Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Σε νεόδμητη ιδιόκτητη οικοδομή μονοκατοικία 105 τετραγωνικά με ΚΕΝΑΚ Β, εγκατέστησα πρόσφατα αντλία θερμότητας. Πιο συγκεκριμένα μια LG Therma V 12KW, 3φασική με σώματα πάνελ προφανώς μεγαλύτερων διαστάσεων. Ο λόγος που δεν πήγα σε fan colis είναι η ύπαρξη κλιματιστικών για ψύξη και η σαφώς ανώτερη ποιότητα ζέστης. 

Για την αγορά και εγκατάσταση απευθύνθηκα σε συγγενή. Γενικά όλα κύλησαν καλά από θέμα προσοχής στην δουλειά αλλά στο φλέγον θέμα της ρύθμισης της αντλίας δυστυχώς δεν φαίνεται να τα καταφέρνει και θα πρέπει να αναλάβω εγώ. Υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας με εσωτερικό αέρα και με θερμοκρασία νερού.

Δεν έχω καταφέρει να βρω τον τρόπο που ρυθμίζεται η αντιστάθμιση όταν λειτουργώ με νερά, δηλαδή να ρυθμίζω εγώ τα όρια εξωτερικής θερμοκρασίας και επιδιωκόμενη θερμοκρασία νερού προσαγωγής.

Κατέβασα το βιβλίο οδηγιών και εγκατάστασης αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη καθώς είναι ιδιαίτερα δυσνόητο και ασαφές . Αν κάποιος έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη αντλία θα ήθελα την βοήθειά του. Δεν μπορώ να πετύχω συνεχή λειτουργία αν και ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν σφίξει τα κρύα. Υπόψιν η εγκατάσταση έγινε στην Πάτρα οπότε δεν θα δούμε ποτέ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας.

Επίσης όταν φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και κλείσει η αντλία ο κυκλοφορητής μπαίνει σε λειτουργία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν συμβεί αυτό ακούγεται ροή νερού σε 2 από τα 8 σώματα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό? Μήπως επιδέχεται κάποιας ρύθμισης? Πχ να αυξήσω την πίεση στα σώματα?

Αυτά για αρχή. Θα ήθελα τις απόψεις σας και είμαι έτοιμος να σας απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 13/11/2019 στις 7:04 ΜΜ, anikologr είπε

Καλησπέρα σε όλους

Σε νεόδμητη ιδιόκτητη οικοδομή μονοκατοικία 105 τετραγωνικά με ΚΕΝΑΚ Β, εγκατέστησα πρόσφατα αντλία θερμότητας. Πιο συγκεκριμένα μια LG Therma V 12KW, 3φασική με σώματα πάνελ προφανώς μεγαλύτερων διαστάσεων. Ο λόγος που δεν πήγα σε fan colis είναι η ύπαρξη κλιματιστικών για ψύξη και η σαφώς ανώτερη ποιότητα ζέστης. 

Για την αγορά και εγκατάσταση απευθύνθηκα σε συγγενή. Γενικά όλα κύλησαν καλά από θέμα προσοχής στην δουλειά αλλά στο φλέγον θέμα της ρύθμισης της αντλίας δυστυχώς δεν φαίνεται να τα καταφέρνει και θα πρέπει να αναλάβω εγώ. Υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας με εσωτερικό αέρα και με θερμοκρασία νερού.

Δεν έχω καταφέρει να βρω τον τρόπο που ρυθμίζεται η αντιστάθμιση όταν λειτουργώ με νερά, δηλαδή να ρυθμίζω εγώ τα όρια εξωτερικής θερμοκρασίας και επιδιωκόμενη θερμοκρασία νερού προσαγωγής.

Κατέβασα το βιβλίο οδηγιών και εγκατάστασης αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη καθώς είναι ιδιαίτερα δυσνόητο και ασαφές . Αν κάποιος έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη αντλία θα ήθελα την βοήθειά του. Δεν μπορώ να πετύχω συνεχή λειτουργία αν και ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν σφίξει τα κρύα. Υπόψιν η εγκατάσταση έγινε στην Πάτρα οπότε δεν θα δούμε ποτέ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας.

Επίσης όταν φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και κλείσει η αντλία ο κυκλοφορητής μπαίνει σε λειτουργία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν συμβεί αυτό ακούγεται ροή νερού σε 2 από τα 8 σώματα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό? Μήπως επιδέχεται κάποιας ρύθμισης? Πχ να αυξήσω την πίεση στα σώματα?

Αυτά για αρχή. Θα ήθελα τις απόψεις σας και είμαι έτοιμος να σας απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση. 

Καλησπέρα σε όλους και από μένα. Έχω εγκαταστήσει κι εγώ με το προηγούμενο εξοικονομώ αντλία θερμότητας lg therma v 14 kw θέρμανσης ψύξης τριφασική με fan coil innova. Την έβαλα τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο μου έβγαλε βλάβη. Ήρθε τεχνικός από εξουδιοτηνενο της lg και μου είπε ότι χρειάζεται αντικατάσταση επειδή είχε τρυπήσει ο εναλλάκτης. Η αλήθεια είναι ότι σε 8 με 9 μέρες η αντλία είχε αντικατασταθεί αλλά με πέτυχε στα μονά κρύα που είχε αυτός ο χειμώνας και μου φάνηκε. Ευτυχώς είχα δύο κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια και ενεργειακό τζάκι στο σαλόνι. Πριν την αντικατάσταση της αντλίας είχα σπαταλήσει πολλές ώρες προσπαθώντας να την ρυθμισω. Μου δούλευε Οn - off . Πίστεψα ότι γινόταν επειδή δεν είχα βάλει buffer tanκ και κοιτούσα για να βάλω. Τελικά ήταν θέμα ρυθμισεων. Όπως είπες κι εσύ το εγχειρίδιο δεν βοηθάει καθόλου. Αν δεν έχεις βρεις ακόμα λύση στείλε να σου πω τι πρέπει να κάνεις. 

Στις 14/2/2019 στις 12:44 ΠΜ, baspax1 είπε

Καλησπέρα σας,

Πρόκειται να βάλω μια αντλία θερμότητας σε ενα νεόκτηστο σπίτι στη ρόδο σε δασική περιοχή με μπόλικη υγρασία το σπίτι προς το παρών είναι  ισόγειο και όροφος με προοπτική αργότερα για σοφίτα ισόγιο και όροφος 112 τετραγωνικά +55 σοφίτα αργότερα 167 τετραγωνικά σύνολο χοντρα χοντρα, το σπίτι έχει ήδη θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με τριπλεξ ενεργειακά τζάμια, εχει μόνωση 5αρα ανάμεσα στους τείχους και απεξω πρόκειται να μπεί θερμοπρόσοψη 5αρα οπως και η σοφίτα θα μονωθεί κανονικά ασε που αυτή θα είναι αυτόνομη και ισως την έχω κλειστή με πόρτα εσωτερικά.

Απο θέμα μόνωσης πιστευω ειμαι και με το παραπάνω καλυμένος όσο αφορά την μελέτη που έγινε απο τον μηχανολόγο  θα πάμε σε αντλια LG mono-block Therma V a+++ 12kw ψύξης-θερμανσης με Fancoils Μαρκας Aermec  λόγω ομως των 2-3 fancoil που θα βάλω στη σοφίτα ισως πάμε σε μεγαλύτερη θα γίνει εκνεου μελέτη υπόψην το χειμώνα θα έχω τζάκι υδραυλικό κλειστού κυκλωματος (edikalmin) το οποίο χαλαρώνει την αντλία και θα την σβηνει εντελώς αν φτάνει στην επιθυμητη θερμοκρασία, καλα ολα αυτα εγω ομως επειδη μαρέσει να τα ψάχνω θέλω να έχω σε κάθε Fan coil αυτονομη χρήση οπως και απομακρυσμενη προγραμματισμός ανα ώρα ημέρα κτλπ ολα αυτά με  χρήση μεσω Smart wifi Thermostat οπως ειναι o ecobee4,Nest Thermostat E και ενα σωρό άλλοι ολοι αυτοι του  καταρχάς είναι στα 110v οποτε οι περισσότεροι δεν κάνουν, εχει μερικούς αλλα δεν είναι συμβατοι με Fancoils εχει άλλους με χρηση για fancoils αλλα μόνο ζέστη η πχ χωρίς ρύθμιση για την ενταση των ανεμηστήρων,
Και ρωτάω εγω εχουμε 2019, αυτο που ζητάω δεν είναι καθολου παράλογο θελω εναν γ@μημενο smart thermostat Programmable wifi 220v για Fancoils ψύξης θέρμανσης, στη ρόδο δεν εβγαλα ακρη .. εξωτερικό μου λενε οτι νανε γιατι δεν κανουν τα volt μας, συγνώμη στην ευρώπη δεν παίζει αυτό? τα άτομα δεν εχουν αντλιες θερμοτητας με fancoils?? πραγματικά βάλαμε ηλεκτρολόγο να μας βάλε σε κάθε fancoil 9ρι καλωδιο να ήμαστε καλυμένοι μελοντικα απο θέμα καλωδίωσης και τωρα δεν βρίσκουμε θερμοστατες....

Ολα αυτα γιατι θελω να εχω ξεχωριστό ελεγχο ανα σημείο και ώρα. και μάλιστα απομακρυσμένα, δείτε τι εχω βρεί μεχρι τώρα αλλα δεν μου γεμίζουν το μάτι γιατι ειναι κινεζιές.

https://www.airconet.net/hotel  ( αυτοι εδω οι τύποι δεν μου δίνουν γιατι θέλουν χονδρική)

BEOK TDS23 (αυτό ειναι εντελώς κινεζιά δεν ξέρω αν θα πετάξω τα λεφτά μου)

lyric-t5-wi-fi-smart-thermostat (αυτός εδώ θα ήταν το ιδανικότερο μιας και ειναι επώνυμος αλλα δεν κανει στα Volt)

Παιδιά θέλω τη βοηθειά σας μηπως το συναντήσατε και εσείς αυτό το πράγμα να μην μπορω να βγάλω άκρη δεν γνωρίζει κανείς τίποτα για ενα τοσο απλο πράγμα! ο μηχανολόγος μου είπε οτι σπάνια ζητανε τετοια ειδικα εδω ρόδο γιαυτο και δεν φερνουν οι προμηθευτές , αυτός δοκίμασε απο κάτι ελληνικα μαγαζια θερμοστατες οπως Heatmiser ,salus it500 αλλα δεν μου τους  προτείνει...

Επειδη εχουν μπεί ήδη καλωδιώσεις και θα μπουν και τρίοδες πως λεγεται σε καθε fancoil γιαυτο τον λόγο μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει κάτι αξιοπιστο αν δεν τοτε να μην προχωρήσω...

Καλησπέρα , έχω βάλει σε αντλία lg thermav 14 kw θέρμανση ψύξη fan coil innova και είχε επιλογη στα χειριστήρια όπου τα αγοράζεις ξεχωριστά από τα fan coil ( fan coil innova με χειριστήρια πήγαν σχεδόν όσο η αντλία μπορεί και παραπάνω) να τα πάρεις με wi fi . Αλλά ήταν για τοπικά τελικά δηλαδή να είμαι στο σπίτι και να μπορώ να το ρυθμίσω απομακρυσμένα από άλλο δωμάτιο. Άρα πήγαν χαμένα τα παραπάνω χρήματα που έδωσα για αυτό καθώς κανένας δεν ξέρει για αυτά πριν αγοράσεις για να τα δεις ο ίδιος. Υπήρχε βέβαια επιλογή με άλλες πλακέτες για κεντρική διαχείριση όλων των fan coil φαντάζομαι απόμακρυσμενα έκτος σπιτιού αλλά ήθελε καλωδίωση που να συνδέει το ένα fan coil με το άλλο . Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει κι εγώ δεν το είχα κάνει. Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο μόνος σου και πραγματικά όμως δεν υπάρχει κανένας τεχνικός μα κανένας που να γνωρίζει ακριβώς το τι κάνει. Οι αντλίες είναι κάτι άγνωστο ακόμα για όλους και δεν γνωρίζουν. Όσοι ήρθαν σε μένα είτε για εγκατάσταση είτε σε μια βλάβη που είχα εξουδιοτημενοι από lg δεν ήξερε κανένας. Εγώ τους καθοδηγούσα συνεχώς. Δεν είναι παράλογο γιατί δεν βάζουν πολλοί. Άρα όποιος θέλει να βάλει πρέπει να έχει μια ιδέα διαφορετικά δεν έχει νόημα μπορεί να τα κάνει χειρότερα τα πράγματα. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Valantis1986 είπε

Καλησπέρα σε όλους και από μένα. Έχω εγκαταστήσει κι εγώ με το προηγούμενο εξοικονομώ αντλία θερμότητας lg therma v 14 kw θέρμανσης ψύξης τριφασική με fan coil innova. Την έβαλα τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο μου έβγαλε βλάβη. Ήρθε τεχνικός από εξουδιοτηνενο της lg και μου είπε ότι χρειάζεται αντικατάσταση επειδή είχε τρυπήσει ο εναλλάκτης. Η αλήθεια είναι ότι σε 8 με 9 μέρες η αντλία είχε αντικατασταθεί αλλά με πέτυχε στα μονά κρύα που είχε αυτός ο χειμώνας και μου φάνηκε. Ευτυχώς είχα δύο κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια και ενεργειακό τζάκι στο σαλόνι. Πριν την αντικατάσταση της αντλίας είχα σπαταλήσει πολλές ώρες προσπαθώντας να την ρυθμισω. Μου δούλευε Οn - off . Πίστεψα ότι γινόταν επειδή δεν είχα βάλει buffer tanκ και κοιτούσα για να βάλω. Τελικά ήταν θέμα ρυθμισεων. Όπως είπες κι εσύ το εγχειρίδιο δεν βοηθάει καθόλου. Αν δεν έχεις βρεις ακόμα λύση στείλε να σου πω τι πρέπει να κάνεις. 

Καλησπέρα , έχω βάλει σε αντλία lg thermav 14 kw θέρμανση ψύξη fan coil innova και είχε επιλογη στα χειριστήρια όπου τα αγοράζεις ξεχωριστά από τα fan coil ( fan coil innova με χειριστήρια πήγαν σχεδόν όσο η αντλία μπορεί και παραπάνω) να τα πάρεις με wi fi . Αλλά ήταν για τοπικά τελικά δηλαδή να είμαι στο σπίτι και να μπορώ να το ρυθμίσω απομακρυσμένα από άλλο δωμάτιο. Άρα πήγαν χαμένα τα παραπάνω χρήματα που έδωσα για αυτό καθώς κανένας δεν ξέρει για αυτά πριν αγοράσεις για να τα δεις ο ίδιος. Υπήρχε βέβαια επιλογή με άλλες πλακέτες για κεντρική διαχείριση όλων των fan coil φαντάζομαι απόμακρυσμενα έκτος σπιτιού αλλά ήθελε καλωδίωση που να συνδέει το ένα fan coil με το άλλο . Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει κι εγώ δεν το είχα κάνει. Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο μόνος σου και πραγματικά όμως δεν υπάρχει κανένας τεχνικός μα κανένας που να γνωρίζει ακριβώς το τι κάνει. Οι αντλίες είναι κάτι άγνωστο ακόμα για όλους και δεν γνωρίζουν. Όσοι ήρθαν σε μένα είτε για εγκατάσταση είτε σε μια βλάβη που είχα εξουδιοτημενοι από lg δεν ήξερε κανένας. Εγώ τους καθοδηγούσα συνεχώς. Δεν είναι παράλογο γιατί δεν βάζουν πολλοί. Άρα όποιος θέλει να βάλει πρέπει να έχει μια ιδέα διαφορετικά δεν έχει νόημα μπορεί να τα κάνει χειρότερα τα πράγματα. 

Βάζουν αρκετοί απλα δε τους ενδιαφέρει να κάνουν κάτι παραπάνω για πολλούς λόγους. Οι περισσότεροι απλά τοπθετουν την αντλία χωρις τις προδιαγραφές και απλα να δουλευει. Το οτι δουλευει μετράει. Το να ασχοληθουν παραπανω δεν εχουν κανενα όφελος. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Βάζουν αρκετοί απλα δε τους ενδιαφέρει να κάνουν κάτι παραπάνω για πολλούς λόγους. Οι περισσότεροι απλά τοπθετουν την αντλία χωρις τις προδιαγραφές και απλα να δουλευει. Το οτι δουλευει μετράει. Το να ασχοληθουν παραπανω δεν εχουν κανενα όφελος. 

Κοίταξε να δεις η αντλία θερμότητας μπαίνει για εξοικονόμηση χρημάτων αν δεν την ρυθμίσεις σωστά δεν έχει κανενα απολύτως νόημα. Ίσα ίσα που επειδή στο ρεύμα όλοι κάνουμε το λάθος και υπολογίζουμε χρέωση κιλοβατώρας και όχι τις υπόλοιπες χρεώσεις που κάποιες βασίζονται στις κιλοβατώρες που καταναλωνεις( δεδηε,αδμηε ,ετμεαρ κτλ. ) υπολογιζουμε λάθος. Άρα η αυτός που θα στην βάλει πρέπει να ασχοληθεί για να πετύχεις τον σωστό συνδυασμό απόδοσης κατανάλωσης είτε εσύ που την έχεις βαλει. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 13/11/2019 στις 7:04 ΜΜ, anikologr είπε

Καλησπέρα σε όλους

Η αντιστάθμιση για να λειτουργήσει χρειάζονται είτε α)να λειτουργεί με τον θερμοστάτη του κατασκευαστή είτε β) με ήδη υπάρχον θερμοστάτη και ξηρή επαφή στην αντλία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...