P) και να φύγω σε 1-2 χρόνια έξω και έχω και το φανταρικό που είναι στη μέση και δεν ξέρω πόσα λεφτά θα μου φύγουν από αυτό. Πάντως σαν γενική γραμμή έχω ότι θέλω να κάνω κάτι έξω δε θέλω όλα μου τα πτυχία να είναι από Ελλάδα ιδίως όταν δεν είμαι ικανοποιημένος από το πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

Στη Γερμανία η ορθοδοντική διαρκεί 3 χρόνια.Ένας χρονος είναι υποχρεωτικά σε πανεπιστημιακή κλινική, Universitätszahnklinik.Τα υπολοιπα 2 χρόνια γίνονται είτε στην ίδια κλινική ειτε σε κάποιο ιδιώτικο ορθοδοντικο ιατρείο.Διδακτρα με την έννοια που υπάρχουν σε αλλες χώρες δεν υπάρχουν.Απεναντίας πληρωνεσαι κιόλας.Είναι σαν να κάνεις αίτηση για θέση εργασίας.

Χρειάζεται φυσικά η άριστη γνώση της γλώσσας.

Και χρειάζεται και ένας χρονος υπηρεσίας σε κάποιο οδοντιατρείο, σαν οδοντίατρος,πριν ξεκινήσεις την ειδικότητα ορθοδοντικής.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, jmmys είπε

Στη Γερμανία η ορθοδοντική διαρκεί 3 χρόνια.Ένας χρονος είναι υποχρεωτικά σε πανεπιστημιακή κλινική, Universitätszahnklinik.Τα υπολοιπα 2 χρόνια γίνονται είτε στην ίδια κλινική ειτε σε κάποιο ιδιώτικο ορθοδοντικο ιατρείο.Διδακτρα με την έννοια που υπάρχουν σε αλλες χώρες δεν υπάρχουν.Απεναντίας πληρωνεσαι κιόλας.Είναι σαν να κάνεις αίτηση για θέση εργασίας.

Χρειάζεται φυσικά η άριστη γνώση της γλώσσας.

Και χρειάζεται και ένας χρονος υπηρεσίας σε κάποιο οδοντιατρείο, σαν οδοντίατρος,πριν ξεκινήσεις την ειδικότητα ορθοδοντικής.

κοίτα η προϋπηρεσία που αναφέρεις δεν με πειράζει θα τη βρω. Και τη γλώσσα δεν τη φοβάμαι μαθαίνω γρήγορα, 4 ξένες γλώσσες μιλάω. Εσύ είσαι οδοντίατρος ή έτυχε να το ξέρεις; Μήπως ξέρεις κάτι για ειδικότητα χειρουργικής στόματος (χωρίς πτυχίο ιατρικής, μόνο οδοντιατρικής);

Δημοσ.

Όχι δεν είμαι οδοντίατρος. Γερμανικό σχολείο τελείωσα,ο κολλητος μου συμμαθητής είχε περάσει οδοντιατρική, τοτε το 1996,και εγινε μετα ορθοδοντικός. Και τα λέγαμε.

Δημοσ.

Ακριβως τα ίδια είναι για ορθοδοντική στη Γερμανία όπως τοτε που θυμάμαι.

https://www.dents.de/berufsfindung/fachzahnarzt/fachzahnarzt-fuer-kieferorthopaedie/

https://www.zm-online.de/zm-starter/assistenz/wie-werde-ich-fachzahnarzt-fuer-kieferorthopaedie/

Και γενικά οτι ψαξεις για Kieferorthopädie στη Γερμανία, τα ίδια θα βρεις.

Δημοσ.

Καλυτερα να ψαξεις για χωρα που ξερεις ηδη την γλωσσα... Δεν μπορεις σε ενα χρονο να μιλας αριστα Γερμανικα απο το 0...ουτε απο α1-α2 αν εισαι! Και θελουν αριστα!
Αμα ξερει Γαλλικα, κοιτα Βελγιο μερια που θα εχεις την κλασικη πελατεια αλλα και την σταθερη και πολυ μεγαλη με ΠΟΛΥ μεγαλη ζητηση σε Ελληνες γιατρους καθε ειδους, τους Ελληνες που δουλευουν σε ΕΕ και γυρω... 
Το χρημα που θα σκασεις σιγουρα θα ειναι περισσοτερο για εξω, αλλα απο την στιγμη που θα τελειωσεις θα το αποσβεσεις σε πολυ πιο γρηγορους ρυθμους αποτι στην Ελλαδα... Ο παλιος μου οδοντιατρος στην Ελλαδα, μεταπτυχιακο Γερμανια, , με ιατρειο φτιαγμενο απο γονεις ετοιμο Αθηνα, ΔΕΝ την παλεψε Ελλαδα... Δουλευε σαν το σκυλι και τελικα τα παρατησε και την εκανε για Γερμανια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...