Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω ένα ιό από ένα αρχείο που κατέβασα χθες ενώ είχα το αντιβαιρους τον win10 μου άλλαξε την επιφάνεια εργασίας , σε κάθε φάκελο έβαλε και ένα αρχείο το οποίο λέει τι να κάνω ( να τους πληρώσω δλδ) έτρεξα το Kaspersky βρήκε κάτι ιούς αλλά δεν ήταν αυτός . Το αβαστ χθες που έκανα σκαναρισμα δεν βρήκε τίποτα . Σήμερα δεν με αφήνει ούτε να τ τρεξω. Κατεβάζω το Malwarebytes δεν με αφήνει να το κάνω εγκατάσταση . Τι άλλο να κάνω; 

received_343292522946615.jpeg

Δημοσ.

Έχεις κολλήσει ransomware, το Gandcrab 5.1, που σου κρυπτογράφησε τα αρχεία και ζητάει να πληρώσεις για να τα αποκρυπτογραφήσεις.

Μία λύση είναι, αν τα αρχεία δεν είναι σημαντικά, να κάνεις φορμάτ και επανεγκατάσταση όλων από την αρχή (η πιο δραστική λύση).

Διαφορετικά, μπορείς να αφαιρέσεις τη μόλυνση, αλλά δεν ξέρω αν έχουν βγει εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσεις και τα αρχεία σου.
Διάβασε σχετικά εδώ κι εδώ. Υπάρχουν πολλές αναφορές για το ransomware αυτό, με μια αναζήτηση στο Google (ψάξε για gandcrab 5.1 decrypt) θα βρεις πολύ υλικό για μελέτη. Τα αρχεία σου, αν είναι σημαντικά και τα θέλεις, μπορείς να τα κρατήσεις έτσι μέχρι να βγει εργαλείο για την αποκρυπτογράφησή τους.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Καλημέρα έχω ένα ιό από ένα αρχείο που κατέβασα χθες ενώ είχα το αντιβαιρους τον win10 μου άλλαξε την επιφάνεια εργασίας , σε κάθε φάκελο έβαλε και ένα αρχείο το οποίο λέει τι να κάνω ( να τους πληρώσω δλδ) έτρεξα το Kaspersky βρήκε κάτι ιούς αλλά δεν ήταν αυτός . Το αβαστ χθες που έκανα σκαναρισμα δεν βρήκε τίποτα . Σήμερα δεν με αφήνει ούτε να τ τρεξω. Κατεβάζω το Malwarebytes δεν με αφήνει να το κάνω εγκατάσταση . Τι άλλο να κάνω; 

received_343292522946615.jpeg

τι εκανες και στο εκανε αυτο ; δοκιμασε να μπεις σε safe mode και τοτε δοκιμασε να το κανεις εγκατασταση αν και δεν νομιζω να αλλαξεις κατι και λογικα μονο με format αν εισαι και τυχερος.

Δημοσ.

Έβαλα win10 σε μητρική g41 vs3 ενώ βρήκε drivers ηχου μετά τους έχασε κ καθώς κατέβασα ένα αρχείο υποτίθεται για Drivers έγινε αυτό

Δεν ξέρω πως μπαίνω Safe mode

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Έβαλα win10 σε μητρική g41 vs3 ενώ βρήκε drivers ηχου μετά τους έχασε κ καθώς κατέβασα ένα αρχείο υποτίθεται για Drivers έγινε αυτό

Δεν ξέρω πως μπαίνω Safe mode

ανοιξε στο taskbar το εικονιδιο των windows μετα γραψε "run" και πατα enter μετα στο κενο γραψε "msconfig" και θα σου εχει μια καρτελα boot πας εκει και μετα επιλεγης safe mode with windows μπες εκει και δοκιμασε να περασεις τα προγραμματα που θες για να βγεις απο το safe mode πρεπει να ξανακανεις τα ιδια βηματα απλα μετα θα βγαλεις το safe mode και λογικα απλα ξετσεκαρεις το safe mode. αν μπερδευτεις πες μου .

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Το Malwarebytes καλό είναι να βάλω αυτό ; 

ναι καλο ειναι και δοκιμασε και ενα scan και με το windows defender

Δημοσ.

Δλδ και να βγει ο ιός τα αρχεία μου χάνονται?

1 ώρα πριν, accipio είπε

Έχεις κολλήσει ransomware, το Gandcrab 5.1, που σου κρυπτογράφησε τα αρχεία και ζητάει να πληρώσεις για να τα αποκρυπτογραφήσεις.

Μία λύση είναι, αν τα αρχεία δεν είναι σημαντικά, να κάνεις φορμάτ και επανεγκατάσταση όλων από την αρχή (η πιο δραστική λύση).

Διαφορετικά, μπορείς να αφαιρέσεις τη μόλυνση, αλλά δεν ξέρω αν έχουν βγει εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσεις και τα αρχεία σου.
Διάβασε σχετικά εδώ κι εδώ. Υπάρχουν πολλές αναφορές για το ransomware αυτό, με μια αναζήτηση στο Google (ψάξε για gandcrab 5.1 decrypt) θα βρεις πολύ υλικό για μελέτη. Τα αρχεία σου, αν είναι σημαντικά και τα θέλεις, μπορείς να τα κρατήσεις έτσι μέχρι να βγει εργαλείο για την αποκρυπτογράφησή τους.

25 λεπτά πριν, roympos1994 είπε

ανοιξε στο taskbar το εικονιδιο των windows μετα γραψε "run" και πατα enter μετα στο κενο γραψε "msconfig" και θα σου εχει μια καρτελα boot πας εκει και μετα επιλεγης safe mode with windows μπες εκει και δοκιμασε να περασεις τα προγραμματα που θες για να βγεις απο το safe mode πρεπει να ξανακανεις τα ιδια βηματα απλα μετα θα βγαλεις το safe mode και λογικα απλα ξετσεκαρεις το safe mode. αν μπερδευτεις πες μου .που πατάω 

Που πατάω

received_301671824035756.jpeg

received_361749341338373.jpeg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Δλδ και να βγει ο ιός τα αρχεία μου χάνονται?

Που πατάω

received_301671824035756.jpeg

received_361749341338373.jpeg

τα εχεις στα ελληνικα λογικα εκτελεση πρεπει να γραψεις , αλλιως αν πατησεις στο σημα τον windows δεξι κλικ θα στα εχει νομιζω ειναι 3 επιλογη απο το τελος.

Δημοσ.

Τα αρχεία σου δεν χάνονται, αλλά θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα μέχρι να βρεθεί εργαλείο που να τα αποκρυπτογραφεί.

Για εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10 δες οδηγίες εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει διαθέσιμο τέτοια εργαλείο ; Νομίζω μπήκε σ safe mode 

Απλά κάνει 3 λεπτά επανεκκίνηση κα ακόμα δεν έκλεισε τ pc για να ανοίξει ξανά ενώ φοράει ssd

Επεξ/σία από gregorykon
Δημοσ.

Η αφαίρεση της μόλυνσης δεν ξεκλειδώνει τα αρχεία. Ή θα τα επαναφέρεις από backup (αν έχεις) ή θα περιμένεις αν και πότε βγει εργαλείο ξεκλειδώματος.

Δημοσ.

Ωραία φορμάτ χθές τ έκανα φορμάτ κιόλας . Όλη η ιστορία έγινε επειδή στην αρχή είχα ήχο κ μετά όχι . Έχω asrock g41 vs3 έβαλα 10 Ρία κ δνε είχα ήχο θέλει Driver οπωσ έχουν κάνει και όλοι αλλά δεν ξέρω που να βρώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...