korakios Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) δε χρειάζεται να είναι βυθιζόμενη , πετάς λάστιχο στην είσοδο και στην έξοδο θέλει όμως να κοιτάξεις πόσο αντέχει και φυσικά αν αντέχει λασπόνερα καλύτερα να πας αρχικά σε κανα μαγαζί απο κοντά να ρωτήσεις (θα ρωτήσω και τον αδερφό μου που έχει και έκανε δουλειά αυτές τις μέρες) φυσικά θα χρειαστείς και μικρή γεννήτρια για το ρεύμα που θα έχει κοπεί Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από korakios
mindreader Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δηλαδη παιδια, κανει και αυτη η αντλια; https://www.e-shop.gr/ypobryxia-antlia-ydaton-ilektriki-einhell-gh-sp-2768-270w-4170442-p-TLS.050836 Τωρα αν δεν εχει και ρευμα, οκ, οσο μπορει να δωσει το ups. Μην παμε σε ολα τα ασχημα ενδεχομενα μαζεμενα, γιατι αν ειναι να γινει ο κατακλυσμος του Νωε, σιγουρα δε σε σωζει τιποτε. Πως το σκεφτομαι, για ποια χρηση; Οχι για υπογειο, αλλα αν πεις οτι στο ισογειο, μπουν νερα στην εισοδο, να μπορεις να εχεις κατι να τα διωχνεις. Και παλι λεω, καταλαβαινω οτι αυτα ειναι για μικρες καταστροφες, αλλα εστω και για first aid που λενε. Κανει αυτη που ποσταρα παραπανω; Αν και δεν βλεπω, δεν καταλαβαινω που γινεται η απορροη.
slk200gr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Εγω στο υπόγειο έκανα τρύπα 70 cm έβαλα μια αντλία η οποία μετά βγαίνει με λάστιχο στον κήπο και έχω σωθεί πολλές φορές βέβαια θέλει προϋποθέσεις ,Υπ όψιν η τρύπα είναι σε μέρος από λόγω κλήσης συγκεντρώνονται εκεί τα νερά .κάποιος που ανέφερε κανε το σπίτι ασφαλές ναι μεν έχει δίκιο ,τα παλιά σπίτια στα χωριά ήταν υπερυψομενα και συνήθως χωρίς υπόγειο τώρα σχεδόν όλα έχουν υπόγειο τα οποία δεν τα σώσεις με τίποτα σε μια καταρρακτώδη βροχή εκτός αν ,όπως έκανε ένας φιλος μου ,όταν έχτιζε το σπίτι του έβαλε γύρο γύρο περιμετρικά σχάρες που το νερό συγκεντρώνεται και το ρίχνει 20 πιο κάτω και εκεί μια δορά όμως πλυμηρησε διότι λόγω όγκου νερού δεν προλάβαινε να φύγει ,τώρα έβαλε και αντλία όπως την δικιά μου ,το καλό σε αυτόν είναι ότι σπάνια θα μπει νερό και σε αυτήν την περίπτωση θα το πετάξει έξω ενώ σε μένα μπαίνει σε σφοδρές κακοκαιρίες μέσα το νερό πιο συχνά Υπ.όψιν θέλεις αντλία ακαθάρτων λυμάτων ,προσοχή γιατί με τα νερά μπαίνουν και λάσπες ,κλαδάκια κτλ ,αν δεν είναι απλά με την εκκίνηση θα σου στουμπώσει αμέσως (το έπαθα και αυτό )
dpolal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλαδη παιδια, κανει και αυτη η αντλια; https://www.e-shop.gr/ypobryxia-antlia-ydaton-ilektriki-einhell-gh-sp-2768-270w-4170442-p-TLS.050836 Τωρα αν δεν εχει και ρευμα, οκ, οσο μπορει να δωσει το ups. Μην παμε σε ολα τα ασχημα ενδεχομενα μαζεμενα, γιατι αν ειναι να γινει ο κατακλυσμος του Νωε, σιγουρα δε σε σωζει τιποτε. Πως το σκεφτομαι, για ποια χρηση; Οχι για υπογειο, αλλα αν πεις οτι στο ισογειο, μπουν νερα στην εισοδο, να μπορεις να εχεις κατι να τα διωχνεις. Και παλι λεω, καταλαβαινω οτι αυτα ειναι για μικρες καταστροφες, αλλα εστω και για first aid που λενε. Κανει αυτη που ποσταρα παραπανω; Αν και δεν βλεπω, δεν καταλαβαινω που γινεται η απορροη. Συνήθως η απάντληση των νερών χρειάζεται κάποιες ώρες να λειτουργεί η αντλία. Οπότε να την δουλέψεις με ups που αναφέρεις δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Επιπλέον, οι αντλίες χρειάζονται ένα μίνιμουμ ύψος του νερού για να μπορέσουν να το τραβήξουν, αν μιλάμε για νερό ύψους 1-2 εκατοστά τότε πρέπει να ψάξεις τις προδιαγραφές της αν το υποστηρίζει. Τέλος για αυτό που έχεις στο νού σου, νερά στην είδοσο, η μόνη λύση είναι μάλλον σκούπα και γαλότζες. 1
mindreader Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Εγω θελω μια αντλια, οχι ακριβη, αν αρχισει και εισβαλλει νερο στο ισογειο, να μπορω να το διωχνω καπου αλλου. Just now, dpolal said: Συνήθως η απάντληση των νερών χρειάζεται κάποιες ώρες να λειτουργεί η αντλία. Οπότε να την δουλέψεις με ups που αναφέρεις δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Επιπλέον, οι αντλίες χρειάζονται ένα μίνιμουμ ύψος του νερού για να μπορέσουν να το τραβήξουν, αν μιλάμε για νερό ύψους 1-2 εκατοστά τότε πρέπει να ψάξεις τις προδιαγραφές της αν το υποστηρίζει. Τέλος για αυτό που έχεις στο νού σου, νερά στην είδοσο, η μόνη λύση είναι μάλλον σκούπα και γαλότζες. Εννοειται αν μπαινουν λιγα νερα, σκουπα και γαλοτσες. Αλλα αν μπαινουν λιγο περισσοτερα, αυτο δεν φτανει. Επειδη δεν ξερω απο αυτα, η συγκεκριμενη αντλια που ποσταρα, δεν βλεπω να γραφει για 1-2 εκατοστα. Μαλλον λοιπον δεν υποστηριζει. Αν μπορει καποιος ας δωσει ενα λινκ, με αντλια που να ρουφαει και απο λιγοστα εκατοστα. Γιατι τα λιγοστα, αν δεν τα προλαβεις, μπορει -αναλογα με την πλημμυρα, να γινουν περισσοτερα... οποτε αν εισαι απο την αρχη του φαινομενου, και κανεις απαντληση, ισως σωσεις την κατασταση.
dpolal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, mindreader είπε Εγω θελω μια αντλια, οχι ακριβη, αν αρχισει και εισβαλλει νερο στο ισογειο, να μπορω να το διωχνω καπου αλλου. Εννοειται αν μπαινουν λιγα νερα, σκουπα και γαλοτσες. Αλλα αν μπαινουν λιγο περισσοτερα, αυτο δεν φτανει. Επειδη δεν ξερω απο αυτα, η συγκεκριμενη αντλια που ποσταρα, δεν βλεπω να γραφει για 1-2 εκατοστα. Μαλλον λοιπον δεν υποστηριζει. Αν μπορει καποιος ας δωσει ενα λινκ, με αντλια που να ρουφαει και απο λιγοστα εκατοστα. Γιατι τα λιγοστα, αν δεν τα προλαβεις, μπορει -αναλογα με την πλημμυρα, να γινουν περισσοτερα... οποτε αν εισαι απο την αρχη του φαινομενου, και κανεις απαντληση, ισως σωσεις την κατασταση. Η συγκεκριμένη ανλτία που παρέθεσες σταματάει να λειτουργεί όταν το νερό είναι κάτω από 5 εκατοστά και νομίζω ότι οι περισσότερες βυθιζόμενες κάπου εκεί είναι διότι έτσι είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν. https://www.xigoros.gr/antlies-nerou/einhell-ypovryhia-antlia-katharou-nerou-270w-gh-sp-2768-4170442 Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από dpolal 1
