Προς το περιεχόμενο

Java install για αρχαριο Fedora


matheostsik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα εχω ενα προβλημα στο να κατεβασω την java ,εχω ηδη κατεβασει την jdk αλλα οταν παω να τρεξω ενα προγραμμα .jar μου εμφανιζει ολα αυτα.

Screenshot from 2019-02-14 09-49-52.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν εγκαταστάθηκε σωστά η java (την κατέβασες χειροκίνητα από το link που έδωσες; δεν υπάρχει στο repo της fedora ή ισχύει ακόμη εκείνη η χαζομάρα της oracle που δεν επέτρεπε στις διανομές να παρέχουν java;) αλλά σου λέει ότι δεν μπορεί να φορτώσει την τάδε βιβλιοθήκη.

Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να δε αν υπάρχει το αρχείο. Άνοιξε ένα τερματικό και γράψε

ls -al /usr/lib/jvm/java-11-openjdk-11.0.ea.28-2.fc29.x86_64/lib/libawt_xawt.so

Αν σου εμφανίσει το αρχείο (ίσως να μην το έγραψα σωστά γιατί δεν έβλεπα καλά τα γράμματα στο screenshot) τότε πάμε στο επόμενο βήμα.

Ένας συχνός λόγος για να μην μπορεί να φορτωθεί μια βιβλιοθήκη είναι να λείπει από το σύστημα κάποια εξάρτησή της (ειδικά αν κατεβάσουμε κάτι χειροκίνητα μόνοι μας και δεν το βάλουμε από το repo). Για να το δεις αυτό, πάλι στο τερματικό, γράψε το παρακάτω.

ldd /usr/lib/jvm/ξανά/το-ίδιο/με-πριν | grep found

Αν σου εμφανίσει βιβλιοθήκες που δεν έχουν βρεθεί, τότε θα εγκαταστήσεις τα πακέτα που τις περιέχουν. Αν δεν σου εμφανίσει κάτι, τότε φταίει κάτι άλλο που μου διαφεύγει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την απαντηση,μολις ελυσα αυτο το θεμα μετα απο καμποσο ψαξιμο με το να κατεβαζω την εκδοση που ηθελα μεσω dnf search και να κανω export το display με αλλη τιμη.(δε ξερω αν ειναι σωστοι οι οροι που χρησιμοποιω αλλα ειμαι ακομα linuxbaby και προσπαθω :P).Επισης μια αλλη γρηγορη ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι για να ενεργοποιησω το desktop ωστε να μπορω να βαλω αρχεια κλπ πρεπει να κατεβασω το tweak-tool το οποιο το εκανα install αλλα δε μπορω να το βρω στα apps επισης δοκιμασα να τρεξω αυτη την εντολη

gsettings set org.gnome.desktop.background show-desktop-icons true

χωρις καποιο αποτελεσμα ομως.Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...