Προς το περιεχόμενο

Canon Zoemini Review

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι εποχές που ο κόσμος επισκεπτόταν τακτικά τα φωτογραφεία προκειμένου να εκτυπώσει τις φωτογραφίες του έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Με το φιλμ να δίνει τη θέση του στις κάρτες μνήμης και τις cloud υπηρεσίες, οι χρήστες σταδιακά έπαψαν να έχουν την ανάγκη να χαζεύουν τις φωτογραφίες τους σε μεγάλα άλμπουμ που έδρευαν σχεδόν νομοτελειακά στο μεγάλο σύνθετο στο σαλόνι. Τα ψηφιακά άλμπουμ σε εξωτερικούς δίσκους, USB sticks και cloud υπηρεσίες κάλυψαν μια χαρά το κενό που δημιουργήθηκε και μάλιστα με το παραπάνω: ποια φωτογραφία άλλωστε δε δείχνει εντυπωσιακότερη σε μια IPS οθόνη laptop/tablet ή μία OLED τηλεόραση 50 ιντσών;

Ακόμα και τώρα όμως, οι προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκτύπωση φωτογραφιών δε λείπουν. Αν και τα φωτογραφεία παραμένουν ακόμα ανοιχτά, έτοιμα να υποδεχθούν αυτούς –τους λίγους- που επιμένουν να εκτυπώνουν επιλεγμένες φωτογραφίες, η όλη διαδικασία μπορεί να απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο χάρη στους εκτυπωτές φωτογραφιών τσέπης όπως ο Canon Zoemini. Με όπλο του την ευχρηστία και την αμεσότητα, χωράει στην παλάμη και προσφέρει γρήγορες και εκτυπώσεις φωτογραφιών απ’ ευθείας από το smartphone –και μπορεί σε ό,τι αφορά την ποιότητα να μη συγκρίνεται με μια επαγγελματική εκτύπωση φωτογραφίας, στη λειτουργικότητα όμως υπερέχει και μάλιστα με διαφορά.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει κατι αλλο σ αυτα τα χρηματα περιπου , με μεγαλυτερη αυτονομια και μικροτερη τιμη ανα εκτυπωση ?

Και πάλι έρχεται φθηνότερα να πας σε φωτογραφείο και να εκτυπώσεις τις φωτό σου! Τουλάχιστον έτσι διαλέγεις τι αξίζει να εκτυπωθεί ενώ με αυτό, εκτυπώνεις αέρα όλη τη σαβούρα και στο τέλος το δίνεις στα μεταχειρισμένα για πενταροδεκάρες.

1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Και πάλι έρχεται φθηνότερα να πας σε φωτογραφείο και να εκτυπώσεις τις φωτό σου! Τουλάχιστον έτσι διαλέγεις τι αξίζει να εκτυπωθεί ενώ με αυτό, εκτυπώνεις αέρα όλη τη σαβούρα και στο τέλος το δίνεις στα μεταχειρισμένα για πενταροδεκάρες.

Γιατί; Ποιος σε υποχρέωσε να τυπώσεις τα πάντα με αυτό τον εκτυπωτή;

37 λεπτά πριν, ignome4 είπε

Γιατί κάποιος να εκτυπώσει τις φωτογραφίες του σήμερα?! δεν το λέω ειρωνικά, απλα μου κάνει εντύπωση 

Γιατί αυτοί που ασχολούνται με την φωτογραφία είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά γνωρίζουν ότι η φωτογραφία είναι μόνο αυτό που είναι τυπωμένο τα υπόλοιπα είναι αρχεία εικόνας.....Γι’ αυτό το λόγο λέγεται και φωτο-γραφία άλλωστε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι έχω δει σε ZINK από κοντά, ξενέρωσα.

Το μόνο printer που αξίζει είναι το SP-3 από Fuji. 

Και από θέμα μεγέθους φωτογραφίας, αλλά κυρίως από θέμα ποιότητας.

Επεξ/σία από mariosCS
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, Haldol είπε

Γιατί; Ποιος σε υποχρέωσε να τυπώσεις τα πάντα με αυτό τον εκτυπωτή;

Η ψευδαίσθηση του φθηνού και η άνεση του άμεσου που σου προσφέρει φυσικά. Όταν χρειάζεται περισσότερος κόπος είσαι περισσότερο προσεκτικός κι επιλεκτικός με το τι θα τυπώσεις.

(δεν έχεις και πολύ σχέση με τη φωτογραφία, ε;)

2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Η ψευδαίσθηση του φθηνού και η άνεση του άμεσου που σου προσφέρει φυσικά. Όταν χρειάζεται περισσότερος κόπος είσαι περισσότερο προσεκτικός κι επιλεκτικός με το τι θα τυπώσεις.

(δεν έχεις και πολύ σχέση με τη φωτογραφία, ε;)

Προσωπικά τραβάω και ψηφιακά και με φιλμ (τα ασπρόμαυρα μάλιστα τα εμφανίζω μόνος, με Rodinal). Εκτυπώνω μόνο ότι θέλω σπίτι μου, με τον MG7750. Αυτό γίνεται ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία (ψηφιακό ή φιλμ). Δε βλέπω πως η "ψευδαίσθηση του φτηνού και η άνεση του άμεσου" που έχω με τα ψηφιακά μέσα με κάνει να τυπώνω τα πάντα, γιατί απλά δε συμβαίνει. Όλα στο μυαλό είναι, φίλε spectaculator.

Κατά τ' άλλα δε ξέρω πως το εννοείς αν έχω σχέση ή όχι με φωτογραφία, ώστε να σου απαντήσω. Ούτε βραβευμένος φωτογράφος είμαι, ούτε καν επαγγελματίας. But hey, ξέρω ποιο κουμπί να πατήσω.

7 ώρες πριν, gtaramigos είπε

Γιατί αυτοί που ασχολούνται με την φωτογραφία είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά γνωρίζουν ότι η φωτογραφία είναι μόνο αυτό που είναι τυπωμένο τα υπόλοιπα είναι αρχεία εικόνας.....Γι’ αυτό το λόγο λέγεται και φωτο-γραφία άλλωστε

Υπάρχουν και φθηνότεροι τρόποι, μέχρι και με απλό χαρτί στον εκτυπωτή του σπιτιού, όλο αυτο απλά είναι ένας τρόπος να ταΐσει καποιος το smartphone του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ignome4 είπε

Υπάρχουν και φθηνότεροι τρόποι, μέχρι και με απλό χαρτί στον εκτυπωτή του σπιτιού, όλο αυτο απλά είναι ένας τρόπος να ταΐσει καποιος το smartphone του

To concept ετσι οπως το κοβω ειναι να γινει μοδα στη νεολαια, δηλαδη αντι να ανεβαζεις στον ινσταγκραμ να τις τυπωνεις απευθειας και να τις μοιραζεσαι με τους κολλητους σου....not bad αλλα δε ξερω ποσο θα δουλεψει... η νεα γενια δεν ειναι και πολυ εξοικειωμενη με πρακτικες περασμενων δεκαετιων.. 

Επεξ/σία από cpgr

11 ώρες πριν, Haldol είπε

Προσωπικά τραβάω και ψηφιακά και με φιλμ (τα ασπρόμαυρα μάλιστα τα εμφανίζω μόνος, με Rodinal). Εκτυπώνω μόνο ότι θέλω σπίτι μου, με τον MG7750. Αυτό γίνεται ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία (ψηφιακό ή φιλμ). Δε βλέπω πως η "ψευδαίσθηση του φτηνού και η άνεση του άμεσου" που έχω με τα ψηφιακά μέσα με κάνει να τυπώνω τα πάντα, γιατί απλά δε συμβαίνει. Όλα στο μυαλό είναι, φίλε spectaculator.

Κατά τ' άλλα δε ξέρω πως το εννοείς αν έχω σχέση ή όχι με φωτογραφία, ώστε να σου απαντήσω. Ούτε βραβευμένος φωτογράφος είμαι, ούτε καν επαγγελματίας. But hey, ξέρω ποιο κουμπί να πατήσω.

Τώρα, ότι και ν' απαντήσω φίλε μου μπορεί να θεωρηθεί τρολάρισμα. Μόλις την έφαγα από έναν moderator, για την προηγούμενη απάντηση.

(οπαδός του φιλμ κι εγώ, σπιτικό D76, ασπρόμαυρο και ξερό ψωμί).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...