ampalaea4 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, optimus prime είπε Μην παρεις τηλεοραση τωρα,ειναι η χειροτερη περιοδος.. Τηλεοραση θα αλλαξεις οταν θα μπει το HDMI 2.1 για τα καλα.. Εκτος και εαν εισαι απο αυτους που τις αλλαζουν καθε 2 χρονια. Ευχαριστω... αν και δεν εχω ιδεα ποια θα ειναι η διαφορα με το HDMI 2.1 . Οχι δεν αλλαζω καθε 2 χρονια... 5 και βαλε... θα περιμενω λοιπον, δεν ηρθε ακομα η ωρα!
ADHD Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, optimus prime είπε Δεν ειμαστε ολοι esport elitists.. Ουτε ολοι μας παιζουμε battle royale και θελουμε να μοιασουμε στον shroud. Μια χαρα παιζει το 4k τωρα εαν εχεις φραγκα να φτιαξεις συστημα. Εαν περιμενεις ποτε θα ερθει η στιγμη να πιανεις 120αρια και 144αρια σε οτι νεα αναλυση βγαινει στο εμποριο και ολα αυτα με 500 ευρω θα εχεις σταματησει να παιζεις παιχνιδια οταν θα γινει αυτο. Δεν ακουμπάω BR τα σιχαίνομαι, παιζω ομως csgo σε 1024x768bb και ολα στο low, mindblown ε?? Η διαφορα 60hz>120hz και πανω ειναι μεγαλυτερο game changer απο την διαφορα 1080/1440p σε 4k για εμένα ακόμα και για single player παιχνίδια. Έπαιξα RE2 το οποιο δεν εχει και ιδιαιτερο movement σε 240hz/gsync/1080p και σε HDR/4k/60hz, στο πρωτο playthrough προτιμησα 4k ετσι για να χαζέψω λεπτομέρεια/φωτισμούς κτλπ αλλα για τα υπόλοιπα runs προτίμησα με διαφορά το πρώτο setup. Καλα για 30fps και τετοια κονσολαδικα δεν το συζητάμε ετσι, τα 60 μπορω να τα καταπιω για single player χωρις ιδιαίτερο movement. Οποτε να προτεινεις 4k gaming με τα requirements που θελει και τις θυσιες σε refresh rate οσο χρημα και αν ριξεις αυτη τη στιγμη δεν συμφέρει σαν overall εμπειρια. Γνωμη μου παντα, αλλα τα γουστα αλλες οι αναγκες βεβαια.
optimus prime Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, ampalaea4 είπε Ευχαριστω... αν και δεν εχω ιδεα ποια θα ειναι η διαφορα με το HDMI 2.1 . Οχι δεν αλλαζω καθε 2 χρονια... 5 και βαλε... θα περιμενω λοιπον, δεν ηρθε ακομα η ωρα! Το HDMI 2.1 για εμας που παιζουμε παιχνιδια θα μας δωσει 4κ 120hz αντι για 60hz και εαν παρεις μια πιο καλη tv θα εχεις variable refresh rate. Κρατησε τα λεφτα σου λοιπον,μαζευε και αλλα στην πορεια και οταν θα δεις οτι οι τιμες σε αυτες ειναι προσιτες για εσενα η βρεις καμια καλη ευκαιρια τοτε αγορασε. Αλλα ΜΗΝ πας να κοψεις λεφτα απο την tv,τον μεγαλυτερο ογκο των χρηματων σου επενδυσε τα σε μια καλη τηλεοραση πρωτον και μετα στα αλλα. Εστω και εαν χρειαστει να φτιαξεις το setup σου σταδιακα και οχι απευθειας. 2
ampalaea4 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, optimus prime είπε Το HDMI 2.1 για εμας που παιζουμε παιχνιδια θα μας δωσει 4κ 120hz αντι για 60hz και εαν παρεις μια πιο καλη tv θα εχεις variable refresh rate. Κρατησε τα λεφτα σου λοιπον,μαζευε και αλλα στην πορεια και οταν θα δεις οτι οι τιμες σε αυτες ειναι προσιτες για εσενα η βρεις καμια καλη ευκαιρια τοτε αγορασε. Αλλα ΜΗΝ πας να κοψεις λεφτα απο την tv,τον μεγαλυτερο ογκο των χρηματων σου επενδυσε τα σε μια καλη τηλεοραση πρωτον και μετα στα αλλα. Εστω και εαν χρειαστει να φτιαξεις το setup σου σταδιακα και οχι απευθειας. Ευχαριστω, αυτο θα κανω, ειναι και το ποιο λογικο Θα περιμενω κανα 2 χρονακια ακομα, να βγει και το ps5 και μετα! 1
Anuminas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το 4k θα αξίζει όταν 60fps με τουλάχιστον high ρυθμίσεις βγαίνουν απο GPUs μεσαίου κόστους. Οπότε περιμένουμε πάνω κάτω 2 χρονια ακόμη να ωριμάσει περισσότερο η κατάσταση. Βέβαια εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος απο 60hz, έμαθα στην γλύκα των 144hz To frame rate είναι για εμένα σημαντικότερη προτεραιότητα από την ανάλυση, όπως πιστεύω και για την πλειοψηφία της pc gaming κοινότητας. Kαι αμα δεις τα στατιστικά του steam πανω απο το 60% παιζει σε 1080p σήμερα, ακόμη και το 1440p πήγε άπατο, ούτε 4% των steam users δεν παιζουν σε τέτοια αναλυση. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από Anuminas 1
ampalaea4 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Anuminas είπε Το 4k θα αξίζει όταν 60fps με τουλάχιστον high ρυθμίσεις βγαίνουν απο GPUs μεσαίου κόστους. Οπότε περιμένουμε πάνω κάτω 2 χρονια ακόμη να ωριμάσει περισσότερο η κατάσταση. Βέβαια εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος απο 60hz, έμαθα στην γλύκα των 144hz To frame rate είναι για εμένα σημαντικότερη προτεραιότητα από την ανάλυση, όπως πιστεύω και για την πλειοψηφία της pc gaming κοινότητας. Kαι αμα δεις τα στατιστικά του steam πανω απο το 60% παιζει σε 1080p σήμερα, ακόμη και το 1440p πήγε άπατο, ούτε 4% των steam users δεν παιζουν σε τέτοια αναλυση. Αυτο με τα frame rates εχω διαβαση οτι το ανθρωπινο ματι δε μπορει να καταλαβει διαφορα οταν ειναι πανω απο 25... δηλαδη ειτε ειναι 30 ειτε 60 ειτε 100 δε το καταλαβαινεις.. αρκει να ειναι σταθερο... να μην εχει σκαμπανεβασματα. Δηλαδη αν μπορουσες να κλειδωσεις στα 30 fps θεωρητικα δε θα εχεις προβλημα ουτε θα εχεις διαφορα με καποιον που θα παιζει στα 60. Ολα αυτα στη θεωρεια βεβαια...
mike299 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, ampalaea4 είπε Αυτο με τα frame rates εχω διαβαση οτι το ανθρωπινο ματι δε μπορει να καταλαβει διαφορα οταν ειναι πανω απο 25... δηλαδη ειτε ειναι 30 ειτε 60 ειτε 100 δε το καταλαβαινεις.. αρκει να ειναι σταθερο... να μην εχει σκαμπανεβασματα. Δηλαδη αν μπορουσες να κλειδωσεις στα 30 fps θεωρητικα δε θα εχεις προβλημα ουτε θα εχεις διαφορα με καποιον που θα παιζει στα 60. Ολα αυτα στη θεωρεια βεβαια... Κρίνε μόνος σου http://www.30vs60fps.com
optimus prime Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Υπαρχει διαφορα,ασε τους επιστημονες να γραφουν τα δικα τους.. 3
ELMastas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για μένα εφόσον πάς σε Τηλεόραση για 4Κ παίρνεις μια κονσόλα,(αν μπορείς Χbox X) και θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε τηλεόραση,αν θέλεις κάτι καλύτερο θα πρέπει να πάς σε τοπ κάρτες που κοστίζουν σαφώς περισσότερο απο οτι αναφέρεις στο Budget καθώς θα χρειαστείς και ανάλογο 4Κ μόνιτορ με περισσότερα Hz που θα μπορεί να βγάζει 4Κ στα 60 σε High/Ultra settings και να εκμεταλεύεται διάφορετικές αναλύσεις και Hz σε διαφορετικά είδη παιχνιδιού Απο τα 30fps στα 60 υπάρχει διαφορά που καταλαβαίνεις στήν κίνηση που γίνεται πιο ομαλά,το αντιλαμβάνεσαι πιο καλά σε παιχνίδια αγώνων όπως Forza κλπ απο κει και πέρα αντιλαμβάνεσαι όλο και δυσκολότερα την διαφορά και απο κάποιο σημείο δεν παίζει πλέον ρόλο,στα 120 η παραπάνω πχ δεν είναι στήν εικόνα καθεαυτή,αλλά βλέπεις διαφορές κυρίως στήν απόκριση πάνω στήν κίνηση,σε κάποια γρήγορα παιχνίδια fps,γιαυτό και υπάρχει "αίσθηση" διαφορετική για συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών aka CS και γενικά Fast paced shooters.Tώρα σε πολλά άλλα είδη παιχνιδιών πχ Strategy,fighting,Action (GoW)platforms, RPG κλπ δεν θα "δείς" διαφορές απο τα 60hz.Για ταινίες/σειρές όταν γίνουν πολλαπλάσια απο τα 30 frames κάποιες φορές σου φαίνεται και αφύσικη η κίνηση και η εικόνα,(βλ lord of the Rings στα 60)υπάρχει λόγος που τα 24fps έμειναν επι αρκετές δεκαετίες καθιερωμένα ως στάνταρ σε ταινίες και τα έχουμε συνηθίσει και δεν είναι θέμα περιορισμού τεχνολογίας και film όπως μπορεί να ήταν πιο παλιά. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από ELMastas 2
Acmilangr. Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Spoiler Ο λόγος που οι ταινίες είναι ακόμα σε 24fps νομίζω είναι βαθύτερος... Είναι πολύ πιο εύκολο σε λίγα κσρε να κάνουν μοντάζ, καλύψουν ατέλειες.
ADHD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Απο 60 σε >120hz η διαφορά ειναι μεγαλύτερη από ενα απλά μεγαλύτερο pixel count που είναι το 4k.. Blind test να κανω στους μισους "ειδήμονες" των γραφικών εδω μεσα ειμαι σίγουρος οτι δεν θα βρουν αξιόπιστα ούτε το 4k ουτε τα super high mega ultra settings, rtx, hairworks, ultra fur και λοιπα gimmicks, απο την αλλη αν βαλω 60hz διπλα σε 144hz ειμαι σίγουρος οτι και η γιαγιά μου θα βρει τη διαφορά.. 1
Acmilangr. Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, ADHD είπε Απο 60 σε >120hz η διαφορά ειναι μεγαλύτερη από ενα απλά μεγαλύτερο pixel count που είναι το 4k.. Blind test να κανω στους μισους "ειδήμονες" των γραφικών εδω μεσα ειμαι σίγουρος οτι δεν θα βρουν αξιόπιστα ούτε το 4k ουτε τα super high mega ultra settings, rtx, hairworks, ultra fur και λοιπα gimmicks, απο την αλλη αν βαλω 60hz διπλα σε 144hz ειμαι σίγουρος οτι και η γιαγιά μου θα βρει τη διαφορά.. Προτιμώ την ποιότητα απο την ποσότητα. Αρκεί η ποσότητα να είναι τουλάχιστον 50fps Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από Acmilangr. 1
ADHD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Παρε 1440p/165hz τοτε και έχεις best of both worlds και το hw για να το εκμεταλλευτείς σωστά, τα 50fps ειναι για κανα xbox x αν εσυ πήρες 2080ti για να παίζεις με 50 frames πάω πάσο τι να πω.. 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, ampalaea4 είπε Αυτο με τα frame rates εχω διαβαση οτι το ανθρωπινο ματι δε μπορει να καταλαβει διαφορα οταν ειναι πανω απο 25... δηλαδη ειτε ειναι 30 ειτε 60 ειτε 100 δε το καταλαβαινεις.. αρκει να ειναι σταθερο... να μην εχει σκαμπανεβασματα. Δηλαδη αν μπορουσες να κλειδωσεις στα 30 fps θεωρητικα δε θα εχεις προβλημα ουτε θα εχεις διαφορα με καποιον που θα παιζει στα 60. Ολα αυτα στη θεωρεια βεβαια... Δεν είναι όλα τα μάτια ίδια, όπως δεν είναι όλα τα χέρια ή όλα τα συκώτια ίδια. Άλλο το μάτι του πιλότερμαν του F-35, άλλο του τυπά που πρέπει να κοιτάξει μέσα από το πάτο του Dewar's για να δει τον κόσμο κανονικό. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων (90+ %) μπορεί να αντιληφθεί τουλάχιστον 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Κάποιοι ελάχιστοι δεν αντιλαμβάνονται ούτε τα 60hz αλλά γενικά είναι εξαίρεση. Όσο ανεβαίνουν τα hz μειώνεται το ποσοστό των ανθρώπων που τα αντιλαμβάνεται το μάτι τους. Σχεδόν όλοι λοιπόν θα καταλαβαίναν τη μετάβαση από 30 σε 60, ενώ είναι κάπως λιγότεροι αυτοί που θα αντιλαμβάνονταν τη διαφορά από 60 σε 120 και από 120+ λιγοστεύουν κι άλλο μέχρι τα 240hz περίπου, όπου κάπου εκεί είναι το ανθρώπινο όριο. Γενικά για το δίλλημα ανάμεσα στην ανάλυση ή τα frames, αν υποθέσουμε ότι ο χρήστης τα αντιλαμβάνεται εξίσου, είναι ξεκάθαρα θέμα προτίμησης του ενός, του άλλου ή μιας ισσοροπίας και των δύο. Προσωπικά για single player rpg πχ witcher από τη στιγμή που έχω τουλάχιστον 60-70 fps μετά με ευχαριστεί περισσότερο η λεπτομέρεια στα γραφικά. Γούστα είναι αυτά. 2
Madlef86 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Να κάνω μία ερώτηση. Κάποιος που στήνει τώρα ένα σύστημα και θέλει να αλλάξει Monitor γιατί να μην πάρει ένα 4Κ και ας μην το "σηκώνει" το σύστημα του στα 100% ώστε έτσι όταν κάνει αναβάθμιση πάλι μετά από 2-3 χρόνια να μην ξανά αγοράσει οθόνη τότε; Επίσης κάτι άλλο. Εάν πάρει κάποιος 4Κ δεν μπορεί να παίζει τα παιχνίδια σε 1440 ή και σε full HD άμα θέλει ή θα δείχνουν "αλλοιωμένα" ; Απλά εγώ δεν είχα την τύχη να δω τέτοιες περιπτώσεις γι αυτό ρωτάω εσάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα