McSavvas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Λοιπον, εχω τον i5-4690, δηλαδη ddr3 συστημα και ηθελα σιγα σιγα να κανω αναβαθμιση σε ddr4. Στην αποθηκη βρηκα τον xeon E3-1220V5 ο οποιος αποτι ειδα υποστηριζει ddr4. Το εψαξα λιγο, και ο ΧΕΟΝ ειναι λιγο πιο καινουργιος και πιο αδυναμος (σε συγκριση στο site της Intel και userbenchmark). Οποτε αν παρω μια καινουργια μητρικη και ραμ και βαλω τον ΧΕΟΝ θα ειναι ιδια αποδοση πανω-κατω πιστευω. Ολα αυτα θεωριτικα, απλα ηθελα να μαζεψω γνωμες για το αν αξιζει και αν θα πεσει η αποδοση στο gaming, ξερω οτι ο ΧΕΟΝ δεν εχει gpu αλλα ουτως η αλλος εχω την 970 οποτε δε με χαλαει αυτο. Aυτο περιμενω γνωμες και συζητη απο κατω, ευχαριστω προκαταβολικα!
Valous Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Θα δωσεις χρηματα για να εισαι πανω κατω στα ιδια; μονο εγω μπερδευτηκα; 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ψάξε στην αποθήκη να βρεις και 1151 m/b με c232 chipset, διαφορετικά δεν αξίζει ούτε για δοκιμή, όχι για gaming. Ανάλογα τις απαιτήσεις σου στο gaming, το m/b + psu που έχεις ήδη, τσέκαρε στα μτχ αν βρεις σε λογική τιμή 4790Κ και 2x8gb 2133 ddr3. Αν είναι και delidded @ >=4.7 24/7 ακόμα καλύτερα. Αν για να γίνει το παραπάνω χρειάζεσαι και m/b ξέχνα το. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις oc πάλι ξέχνα το. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από DiaperCh@nger 1
Ghost007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) οπως ειπε και ο valous ειναι ανουσιο το ολο θεμα... αν θες καποια μικρη αναβαθμιση γραψε με λεπτομερειες ολο το συστημα σου να σου προτεινουμε κατι που χρειαζεται κλπ . Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από Ghost007
leros2004 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 15 ώρες πριν, McSavvas είπε Λοιπον, εχω τον i5-4690, δηλαδη ddr3 συστημα και ηθελα σιγα σιγα να κανω αναβαθμιση σε ddr4. Στην αποθηκη βρηκα τον xeon E3-1220V5 ο οποιος αποτι ειδα υποστηριζει ddr4. Το εψαξα λιγο, και ο ΧΕΟΝ ειναι λιγο πιο καινουργιος και πιο αδυναμος (σε συγκριση στο site της Intel και userbenchmark). Οποτε αν παρω μια καινουργια μητρικη και ραμ και βαλω τον ΧΕΟΝ θα ειναι ιδια αποδοση πανω-κατω πιστευω. Ολα αυτα θεωριτικα, απλα ηθελα να μαζεψω γνωμες για το αν αξιζει και αν θα πεσει η αποδοση στο gaming, ξερω οτι ο ΧΕΟΝ δεν εχει gpu αλλα ουτως η αλλος εχω την 970 οποτε δε με χαλαει αυτο. Aυτο περιμενω γνωμες και συζητη απο κατω, ευχαριστω προκαταβολικα! Άλλαξε το τίτλο γιατί ξεγελάει.. Κάτι σε: ''Γνωμες για ημι-υποβάθμιση!'' ταιριάζει περισσότερο
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Τι λες ρε μπαγάσα. Στην δικιά μου αποθήκη μόνο πατάτες βρίσκω.
McSavvas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 23 ώρες πριν, Valous είπε Θα δωσεις χρηματα για να εισαι πανω κατω στα ιδια; μονο εγω μπερδευτηκα; Mε το σκεπτικο του οτι δε θα χρειαστει να τα παρω ολα τα κομματια στα με τη μια για να κανω την αναβαθμιση. Αλλα οσο το ψαχνω περισσοτερο τεχνικα θεματα εμφανιζοντα, ενω υπαρχουν μητρικες για χεον, ειναι για μεχρι ι3 και 6ης γενιας, οποτε δεν 6 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Τι λες ρε μπαγάσα. Στην δικιά μου αποθήκη μόνο πατάτες βρίσκω. Ναι εχω ακουσει για τις πατατες που εμφανιζονται απτο πουθενα στις αποθηκες σας εκει στο " Όπου να ναι! ". Ευχαριστω για τη γνωμη σου. 12 ώρες πριν, leros2004 είπε Άλλαξε το τίτλο γιατί ξεγελάει.. Κάτι σε: ''Γνωμες για ημι-υποβάθμιση!'' ταιριάζει περισσότερο Πανω κατω ιδιοι ειναι, στο youtube εχουν ανεβασει τετοιο set up, με 1060 και ειναι κομπλε. Αλλα τελικα στο πλανο μου ειναι αλλα τεχνικα θεματα που εμποδιζουν :ρ 19 ώρες πριν, Ghost007 είπε οπως ειπε και ο valous ειναι ανουσιο το ολο θεμα... αν θες καποια μικρη αναβαθμιση γραψε με λεπτομερειες ολο το συστημα σου να σου προτεινουμε κατι που χρειαζεται κλπ . Απλα ηθελα να κανω αναβαθμιση σε ddr4 συστημα χωρις να χρειαστει να δωσω πολλα χρηματα επιτοπου, αυτο, αλλα τελικα δεν, ειναι πολυ πιο περιπλοκο. Θα κατσω με τον 4690 μεχρι να τα φτησει :ρ
leros2004 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, McSavvas είπε Mε το σκεπτικο του οτι δε θα χρειαστει να τα παρω ολα τα κομματια στα με τη μια για να κανω την αναβαθμιση. Αλλα οσο το ψαχνω περισσοτερο τεχνικα θεματα εμφανιζοντα, ενω υπαρχουν μητρικες για χεον, ειναι για μεχρι ι3 και 6ης γενιας, οποτε δεν Ναι εχω ακουσει για τις πατατες που εμφανιζονται απτο πουθενα στις αποθηκες σας εκει στο " Όπου να ναι! ". Ευχαριστω για τη γνωμη σου. Πανω κατω ιδιοι ειναι, στο youtube εχουν ανεβασει τετοιο set up, με 1060 και ειναι κομπλε. Αλλα τελικα στο πλανο μου ειναι αλλα τεχνικα θεματα που εμποδιζουν :ρ Απλα ηθελα να κανω αναβαθμιση σε ddr4 συστημα χωρις να χρειαστει να δωσω πολλα χρηματα επιτοπου, αυτο, αλλα τελικα δεν, ειναι πολυ πιο περιπλοκο. Θα κατσω με τον 4690 μεχρι να τα φτησει :ρ Χειρότερος είναι.... ο δικός σου έχει base ρολόγια 3,5ghz ενώ ο xeon 3.0ghz και boost 3.9 vs 3.5 Ότι και να πιστεύεις οτι θα κερδίσεις με τις ddr4 (που δεν), το χάνεις και με το παραπάνω από τα χειρότερα ρολόγια του xeon....
McSavvas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, leros2004 είπε Χειρότερος είναι.... ο δικός σου έχει base ρολόγια 3,5ghz ενώ ο xeon 3.0ghz και boost 3.9 vs 3.5 Ότι και να πιστεύεις οτι θα κερδίσεις με τις ddr4 (που δεν), το χάνεις και με το παραπάνω από τα χειρότερα ρολόγια του xeon.... Πιστευω ειναι εξισου μικρη διαφορα οπως και με τις ραμ, δε θα καταλαβω διαφορα, αλλα ειναι οντως ελαχιστα χειροτερος
koolisk6 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 πουλα τους κ τους 2 κ βρες ενα 4790k, τι κουταμαρες απο i5 σε xeon 4/4.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα