Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ινσόμνια,

είχα πολλά έτη τώρα τα Z-5500 της Logitech, και πρόσφατα αγόρασα 2 μπροστινά Satellites της Magnat https://www.skroutz.gr/s/4007972/Magnat-Monitor-Supreme-202.html

71xybdlhIhS._SL1500_.jpg

Έκοψα τα καλώδια προσεκτικά και τα σύνδεσα κανονικά με τον ενισχυτή των z-5500.

20180407203849_magnat_monitor_supreme_20

Στην αρχή είπα πως τρώει δυνατό "bottleneck" από το γεγονός πως ο ενισχυτής είναι αδύναμος. Με τον καιρό, κάλιο αργά παρά ποτέ, αντιλήφθηκα πως δεν βγαίνει ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ ήχος από τα πρίμα (tweeter πως λέγονται).. δηλαδή το πάνω ηχειάκι που έχουν. Τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα, και προφανώς για να αντιδρούν έτσι και τα δυο Satellites, δεν θα αφορά το καλώδιο..

Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε γιατί αντιδράνε έτσι;

ευχαριστώω

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής. Πρέπει να τα δοκιμάσεις σε ηχοσύστημα για να ξέρεις αν δουλεύουν ή όχι.

Τα magnat είναι 8ohm

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής. Πρέπει να τα δοκιμάσεις σε ηχοσύστημα για να ξέρεις αν δουλεύουν ή όχι.

Τα magnat είναι 8ohm

κανονικα και να μην μπορουσε τα tweeter ειναι ευκολα να τα κανει drive ...

• Like 1
Δημοσ.

^ Με έπιασε η τρέλα και κατέβασα ένα θρυλλικό SHARP που είχε φέρει ο πατέρας απ' το Τζέρμανυ τις πράσινες εποχές των 90s.

Δουλεύει μέχρι και το βινύλιο. Τα συνέδεσα κανονικά άσχετα πολικότητας, και ακόμα, ακούγεται μόνο στο κάτω μέρος το ηχείο του, και όχι το Tweeter.

Τι στο φούτσο, ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ να ήρθαν DOA τα ηχεία και να είμαι τόσο καμμένος να το αντιλαμβάνομαι ένα έτος+

Δημοσ.
16 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ να ήρθαν DOA τα ηχεία και να είμαι τόσο καμμένος να το αντιλαμβάνομαι ένα έτος+

Μάλλον κάηκαν κάπου στην πορεία και δεν το έδωσες σημασία.

Δημοσ.

Με σκοτώνετε.. δεν περίμενα καν τέτοιο ενδεχόμενο..

Εγώ πιστεύω ποτέ δεν άκουγα από τα tweeters.. Άρα να τα ανοίξω ε να δω μέσα;

Πόσο να κρατάει η εγγύηση; Πάνω από 1.5 έτος δε νομίζω..

Δημοσ.

Παιδιά κατέβαλα τεράστια προσπάθεια για αυτό το θέμα, έχω κάνε κάθε δοκιμαστικό που μπορούσα αφιέρωσα 2 ώρες γιατί είμαι και πανάσχετος - αλλά τα δοκίμασα σωστά!

Αρχικά δεν ξέρω από που το αγόρασα, τα email που έκανα έρευνα αγοράς είναι 1 ΙΑΝ 2017 και φαίνεται έχω ξεπεράσει την διετή εγγύηση κατά ~1 μήνα μάλλον. :')

Άνοιξα το ένα ηχείο, και πήγα στο πατάρι και βρήκα ένα άλλο παλιού στερεοφωνικού CD/VINYL.

Ε, κατέληξα πως όχι μόνο είναι καμένα τα TWEETER αλλά είναι καμένο και αυτό το splitter (δε ξέρω πως λέγεται) το οποίο δεν στέλνει καν σήμα στα TWEETER γενικότερα.

[Δοκίμασα Α: Να συνδέσω του παλιού ηχείου το TWEETER στα καλώδια (two-way "splitter") των νέων]

[Δοκίμασα Β: Να αποσυνδέσω το TWEETER των νέων αυτόνομα με το SPLITTER των παλιών]

Τώρα εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα, και εδώ σας χρειάζομαι

1. Τα έκαψα με το που τα αγόρασα και τα σύνδεσα στον ενισχυτή των Ζ-5500

2. Είναι τόσο απαράδεκτη που τους ξέφυγαν 2 sattelites DOA ΚΑΙ τα δυο

Είμαι 50-50. Και πρέπει να ξέρω, γιατί αν αγοράσω 8ohm 1" TWEETERS (που δεν είναι τόσο ακριβά) και δώσω και ένα 25€ σε έναν ηλεκτρονικό να μου φτιάξει το "splitter" θα τη βγάλω με ένα 50€ καθαρή να μην τα πετάξω και αγοράζω άλλα.. ΑΛΛΑ αν τα συνδέσω στα Logitech, ίσως ΠΑΛΙ καούν!! :(

Τα Z-5500 παρατήρησα δεν έχουν καν tweeterάκια, είναι ένα ηχείο, βέβαια παίζουν και HIGH και MID και LOW, άρα δέχονται προφανώς και τους 2 δρόμους, αλλά λέω.. είναι τυχαίο που από τα νέα ηχεία έχουν καεί μόνο τα TWEETER;

Πάντως εδώ είχα ανοίξει θέμα, μου είχαν πει πως εφόσον και οι 2 συσκευές είναι 8ohm δεν θα έχω προβλήματα..

PLEASE HALP!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει ρόλο αν τα Z έχουν ηχεία ενός δρόμου και το splitter που αναφέρεις μάλλον είναι η πλακέτα crossover.

π.χ.

speaker-crossover-750x400.jpg

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίποτε, απλά έχεις κάψει τα tweeter κατά πάσα πιθανότητα.

Δεν κάνουμε τέτοιες πατέντες ποτέ. Ήταν σίγουρο ότι θα καούν.

Γενικά να ξέρεις τα ηχεία καίγονται από μικρούς ενισχυτές. Ζορίζεται ο ενισχυτής να δώσει το ρεύμα που ζητάνε όταν είναι μικρός και στέλνει peak. Συνήθως την πληρώνουν τα tweeter.
Το σύστημα με το sub διαθέτει πολύ μικρή ισχύ για την οδήγηση των μικρών δορυφόρων, κι εσύ πήγες και έβαλες επάνω ένα πλήρες ηχείο. Τι περίμενες να συμβεί δηλαδή, εκτός από το να κάψεις το ηχείο;

Νομίζω ότι δεν είναι μεγάλη ζημιά να αντικατασταθούν τα tweeter των συγκεκριμένων. Θέλει βέβαια να τα πας σε μάστορα.

Και την επόμενη φορά θα ξέρεις ότι δεν κάνουμε πατέντες και ό,τι μας κατέβει, αν δεν ρωτήσουμε κάποιον σχετικό με το άθλημα.

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...