Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

48 λεπτά πριν, Stamer είπε

Είσαι απλά στη φάση μου, που τρώγομαι με τα ρούχα μου (με πιάνει κάθε 5 χρόνια) να αλλάξω σύστημα ΧΩΡΙΣ να το έχω πραγματική/πρακτική ανάγκη. Και φαντάσου οτι εσύ έχεις καλύτερο hardware από το δικό μου. Για μένα δεν αξίζει ακόμα, θα έλεγα να περιμένεις μέχρι όντως να το χρειαστείς. Απλά σου έχει μπει το μικρόβιο.

Το θεμα ειναι οτι οταν πραγματικα χρειαστω αναβαθμιση το τωρινα σεταπ θα πιανει ουτε 100 ευρω στα μετεχειρα

Για αυτο λεω τωρα που βρηκα να τα δωσω να συμπληρωσω και 4-5 κατοσταρικα να παρω 9900κ+mobo+ddr4ram με σκοπο να ειμαι για αλλα 4 χρονια σε τοπ επιπεδο επιδοσεων

30 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Εννοώ ότι αν παίζεις παιχνίδια που θα εκμεταλευτούν παραπάνω πυρήνες ναι έχεις και ενα λόγο παραπάνω για αναβάθμιση.... 

Η cpu σου είναι 4/8, είναι αρκετή για το 90% των παιχνιδιών που κυκλοφορούν εκεί έξω. Φυσικά αν κάνεις καλό deal για το δικό σου σύστημα, τότε έχεις τα δίκια σου που κοιτάζεις να τα αλλάξεις...  

Εμ για αυτο ειναι που το σκεφτομαι, εννοειτε οτι τωρα ομως δεν νιωθω οτι χρειαζομαι κατι καλυτερο δεν νοιωθω οτι χανω καπου Performance, για να ειμαι ειλικρινης

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Το θεμα ειναι οτι οταν πραγματικα χρειαστω αναβαθμιση το τωρινα σεταπ θα πιανει ουτε 100 ευρω στα μετεχειρα

Για αυτο λεω τωρα που βρηκα να τα δωσω να συμπληρωσω και 4-5 κατοσταρικα να παρω 9900κ+mobo+ddr4ram με σκοπο να ειμαι για αλλα 4 χρονια σε τοπ επιπεδο επιδοσεων

Η αλήθεια είναι οτι τον γάιδαρο τον έχεις φάει (εννοώ την 2080 που είναι το πιο κοστοβόρο). Δεν είναι άσχημη η σκέψη σου αν σε τρώει μια αναβάθμιση. Απλά κοίτα να πιάσεις καλή τιμή για αυτά που θες να δώσεις (όπως την φαντάζεσαι τουλάχιστον)

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Εμ για αυτο ειναι που το σκεφτομαι, εννοειτε οτι τωρα ομως δεν νιωθω οτι χρειαζομαι κατι καλυτερο δεν νοιωθω οτι χανω καπου Performance, για να ειμαι ειλικρινης

9900k χρειάζεσαι αν κάνεις streaming όταν παίζεις. Αλλιώς να αγοράσεις τώρα 9900k για να τον εκμεταλλευτείς μετά απο 4-5 χρόνια δεν το λες και λογικό.... Τεχνολογία αγοράζουμε.. δεν κάνουμε επενδύσεις σε αυτό τον τομέα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

9900k χρειάζεσαι αν κάνεις streaming όταν παίζεις. Αλλιώς να αγοράσεις τώρα 9900k για να τον εκμεταλλευτείς μετά απο 4-5 χρόνια δεν το λες και λογικό.... Τεχνολογία αγοράζουμε.. δεν κάνουμε επενδύσεις σε αυτό τον τομέα.

Συμφωνω αλλα κοιτα πως το σκεφτομαι.

Αντε να μην παρω 9900κ να παρω 9700κ, αλλα πλεον ειναι τοσο κοντα οι τιμες τους που....

Δηλαδη αν φτασω τσ 4,5κατοσταρικα του 9700κ ε ας δωσω και αλλο ενα 50αρι να εχω 8/16 cpu και ας μην το χρειαζομαι τουλαχιστον θα καλυφτει και το ψιχολογικο κομματι οτι εκανα αναβαθμιηση και πηρα double core/threads απο αυτο που εχω τωρα.

Και να μην παρω τον 9900κ δλδ δεν ειναι να πεις οτι κανω και τρελη αποταμιευση χρηματικα για αυτο σκεφτομαι για αυτο το cpu.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Συμφωνω αλλα κοιτα πως το σκεφτομαι.

Αντε να μην παρω 9900κ να παρω 9700κ, αλλα πλεον ειναι τοσο κοντα οι τιμες τους που....

Δηλαδη αν φτασω τσ 4,5κατοσταρικα του 9700κ ε ας δωσω και αλλο ενα 50αρι να εχω 8/16 cpu και ας μην το χρειαζομαι τουλαχιστον θα καλυφτει και το ψιχολογικο κομματι οτι εκανα αναβαθμιηση και πηρα double core/threads απο αυτο που εχω τωρα.

Και να μην παρω τον 9900κ δλδ δεν ειναι να πεις οτι κανω και τρελη αποταμιευση χρηματικα για αυτο σκεφτομαι για αυτο το cpu.

Έχει ένα δίκιο ο leros αλλά και εγώ μάλλον αυτό που λες θα έκανα. Μόνο και μόνο οτι πας σε άλλη γενιά intel απο 9700 σε 9900 αξίζει έστω και ψυχολογικά. Μπορεί στο μέλλον να φανεί οτι αξίζει πολύ περισσότερο πρακτικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε 100%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AliasAndrew είπε

Aφου μπορεις και θελεις καντο. Εξαλλου ειναι πλεον παραπανω απο ικανοποιητικη η διαφορα πλεον απο 4790κ σε 9900κ

Ναι οκ  ρε παιδι μου, ικανοποιητικη στο οχι θα παρεις double cores ισχυει, αλλα στο single core perforznce που κυριως θες στο 90% των παιχνιδιων δεν εχουν και τρελη διαφορα καθως την τεελυταια 5ετιια παμε με ρυθμους χελωνας σε αυτο το κομμματι

1 ώρα πριν, Stamer είπε

Έχει ένα δίκιο ο leros αλλά και εγώ μάλλον αυτό που λες θα έκανα. Μόνο και μόνο οτι πας σε άλλη γενιά intel απο 9700 σε 9900 αξίζει έστω και ψυχολογικά. Μπορεί στο μέλλον να φανεί οτι αξίζει πολύ περισσότερο πρακτικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε 100%

Ειπα οτι συμφωνω, αλλα να παρω 9700κ για να γλιτωσω 60-70 ευρω σιγα τα αυγα, το συστημα θα κρατηθει ετσι και αλλιως καμια 4ετια-5ετια ως συνηθως για ενα 60αρι κλαιν. Αν ειχαν σοβαρη διαφορα τιμης οκ δεν θα το σκεφτομου, τωρα σιγα την διαφορα ποου εχουν με τον εναν το πακετο cpu-mobo-ram θα βγει  πχ 800 ευρω αγορα με τον αλλον θα βγει 870, δεν ειναι καμια τρομακτικη χρηματικη διαφορα

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Εγω στην θεση σου θα επαιρνα μια καλη μητρικη κ εναν 2600/2600x.

Ετσι θα εξοικονημησεις αρκετα χρηματα ανεβαζοντας λιγακι κ τις επιδοσεις σου κ σε περιπτωση που οι καινουργιοι ryzen ειναι τοσο καλοι οσο λενε τοτε κουμπωνεις πανω τον επερχομενο 3700Χ και καθαρισες.

Αν παλι ειναι τπτ μουφες η παραμενεις ετσι με πιο καινουργιο ομως hw η το γυρνας κ παλι σε ιντελ αν θες το απολυτο κ καιγεσαι για 5-10 fps παραπανω

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ναι οκ  ρε παιδι μου, ικανοποιητικη στο οχι θα παρεις double cores ισχυει, αλλα στο single core perforznce που κυριως θες στο 90% των παιχνιδιων δεν εχουν και τρελη διαφορα καθως την τεελυταια 5ετιια παμε με ρυθμους χελωνας σε αυτο το κομμματι

Ειπα οτι συμφωνω, αλλα να παρω 9700κ για να γλιτωσω 60-70 ευρω σιγα τα αυγα, το συστημα θα κρατηθει ετσι και αλλιως καμια 4ετια-5ετια ως συνηθως για ενα 60αρι κλαιν. Αν ειχαν σοβαρη διαφορα τιμης οκ δεν θα το σκεφτομου, τωρα σιγα την διαφορα ποου εχουν με τον εναν το πακετο cpu-mobo-ram θα βγει  πχ 800 ευρω αγορα με τον αλλον θα βγει 870, δεν ειναι καμια τρομακτικη χρηματικη διαφορα

Από την μία σε νοιάζει που θα χάσουν μεταπωλητική αξία ο 4790Κ που έχεις από την άλλη λες κλάιν 60-70 ευρώ που θα δώσω παραπάνω.

Θα σου πω το εξής, είμαστε σε μια στιγμή που γίνεται πόλεμος με τους επεξεργαστές, εγώ στην θέση σου απλά θα έκανα υπομονή ένα 6 μηνο+ γιατί το σύστημα που έχεις δεν έχει ανάγκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Από την μία σε νοιάζει που θα χάσουν μεταπωλητική αξία ο 4790Κ που έχεις από την άλλη λες κλάιν 60-70 ευρώ που θα δώσω παραπάνω.

Θα σου πω το εξής, είμαστε σε μια στιγμή που γίνεται πόλεμος με τους επεξεργαστές, εγώ στην θέση σου απλά θα έκανα υπομονή ένα 6 μηνο+ γιατί το σύστημα που έχεις δεν έχει ανάγκη.

Ρε φιλε τρολαρεις? Δεν ειπα οτι με νοιαζει η μεταπωλητικη αξια, αλλωστε θεωρω οτι το συστημα τα εβγαλε και με το παραπανω τα λεφτα του σχεδον 5ετια το εχω,  ειπα οτι βρεθηκε τωρα ευκαιρια να το δωσω σε καλη τιμη αν δεν υηρχε αυτη η μεταβλητη δεν θα το σκεφτομουνα καν.

Και ναι οταν κανεις μια αναβαθμιση των ~800 ευρω για βαθος 4ετιας τουλαχιστον, τα 60-70 ευρω ειναι κλαιν τι 800 τι 860.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Το να κάψεις 5 με 6 κατοστάρικα είναι δική σου απόφαση. Προσωπικά από το να κάψω τόσα χρήματα για να τα κάψω, θα προτιμούσα:

2600x για το single core του.

b450 του 100αρικου.

16gb κάνα 120αρη.

Και τα ρέστα κάβα για την επόμενη κάρτα γραφικών... Μεταξύ μας η κάρτα γραφικών είναι το ποιο αναλώσιμο εξάρτημα στο gaming..... Στα 4-5 χρόνια που λες, το πρώτο που θα χρειαστείς είναι κάρτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Το να κάψεις 5 με 6 κατοστάρικα είναι δική σου απόφαση. Προσωπικά από το να κάψω τόσα χρήματα για να τα κάψω, θα προτιμούσα:

2600x για το single core του.

b450 του 100αρικου.

16gb κάνα 120αρη.

Και τα ρέστα κάβα για την επόμενη κάρτα γραφικών... Μεταξύ μας η κάρτα γραφικών είναι το ποιο αναλώσιμο εξάρτημα στο gaming..... Στα 4-5 χρόνια που λες, το πρώτο που θα χρειαστείς είναι κάρτα. 

Ρε συ 5ετια μιλαω για το κυριως συστημα την gpu προφανως την αλλαζω πιο συχνα δεν εχω σε καμα περιπτωση βλεψεις 5ετιας.

Επισης 2600χ για πιο single core μιλας? Ο 2600χ στις συχνοτητες που μπορει να πιασει παιζει να ειναι χειροτερος απο τον 4790κ@4,7ghz που ηδη εχω.

@leros2004 ο μονος λογος που με κανει και βαζω τους Ryzen στην εξισωση ειναι επειδη ακουγονται καλα πραγματα για τον επερχομενο ryzen, απ τους τωρινους ακομη και 2700χ να βαλω δεν μου λεει κατι γιατι στο gaming που κυριως κανω στο pc θεωρω οτι δεν θα μου δωσει τιποτα σε σχεση με το συστημα που ηδη εχω το θεμα ειναι αυτοι που θα ερθουνε σε λιγους μηνες..

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ρε συ 5ετια μιλαω για το κυριως συστημα την gpu προφανως την αλλαζω πιο συχνα δεν εχω σε καμα περιπτωση βλεψεις 5ετιας.

Επισης 2600χ για πιο single core μιλας? Ο 2600χ στις συχνοτητες που μπορει να πιασει παιζει να ειναι χειροτερος απο τον 4790κ@4,7ghz που ηδη εχω.

να είναι κάνα 3% καλύτερος ο 4790 ? ε και ? Του χρόνου με την σειρά 3 μπορείς να κάνεις αλλαγή αν δεν σε ικανοποιεί ο 2600x , πόσο χειρότεροι θα είναι νομίζεις από τον φετινό 9900k ?  

Προφανώς ότι και να σου γράψουμε η κατάληξη είναι ο 9900k. Οπότε μεγειες από εμένα, δεν έχει νόημα το θέμα που άνοιξες αφού η απόφαση είναι ειλημμένη.  

Ps: Συζητάμε για τον καλύτερο gaming επεξεργαστή της αγοράς, πώς είναι δυνατόν να είναι κακός όταν βγάζεις τον χρηματικό παράγοντα απέξω ? 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

να είναι κάνα 3% καλύτερος ο 4790 ? ε και ? Του χρόνου με την σειρά 3 μπορείς να κάνεις αλλαγή αν δεν σε ικανοποιεί ο 2600x , πόσο χειρότεροι θα είναι νομίζεις από τον φετινό 9900k ?  

Προφανώς ότι και να σου γράψουμε η κατάληξη είναι ο 9900k. Οπότε μεγειες από εμένα, δεν έχει νόημα το θέμα που άνοιξες αφού η απόφαση είναι ειλημμένη.  

Ps: Συζητάμε για τον καλύτερο gaming επεξεργαστή της αγοράς, πώς είναι δυνατόν να είναι κακός όταν βγάζεις τον χρηματικό παράγοντα απέξω ? 

Σου ειπα αν δεν περιμεναμε τωρα στα κοντα καινουργιους ryzen ναι η αποφαση θα ειχε ηδη παρθει, το οτι σε λιγο ομως θα εχουμε νεο cpu μπερδευει την κατασταση. 

Δημοσ.

Καταρχήν να σου πω εντελώς φιλικά (το εννοώ) οτι οι απαντήσεις σου είναι λίγο επιθετικές. Δεν τρολάρει κανένας εδώ (τουλάχιστον εως τώρα), λέμε γνώμες και βγάζουμε συμπεράσματα. Να ρωτήσω κάτι άλλο μήπως βοηθήσω... έστω οτι αγοράζεις τα components που λες. Τι και πόσες αλλαγές περιμένεις να δεις?

Αν απαντήσεις οτι δεν περιμένεις να δεις ιδιαίτερες αλλαγές τότε σκέψου απλά οτι θα δώσεις 500-600 ευρώ και εν τέλη δεν θα πεις από μέσα σου "ναι ρε φίλε, τι ωραία!". Απλά θα γίνεις παραπάνω future-proof. Γενικά το κακό είναι οτι συνέχεια βγαίνουν νέες τεχνολογίες με γοργούς ρυθμούς. Τι μας λέει οτι σε 1 χρόνο δεν θα βγουν ram/mb ddr5? 

Δεν σου προτείνω κάτι γιατί πραγματικά δεν ξέρω και εγώ τι θα έκανα στην θέση σου ή ποιό είναι όντως το καλύτερο, απλά προσπαθώ να συμβάλλω με διάφορες σκέψεις που μπορεί να σε βοηθήσουν. Είναι καθαρά προσωπική απόφαση. Είτε μείνεις έτσι, είτε προχωρήσεις, κανείς δεν μπορεί να πει οτι κάποια από τις 2 αποφάσεις είναι λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...