Προς το περιεχόμενο

4K gaming - Αξιζει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ampalaea4 είπε

Αυτο με τα frame rates εχω διαβαση οτι το ανθρωπινο ματι δε μπορει να καταλαβει διαφορα οταν ειναι πανω απο 25... δηλαδη ειτε ειναι 30 ειτε 60 ειτε 100 δε το καταλαβαινεις.. αρκει να ειναι σταθερο... να μην εχει σκαμπανεβασματα. Δηλαδη αν μπορουσες να κλειδωσεις στα 30 fps θεωρητικα δε θα εχεις προβλημα ουτε θα εχεις διαφορα με καποιον που θα παιζει στα 60. Ολα αυτα στη θεωρεια βεβαια...

Δεν ισχυει φιλε μου. Τα 60 ειναι πολυ πιο smooth στο ματι και τα 144 ακομα περισσοτερο. Τα 30 σε γρηγορες κινησεις φαινονται σαν να εχει lag το παιχνιδι. Ειδικα σε γρηγορα παιχνιδια κανει μπαμ η διαφορα 30-60. Και σε competitive εκει πας για 100+ σε signle εισαι κομπλε με 60. 

Και μερικα blind test μεταξυ 60hz 120hz. Πολλες φορες τα 60 τα περναει για 120. Αυτο λεει πολλα και μιλαμε για fps παιχνιδι. Ειχε γινει και ενα πιο αναλυτικο με αρκετα ατομα και 3 οθονες στα 60 100 144 αν το βρω θα το βαλω. Και εκει μπερδευαν τα hz ελεγαν τα 144 οτι ειναι 60αρα η οθονη η τα 60 οτι ειναι 100 144 και παει λεγοντας. 

• Like 2
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχηγε πας και παιρνεις αυτο..............  https://www.skroutz.gr/s/15229163/LG-50UK6470.html και αυτο...........  https://www.kaizerstore.gr/msi-geforce-rtx-2070-8gb-ventus-8g-v373-053r-eu και εισαι αρχοντας ... θα κανεις και της ρυθμισεις σου μεσα στο παιχνιδι και θα τρεχει σενιο <λεπτομερεια-''γιαλαδα'' στην εικονα και θα το ευχαριστηθεις ασε τους  να παιζουν σε 1080π και να κυνηγανε τα fps με γραφικα- εικονα  cartoon > ... ;)  ...αρκει να εχεις πανω απο ι5 η ryzen cpu 

Επεξ/σία από bilios40
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/2/2019 στις 8:22 ΜΜ, firepc είπε

Μα σου λεω, 25+ χρόνια το mainstream ανεβηκε κατα 750Κ πιξελς.

Εσυ λες οτι σε 4 χρονια το mainstream θα ανεβει κατα 6.3Μ πιξελς. Και μαλιστα με μια απλη καρτα των 250€.

εννοείται ότι θα γίνει, μόλις βγει ps5 θα τελειώσει η κοροϊδια

από το '20-21 σου λέω εγώ ότι θα είναι mainstream το 4Κ με καρτες κάτω των 400 ευρώ 

τώρα για τα πολλά fps το αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους είναι προτεραιότητα, εγώ βολεύομαι και με το 60αρι, όσο οι τίτλοι γίνονται πιο απαιτητικοί πολλές φορές κυνηγάς έστω και αυτό και  προσωπικά δεν ψήνομαι να δώσω τα γελοία ποσά που ζητάνε οι high end κάρτες , ούτε να παίξω κάποιο online shooter , τα μόνα πράγματα που παίζω online είναι κλειδωμένα στα 60, οπότε ανάλογα τις ανάγκες του καθενός

την ανάλυση όμως τη θέλω

Επεξ/σία από logistoulis
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγώ χρησιμοποιώ 2 μονιτορ.  1080 παίζω ολα τα παιχνίδια δράσης, και 4κ τα στρατηγικής -Civ 6 για παράδειγμα.

Οπώτε προς το παρών όλα είναι μέλι γάλα. αναβάθμισα σε μια ταπεινή 2070 όμως

Δημοσ.

Κι εγώ δύο χρησιμοποιώ. Γιατί με βολεύει όταν δουλεύω. Κι εγώ τώρα πήρα μία 2070 κι ένα Monitor Lg 27" 4k και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Madlef86 είπε

Κι εγώ δύο χρησιμοποιώ. Γιατί με βολεύει όταν δουλεύω. Κι εγώ τώρα πήρα μία 2070 κι ένα Monitor Lg 27" 4k και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Θέλει 2080ti το 4k αυτή τη στιγμή στα πολυ βαριά παιχνίδια. Η 2070 για 1440p είναι άψογη. 

Δημοσ.

ναι εννοειται

Ηδη κανουμε προοδο. Απο 1080ti που ηθελε το 4Κ gaming πριν καποια χρονια (800€) πηγαμε στη 2080ti των €1400

Σε 1,5 χρονο εγω υπολογιζω θα παιζουν ολοι 4Κ με την καρτα του επεξεργαστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή εγώ πλέον έχω σταματήσει να με ενδιαφέρουν με πόσα frame τρέχει το παιχνίδι κτλ κτλ και παίζω παιχνίδια (όποτε μπορώ μέσα στον χρόνο και πολύ συγκεκριμένα) και θέλω απλά να περνάω την ώρα μου και η 2070 μια χαρά παίζει. TR , FARCRY και METRO που παίζω τώρα σε 4κ παίζει 37 - 45 και δεν με ενοχλεί καθόλου. Αλλά για να σας πω και την αλήθεια μου στα παιχνίδια ρίχνω την ανάλυση στα 1440 και παίζει με freesync στα 75 για πλάκα. Αν και όπως είπα έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τα frame.

Ισχύει πάντως ότι έχουμε δρόμο ακόμα για 4κ και άμα δεν βγουν και πιο δυνατές κονσόλες δεν βλέπω προκοπή . . .

Επεξ/σία από Madlef86
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδια οποιος δεν θελει framerate παιρνει ενα ps4 pro και ενα xbox x, μια καλη OLED και βλεπει γραφικαρες σε 4k. Οποιος ασχολειται με pc gaming ας το πουμε "σοβαρα" θα πρεπει να περιμενει για σωστο 4k gaming.

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ADHD είπε

Παιδια οποιος δεν θελει framerate παιρνει ενα ps4 pro και ενα xbox x, μια καλη OLED και βλεπει γραφικαρες σε 4k. Οποιος ασχολειται με pc gaming ας το πουμε "σοβαρα" θα πρεπει να περιμενει για σωστο 4k gaming.

Ή να τα σκάσει πολύ χοντρά (όπως εγώ)

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ADHD είπε

και εγω εχω σταματησει να κοιταζω τα frames απο την στιγμη που εχω σταθερα 30fps σε ultra,  τα υπολοιπα fps απλα ειναι καλοδεχουμενα αν μπορει να τα βγαλει η καρτα

το pc ομως δεν ειναι μονο για παιχνιδια ειναι και για δουλειες που οι κονσολες βλεπουν μονο στα ονειρα τους

επισεις οχι οτι εχει και μεγαλη σημασια αλλα το χβοχ one x τρεχει τα παιχνιδια με Medium pc settings σε 4κ30fps 

αν λοιπον ριξετε τα settings στο medium θα δειτε  που θα εκτοξευθουν τα fps με καρτες οπως gtx 1080ti/2080/radeon vii 

τα 60fps τα εχουν ανετα αυτες οι καρτες ακομα και σε high με ultra 

• Like 1
Δημοσ.

Καποτε οι κονσολες εδιναν 20-25fps και ειμασταν με ανοιχτο χαμογελο απο αυτο που παιζουμε. Τωρα αν δεν εχουμε 144fps δεν ειμαστε ευχαριστημενοι. Τωρα καταλαβαινω τους κονσολαδες. 5 χρονια με κονσολα ποτε δεν νοιαστηκα με τι fps παιζω απλα κουμπωνα σκληρο και επαιζα παιχνιδαρες(κυριως exclusives). Με το pc βλεπεις κοσμο να λεει οτι κατω απο 144 ειναι χαλια η οτι οι χαμηλες αναλυσεις δεν εχουν θεση στο 2019 η οτιδηποτε τετοια τραγελαφικα. Δηλαδη ενας που παιζει στα 30 στην κονσολα πρεπει να τον θεωρειτε χαζο μιας και ειναι 114fps κατω απο τα 144 που παιζετε.

Χωρια οτι η πλειοψηφια που γραφει για 144hz η θα ασχολειται απλα με online τα οποια δεν εχουν απαιτησεις η θα παιζει σε χαμηλη αναλυση η σε υψηλη με γραφικα χαμηλα.

Το ιδανικο δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη το καλυτερο setup το εχει ο Μιλανεζος ο οποιος ποτε δεν εγραψε για 144fps ειναι ικανοποιημενος και με 70-80 και δεν εχει αδικο.

Δημοσ.

Το να αγοράσεις ένα supercar δεν σημαίνει ούτε ότι αξίζει ούτε ότι ξέρεις να το οδηγήσεις ούτε ότι έχεις τους δρόμους να το χαρείς όπως πρέπει.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ADHD είπε

Το να αγοράσεις ένα supercar δεν σημαίνει ούτε ότι αξίζει ούτε ότι ξέρεις να το οδηγήσεις ούτε ότι έχεις τους δρόμους να το χαρείς όπως πρέπει.

Μεγαλη κουβεντα ειπες φιλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...