mindreader Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 39 minutes ago, dpolal said: Η συγκεκριμένη ανλτία που παρέθεσες σταματάει να λειτουργεί όταν το νερό είναι κάτω από 5 εκατοστά και νομίζω ότι οι περισσότερες βυθιζόμενες κάπου εκεί είναι διότι έτσι είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν. https://www.xigoros.gr/antlies-nerou/einhell-ypovryhia-antlia-katharou-nerou-270w-gh-sp-2768-4170442 Μαλιστα... Δηλαδη, δεν υπαρχουν αντλιες για πληρη απαντληση; Πχ αν εχεις 30 εκατοστα νερο, θα σου τραβηξει -λεμε τωρα- και θα στο παει στα 5, και μετα τελος; Βγαλε τα νερα μονος σου; Οκ, καταλαβαινω οτι ειναι τεχνικη προδιαγραφη, αλλα δεν υπαρχουν αλλες που να δουλευουν πχ απο το 1 εκατοστο. Γιατι αλλο να κρατας ενα επιπεδο 5 εκατοστα σε νερα και αλλο πχ 1 εκατοστο. Το 1 cm πες το σφουγγαριζεις, αλλα τα 5cm δεν σφουγγαριζονται.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Ξεκίνα να μαζευεις σακιά με άμμο για οχύρωση Μετά πάρε https://colorista.gr/product/καθαριστήρας-δαπέδου-λάστιχο/#__bpgid:MW9BVVNian5ybCosMjRsLlVNJHpIel8= για να σπρωχνεις τα νερά . Και μετά πάρε και αντλία.
mindreader Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Ελπιζω καποιος συμφορουμιτης να εχει ψαξει το θεμα, οχι με υπογειο, αλλα με ισογειο, και να πει ποια αντλια προτεινει.
slk200gr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, mindreader είπε Ελπιζω καποιος συμφορουμιτης να εχει ψαξει το θεμα, οχι με υπογειο, αλλα με ισογειο, και να πει ποια αντλια προτεινει. Αν δεν μαζευτεί κάπου το νερό δουλειά δεν γίνεται ,μόνο με σκούπισμα 1
mindreader Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 19 hours ago, slk200gr said: Αν δεν μαζευτεί κάπου το νερό δουλειά δεν γίνεται ,μόνο με σκούπισμα Ναι αλλα πρεπει νομιζω να υπαρχει καπου διπλα και ενα μηχανημα, αν αρχισει να ανεβαινει η σταθμη.
slk200gr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 56 λεπτά πριν, mindreader είπε Ναι αλλα πρεπει νομιζω να υπαρχει καπου διπλα και ενα μηχανημα, αν αρχισει να ανεβαινει η σταθμη. Το ελάχιστο που έχω βρει είναι 5cm που συμαίνει ότι όλο το ισόγειο θα έχει 5+ πόντους νερό όποτε η ζημιά έχει γίνει 1
mindreader Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 7 minutes ago, slk200gr said: Το ελάχιστο που έχω βρει είναι 5cm που συμαίνει ότι όλο το ισόγειο θα έχει 5+ πόντους νερό όποτε η ζημιά έχει γίνει Αρα λες, οτι η αντλια θα ερθει να συνδραμει, 'κατοπιν εορτης'. Αρα η αντλια, δεν μπορει να βοηθησει, να προλαβεις το κακο, την ωρα που συμβαινει.
Joshua21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, mindreader said: Αρα λες, οτι η αντλια θα ερθει να συνδραμει, 'κατοπιν εορτης'. Αρα η αντλια, δεν μπορει να βοηθησει, να προλαβεις το κακο, την ωρα που συμβαινει. Πες το και έτσι... Οι αντλίες δεν είναι "μαγικά" μηχανήματα, έχουν περιορισμούς, και αυτό που έχεις στο μυαλό σου ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν.
korakios Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γίνεται , πετάς κουβά με νερά στο σπίτι και βλέπεις που μαζεύονται , σκάβεις ένα βοθράκι με σχάρα (το καλύπτεις για αισθητικούς λόγους και αφαιρείς το κάλυμμα αν χρειαστεί) έχεις και έτοιμο σημείο να περάσει σωλήνα να φύγουν τα νερά , όπως και τα καυσαέρια απο τη γεννήτρια αν δεν υπάρχει εξωτερικός χώρος προσβάσιμος γιαυτη πρακτικό δεν είναι όμως 😁 Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από korakios 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα