panospro Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Και εγώ αύριο θα παραλάβω λογικά. Θα προσπαθήσω να γράψω εντυπώσεις, χωρίς να είμαι ειδήμων φυσικά.
pita_kontosouvli Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πήρα 2, χωρίς να τις χρειάζομαι, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. άνοιξα την μία μόνο και μόνο από περιέργεια και για να σας λύσω καμία απορία. Έχοντας μια Dell P2717H, η βάση της Lenovo είναι ψιλομάπα (συγκριτικά) - αλλά την Dell την πλήρωσα και 250 ευρώ - οπότε η σύγκριση είναι ατυχής. Μέσα στην κούτα περιέχεται η βάση, καλώδιο ρεύματος, vga και hdmi. Η βάση κάνει tilt - δεν ανεβοκατεβαίνει. Είναι αρκετά σταθερή - γράφεις δηλαδή κανονικά στο γραφείο και δεν ''παίζει'' το μόνιτορ. Το Full HD μια χαρά ωραιότατο είναι (για απλό χρήστη - που το 80%+ των χρηστών απλά το θέλουν για net). Το μαύρο βέβαια το περίμενα αρκετά καλύτερο - ΟΚ είναι IPS αλλά σαν να ξεθωριάζει λίγο (βεβαια το δούλεψα 5-10 λεπτά οπότε δεν έχω και πλήρη άποψη). Blacklight Bleed: παρότι σε χρήση δεν φαίνεται, όταν κλείνεις το μόνιτορ ή δουλεύεις τέρμα μαύρο - εκεί κάνει πάρτυ (τσεκαρε φώτο) Παρότι τα bezel είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, έχει κενό μισό εκατοστό μέχρι να ξεκινήσει το πάνελ (βλέπε φώτο). Δεν ενοχλεί βέβαια γιατί είναι μικρό το κενό μεταξύ μπέζελ και πανελ) - εν αντιθέσει με κάποιες LG που έχω δουλέψει και έχουν μεγάλα κενά) Εν κατακλείδι, για 125 ευρώ, την τσιμπάτε με κλειστά μάτια. Σε αυτά τα χρήματα μέχρι προ 1 μήνα έστηνα σε επαγγελματίες / εταιρείες τις dell Se2416H που ναι μεν είναι καλούλες αλλά και αυτές δεν έχουν αξιοπρεπή βάση , συν του οτι τα πλαστικά είναι Glossy/γυαλιστερά του κερατά. Στην Lenovo του θέματος τα πλαστικά είναι ματ - οπότε δεν έχουμε δακτυλιές και ποιοτικά φαίνεται / την αισθάνεσαι ανώτερη. Για να πας σε ανώτερη, θες 2πλάσια χρήματα - την Dell SE2719H την βάζω στην ιδια κατηγορία με την Lenovo, οπότε και πάλι, 125 ευρώ για μόνιτορ με 3έτη εγγύηση, δεν βρίσκεις. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από pita_kontosouvli 10 4
vaggos88 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, pita_kontosouvli είπε Πήρα 2, χωρίς να τις χρειάζομαι, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. άνοιξα την μία μόνο και μόνο από περιέργεια και για να σας λύσω καμία απορία. Έχοντας μια Dell P2717H, η βάση της Lenovo είναι ψιλομάπα (συγκριτικά) - αλλά την Dell την πλήρωσα και 250 ευρώ - οπότε η σύγκριση είναι ατυχής. Μέσα στην κούτα περιέχεται η βάση, καλώδιο ρεύματος, vga και hdmi. Η βάση κάνει tilt - δεν ανεβοκατεβαίνει. Είναι αρκετά σταθερή - γράφεις δηλαδή κανονικά στο γραφείο και δεν ''παίζει'' το μόνιτορ. Το Full HD μια χαρά ωραιότατο είναι (για απλό χρήστη - που το 80%+ των χρηστών απλά το θέλουν για net). Το μαύρο βέβαια το περίμενα αρκετά καλύτερο - ΟΚ είναι IPS αλλά σαν να ξεθωριάζει λίγο (βεβαια το δούλεψα 5-10 λεπτά οπότε δεν έχω και πλήρη άποψη). Blacklight Bleed: παρότι σε χρήση δεν φαίνεται, όταν κλείνεις το μόνιτορ ή δουλεύεις τέρμα μαύρο - εκεί κάνει πάρτυ (τσεκαρε φώτο) Παρότι τα bezel είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, έχει κενό μισό εκατοστό μέχρι να ξεκινήσει το πάνελ (βλέπε φώτο). Δεν ενοχλεί βέβαια γιατί είναι μικρό το κενό μεταξύ μπέζελ και πανελ) - εν αντιθέσει με κάποιες LG που έχω δουλέψει και έχουν μεγάλα κενά) Εν κατακλείδι, για 125 ευρώ, την τσιμπάτε με κλειστά μάτια. Σε αυτά τα χρήματα μέχρι προ 1 μήνα έστηνα σε επαγγελματίες / εταιρείες τις dell Se2416H που ναι μεν είναι καλούλες αλλά και αυτές δεν έχουν αξιοπρεπή βάση , συν του οτι τα πλαστικά είναι Glossy/γυαλιστερά του κερατά. Στην Lenovo του θέματος τα πλαστικά είναι ματ - οπότε δεν έχουμε δακτυλιές και ποιοτικά φαίνεται / την αισθάνεσαι ανώτερη. βαζεις και μια ταινιουλα να μου πεις πως ειναι σε σκοτάδια κλπ. ειναι να την παραλάβω αύριο αμα ειναι να την ακυρώσω. ευχαριστώ προκαταβολικα
mitsos185 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μπορεις να τεσταρεις αν πιανει τα 75hz και αν ανοιγει freesync?
BalthazarX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Στην Lg που έχω (23mp68), στις ρυθμίσεις έχει επιλογή που λέει Black Level. Έχει 2 επιλογές. High και Low. Για κάποιον ανεξήγητο και χαζό λόγο η οθόνη έρχεται με το Black level στο High. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι τελείως ξεπλυμένη η εικόνα και τα μαύρα όντως να είναι γκρι. Η αντίθεση έπεφτε στο 280:1. Μόλις το βάζεςι στο Low όλα στρώνουν. Δείτε μπας και υπάρχει και εδώ καμιά παρόμοια επιλογή. Γενικά όσοι παραλάβετε, παίξτε με τις ρυθμίσεις.
pita_kontosouvli Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχω amd γραφικά (βασικά εδώ που την έχω δεν έχω καν GPU σε κάποιο πισί επάνω) - όλα με onboard είναι. Το 75άρι με hdmi θεωρητικά το πιάνω; Θα τεστάρω και μια ταινία και ύπνο. Τα υπόλοιπα από άλλον συμφορουμίτη που θα παραλάβει γιατί θα την ξαναχρησιμοποιήσω σε 2 εβδομάδες την οθόνη πάλι. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από pita_kontosouvli
Dantε Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Με onboard αρκετα πιθανο ειναι να μην εχει επιλογη 75hz.Συνηθως δεν υποστηριζουν.
