Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερώτηση θέλω να κάνω.

Εχω τον υπολογιστή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά. 

Είναι δεκαετίας σχεδόν. 

Αν του βάλω τα windows 10 θα τρέχει καλύτερα ή δεν θα δω διαφορά από τα 7 που έχω τώρα;

Ευχαριστώ

pc.jpg

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Κάτσε όπως είσαι και όταν έρθει η ώρα να κάνεις φορμάτ βάλε 10άρια.

Δεν το βλέπω να κάνω σύντομα φορμάτ. Σχετικά καλά δουλεύει, απλά αργούν κάπως να ανοίξουν οι εφαρμογές, όπως και να ανοιγοκλείσει (κατά την εκκίνηση - τερματισμό). Υπέθεσα μήπως με τα 10αρια που είναι πιο ελαφριά, γίνει πιο γρήγορος ο υπολογιστής. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.

Δημοσ.

Με έναν ssd και 10άρια θα γίνει σίγουρα ποιο γρήγορος. Μόνο με τα 10άρια δεν ξέρω κατά πόσο εμφανή θα είναι είναι η διαφορά. Σίγουρα πάντως, αν κάνεις φορμάτ θα πάει καλύτερα γιατί θα φύγει η μαζεμένη σαβούρα 10ετίας και αν κάνεις φορμάτ βάλε 10άρια. Σκέψου όμως και την προσθήκη ενός ssd καθώς θα βελτιώσει θεαματικά τις επιδόσεις όσον αφορά τη χρήση του δίσκου. Πλέον με ένα 30άρι-35άρι παίρνεις έναν ssd 250άρι και δεν είναι κανένα τρομερό ποσό.

• Like 3
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

Εγω λεω να μηνεις με τα 7αρια με εναν SSD αν κανεις φορματ βαλε ξανα 7αρια που ειναι ιδανικο για το συστημα σου!!!

Κάνεις λάθος. Ο ssd είναι ιδανικός για τα 10άρια και το σύστημα είναι μια χαρά για 10άρια. Δεν ξέρω όμως τι υπάρχει από κάρτα γραφικών γιατί αν δεν υποστηρίζεται τότε θα υπολειτουργεί.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Κάνεις λάθος. Ο ssd είναι ιδανικός για τα 10άρια και το σύστημα είναι μια χαρά για 10άρια. Δεν ξέρω όμως τι υπάρχει από κάρτα γραφικών γιατί αν δεν υποστηρίζεται τότε θα υπολειτουργεί.

Η κάρτα γραφικών είναι η NVIDIA GeForce 9800GT

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

ssd σε sata 2or3 δουλευει αψογα και σε windows 7 και ξανα πιστευω οτι με τετοιο συστημα θα τρεχει καλυτερα στα 7αρια λογο οτι τα windows 10 σε συστημα τετοιο που εχει φουλ bloatware by default δεν ειναι η καλυτερη λυση!!!!!!δεν ειναι τυχαιο που ολοι κατηγορουν τα 10αρια σε τετοιες δουλειες οπως κανει το παιδι τα 7αρια ειναι οτι πρεπει!!!!και stable χωρις κανενα θεμα!

3 λεπτά πριν, varaderos13 είπε

Μεινε με Windows 7 δεν εχει κατι καινουργιο να σε διξει με το συστημα σου!!!ισα ισα μονο προβλημα και πολλα αλλα!

Επεξ/σία από panakos_thess
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, varaderos13 είπε

Έχει drivers για την κάρτα σου για τα 10άρια 64bit. -> https://us.download.nvidia.com/Windows/342.01/342.01-desktop-win10-64bit-international.exe

2 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

ssd σε sata 2or3 δουλευει αψογα και σε windows 7 και ξανα πιστευω οτι με τετοιο συστημα θα τρεχει καλυτερα στα 7αρια λογο οτι τα windows 10 σε συστημα τετοιο που εχει φουλ bloatware by default δεν ειναι η καλυτερη λυση!!!!!!

Δεν είπα ότι δε θα δουλεύει καλά σε 7 αλλά στα 10άρια δουλεύει καλύτερα και το boot είναι τρελά γρήγορο. Επίσης έχω βάλει 10άρια σε αρκετά c2d με 4gb και δουλεύουν άψογα και γρήγορα. Επίσης η ms σταματάει την υποστήριξη για τα 7 οπότε όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσουν και τα θέματα υποστήριξης όπως έγινε και με τα xp.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Έχει drivers για την κάρτα σου για τα 10άρια 64bit. -> https://us.download.nvidia.com/Windows/342.01/342.01-desktop-win10-64bit-international.exe

Δεν είπα ότι δε θα δουλεύει καλά σε 7 αλλά στα 10άρια δουλεύει καλύτερα και το boot είναι τρελά γρήγορο. Επίσης έχω βάλει 10άρια σε αρκετά c2d με 4gb και δουλεύουν άψογα και γρήγορα. Επίσης η ms σταματάει την υποστήριξη για τα 7 οπότε όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσουν και τα θέματα υποστήριξης όπως έγινε και με τα xp.

Και τι εχει να λεει γρηγοροτερο boot?εχει να κανει με το UEFI και Legacy τπτ παραπανω!!! για 5 sec?το οτι σταματαει την υποστηριξη δεν σημαινει οτι δεν θα εχουν και αλλοι οσοι χρησημοποιουν win7 για της δουλειες τους!!βλεπε ποσοι εχουν ryzen που με Mod μπαινουν τα 7αρια ποσοι εχουν βαλει και ποσοι δεν θελουν τα 10αρια στο συστημα τους!!!!εγω πιστευω οτι θα πηγαινει πολυ καλυτερα στα 7αρια σε ολα!!!το οτι δεν θα βγαινουν Updates για security fixes δεν θα λεει τιποτα!!!

Επεξ/σία από panakos_thess
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panakos_thess είπε

βλεπε ποσοι εχουν ryzen που με Mod μπαινουν τα 7αρια ποσοι εχουν βαλει και ποσοι δεν θελουν τα 10αρια στο συστημα τους!!!!

Αυτό δε λέει τίποτα. Στο τέλος όλοι θα πάνε στα 10άρια και δεν το λέω γιατί γουστάρω την ms ή έχω μετοχές στα 10άρια αλλά έτσι γίνεται πάντα. 'Ετσι γινόταν και με τα xp και υπήρχαν κολλημένοι που δεν τα ήθελαν και έμεναν με τα 98 ή τα 2000. Και αυτοί με τους ryzen για μένα κάνουν λάθος που κάνουν αλχημείες για να συνεχίσουν με τα 7 και στο τέλος θα αλλάξουν και αυτοί εκ των πραγμάτων.

Να προσθέσω επίσης για τον varaderos13 ότι μπορεί να πάρει έναν e8400 ή παραπλήσιο ή ακόμα και έναν quad core (μονταρισμένο από 771 για 775) από ebay ή τις αγγελίες του insomnia με λίγα ευρώ και να ανεβάσει αρκετά το μηχάνημα του. Εννοείτε ότι θα μπει εκ νέου θερμοαγώγιμη πάστα και θα πρέπει να ελέγξει από το site της μητρικής τι επεξεργαστές υποστηρίζει το μοντέλο του.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό δε λέει τίποτα. Στο τέλος όλοι θα πάνε στα 10άρια και δεν το λέω γιατί γουστάρω την ms ή έχω μετοχές στα 10άρια αλλά έτσι γίνεται πάντα. 'Ετσι γινόταν και με τα xp και υπήρχαν κολλημένοι που δεν τα ήθελαν και έμεναν με τα 98 ή τα 2000. Και αυτοί με τους ryzen για μένα κάνουν λάθος που κάνουν αλχημείες για να συνεχίσουν με τα 7 και στο τέλος θα αλλάξουν και αυτοί εκ των πραγμάτων.

Αναλογα!!!!Και για εμενα λαθος κανουν αλλα το κανουν αρκετα ατομα που διαβαζω και βλεπω!!για το παρον συστημα δαγκωτα 7αρια λεω εγω τωρα αναλογα οτι θελει βαζει!

Δημοσ.

Και κάτι που πρόσεξα τώρα στο αρχικό screenshot. Ρε συ varaderos, 4gb ram με 32bit λειτουργικό??? Και ultimate 7άρια??? Που να δουλέψει σωστά το σύστημα σου.!

Οπότε έχουμε και λέμε...

64bit λειτουργικό, ότι επιλέξεις. Αν είναι 7άρια όχι ultimate, αν είναι 10άρια τα pro.
αγορά ssd 250gb
αλλαγή cpu

Το 1ο επειγόντως, το 2ο πρώτη προτεραιότητα, το 3ο κατ' επιλογή αλλά θα σου αναστήσει αρκετά το μηχάνημα ένας E8ΧΧΧ ή ένας Quad core.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Και κάτι που πρόσεξα τώρα στο αρχικό screenshot. Ρε συ varaderos, 4gb ram με 32bit λειτουργικό??? Και ultimate 7άρια??? Που να δουλέψει σωστά το σύστημα σου.!

Οπότε έχουμε και λέμε...

64bit λειτουργικό, ότι επιλέξεις. Αν είναι 7άρια όχι ultimate, αν είναι 10άρια τα pro.
αγορά ssd 250gb
αλλαγή cpu

Το 1ο επειγόντως, το 2ο πρώτη προτεραιότητα, το 3ο κατ' επιλογή αλλά θα σου αναστήσει αρκετά το μηχάνημα ένας E8ΧΧΧ ή ένας Quad core.

Θα τα έβαζα με διαφορετική σειρά

αλλαγή cpu

αγορά ssd

64-bit λειτουργικό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...