JiovanniGeorgeo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα ινσόμνια, είχα πολλά έτη τώρα τα Z-5500 της Logitech, και πρόσφατα αγόρασα 2 μπροστινά Satellites της Magnat https://www.skroutz.gr/s/4007972/Magnat-Monitor-Supreme-202.html Έκοψα τα καλώδια προσεκτικά και τα σύνδεσα κανονικά με τον ενισχυτή των z-5500. Στην αρχή είπα πως τρώει δυνατό "bottleneck" από το γεγονός πως ο ενισχυτής είναι αδύναμος. Με τον καιρό, κάλιο αργά παρά ποτέ, αντιλήφθηκα πως δεν βγαίνει ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ ήχος από τα πρίμα (tweeter πως λέγονται).. δηλαδή το πάνω ηχειάκι που έχουν. Τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα, και προφανώς για να αντιδρούν έτσι και τα δυο Satellites, δεν θα αφορά το καλώδιο.. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε γιατί αντιδράνε έτσι; ευχαριστώω
APPLEGEEK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 που ειναι ο ενυσχητης? το sub αυτο κανει drive τα παντα?
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Ναι ακριβώς. Όλα τα έχω συνδέσει πάνω στο μεγάλο αυτό subwoofer.
APPLEGEEK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 ποσα ohm ειναι τα magnat? o AMP autow liga WATT dinei
micos000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής. Πρέπει να τα δοκιμάσεις σε ηχοσύστημα για να ξέρεις αν δουλεύουν ή όχι. Τα magnat είναι 8ohm
APPLEGEEK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής. Πρέπει να τα δοκιμάσεις σε ηχοσύστημα για να ξέρεις αν δουλεύουν ή όχι. Τα magnat είναι 8ohm κανονικα και να μην μπορουσε τα tweeter ειναι ευκολα να τα κανει drive ... 1
micos000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Αν δεν δοκιμαστούν και αλλού, ίσως και σε κάποιο home cinema, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι παίζει.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 ^ Με έπιασε η τρέλα και κατέβασα ένα θρυλλικό SHARP που είχε φέρει ο πατέρας απ' το Τζέρμανυ τις πράσινες εποχές των 90s. Δουλεύει μέχρι και το βινύλιο. Τα συνέδεσα κανονικά άσχετα πολικότητας, και ακόμα, ακούγεται μόνο στο κάτω μέρος το ηχείο του, και όχι το Tweeter. Τι στο φούτσο, ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ να ήρθαν DOA τα ηχεία και να είμαι τόσο καμμένος να το αντιλαμβάνομαι ένα έτος+
micos000 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 16 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ να ήρθαν DOA τα ηχεία και να είμαι τόσο καμμένος να το αντιλαμβάνομαι ένα έτος+ Μάλλον κάηκαν κάπου στην πορεία και δεν το έδωσες σημασία.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Με σκοτώνετε.. δεν περίμενα καν τέτοιο ενδεχόμενο.. Εγώ πιστεύω ποτέ δεν άκουγα από τα tweeters.. Άρα να τα ανοίξω ε να δω μέσα; Πόσο να κρατάει η εγγύηση; Πάνω από 1.5 έτος δε νομίζω..
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά κατέβαλα τεράστια προσπάθεια για αυτό το θέμα, έχω κάνε κάθε δοκιμαστικό που μπορούσα αφιέρωσα 2 ώρες γιατί είμαι και πανάσχετος - αλλά τα δοκίμασα σωστά! Αρχικά δεν ξέρω από που το αγόρασα, τα email που έκανα έρευνα αγοράς είναι 1 ΙΑΝ 2017 και φαίνεται έχω ξεπεράσει την διετή εγγύηση κατά ~1 μήνα μάλλον. :') Άνοιξα το ένα ηχείο, και πήγα στο πατάρι και βρήκα ένα άλλο παλιού στερεοφωνικού CD/VINYL. Ε, κατέληξα πως όχι μόνο είναι καμένα τα TWEETER αλλά είναι καμένο και αυτό το splitter (δε ξέρω πως λέγεται) το οποίο δεν στέλνει καν σήμα στα TWEETER γενικότερα. [Δοκίμασα Α: Να συνδέσω του παλιού ηχείου το TWEETER στα καλώδια (two-way "splitter") των νέων] [Δοκίμασα Β: Να αποσυνδέσω το TWEETER των νέων αυτόνομα με το SPLITTER των παλιών] Τώρα εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα, και εδώ σας χρειάζομαι 1. Τα έκαψα με το που τα αγόρασα και τα σύνδεσα στον ενισχυτή των Ζ-5500 2. Είναι τόσο απαράδεκτη που τους ξέφυγαν 2 sattelites DOA ΚΑΙ τα δυο Είμαι 50-50. Και πρέπει να ξέρω, γιατί αν αγοράσω 8ohm 1" TWEETERS (που δεν είναι τόσο ακριβά) και δώσω και ένα 25€ σε έναν ηλεκτρονικό να μου φτιάξει το "splitter" θα τη βγάλω με ένα 50€ καθαρή να μην τα πετάξω και αγοράζω άλλα.. ΑΛΛΑ αν τα συνδέσω στα Logitech, ίσως ΠΑΛΙ καούν!! Τα Z-5500 παρατήρησα δεν έχουν καν tweeterάκια, είναι ένα ηχείο, βέβαια παίζουν και HIGH και MID και LOW, άρα δέχονται προφανώς και τους 2 δρόμους, αλλά λέω.. είναι τυχαίο που από τα νέα ηχεία έχουν καεί μόνο τα TWEETER; Πάντως εδώ είχα ανοίξει θέμα, μου είχαν πει πως εφόσον και οι 2 συσκευές είναι 8ohm δεν θα έχω προβλήματα.. PLEASE HALP!
micos000 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν παίζει ρόλο αν τα Z έχουν ηχεία ενός δρόμου και το splitter που αναφέρεις μάλλον είναι η πλακέτα crossover. π.χ. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από micos000
Pleo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τίποτε, απλά έχεις κάψει τα tweeter κατά πάσα πιθανότητα. Δεν κάνουμε τέτοιες πατέντες ποτέ. Ήταν σίγουρο ότι θα καούν. Γενικά να ξέρεις τα ηχεία καίγονται από μικρούς ενισχυτές. Ζορίζεται ο ενισχυτής να δώσει το ρεύμα που ζητάνε όταν είναι μικρός και στέλνει peak. Συνήθως την πληρώνουν τα tweeter. Το σύστημα με το sub διαθέτει πολύ μικρή ισχύ για την οδήγηση των μικρών δορυφόρων, κι εσύ πήγες και έβαλες επάνω ένα πλήρες ηχείο. Τι περίμενες να συμβεί δηλαδή, εκτός από το να κάψεις το ηχείο; Νομίζω ότι δεν είναι μεγάλη ζημιά να αντικατασταθούν τα tweeter των συγκεκριμένων. Θέλει βέβαια να τα πας σε μάστορα. Και την επόμενη φορά θα ξέρεις ότι δεν κάνουμε πατέντες και ό,τι μας κατέβει, αν δεν ρωτήσουμε κάποιον σχετικό με το άθλημα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo 1
Ntinaras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Για ανεβασε μια φωτο απο την πισω μερια των ηχειων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα