Προς το περιεχόμενο

Υπότιτλοι και κεντράρισμα

rafinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!

Παρατήρησα πως στους βίντεο players οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται απόλυτα κεντραρισμένοι. Είναι όντως πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση;

Για παράδειγμα στο Gom Player ενώ είναι 50% το horizontal positioning στα δεξιά αφήνει λίγο παραπάνω περιθώριο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό φαντάστηκα κι εγώ, ποια tv είναι και σε τι διαστάσεις; Ίσως να θέλει κεντράρισμα η εικόνα. Η ανάλυση που χρησιμοποιείς είναι η native για την tv; Οι τηλεοράσεις δεν έχουν τις ίδιες αναλύσεις και αναλογίες με τα monitor. Συνήθως είναι 1280x720 ή 1920x1080. Αν έχει η tv στις ρυθμίσεις της αυτόματη προσαρμογή κάν' την, αλλιώς από τις βάλε την ανάλογη ανάλυση και από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών δες που έχει για κεντράρισμα, overscan, zoom κτλ και προσπάθησε να την φέρεις σωστά.

Πραγματικά δε νομίζω ότι φταίει η tv γιατί υποστηρίζει κανονικά full hd σε 16/9. Το λέω γιατί έχω και ένα δεύτερο monitor 4/3 που και σε αυτό υπάρχει αυτή η μικρή απόκλιση. Καλά δεν χάλασε και ο κόσμος, αλλά μου φαίνεται περίεργο γιατί να μην είναι τελείως στη μέση, αλλά να έχει 1-2 εκατοστά διαφορά, ανάλογα με την περίπτωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, micos000 είπε

Δοκίμασες με άλλον player; Κατέβασε το mpc hc και δες αν και εκεί στο κάνει. Εγώ τώρα που το δοκιμάζω στο λάπτοπ τα βλέπω κεντραρισμένα.

Και σε εμένα κεντραρισμένα φαίνονται... όταν όμως μετράω με κάποιο αντικείμενο τις δύο κενές πλευρές βλέπω πως η μία έχει μεγαλύτερο κενό από την άλλη. :P

Δοκίμασα και με Gom και με Vlc.

Επεξ/σία από rafinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...