Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/2/2019 στις 9:09 ΜΜ, panakos_thess είπε

Και τι εχει να λεει γρηγοροτερο boot?εχει να κανει με το UEFI και Legacy τπτ παραπανω!!! για 5 sec?το οτι σταματαει την υποστηριξη δεν σημαινει οτι δεν θα εχουν και αλλοι οσοι χρησημοποιουν win7 για της δουλειες τους!!βλεπε ποσοι εχουν ryzen που με Mod μπαινουν τα 7αρια ποσοι εχουν βαλει και ποσοι δεν θελουν τα 10αρια στο συστημα τους!!!!εγω πιστευω οτι θα πηγαινει πολυ καλυτερα στα 7αρια σε ολα!!!το οτι δεν θα βγαινουν Updates για security fixes δεν θα λεει τιποτα!!!

Είσαι με τα καλά σου που λες τέτοια πράγματα; Δηλαδή θα κάνεις web banking ή θα έχεις πολύτιμα αρχεία (φωτογραφίες, έγγραφα δουλειάς) σε σύστημα που δεν παίρνει πλέον security updates; Για να πέσεις θύμα του πρώτου ransomware ή ιού υποκλοπής που θα κυκλοφορήσει; Έλεος δηλαδή με το τι διαβάζουμε εδώ μέσα!

Τα 7άρια θέλουμε δεν θέλουμε βαδίζουν προς τον τάφο. Και στο λέω εγώ που είμαι φανατικός υποστηρικτής τους, αλλά αναγκαστικά ετοιμάζομαι για την μετάβαση στα 10άρια το καλοκαίρι, τόσο στο οικιακό PC όσο και στης δουλειάς, αφού τότε έχω περισσότερο χρόνο. Τώρα τρέχω 7άρια, αλλά πλέον μετά από οποιοδήποτε φορμάτ, δεν νοείται να μην μπουν δεκάρια. Σε δέκα μήνες σταματά η υποστήριξη των 7, οπότε θα έλθει και το τέλος τους.

Τώρα τελευταία μάλιστα ανακάλυψα την LTSC έκδοση, η οποία είναι φανταστική, έχει έξω όλο το bloatware των Pro και δεν έχει το πρόβλημα των συνεχών αναβαθμίσεων κάθε έξι μήνες, οπότε είναι ιδανική! Αλλά δεν ξέρω πως θα την βάλω νόμιμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Είσαι με τα καλά σου που λες τέτοια πράγματα; Δηλαδή θα κάνεις web banking ή θα έχεις πολύτιμα αρχεία (φωτογραφίες, έγγραφα δουλειάς) σε σύστημα που δεν παίρνει πλέον security updates; Για να πέσεις θύμα του πρώτου ransomware ή ιού υποκλοπής που θα κυκλοφορήσει; Έλεος δηλαδή με το τι διαβάζουμε εδώ μέσα!

Τα 7άρια θέλουμε δεν θέλουμε βαδίζουν προς τον τάφο. Και στο λέω εγώ που είμαι φανατικός υποστηρικτής τους, αλλά αναγκαστικά ετοιμάζομαι για την μετάβαση στα 10άρια το καλοκαίρι, τόσο στο οικιακό PC όσο και στης δουλειάς, αφού τότε έχω περισσότερο χρόνο. Τώρα τρέχω 7άρια, αλλά πλέον μετά από οποιοδήποτε φορμάτ, δεν νοείται να μην μπουν δεκάρια. Σε δέκα μήνες σταματά η υποστήριξη των 7, οπότε θα έλθει και το τέλος τους.

Τώρα τελευταία μάλιστα ανακάλυψα την LTSC έκδοση, η οποία είναι φανταστική, έχει έξω όλο το bloatware των Pro και δεν έχει το πρόβλημα των συνεχών αναβαθμίσεων κάθε έξι μήνες, οπότε είναι ιδανική! Αλλά δεν ξέρω πως θα την βάλω νόμιμα...

μηπως εσυ δεν εισαι με τα καλα σου φιλε μου!!αν δεις λεω για μηχανημα σπιτιου χωρις συναλλαγες κλπ σε εταιρια χρειαζεσαι antivirus και firewall εγω μηλαω για σπιτι πανε δες ποσοι δεν εχουν antivirus στο σπιτι και μετα ελα και μηλα!λες και τα security fixes θα σε βοηθησουν αν ξερεις που μπαινεις και δεν κατεβαζεις οτι βρεις θα εισαι ΟΚ!!!

Επεξ/σία από panakos_thess
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

μηπως εσυ δεν εισαι με τα καλα σου φιλε μου!!αν δεις λεω για μηχανημα σπιτιου χωρις συναλλαγες κλπ σε εταιρια χρειαζεσαι antivirus και firewall εγω μηλαω για σπιτι πανε δες ποσοι δεν εχουν antivirus στο σπιτι και μετα ελα και μηλα!λες και τα security fixes θα σε βοηθησουν αν ξερεις που μπαινεις και δεν κατεβαζεις οτι βρεις θα εισαι ΟΚ!!!

Γιατί από το σπίτι δεν κάνεις web banking ή απλά αγορές με πιστωτική; Οι προσωπικές φωτογραφίες είναι στο σπίτι, όχι στη δουλειά! Μίλα μόνο για τον εαυτό σου, μην προτείνεις στους άλλους τις μέγιστες ανοησίες σου, που μπορεί να τους καταστρέψουν!

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Γιατί από το σπίτι δεν κάνεις web banking ή απλά αγορές με πιστωτική; Οι προσωπικές φωτογραφίες είναι στο σπίτι, όχι στη δουλειά! Μίλα μόνο για τον εαυτό σου, μην προτείνεις στους άλλους τις μέγιστες ανοησίες σου, που μπορεί να τους καταστρέψουν!

Πολύς κόσμος κάνει μια χαρά την δουλειά του ακόμα και με win XP. Πόσο μάλλον με τα win 7. Τα περί ransomware είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Μπορείς να κολλήσεις σε οποιοδήποτε λειτουργικό.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Πολύς κόσμος κάνει μια χαρά την δουλειά του ακόμα και με win XP. Πόσο μάλλον με τα win 7. Τα περί ransomware είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Μπορείς να κολλήσεις σε οποιοδήποτε λειτουργικό.

Ναι, αλλά με λειτουργικό χωρίς security fixes οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ.

Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω, με γεια σας με χαρά σας, εγώ να προστατεύσω αδαείς προσπάθησα. Over & out.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Ναι, αλλά με λειτουργικό χωρίς security fixes οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ.

Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω, με γεια σας με χαρά σας, εγώ να προστατεύσω αδαείς προσπάθησα. Over & out.

Μια χαρά καταλαβαίνουμε τι λες. 

Όχι οι πιθανότητες δεν αυξάνονται. Με ransomware τι έχουν πατήσει πολλοί με διάφορα λειτουργικά. Επομένως οι πιθανότητες είναι ίδιες για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Αυτή η καραμέλα με τα win 7 ξέρεις πότε ειπώθηκε?

Με το που βγήκαν τα win 10. Δηλ. ξαφνικά τα win 7 ήταν ακατάλληλα? Λίγε μέρες πριν ήμασταν οκ και με το που βγήκαν τα win 10 ξαφνικά ήμασταν εκτεθειμένοι? 

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζει πως με Antivirus και firewall ας εχεις και το bitdefender που εχει 2 firewall που αυτην την στιγμη ειναι no1 δεν σε προστατευει 100% ουτε τα security fixes!!!!Εγω βαζω στοιχημα που αν περασει το 2020 ακομα θα εχουν εταιριες με δουλειες ακομα 7αρια και XP!!!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panakos_thess είπε

Νομιζει πως με Antivirus και firewall ας εχεις και το bitdefender που εχει 2 firewall που αυτην την στιγμη ειναι no1 δεν σε προστατευει 100% ουτε τα security fixes!!!!Εγω βαζω στοιχημα που αν περασει το 2020 ακομα θα εχουν εταιριες με δουλειες ακομα 7αρια και XP!!!!!

οι εταιρείες , όχι τα μαγαζιά , σταματούν να χρησιμοποιούν λειτουργικά που δεν υποστηρίζονται σε μηχανάκια με πρόσβαση στο Public internet.

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι σε καποιους δεν αρεσουν τα 10 αν και το μονο που καταφερνουν ειναι να καθυστερουν το αναποφευκτο.

Αν καποιος θελει οπωσδηποτε να τα αποφυγει μπορει να μεταβει στα 8.1 που θα εχουν υποστηριξη μεχρι το 2023.

Ο κυριοτερος πραγματικα Valid λογος ειναι θεματα drivers οπως με την καρτα γραφικων που δεν ισχυουν στην περιπτωση αυτη.

Τωρα για θεματα ασφαλειας κλπ διαφωνω καθετα με το οτι τα updates δεν μετρανε. Φυσικα κολλαει καποιος και με fully updated υπολογιστη

Και καποιοι που κλειδωνουνε τις πορτες τους πεφτουν θυματα διαρρηξης ενω αλλοι δεν κλειδωνουν αλλα δεν τους εχει κλεψει κανεις. Αρα το να κλειδωνεις η οχι δεν παιζει ρολο? Ειναι λογικη αυτη?

Αν καποιος δεν ενδιαφερεται μπορει να παρει ενσυνειδητα το ρισκο, αυτο ειναι αλλο θεμα και σεβαστο σαφως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδαμε και με το Wannacry σε εταιρειες που εχουν antivirus και firewall που και καλα ειναι με ασφαλεια!!τριχες το 80% ειχε κολλησει αυτο,και βεβαια σαν αυτο θα εχει και αλλα!τωρα τα 10αρια για εμενα η γνωμη μου ειναι αρκετα καλη φυσηκα και εχω 10αρια λογο επειδη δεν εχω υποστηριξη απο drivers DX12 για Games και πολλα αλλα!με Optimized ευκολα γινεται πολυ καλο OS και βεβαια μπορεις να μετατρεψεις σαν τα 7αρια απλα με ενα search google!!

Επεξ/σία από panakos_thess
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

Ειδαμε και με το Wannacry σε εταιρειες που εχουν antivirus και firewall που και καλα ειναι με ασφαλεια!!τριχες το 80% ειχε κολλησει αυτο,και βεβαια σαν αυτο θα εχει και αλλα!τωρα τα 10αρια για εμενα η γνωμη μου ειναι αρκετα καλη φυσηκα και εχω 10αρια λογο επειδη δεν εχω υποστηριξη απο drivers DX12 για Games και πολλα αλλα!με Optimized ευκολα γινεται πολυ καλο OS και βεβαια μπορεις να μετατρεψεις σαν τα 7αρια απλα με ενα search google!!

αυτό οφείλεται στον Ανθρώπινο παράγοντα και ας έχεις το καλύτερο firewall & Antivirus είναι και άλλοι παράγοντες τους οποίους δεν θα αναλύσουμε τώρα.

Δημοσ.

Αυτο οφειλεται στο routing και firewall. Αν στησεις σωστο firewall δε περναει τπτ παρα μονο τοπικα μεσω browser ή email αλλα χωρις το κινδυνο να επεκταθει στο δικτυο, servers κ.λ.π. θα τον πιει μονο αυτος που εκανε τη μαλακια.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

αυτό οφείλεται στον Ανθρώπινο παράγοντα και ας έχεις το καλύτερο firewall & Antivirus είναι και άλλοι παράγοντες τους οποίους δεν θα αναλύσουμε τώρα.

Εννοιτε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...