tsofras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, BalthazarX είπε Λοιπόν ήθελα να το αποφύγω... αλλά επειδή έχουν γραφτεί πολλά πράγματα λάθος και επειδή βλέπω και συνεχίζει να έχει ζήτηση το θέμα παρότι νομίζω ξεκαθαρίσαμε ορισμένοι 3 σελίδες πίσω πως όλα όσα γράφονται περί response time , input lag, Hz κλπ είναι άχρηστα για ΟΛΟΥΣ (το τονίζω και θα εξηγήσω στη συνέχεια γιατί) τους ενδιαφερόμενους που σκέφτονται να αγοράσουν τη συγκεκριμένη οθόνης θα κάτσω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω ειδικός ή παντογνώστης αλλά τουλάχιστον θα μπορώ να σας κατευθύνω ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα και από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει πόσο ακόμα παραπάνω θέλει να ψαχτεί και που. Καταρχάς επειδή ο Lighting διαρκώς αναφέρεται στα 1 και 6ms responce time που βλέπει να γράφουν στα σαιτ, και μη γνωρίζοντας προφανώς περί τίνος πρόκειται αναφέρεται σε input lag ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Response time kai input lag ΔΕΝ ειναι το ίδιο. και προφανώς και δεν έχει να κάνει με τα hz της οθόνης. Το response time έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα μπορεί ένα πίξελ να αλλάξει από άσπρο σε μαύρο. << Response time is how quickly the display can have a LCD pixel to change from fully active (white) to fully inactive (black), then back to fully active again. A lower response time typically means less ghosting of the image and better picture quality. >> Εδώ να σημειώσουμε πως σχεδόν ποτέ οι τιμές που βλέπετε δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Η πιο σύνηθης τακτική είναι στα χαρακτηριστικά τα ms που αναφέρουν να αντιστοιχούν σε GtG. δηλαδή grey to grey. μια ενδιάμεση κατάσταση που φυσικά έχει χαμηλότερες τιμές που είναι πιο ελκυστικές στον πελάτη. Όσο πιο μεγάλο το Response time εμφανίζεται το γνωστό φαινόμενο ghosting Απόκρυψη περιεχομένων Θα πείτε λοιπόν οκ άρα να βρούμε τρόπο να ελαττώσουμε το ρεσπονς ταιμ με κάθε κόστος και είναι όλα καλα! Εεεεε όχι ακριβώς. Υπάρχει τρόπος και φυσικά όπως πάντα υπάρχει και ένα ΑΛΛΑ. Ο τρόπος λέγεται overdrive. Για να μην το μεταφράζω όλο γιατί ήδη πάω για σεντόνι, παραθέτω αυτούσιο το κείμενο. <<Without overdrive, LCD displays are prone to ghosting. Ghosting is typically caused by the asymmetric speeds of pixel transitions. LCD pixels often transition faster (or more completely) to a specific color, than back from a specific color. This creates the differences in motion artifacts on the leading edge versus the trailing edge of moving on-screen objects. Overdrive speeds up the pixel transitions by using higher voltages on the pixels. This reduce ghosting. However, excess overdrive can create coronas. Coronas, also known as “overdrive artifacts”, or “inverse ghosting”, is caused by the pixel overshooting its final color value, and rippling (bouncing back) to its final color value.