Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 16/2/2019 στις 4:59 ΜΜ, dsvee είπε

Υπάρχουν και τα επαλειφωμενα στεγανωτικα. Αν το ψάξεις θα δεις τι εννοώ. Αν δεν το σταματήσουν θα περιορίσουν το νερό που μπαίνει. Αν ξέρεις τα σημεία που μπαίνει το νερό θα μπορούσες να κάνεις μια δοκιμή. Ο Παπαγρηγορακης στα Χανιά έχει αρκετά στεγανωτικα ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει. Φυσικά η λύση με την αντλία είναι η πιο σίγουρη.

ΘΑ ηταν μια καλη λυση αλλα εχοντας μια σχετικη γνωση και εμπειρια θα πω οτι προκειται για ημιμετρο το οποιο θα κρατησει απο λιγο ως αρκετα χωρις να λυθει το προβλημα. Επιπροσθετως το προβλημα μου εχει και αλλη μια παραμετρο . Ο ενας τοιχος του υπογειου ειναι απο την πλευρα που εχουμε μια υπερυψωμενη βεραντα με περγκολα. Δεν ημουν στην κατασκευη της αλλα υπογιαζομαι οτι απο κατω εχει μπαζωθει με χωμα. Τις προαλλες λοιπον που ειχε τη φοβερη κακοκαιρια τρυπησε ο τοιχος και περναγε και απο εκει νερο ( απο διατομη 1 εκ φανταστειτε) σε γωνια 30 περιπου μοιρων (τετοια πιεση ειχε). Το ειχα ξαναπαθει πριν 3 χρονια περιπου και ειχακελισει τις τρυπες με πολυουρεθανη αλλα τωρα βρηκε διεξοδο απο αλλου.

Ετσι οπως το βλεπω θα κανω τρυπα. Απλα μου εκανε εντυπωση που δεν μου προτάθηκε να κτισω την τρυπα με τσιμεντο απλα να την ανοιξω και να βαλω μεσα χαλικι (δεν ξερω γιατι). Επισης και ισως το πιο δυσκολο ειναι ν α δωσω κλιση στο πατωμα προς την τρυπα ριχνωντας τσιμεντο (το οποιο btw δε θα το παρει το νερο σε ενδεχομενη υπερχειλιση;) και πανω απο την τρυπα ινοξ λαμαρινα με τρυπες .

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και εγω κατεβηκα απο την μερια που ειχα προβλημα 3 μετρα κατω εξωτερικα και την μονοσα με ενα γερμανικο υλικο σαν πισσα (δεν υπαρχει εδω)ομως η αντλια σου δινει μια σιγορια απο τοτε πλυμιρισα αλλη μια φορα (λογο δεξαμενης) και η αντλια εκανε δουλεια,επισης την τρυπα την τσιμεντοσα (φανταζομαι οτι η αντλια θα κρατησει περισσοτερο καιρο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου το χαλίκι λειτουργεί σαν φίλτρο, ναι μεν περνάει το νερό αλλά ταυτόχρονα κρατά τα υπόλοιπα υλικά ώστε το νέρο μετά το χαλίκι να μην έχει χώματα ώστε να χαλάει η αντλία σου....

οπως αναφέρθηκε και σου προτάθηκε και από τον μάστορα.,, φρεάτιο στραγγιστικο με πολύ χαλίκι γύρω γύρω βυθιζόμενο αντλία και δεν ξαναασχολησαι με το θέμα.... και φυσικά αν μιλάνε για επικίνδυνες ποσότητες και κίνδυνος ζημιάς διπλή αντλία....

Επεξ/σία από Lakou
Δημοσ.

ΚΑτάλαβα. Τελευταια ερώτηση. Αν απλα ριξω τσιμεντο στην αποθήκη, κατευθυνοντας τη Κλιση προς την ΤΡυπα, σε αναλογο περιστατικο δε θα φυγει το Τσιμέντο; Δε χρειάζεται καποια ειδικη προεργασια η και καποιο αλλο υλικο;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Lakou είπε

Φίλε μου το χαλίκι λειτουργεί σαν φίλτρο, ναι μεν περνάει το νερό αλλά ταυτόχρονα κρατά τα υπόλοιπα υλικά ώστε το νέρο μετά το χαλίκι να μην έχει χώματα ώστε να χαλάει η αντλία σου....

παρολου την αναλυση περι χαλικιου παλι δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα εκτος απο την βρωμια ,επισης η αντλια μου ειναι σχετικα δυνατη ,ειναι σιγουρο οτι θα ρουφιξει και τα χαλικια

Δημοσ.

Στην αναρρόφηση της αντλίας θα βάλεις ούτως ή άλλως ψιλή σίτα για να μην τραβάει μεγάλα αντικείμενα. Και να μην έχεις χαλίκι, όλο και κάτι θα σου φέρει το νερό (πέτρες, μπουλόνια, ξύλα κλπ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Αυτή μπαίνει έξω από το νερό σε σημείο που είσαι σίγουρος ότι το νερό δε θα φτάσει ποτέ. Οπότε έχεις το πρόβλημα ότι δε θα έχεις στήλη ύδατος όταν χρειαστεί να δουλέψει και δεν είσαι εκεί.Στήλη ύδατος εννοώ ότι στο σωλήνα από την αντλία μέχρι την επιφάνεια του νερού πρέπει να έχει νερό ώστε να αρχίσει να τραβάει, αλλιώς θα γυρίζει μόνη της και χωρίς νερό να την ψύχει θα καεί.

Άκυρο, είναι αυτόματης αναρρόφησης. Το αλτσχάιμερ μου χτυπάει την πόρτα.

2) Από τα χαρακτηριστικά της:1 φτερωτή πλαστική. -Μέγιστη περιεκτικότητα νερού σε άμμο 0,25% - Μέγιστη διάμετρος σωματιδίων νερού 3mm. Μόνο για καθαρό νερό δλδ. Σε υπόγειο θα έχεις από λασπόνερα και αντικείμενα αρκετά μικρά να τα τραβήξει η αντλία και αρκετά μεγάλα για να κάνουν ζημιά ως βοθρολύματα και σκέτη λάσπη.

Επεξ/σία από apostolispd
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γραφω σε αυτο το θεμα, προβληματιζομενος με το ζητημα των πλημμυρων τα τελευταια χρονια σε κατοικημενες περιοχες. 

Θελω να εχω, για μια κακια στιγμη που πες οτι ριξει μεγαλη βροχη ή τα φρεατια στους δρομους δεν τραβουν αρκετα καλα το νερο, μια αντλια για ωρα αναγκης. Μιλαμε λοιπον για 'επιφανειακα' νερα, οχι για βυθιζομενη αντλια. Δεν εχω εμπειρια απο αυτα, και ποιος θα ηθελε να εχει δηλαδη, αλλα κοιταζω διαφορα οποτε αν ξερετε κατι, πειτε γνωμες.

Σκεφτομαι να αγορασω να υπαρχει κατι τετοιο.

https://www.e-shop.gr/antlia-ydaton-epifaneias-ilektriki-einhell-gc-gp-6538-650w-set-4180283-p-TLS.051668

Ελπιζω να με κατατοπισετε περι αντλιας, και τιποτε φτηνοτερο αν υπαρχει, πειτε το, εξαλλου οπως ειπα, θελω να υπαρχει just in case, αλλα αν χρειαστει, να βοηθησει την κατασταση. 

-------

Επικουρικα βεβαια, συναφες ζητημα, ειναι που....πας τα νερα που αντλεις, οταν ολα γυρω ειναι λιμνη....

Δημοσ.

Επιφανειακη ειναι η αντλια. Δεν τραβαει επιφανειακα νερα. Στην πραξη κατω απο 5 ποντους νερο δεν μπορεις να το τραβηξεις. Για πανω απο 5 ποντους παρε ενα βυθιζομενο μοτερακι ή και αυτο που βλέπεις.

Κατω απο τους 5, σφουγγαριστρα. Αν εισαι πολυ τυχερος και το υπογειο εχει ρήση σε καμια γωνια και τα μαζευει εκει, μπορεις να εχεις μια αντλια ενυδρειου.

Εγω στον ΙΑΝΟ σωθηκα με αντλια ενυδρειου. Ειμαι σε ισογειο και απεξω εχει ταρατσοκηπο. Ο ταρατσοκηπος τιγκαρισε στο νερο, και τα νερα ειχαν ερθει στο κουφωμα της κρεββατοκαμαρας. Δεν τραβαγε τιποτα πια.

Εσκαψα 40 ποντους κατω (κανα 60αρι ποντους ειναι ολος ο ταρατσοκηπος) και πεταξα μεσα μια αντλια ενυδρειου με τουλι στην εισοδο. Αυτο δουλεψε σαν πηγαδι. Τα νερα μαζευοντουσαν στο πηγαδι που εσκαψα, και τα εβγαζε εξω η αντλια που τα εριχνα στο οριζόντιο εμφανες τμημα της υδρορροής. 

Ισορροπησε πολυ καλα το συστημα. Και το πηγαδι δεν στέρευε απο νερό για να χτυπαει στον αερα η αντλία, και δεν πλυμμηρισα τελικα.  

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mindreader είπε

Γραφω σε αυτο το θεμα, προβληματιζομενος με το ζητημα των πλημμυρων τα τελευταια χρονια σε κατοικημενες περιοχες. 

Θελω να εχω, για μια κακια στιγμη που πες οτι ριξει μεγαλη βροχη ή τα φρεατια στους δρομους δεν τραβουν αρκετα καλα το νερο, μια αντλια για ωρα αναγκης. Μιλαμε λοιπον για 'επιφανειακα' νερα, οχι για βυθιζομενη αντλια. Δεν εχω εμπειρια απο αυτα, και ποιος θα ηθελε να εχει δηλαδη, αλλα κοιταζω διαφορα οποτε αν ξερετε κατι, πειτε γνωμες.

https://www.e-shop.gr/antlia-ydaton-epifaneias-ilektriki-einhell-gc-gp-6538-650w-set-4180283-p-TLS.051668

Ελπιζω να με κατατοπισετε περι αντλιας, και τιποτε φτηνοτερο αν υπαρχει, πειτε το, εξαλλου οπως ειπα, θελω να υπαρχει just in case, αλλα αν χρειαστει, να βοηθησει την κατασταση. 

-------

Επικουρικα βεβαια, συναφες ζητημα, ειναι που....πας τα νερα που αντλεις, οταν ολα γυρω ειναι λιμνη....

Kαι αν δεν έχεις ρευμα;

Βυθιζόμενη ακάθαρτων θα βρεις.Και θα κοιτάξεις και το μανομετρικό ύψος.

Βγάζει και το lidl κάπου κάπου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι αν δεν έχεις ρευμα;

Βυθιζόμενη ακάθαρτων θα βρεις.Και θα κοιτάξεις και το μανομετρικό ύψος.

Βγάζει και το lidl κάπου κάπου.

Είναι κάτι κουβαδάκια σαν σέσουλες που τα χρησιμοποιούν στις βάρκες

Ιδού  

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mindreader είπε

-------

Αφού θες να είσαι τόσο προνοητικός, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να διαμορφώσεις το σπίτι έτσι ώστε το νερό να μην μπει μέσα εξαρχής.

Το να πλημυρίσεις και να πάει το μισό σπίτι για πέταμα αλλά να έχεις μια αντλία δεν είναι η ιδανική κατάσταση

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...