Προς το περιεχόμενο

4K gaming - Αξιζει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αλεξανδρος A.92 είπε

με λογισμικο...το xbox των 450 πιανει δεν πιανει τα 30fps...και μιλαμε για full optimized games. Που στο PC δεν τα εχουμε δει ποτε.

Ειναι αναλογα τα παιχνιδια. Το shadow of the tomb raider παιζει κανονικα στα 30fps με καρτες οπως 1080/vega64. 400 ευρω καρτες δηλαδη. Το ιδιο και το BF5 πολυ καλο optimize και εκει. Ολα ultra τα 30fps. Εκανα μια προγνωση σεβαστες και οι υπολοιπες. Φετος θα βγουν αρκετες τηλεορασεις 8K το 4K θα γινει πιο γρηγορα mainstream απο οσο πιστευετε. Εκτος αν μεινουμε υπερβολικα πισω σε hardware gpu.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ampalaea4 είπε

Καλησπερα σε ολους! Ειμαι παλιος gamer (37 ετων...), ξεκινησα με το μαγικο Sony game gear και το Atari! Στη συνεχεια playstation 1, μεχρι που πηρα το πρωτο μου PC, ενα Pentium 4 (με δραχμες παρακαλω! :) ). Θυμαμαι που παιζαμε τοτε σε αναλυση 1024 χ 768! Μετα ηρθε το 1920 x 1080 και η διαφορα ηταν τρομερη! Τα graphics settings ηταν ενα τιποτα μπροστα στην αναλυση... δηλαδη, με lowest settings στα 1920χ1080 ειχες τρομερα καλυτερη ποιοτητα απο οτι σε highest settings με 1024χ768!

Αραγε ισχυει το ιδιο και το να πας σε 4κ απο 1920χ1080? 

Αν τρέξεις 1024Χ768 περιεχόμενο σε 1080p οθόνη θα πάρεις χάλια ποιότητα λόγω του intepolation.

Η ανάλυση δεν βελτιώνει τα γραφικά. Πάρε ένα game του 2008 και βάλτο σε 4Κ. Μετά ένα τοπ game του 2018 σε 1080p. Ποιός λες να δείχνει ρεαλιστικότερο και πλουσιότερο σε πολύγωνα, φωτισμούς, εφέ κτλ.; Τι πιστεύεις ότι γίνεται στο game του 2018 όταν ελέω 4K ανάλυσης είσαι αναγκασμένος να ρίχνεις κάμποσα settings;

Η ανάλυση χρειάζεται ανέβασμα αν έχεις τέτοια οθόνη και κάθεσαι τόσο κοντά της που υπάρχει πρόβλημα πιξελιάσματος/ευκρίνειας. Για απόσταση 65-80εκ με 27 ίντσες το 1440p είναι μια χαρά.

• Like 2
Δημοσ.

Για τις προβλεψεις που κανετε δεν εχω αποψη. Θα πω μονο οτι αν ηταν τοσο ευκολο να πεσουν τοσο χαμηλα τα κοστη για καρτες γραφικων που θα αποδιδαν τοσο καλα θα το καναν ηδη οι εταιριες για να μαζεψουν ολο το χαρτι. Δεν θα μας διναν features οπως RTX, dlss κτλπ...Φαινεται οτι υπαρχει μια στασιμοτητα ως προς αυτον τον τομεα...

Δημοσ.

η mid range γενια παντα ειναι καπου μεταξυ χ70 κ χ80 της προηγουμενης. σε 2 γενιες η x60 θα ειναι σιγουρα αρκετα πιο γρηγορη απο 2080 ti. αυτο μας κανει οντως 4 χρονια οπως λεει ο arkin, ελπιζοντας οτι δεν θα φαμε κανα λουκι οπως φαγαμε τη σειρα 10 στη μαπα για 80 χρονια

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rofl είπε

η mid range γενια παντα ειναι καπου μεταξυ χ70 κ χ80 της προηγουμενης. σε 2 γενιες η x60 θα ειναι σιγουρα αρκετα πιο γρηγορη απο 2080 ti. αυτο μας κανει οντως 4 χρονια οπως λεει ο arkin, ελπιζοντας οτι δεν θα φαμε κανα λουκι οπως φαγαμε τη σειρα 10 στη μαπα για 80 χρονια

παιρνεις σαν δεδομενο οτι δεν θα ανεβουν οι απαιτησεις των παιχνιδιων. Κατι που ειναι περα για περα λαθος. 
Αυτο που λες ισχυει αλλα για τα παιχνιδια του σημερα και οχι μετα απο 4 χρονια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δεν το παιρνω σα δεδομενο, αλλλα τουλαχιστον τοτε μια ευρεια γκαμα παιχνιδιων σε 4κ θα ειναι πολυ προσιτα. που σημερα θελουν 2080ti για να τρεξουν οχι τελεια, αξιοπρεπως. προσωπικα δεν ειμαι υπερ του 4κ και ο μεσος χρηστης υπερεκτιμα το 4κ.

για να δεις 4κ θες 40 ιντσες στο 1 μετρο- 1.5 το παρα πολυ. 32αρι περιπου στο μισο μετρο.  αλλιως μιλαμε για placebo...

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rofl είπε

οχι δεν το παιρνω σα δεδομενο, αλλλα τουλαχιστον τοτε μια ευρεια γκαμα παιχνιδιων σε 4κ θα ειναι πολυ προσιτα. που σημερα θελουν 2080ti για να τρεξουν οχι τελεια, αξιοπρεπως.

και τωρα υπαρχουν παιχνιδια που παιζουν 4k 60fps...
Τεσπα το ολο θεμα ειναι θεωρητικο. Δεν ξερω τι θα ισχυσει τελικα αλλα με βαση την ιστορια και λαμβανοντας υποψη οτι οι εταιριες θελουν να ρουφανε συνεχως τα λεφτα μας θεωρω πολυ δυσκολο σε τοσα λιγα χρονια να μας δωσουν 4k 60fps σε mainstream κοινο. Γιατι τα 8k δεν θα εχουν εδραιωθει και δεν θα υπαρχει κυνηγι για κατι καινουριο. Ισως μονο για το Ray Tracing.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, rofl είπε

οχι δεν το παιρνω σα δεδομενο, αλλλα τουλαχιστον τοτε μια ευρεια γκαμα παιχνιδιων σε 4κ θα ειναι πολυ προσιτα. που σημερα θελουν 2080ti για να τρεξουν οχι τελεια, αξιοπρεπως. προσωπικα δεν ειμαι υπερ του 4κ και ο μεσος χρηστης υπερεκτιμα το 4κ.

για να δεις 4κ θες 40 ιντσες στο 1 μετρο- 1.5 το παρα πολυ. 32αρι περιπου στο μισο μετρο.  αλλιως μιλαμε για placebo...

main-qimg-4595aa9e44ef71ef6f2d6a277cdcf3

Όχι ακριβώς όπως τα λες... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Acmilangr. είπε

main-qimg-4595aa9e44ef71ef6f2d6a277cdcf3

Όχι ακριβώς όπως τα λες... 

lol ναι, τουλαχιστον αν ξερεις να διαβαζεις διαβαζεις διαγραμματα  λεει 40 inches για 1,50 αποσταση max

που εκανα το λαθος φιλος?

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rofl είπε

lol ναι, τουλαχιστον αν ξερεις να διαβαζεις διαβαζεις διαγραμματα  λεει 40 inches για 1,50 αποσταση max

Στο 32 είσαι λάθος όμως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα 32 φτανουν μεχρι  κατι λιγοτερο  απο 1,20 οντως, το maximum, οποτε ας πουμε καλυτερα στο μετρο

και αυτα για tv, πχ ταινιες παιχνιδια -- τα μονιτορ πρεπει να ναι λιγο πιο κοντα

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ampalaea4 είπε

Καλησπερα σε ολους! Ειμαι παλιος gamer (37 ετων...), ξεκινησα με το μαγικο Sony game gear και το Atari! Στη συνεχεια playstation 1, μεχρι που πηρα το πρωτο μου PC, ενα Pentium 4 (με δραχμες παρακαλω! :) ). Θυμαμαι που παιζαμε τοτε σε αναλυση 1024 χ 768! Μετα ηρθε το 1920 x 1080 και η διαφορα ηταν τρομερη! Τα graphics settings ηταν ενα τιποτα μπροστα στην αναλυση... δηλαδη, με lowest settings στα 1920χ1080 ειχες τρομερα καλυτερη ποιοτητα απο οτι σε highest settings με 1024χ768!

Αραγε ισχυει το ιδιο και το να πας σε 4κ απο 1920χ1080? Εχει καιρο τωρα που το σκεφτομαι αλλα ειναι σημαντικο το κοστος. Πρεπει να αλλαξω και οθονη (τηλεοραση στη δικη μου περιπτωση) αλλα και καρτα γραφικων... αυτη τη στιγμη ειμαι με: Intel core i5 6600k, Nvidia 970 4gb, 8GB DDR4 RAM, MSI Z170A GAMING M5 (Mobo) και εχω μια 40" Samsung TV για monitor (Ηταν η καλυτερη για gaming tv, την ειχα παρει ακριβα σε σχεση με αλλες 40" 1080p).

Τωρα σκεφτομαι να παρω μια 4κ gaming tv και επισης να αλλαξω και καρτα γραφικων... μιλαμε περιπου για 900-1000 ευρω...

Το θεμα ειναι αξιζει? Εχει αρκετη διαφορα στη ποιοτητα της εικονας? (γνωριζω το θεμα αποστασης - tv, και ειμαι στο 1,5 μετρο αποσταση). Μηπως να περιμενω να πεσουν κι αλλο οι τιμες? (θα πεσουν αραγε?)

Για εμένα εάν παίζεις κάποια συγκεκριμένα games πάre Χbox X η Ps4

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

παιρνεις σαν δεδομενο οτι δεν θα ανεβουν οι απαιτησεις των παιχνιδιων. Κατι που ειναι περα για περα λαθος. 
Αυτο που λες ισχυει αλλα για τα παιχνιδια του σημερα και οχι μετα απο 4 χρονια...

Ενα απλο παραδειγμα. Το ps3 ετρεχε 720p στα παιχνιδια του τοτε. Το ps4 τρεχει 1080p στα παιχνιδια του σημερα. Το xbox one x/ps4 pro τρεχουν 4K στα παιχνιδια του σημερα. Το 1440p ηδη ειναι mainstream στα περισσοτερα παιχνιδια. Οπως ειπα κρατηστε αυτο το θεμα και βλεπουμε αν το 2023 θα εχουμε 4K60P στο 99% των παιχνιδιων με καρτες στα 250 ευρω. 

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις! Μετα απο ολη τη συζητηση, καταλαβα οτι ισως επρεπε να δωσω παραπανω πληροφοριες. Δεν ειμαι hardcore παιχτης ουτε competitive και τα μονα παιχνιδια που δε παιζω ειναι κυριως τα FPS (οπου φανταζομαι ειναι το ποιο απαιτητικο σε hz οθονης). Ετσι κι αλιως παιζω σε 60hz (η tv μου σε game mode ειναι 60hz..). Κυριως παιζω MMOs και single player RPGs. Με ενδιαφερει φυσικα να ειναι "fluid" το gameplay, αλλα επισης και να φαινοντε οσο το δυνατον πιο ομορφοι οι virtual world των RPG (Witcher, Assassins creed odyssey, Black Desert, etc).

Δε ξερω αν στο μελλον θα ειναι πιο φτηνες οι καρτες γραφικων που θα υποστηριζουν 4κ, αλλα σιγουρα οι 4κ TV εχουν πεσει αρκετα σε τιμη... πριν 2-3 χρονια δεν εβρισκες με κατω απο 600 ευρω και τωρα ξεκινανε απο 300.. επισης δεν εβρισκες με HDR10 με κατω απο 1000 ευρω και τωρα βρισκεις απο 600..

Βασικα ο λογος που σκεφτηκα τωρα να παω σε 4κ ηταν η πτωση στη τιμη των 4κ TV... Ισως παρω αρχικα μια 4κ tv για το PS4 pro (και σε 1-2 χρονια για το PS5..). Αραγε, θα παιζει κανονικα το 1080p σε μια 4κ tv? (για τα pc games, μεχρι να παρω καλη καρτα γραφικων).

Δημοσ.

Μην παρεις τηλεοραση τωρα,ειναι η χειροτερη περιοδος..

Τηλεοραση θα αλλαξεις οταν θα μπει το HDMI 2.1 για τα καλα..

Εκτος και εαν εισαι απο αυτους που τις αλλαζουν καθε 2 χρονια.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...