>> Θυμάστε την προηγούμενη εικόνα. Ήταν με Overdrive sto 0. Παρακάτω έχουμε την ίδια εικόνα με το Overdrive sto 100 Απόκρυψη περιεχομένων Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν μια καλή εικόνα στο μάτι μας προυποθέτει καλή ισορροπία με το overdrive(ανάλογα την οθόνη να είναι κάπου στη μέση) Για αυτό και ο @Dantε είπε πως το 1ms λειτουργεί υπό προυποθέσεις. Για να το δεις, то overdrive είναι στο τέρμα και φυσικά έχει αντίθετα αποτελέσματα. Σε νορμάλ και "ιδανικές" συνθήκες το avg G2G παίζει στα 6ms ακόμα και στις καλύτερες gaming tn οθόνες @aneral αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα σου. Για το input lag τώρα όπως λέει και το όνομα, αναφερόμαστε στον χρόνο που απαιτείται για να αποτυπωθεί η κίνηση που κάναμε στην οθόνη μας. Να αναφέρω πως το input lag ΔΕΝ αναφέρεται ΠΟΤΕ στα χαρακτηριστικά. Ότι βλέπετε και έχει ms είναι response time και μάλιστα σε GtG. Άρα μπορούμε να έχουμε μια οθόνη με καλό reponse time και μεγάλο input lag. Ως επί το πλείστον συναντάμε το πρόβλημα στα Tv monitors. Ακόμα και όταν έχουν καλό response time, πολλές φορές μπορείς να δεις input lag me >50ms. Από την άλλη πάλι έχεις οθόνες όπως οι κλασικές ultrasharp ths Dell πχ η πολύ παλιά πλέον αλλά αγαπημένο στο φορουμ U2312. Που είχε φυσικά λίγο παραπάνω response time a από τις αντίστοιχες TN Gaming οθόνες, αλλά είχε input lag γύρω στα 3 ms δλδ τις κοντράριζε στα ίσια. Εδώ να σημειώθεί επίσης μιας και ο lightning δήλωσε πως καταλαβαίνει αμέσως την διαφορά από 1μς σε 5 μσ input lag (αν και πλέον είμαι σίγουρος πως τα έχει μπερδέψει φουλ με το response time πως το tftcentral έχει το εξής σύστημα Απόκρυψη περιεχομένων To help in this section we will also introduce a broader classification system for these results to help categorise each screen as one of the following levels: Class 1) Less than 16ms / 1 frame lag at 60Hz - should be fine for gamers, even at high levels Class 2) A lag of 16 - 32ms / One to two frames at 60Hz - moderate lag but should be fine for many gamers. Caution advised for serious gaming Class 3) A lag of more than 32ms / more than 2 frames at 60Hz - Some noticeable lag in daily usage, not suitable for high end gaming Δείτε εδώ πίνακα πάλι απο το tftcentral που συγκρίνει το input lag της Ασους pg258q δηλαδή μιας Tn Gaming οθονης sta 240Hz. με άλλες οθόνες ανάμεσα στις οποίες είναι και πολλά non gaming ips monitors όπως το Dell u2417h ένα Ips monitor "non gaming" που έχει και το 1/3!!! της τιμής. 200Ε η Δελλ. 600 η Ασους. Απόκρυψη περιεχομένων Στο σημείο αυτό μιας και πλέον ξεκαθαρίσαμε τις διαφορές, παραθέτω και πίνακα που δείχνει τις πραγματικές και όχι ονομαστικές διαφορές σε se response time Απόκρυψη περιεχομένων Δείτε απλά για τι τιμές μιλάμε, και απλά συγκρίνετε τες με τα 50+ ms ping που έχουμε και θα καταλάβετε πόσο μας επηρεάζουν. Είναι καλύτερα τα γκειμινγ μόνιτορς ; Φυσικά Είναι τεράστια η διαφορά ; Σε καμία περίπτωση. Θα αντιληφθούν τη διαφορά όλοι; Όχι! Αξίζει την διαφορά στην τιμή ; Αυτό το κρίνει ο καθένας ανάλογα την τζέπη του και τις ανάγκες του. Αν θέλετε να δείτε διαφορές, τότε να κοιτάξετε то panel. Εκεί είναι οφθαλμοφανής η διαφορά. Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ σε Tn πχ. Τα Hz επίσης φαίνονται. Η ανάλυση επίσης. Τa bleeding, panel uniformity, factpry calibration... κλπ κλπ, επίσης. То response tim αν είναι σε νορμαλ επίπεδα είναι από τα τελευταάια που θα σας απασχολήσουν. Ειδικά σε αυτή την τιμή. Όπως είπα και 3 σελίδες πίσω, Αν έχεις σκοπό να κατέβεσεις με 5αδα στα qualifiers του Esl. Εισαι σε λάθος νήμα. Πήγαινε και πάρε μια 144hz ТN με 500+ ευρώ και απο κει και πέρα πάρε μια ips/va για 2η. Κάποιος άλλος γύρισε και ανφέρθηκε στο γεγονός πως είναι 6bit το color depth και δεν αξίζει. Υπάρχει οθόνη με λιγότερα από 200., για να μην πω 300 ευρώ με true 8bit ??? όλες 6bit+frc είναι. Και φυσικά θα ξαναπώ πως αν είσαι φωτογράφος/γραφίστας ότιδήποτε, πάλι είσαι σε λάθος νήμα γιατί αν θέλει 8/10bit, ε ρε φίλε θα δώσεις το 500ρικο και θα πάρεις μια πθόνη για τις απαιτήσεις σου. Όχι μια 27αρα 1080p sta 130E Αυτά τα λίγα από μένα. Ξέρω είναι λίγο σεντόνι, πολλοί δεν θα ασχοληθούν καν και σίγουρα έχω ξέχασει πράγματα που θα ήθελα και είχα σκοπό να γράψω.. όμως τώρα γύρισα σπίτι και το κεφάλι μου είναι λίγο καζάνι. Όπως και να έχει ελπίζω να βοήθησα έστω και κάποιους. Ένα πιν παρακαλώ για αυτό το ποστ. Ευχαριστώ πολύ προσωπικά για τον κόπο σου, είμαι άσχετος όσον αφορά τις οθόνες και μου έλυσες τις περισσότερες απορίες στην απάντηση σου. Να σαι καλά 😎 2
pita_kontosouvli Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Dantε είπε Με onboard αρκετα πιθανο ειναι να μην εχει επιλογη 75hz.Συνηθως δεν υποστηριζουν. Δεν υποστηρίζει με onboard, στα 60 σταματάει. όσον αφορά τις ταινίες, όντας παράξενος, σε 1080P αρχεία, παίζει άψογα. Βέβαια προσωπικά την τσέκαρα στην ευθεία. Υπο γωνία, παρότι IPS, χάνει λίιιγο (βασικά το μαύρο σαν να ασπρίζει - δε νομίζω να φταίει το bleed για αυτό). Πιθανότατα είναι κάποια επιλογή από τις ρυθμίσεις - αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα. Καλές αγορές! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από pita_kontosouvli
zacharias99 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Έριξα και εγώ μια παραγγελία μιας και έχω μείνει με μια 24ara LG 6ετίας με την οποία όμως δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα! Πραγματικά τρομερή τιμή. Ευχαριστώ τον TS!
Thanos1972 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μολις παρελαβα για να αλλαξω την 24αρα Samsung 2433BW που ειχα 8 χρονια.καλο φθηνο μονιτορ ηταν με 1920 Χ 1200. Bleeding Στα ιδια σημεια που ειπε πιο πανω και ο kontosouvlis. ωραια κατασκευη δειχνει χρωμματα καλα δειχνουν να ειναι αλλα απο tn σε ips λογικο να βλεπω τετοιες διαφορες. Για την τιμη της ειναι αψογη.πιστευω εαν καποιος χρειαζεται φθηνη οθονη ειναι μια πολυ καλη επιλογη.
elvor Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Για αντικατάσταση μιας Dell 2311h αξίζει;
lionheart75 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, elvor είπε Για αντικατάσταση μιας Dell 2311h αξίζει; Σαν μέγεθος panel αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη ναι, αξίζει. Σαν οθόνη συνολικά όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής, της πολύ καλής βάσης και του usb hub της u2311h, όχι! Είχα u2311h για αρκετά χρόνια και την έδωσα, κακώς διότι θα της έβρισκα κάποια χρήση. Δεν αξίζει να σκοτώσεις τέτοιο monitor, γιατί επειδή είναι παλιό αυτό θα γίνει δυστυχώς. Για μένα να την πάρεις την lenovo αλλά την u2311h κράτα τη δεύτερη μέχρι να είναι useless. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από lionheart75 1
gtferrari Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Για χρήση office και σχέδια (κυκλωματικά) τι θα λέγατε; Να μην κουράζει τα μάτια θα ήθελα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις