thant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πήγα σήμερα στον Κωτσοβολο να δω την F&U FL32107. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολυ σε μια τηλεόραση ειναι να υποστηρίζει το καινούριο σήμα που θα ερθει, για να μην χρειάζομαι αύριο μεθαύριο αποκωδικοποιητή. Ρωτώντας τον υπάλληλο αν η τηλεόραση υποστηρίζει το καινούριο πρότυπο στο σήμα (H265 HEVC) που θα έρθει σε 2-3 χρονια, μου είπε οτι αν γράφει DVB-T2 τότε είμαι ok. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης που έχουν στο κατάστημα δεν γράφει DVB-T2 (H265 HEVC) αλλά μόνο DVB-T2. Εχω δει πολλές TV αλλα σπάνια μια τηλεόραση διευκρινίζει το πρότυπο H265 HEVC. Θεωρείτε οτι είμαι εντάξει μόνο με την ένδειξη DVB-T2; Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από thant
adsl2+ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Όχι η ένδειξη DVB-T2 υπάρχει και με H.264 και με το νέο πρότυπο H265 HEVC άρα θέλει ψάξιμο , εγώ συμβουλεύομαι αυτό εδώ https://www.displayspecifications.com/en 2
thant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Άρα αν δεν το διευκρινίζει υπάρχει πρόβλημα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε...
adsl2+ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, thant είπε Άρα αν δεν το διευκρινίζει υπάρχει πρόβλημα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε... Οι έμποροι να αδειάσουν τις αποθήκες θέλουν !!
pinellaki Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Ρωτησα κι εγω αν μπορουμε να το βαλουμε στις παλιες TV ?? Μου απαντησαν μονον στις SMART-TV θα μπορεσουμε να κανουμε αναβαθμιση μεσω internet.
adsl2+ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δεν είναι θέμα λογισμικού είναι θέμα hardware , παραμύθια σου λένε 1
KoreanW Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 4 hours ago, pinellaki said: Ρωτησα κι εγω αν μπορουμε να το βαλουμε στις παλιες TV ?? Μου απαντησαν μονον στις SMART-TV θα μπορεσουμε να κανουμε αναβαθμιση μεσω internet. Φαντάζομαι και στις smart tv θα πρέπει να δώσει την αναβάθμιση του codec ο ίδιος ο κατασκευαστής της τηλεόρασης, διαφορετικά χλωμό το βλέπω. Εκτός αν πχ έχεις καμιά τύπου Android TV τηλεόραση και πάρεις το κατάλληλο apk ας πούμε και το εγκαταστήσεις μόνος σου.
thant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, adsl2+ είπε Οι έμποροι να αδειάσουν τις αποθήκες θέλουν !! Δεν έχεις άδικο.. Πάντως μια ματιά που έριξα σε άλλα μοντέλα, όπως αυτό και αυτό, διευκρινίζει οτι υποστηρίζει το καινούριο πρότυπο HEVC/H.265. Άρα για τις υπόλοιπες που δεν το λένε καθαρά και πετάνε ένα DVB-T2, το δούλεμα πάει σύννεφο... 1
Zerg13 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 H υποστήριξη σκέτου του πρότυπου DVB-T2 δεν φτάνει; είστε σίγουροι για αυτό; θέλει υποστήριξη και σε κατι ακόμα;
thant Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε H υποστήριξη σκέτου του πρότυπου DVB-T2 δεν φτάνει; είστε σίγουροι για αυτό; θέλει υποστήριξη και σε κατι ακόμα; Έτσι λένε. Διάβασε παρακάτω... Αναφορά σε κείμενο Στη χώρα μας, οι πωλήσεις τηλεοράσεων οι οποίες υποστηρίζουν την τεχνολογία DVB-T2 έχουν ξεκινήσει αργά αλλά σταθερά από τον Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, τα καταστήματα ενώ αναφέρουν σε κάποιες τηλεοράσεις ότι διαθέτουν ψηφιακό δέκτη DVB-T2 MPEG4, δεν διευκρινίζουν αν αφορά DVB-T2 με υποστήριξη H.265 HEVC. Ως εκ τούτου, σε κάθε TV του οδηγού που υποστηρίζει το νέο πρότυπο θα συμπεριλαμβάνουμε δίπλα την ένδειξη DVB-T2 που αναφέρει το κατάστημα. Όμως, θα πρέπει πριν την αγορά να τους ρωτήσετε αν πρόκειται για αποκωδικοποιητή DVB-T2 με υποστήριξη H.265 HEVC, και όχι μόνο MPEG-2, MPEG-4/AVC/H.264. Για να μην βρεθείτε αργότερα προ δυσάρεστων εκπλήξεων. https://www.pcsteps.gr/125978-αγορά-τηλεόρασης-smart-tv-και-3d-tv/ Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από thant
yositosi Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Στις 15/2/2019 στις 3:17 ΜΜ, thant είπε Πήγα σήμερα στον Κωτσοβολο να δω την F&U FL32107. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολυ σε μια τηλεόραση ειναι να υποστηρίζει το καινούριο σήμα που θα ερθει, για να μην χρειάζομαι αύριο μεθαύριο αποκωδικοποιητή. Ρωτώντας τον υπάλληλο αν η τηλεόραση υποστηρίζει το καινούριο πρότυπο στο σήμα (H265 HEVC) που θα έρθει σε 2-3 χρονια, μου είπε οτι αν γράφει DVB-T2 τότε είμαι ok. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης που έχουν στο κατάστημα δεν γράφει DVB-T2 (H265 HEVC) αλλά μόνο DVB-T2. Εχω δει πολλές TV αλλα σπάνια μια τηλεόραση διευκρινίζει το πρότυπο H265 HEVC. Θεωρείτε οτι είμαι εντάξει μόνο με την ένδειξη DVB-T2; Όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά υποστηρίζουν H265/HEVC. Το μεγάλο άγχος είναι με κάτι μοντέλα 2016 και πίσω όπου έπαιζαν κάποια στην αγορά με DVBT2/H264. Τα ολοκληρωμένα που κυκλοφορούν είναι "φιξαρισμένα" (στην συγκεκριμένη βλέποντας από το εγχειρίδιο, φοράει MSD3663) οπότε δεν παίζει λόγος να μην υποστηρίζει HEVC/H265 Το μπαχαλάκι επικρατεί με τους εξωτερικούς δέκτες, όπου ακόμα παίζουν στην αγορά κομμάτια που είναι DVBT2/H264. για την ιστορία, μπορείς να κάνεις τσέκ σε μαγαζί με στικάκι και αρχείο HEVC/H265 1
KoreanW Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) άλλο πράγμα το codec στον media player και άλλο στον dvb decoder Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από KoreanW 2
yositosi Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, KoreanW είπε άλλο πράγμα το codec στον media player και άλλο στον dvb decoder για basic τηλεοράσεις μιλάς. Το ένα και το ίδιο ολοκληρωμένο τα κάνει όλα Φήμες είχαν ακουστεί (αλλά δεν μπορώ να το τσεκάρω) για κάτι μοντέλα που είχε βγάλει η Samsung (προ - 2016).... που είχαν υποστήριξη H265 με το media player να τα παίζει κανονικά, αλλά όταν έρθει η ώρα της εκπομπής θα θέλουν αναβάθμιση γιατί το έχουν κλειδωμένο!!! (αυτό με πάσα επιφύλαξη γιατί πραγματικά δεν έχω καταφέρει να το τσεκάρω)
thant Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, yositosi είπε Όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά υποστηρίζουν H265/HEVC. Το μεγάλο άγχος είναι με κάτι μοντέλα 2016 και πίσω όπου έπαιζαν κάποια στην αγορά με DVBT2/H264. Τα ολοκληρωμένα που κυκλοφορούν είναι "φιξαρισμένα" (στην συγκεκριμένη βλέποντας από το εγχειρίδιο, φοράει MSD3663) οπότε δεν παίζει λόγος να μην υποστηρίζει HEVC/H265 Το μπαχαλάκι επικρατεί με τους εξωτερικούς δέκτες, όπου ακόμα παίζουν στην αγορά κομμάτια που είναι DVBT2/H264. για την ιστορία, μπορείς να κάνεις τσέκ σε μαγαζί με στικάκι και αρχείο HEVC/H265 Δηλαδή θα κάθεται και θα ψάχνει ο κάθε άσχετος (όπως εγώ) τι λογισμικό φοράει η συσκευή ή θα λέω είναι του 2017 άρα ίσως το υποστηρίζει; Δεν θα έπρεπε η κάθε τηλεόραση να λεει αυτη την λεπτομέρεια; να μου πει Η264 ή Η265HEVC, τόσο απλά, και να μην έχει ενα γενικό DVBT2. Γιατι το κρύβουν κάποιοι κατασκευαστές; Υπαρχουν τηλεοράσεις που το έχουν μεσα στα πλεονεκτήματα των τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Αλλες όχι. Εγω δεν ήθελα να ρισκάρω και πήρα μια που δεν μου το "έκρυβε". Οσο για το στικακι, έχει αναφερθεί σε αλλο νήμα οτι δεν το επέτρεψαν σε κάποιον που ήθελε να δοκιμάσει, και καλά έκαναν νομίζω. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από thant 1
yositosi Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, thant είπε Δηλαδή θα κάθεται και θα ψάχνει ο κάθε άσχετος (όπως εγώ) τι λογισμικό φοράει η συσκευή ή θα λέω είναι του 2017 άρα ίσως το υποστηρίζει; Δεν θα έπρεπε η κάθε τηλεόραση να λεει αυτη την λεπτομέρεια; να μου πει Η264 ή Η265HEVC, τόσο απλά, και να μην έχει ενα γενικό DVBT2. Γιατι το κρύβουν κάποιοι κατασκευαστές; Υπαρχουν τηλεοράσεις που το έχουν μεσα στα πλεονεκτήματα των τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Αλλες όχι. Εγω δεν ήθελα να ρισκάρω και πήρα μια που δεν μου το "έκρυβε". Οσο για το στικακι, έχει αναφερθεί σε αλλο νήμα οτι δεν το επέτρεψαν σε κάποιον που ήθελε να δοκιμάσει, και καλά έκαναν νομίζω. Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου φίλε μου, και επειδη ότι και να γραφτεί όπου και να γραφτεί, αν δεν είναι τυπωμένο πάνω στο κουτί (το οποίο αύριο μεθαύριο έχεις στην κατοχή σου για να μην βγεις και τρελός), τότε η μοναδική λύση είναι ένα e-mail στην εκάστοτε εταιρεία της οποίας το προιόν κοιτάς, όπου ζητάς επίσημη γραπτή ενημέρωση/επιβεβαίωση. Βέβαια και με HEVC και με H265 και και και, η ουσία παραμένει ότι όλα πάνε με τυφλό μπούσουλα τα πρότυπα της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ αγοράς! Αν τα καμάρια μας εδώ Ελλάδα φάνε καμία φρίκη και κάνουν καμία μαγεία κατά την εφαρμογή/υλοποίηση και πετάξουν καμία ασυμβατότητα (το θεωρώ παράλογο να γίνει αλλά ΠΟΤΕ δεν ξέρεις σε αυτό τον τόπο), τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Επομένως, ΚΑΜΙΑ εταιρεία δεν θα μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα έχεις τότε απροβλημάτιστη λήψη για ευνόητους λόγους. Για την ιστορία ως σήμερα η Digea τηρεί σιγή ιχθύος ως προς το τι, πως, και πότε! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα