Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ έχω διαβάσει ότι δε θα υπάρξει και μάλιστα θα είναι στα 12nm, εφόσον υπάρξει

Στο lineup των matisse(που ανεπίσημα αναμένονται προς καλοκαίρι) δεν θα υπάρξει σίγουρα. Για πιο μετά και με άλλη κωδική ονομασία ( και chiplet ? ) πιθανόν.

• Moderators
Δημοσ.

Εφ' όσον τα APU είναι ~10 μήνες μετά main (πχ το 2400G είναι 14nm όπως τα Ryzen 1x00 και όχι 12nm), κι εγώ περιμένω ανανέωση στα 12nm και καλό 2020 κάτι θεαματικά καλύτερο. Βγάζει και νόημα γιατί τα 7nm δεν θα είναι cost effective για φθηνά SKU στην αρχή...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ryzen 3000G (Picasso APUs) το Q2-2019... μια χαρά!

AMD_Ryzen_Roadmap.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Ryzen 3000G (Picasso APUs) το Q2-2019... μια χαρά!

AMD_Ryzen_Roadmap.png

Αν ισχύει αυτό και βγουν πάλι αλά 2200g/2400g δηλάδή με προηγούμενη αρχιτεκτονική (zen+) θα είναι η απόλυτη ξενέρα και ίσως να είναι και vega πάλι αντί για navi...Άσε που σε μόλις 1 χρόνο μετά θα βγάλει κανονικά τα zen2 με navi apu και όλα αυτά θα είναι παρωχημένα πλέον.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ilos είπε

.Άσε που σε μόλις 1 χρόνο μετά θα βγάλει κανονικά τα zen2 με navi apu και όλα αυτά θα είναι παρωχημένα πλέον.

Γιατί παρωχήμενα, πόσο μεγαλυτερες επιδοσεις νομίζεις οτι θα χει το ενσωματωμένο navi? Hδη ο 2400g στα 3200mhz περιορίζεται απο το bandwidth. Aντε σε ένα χρονο οι μνήμες να κλοκάρουν στα 3800mhz (xωρια οτι θα ναι ακριβές) και η amd να χει ενσωματώσει νέο αλγοριθμο συμπίεσης δεδομένων. Στην καλύτερη περιπτωση δλδ το μεγαλυτερο μοντελο σε ενα χρονο να ναι 30-40% πάνω στα γραφικά. Σιγα το παρωχημένο. Τα μικροτερα μοντελα αυτες τις επιδόσεις θα χουν. Εκτος αν περιμένεις hbm μνήμες και dxr στα 150 ευρώ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Θα ήταν ακριβό ένα 2GB HBM stack; Σε CPU 6/12 ή 4/8 με 200-250 ευρώ πιστεύω θα γινόταν.

αυτή τη στιγμή το κόστος παραγωγης της vega vii εκτιμάται γύρω στα 650$, αλλά εγώ  σου λέω οτι έστω σε ένα χρόνο μια apu με 1hbm stack θα βγάζει κέρδος στα 250$, πώς θα την κατεβάσεις στα 50$ που αυτή τη στιγμή πωλείται ο athlon 200ge (σαν αντικαταστάτης του) για να έχει κέρδος? Επίσης στα 250$ ποιος θα την προτιμήσει όταν σε ενα χρονο θα χεις 12-16core χωρις gpu σε αυτήν την τιμή?

Γνώμη μου ειναι οτι αν η amd δεν πάρει μεγαλυτερο ποσοστο στα premium laptops οπου ο χώρος παίζει μεγαλο ρολο, δεν θα δούμε σύντομα apu με hbm?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Θα βγουν Picasso APUs  6C/12T ή δύσκολα;

Αν είναι με 12 nm zen+ μέχρι 4/8 θα πάει η δουλειά πάλι.

6/8 core apus από το 2020 με zen2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...