Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, yositosi said:

για basic τηλεοράσεις μιλάς. Το ένα και το ίδιο ολοκληρωμένο τα κάνει όλα ;) 

Φήμες είχαν ακουστεί (αλλά δεν μπορώ να το τσεκάρω) για κάτι μοντέλα που είχε βγάλει η Samsung (προ - 2016).... που είχαν υποστήριξη H265 με το media player να τα παίζει κανονικά, αλλά όταν έρθει η ώρα της εκπομπής θα θέλουν αναβάθμιση γιατί το έχουν κλειδωμένο!!! (αυτό με πάσα επιφύλαξη γιατί πραγματικά δεν έχω καταφέρει να το τσεκάρω)

κάνεις λάθος

εχω δει «basic» τηλεόραση (Philips παρακαλώ και όχι καμία F&U) να έχει άλλα codeec στον player και άλλα στον αποκωδικοποιητή dvb (για να το κάνω λιανά ο απακωδικοποιητής dvb να μην έχει HEVC , και ο media player να έχει)

οπότε κράτα μικρό καλάθι, ειδικά μάλιστα όταν δεν είναι θέμα hw αλλά sw (αφού το «ολοκληρωμένο» εκτελεί άλλο sw για τηλεόραση και άλλο για player) 

και επομένως μην προτείνεις σε κανέναν να δοκιμάζει το HEVC στον player γιατί θα τον κάψεις και εσένα θα κυνηγάει :lol:

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, KoreanW είπε

κάνεις λάθος

εχω δει «basic» τηλεόραση (Philips παρακαλώ και όχι καμία F&U) να έχει άλλα codeec στον player και άλλα στον αποκωδικοποιητή dvb (για να το κάνω λιανά ο απακωδικοποιητής dvb να μην έχει HEVC , και ο media player να έχει)

οπότε κράτα μικρό καλάθι, ειδικά μάλιστα όταν δεν είναι θέμα hw αλλά sw (αφού το «ολοκληρωμένο» εκτελεί άλλο sw για τηλεόραση και άλλο για player) 

και επομένως μην προτείνεις σε κανέναν να δοκιμάζει το HEVC στον player γιατί θα τον κάψεις και εσένα θα κυνηγάει :lol:

Για αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερες, έκανα την παρένθεση παραπάνω για τη Samsung. Βέβαια στην προκειμένη, με αναβάθμιση λογισμικού λύνεται το θέμα σου γιατί το hardware μπορεί να αναγνωρίσει το σήμα. Το πρόβλημα είναι όταν το hardware δεν βλέπει το σήμα, όπου κανείς και τίποτα δεν σε σώζει.

Σε όλες των περιπτώσεων φυσικά θα επιμείνω στην ουσία, ότι 100% καλυμμένος κανείς δεν μπορεί να είναι γιατί πολύ απλά δεν έχουν ανακοινωθεί καν τα συγκεκριμένα πλαίσια/πρότυπα για το πως, πότε και τι ακριβώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα (ή εγώ δεν τα έχω βρει πουθενά!) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, yositosi said:

Για αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερες, έκανα την παρένθεση παραπάνω για τη Samsung. Βέβαια στην προκειμένη, με αναβάθμιση λογισμικού λύνεται το θέμα σου γιατί το hardware μπορεί να αναγνωρίσει το σήμα. Το πρόβλημα είναι όταν το hardware δεν βλέπει το σήμα, όπου κανείς και τίποτα δεν σε σώζει.

Σε όλες των περιπτώσεων φυσικά θα επιμείνω στην ουσία, ότι 100% καλυμμένος κανείς δεν μπορεί να είναι γιατί πολύ απλά δεν έχουν ανακοινωθεί καν τα συγκεκριμένα πλαίσια/πρότυπα για το πως, πότε και τι ακριβώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα (ή εγώ δεν τα έχω βρει πουθενά!) 

βάζω στην άκρη το μείζον που είναι το γεγονός πως η Phlips του παραδείγματός μου γνωστοποιεί εκ των προτέρων προδιαγραφές που ορίζουν πως ο player μόνο έχει το HEVC codec που δεν το έχει ο dvb decoder (και ούτε υπόσχεται ότι θα αλλάξει κάτι με αναβάθμιση) , η ουσία είναι ότι δεν πας με ένα στικάκι στον player για να βγάλεις συμπεράσματα για τον decoder dvb

και αφού το φέρνει η κουβέντα, ακριβώς επειδή τα λογισμικά των τηλεοράσεων είναι κλειστά, η αναβάθμιση λογισμικών - που θα περιλαμβάνει τα επιθυμητά codec στο dvb - δεν εναπόκειται στην ελεύθερη βούληση του καταναλωτή αλλά του κατασκευαστή της τηλεόρασης

έχοντας στο νου και τις πιθανές ασυμβατότητες του hw για μελλοντικές αναβαθμίσεις που μπορεί να προκύψουν παρά την καλή ακόμα θέληση του οιουδήποτε άλλου κατασκευαστή (στον κόσμο της τεχνολογίας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι αναβαθμίσεις που δεν υλοποιήθηκαν αν και είχαν προγραμματιστεί λόγω ακριβώς αδυναμίας hw)

έχοντας υπόψη και την πρότερη εμπειρία από κατασκευαστές που σκόπιμα έχουν εγκαταλείψει την υποστήριξη των συσκευών τους για να τις καταστήσουν αναλώσιμες

συνεπώς ο καταναλωτής είναι εκτεθειμένος σε κάθε περίπτωση που η τηλεόραση δεν πωλείται ως έχει με τις επιθυμητές προδιαγραφές, ακόμα κι αν υπάρχει υποσχετική ότι ίσως «ξεκλειδώσουν» αργότερα

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KoreanW είπε

συνεπώς ο καταναλωτής είναι εκτεθειμένος σε κάθε περίπτωση που η τηλεόραση δεν πωλείται ως έχει με τις επιθυμητές προδιαγραφές, ακόμα κι αν υπάρχει υποσχετική ότι ίσως «ξεκλειδώσουν» αργότερα

Έβαλα σε έντονο το κάίριο κομμάτι. Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι "επιθυμητές προδιαγραφές" όταν οι καθ'όλα αρμόδιοι υλοποίησης τους στην χώρα μας δεν τις ανακοινώνουν; Αναρωτιέμαι γιατί επίσημα εμείς μπορεί να μιλάμε για το "μέλλον" αλλά αυτοί τηρούν πραγματικά σιγή ιχθύος

Δημοσ.

Αυτό είναι ένα διαφορετικό τόπικ.

Μια φορά οι επιθυμητές προδιαγραφές για τον topic starter είναι αυτές που περιγράφει

On 15/02/2019 at 13:17, thant said:

Ρωτώντας τον υπάλληλο αν η τηλεόραση υποστηρίζει το καινούριο πρότυπο στο σήμα (H265 HEVC) που θα έρθει σε 2-3 χρονια, μου είπε οτι αν γράφει DVB-T2 τότε είμαι ok.

και η απάντηση προς το ερώτημα του ts είναι πως η αναγραφή DVB-T2 δεν είναι αρκετή αλλά χρειάζεται να γράφει και το σωστό codec που είναι το HEVC/H.265 .

Δημοσ.
Στις 19/2/2019 στις 5:05 ΜΜ, thant είπε

Δηλαδή θα κάθεται και θα ψάχνει ο κάθε άσχετος (όπως εγώ) τι λογισμικό φοράει η συσκευή ή θα λέω είναι του 2017 άρα ίσως το υποστηρίζει;

Πολύ σωστά...

Γιαυτό μην αγχώνεστε. ΟΤΑΝ γίνει η μετάβαση, θα γίνει με βάση αυτό και όχι τους "σπασίκλες" των fora. 

mixalis%20liapis_1387288171304.thumbnail

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2019 στις 11:57 ΜΜ, KoreanW είπε

Αυτό είναι ένα διαφορετικό τόπικ.

Μια φορά οι επιθυμητές προδιαγραφές για τον topic starter είναι αυτές που περιγράφει

και η απάντηση προς το ερώτημα του ts είναι πως η αναγραφή DVB-T2 δεν είναι αρκετή αλλά χρειάζεται να γράφει και το σωστό codec που είναι το HEVC/H.265 .

Φιλε δεν καταλαβα καλα αυτα που γραφετε. Η LG τηλεοραση 1 ποστ παραπανω, εχει HEVC εκει που το θελουμε;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
18 ώρες πριν, markon είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα αυτό τι είναι  τι διάφορα έχει με το DVB-T2

Screenshot_65.png

HEVC/H.265 Κάποιοι το γράφουν για το DVB-T2 HD .Το Η.264 το γράφουν για το DVB-T2 και το DVB-T.

Δημοσ.

DVB-T, DVB-T2 είναι το σύστημα εκπομπής

MPEG2, AVC/H.264, HEVC/Η.265 είναι το codec που χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε σύστημα εκπομπής

HD, UHD είναι η ανάλυση της εικόνας που προκύπτει από το οποιοδήποτε codec χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε σύστημα εκπομπής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, KoreanW είπε

DVB-T, DVB-T2 είναι το σύστημα εκπομπής

MPEG2, AVC/H.264, HEVC/Η.265 είναι το codec που χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε σύστημα εκπομπής

HD, UHD είναι η ανάλυση της εικόνας που προκύπτει από το οποιοδήποτε codec χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε σύστημα εκπομπής

Δεν γραφει HD. Γραφει DVB-T2 HD .

Αλλες τηλεορασεις HD δεν το εχουν. Κατι αλλο ειναι, ισως το HEVC 

Επεξ/σία από Zerg13
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/2/2019 στις 9:33 ΜΜ, Zerg13 είπε

Δεν γραφει HD. Γραφει DVB-T2 HD .

Αλλες τηλεορασεις HD δεν το εχουν. Κατι αλλο ειναι, ισως το HEVC 

Μετα απο ενα χρονο απανταω, κυριως διοτι θελω να ρωτησω κατι.

Λοιπον ηρθε η ωρα για αγορα αποκωδικοποιητη μιας και ο παλιος χαιρετησε, και ψαχνω απο χθες τη τεχνολογια για να δω τι θα παρω.

DVB-T2 HD ονομαζουν για συντομια στη γερμανια τους DVB-T2 HEVC/H,265

Ψανχωντας λοιπον κατεληξα οτι πρεπει να παρω εναν αποκωδικοποιητη mpeg4 (για να μπορει να παιζει σημερα) και H265 (εκει πονταρω για το μελλον και οπου κατσει) σε DVB-T2. Βρηκα λοιπον μοντελα και ψαχνωντας μαγαζια ειδα αρκετα να υπήρχαν πχ σε κωτσοβολο και τωρα να μην ειναι διαθεσημα. Νομιζω οτι τα μαγαζια ξεστοκαρουν σαβουρα που δε θα δουλεψει στο μελλον και πουλανε μοντελα που δεν υπαρχουν στις αντιπροσωπιες. Πχ edision proton led δεν υπααρχει στην σελιδα της edision  που αντιθετως εχει τον edision proton T265 led. Αντιθετως μοντελο που ισως εχει H265 https://www.public.gr/product/tileoraseis/apokodikopoiites-mpeg4/apokodikopoiitis-osio-ost7085fhd-hdmi/prod8500524pp/  το ιδιο μοντελο υπηρχε καποτε στον κωτσοβολο αλλα δεν ειναι διαθεσημο. https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/ψηφιακοι-δεκτες-αποκωδικοποιητες-mpeg4/183740-osio-ost7075fhd

Στη σελιδα του κωτσοβολου παντως δεν αναφερει οτι υποστηριζει τη κωδικοποιηση αυτη αλλα δεν εχω καταφερει να βρω manual. 

Επειδη εδω που μενω εχω μονο public κωτσοβολο electronet και πλαισιο εχει κανεις να προτεινει κατι σε αυτο που ψαχνω. Θελω να εχει scart και hdmi. Το media player δε με απασχολει.

Πηγα σε ενα καταστημα με ηλεκτρονικα και μου εδειξε εναν dvb-t2 Η.264. Του λεω οτι θελω σε Η265 και μου απανταει οτι δεν υπαρχει αυτο που λεω και δεν το εχει ξανα ακουσει.  

Επεξ/σία από Curtis76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...