polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε καταλαβαινω τι λες και κριμα ειναι που τα τραβας αυτα. παντως εδω υπαρχει μια διαφορα, στη δικια σου περιπτωση ειναι απατεωνες με συστημα, ενω εδω ο γιατρος ειναι απλα λαμογιο και πολυ αδεξιο μαλιστα. πιστευω θα βρει ακρη ο ΤΣ, ισως παρει μπολικους μηνες βεβαια. παντως στο δικο μου ιεκ δε πληρωθηκαμε δραχμη, με τις ευχες του κρατους μαλιστα, δημοσιο γαρ. τουλαχιστο δε μας το εκρυψαν και ποτε οποτε ημασταν ενημεροι παντως μιας και λεγαμε που κανουν "πιατσα" οι δικηγοροι, και το πλημελοδικιο τιγκα ειναι. δε νομιζω να μπορουν να βγαλουν κατι παραπανω απο χατζηλικι εκει Αλήθεια το λέω, πραγματικά μακάρι να βγάλει άκρη και θα χαρώ πολύ αν σε 3-4-5 μήνες μας γράψει εδώ ότι ΚΑΙ του τα πήρε, ΚΑΙ έφαγε πρόστιμο το λαμόγιο!!!!! Όσο για το ΙΕΚ, θα σου πω μόνο είχαμε καταντήσει να μας λένε "πουλήστε κανένα Cisco CCNA στους σπουδαστές και θα σας πληρώσουμε από τις προκαταβολές τους"... όσο είδες εσύ λεφτά, είδα και εγώ... λαμόγια...
Lanike71 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Αυτό το να σου χρωστούν, αλλά να μη συμφέρει να το κυνηγήσεις, ποτέ δεν το κατάλαβα. Δε θα έπρεπε η πολιτεία να βρει μία φόρμουλα, ώστε να διώκεται ο τύπος και να μη χρεώνεται αυτός που ξεκινά τη διαδικασία; Με λίγα λόγια, γίνετε όλοι μικρολαμόγια. Ποιός θα σας κυνηγάει τώρα για 500 και 1000 ευρώ.
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Αυτό το να σου χρωστούν, αλλά να μη συμφέρει να το κυνηγήσεις, ποτέ δεν το κατάλαβα. Δε θα έπρεπε η πολιτεία να βρει μία φόρμουλα, ώστε να διώκεται ο τύπος και να μη χρεώνεται αυτός που ξεκινά τη διαδικασία; Με λίγα λόγια, γίνετε όλοι μικρολαμόγια. Ποιός θα σας κυνηγάει τώρα για 500 και 1000 ευρώ. Αν είναι να δώσεις κανένα 600-700άρι σε δικηγόρο για να τον αναγκάσεις να σε πληρώσει, αξίζει; Ειδικά όταν δεν τα έχεις; Γι' αυτό σε κάθε συμφωνία ειδικά με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις χρειάζεται κάτι που να δεσμεύει νομικά και τις δυο πλευρές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι στον αέρα. Και να τον κυνηγήσεις νομικά μπορεί να κερδίσει και να μείνεις στον άσσο με τα νομικά έξοδα φέσι δικό σου. Αυτή είναι η πρακτική και επι το πλείστον ουσιαστική πλευρά του θέματος.
mirrage Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 15 ώρες πριν, polaki είπε Στα επείγοντα που λες είναι άλλο το καθεστώς γιατί παίζουν και άλλα χρήματα. Οπότε εκεί έχει και νόημα να ασχοληθούν. Με τα 1300 ψωροευρώ, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά έτσι είναι. Απλά για να σου δώσω να καταλάβεις, στο ΙΕΚ που ανέφερα ότι ήμουν, το οποίο είναι πολύ μεγάλο όνομα και ξεκινάει από "Κ", αφήνουν τους καθηγητές απλήρωτους μετά από τον 1ο χρόνο εργασίας. Συγκεκριμένα το έργο έχει ως εξής: Ξεκινάς ως καθηγητής Οκτώβριο, όλα είναι ΟΚ μέχρι τις εξετάσεις του Ιουνίου. Τα χρήματα αυτά, του Μαϊου και του Ιουνίου δηλαδή, ΔΕΝ τα πληρώνεσαι, παρα μόνο αν συνεχίσεις να δουλεύεις μαζί τους για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο. Αν φύγεις και βρεις σχολή αλλού, τους κάνεις μάγκες, γιατί γλίτωσαν 2 μισθούς ουσιαστικά. Αν συνεχίσεις, σου πληρώνουν αυτά που σου χρωστάνε, και σε καθυστερούν ΠΑΝΤΑ αυτούς τους 2 μήνες. Ουσιαστικά δηλαδή τον Νοέμβριο αντί να πληρωθείς τον Οκτώβριο σου, θα πληρωθείς τον Μάιο που δεν είχες πληρωθεί, τον Δεκέμβριο θα πάρεις του Ιουνίου, κλπ. Με αποτέλεσμα το ΕΠΟΜΕΝΟ καλοκαίρι να είσαι μέσα 4 μήνες!!! (Λεπτομέρεια εδώ οι καθηγητές στον ιδιωτικό δεν έχουν μηνιαίο μισθό αλλά ωρομίσθιο, οπότε Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι ΔΕΝ απασχολούνται και άρα δεν πληρώνονται). Πας κάνεις καταγγελία. Και δεν γίνεται απολύτως TI ΠΟ ΤΑ γιατί πολύ απλά τρώει 5000€ πρόστιμο (τόσο είναι), και απλά περιμένεις.. και περιμένεις.. και περιμένεις... και λεφτά δεν παίρνεις. Και όταν τελικά ξεκινήσεις διαδικασίες, συνήθως μαζικά μαζί με άλλους στην ίδια φάση, βαράνε μία εικονική χρεοκοπία, και αλλάζουν επωνυμία. Η επωνυμία μπορεί να λέγεται "ΓΙΑΤΟΠΕΟΣΚΑΒΑΛΑ Μ.ΙΚΕ", ο διακριτικός τίτλος παραμένει ίδιος (φαντάζομαι παράνομα), και είναι στο ΑΦΜ ενός κακόμοιρου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν χαζούλης και έπεσε στη φάκα. Η φάκα είναι "δώσε μας το ΑΦΜ σου να ανοίξουμε εταιρία, εσύ θα παίρνεις 1500€, θα σου πληρώνουμε όλες τις εισφορές παντού εμείς". Και επειδή χαζούληδες τέτοιοι άντρες και γυναίκες υπάρχουν πολλοί, το σύστημα δουλεύει έτσι εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο νεότερος γιος της γνωστής αυτής οικογένειας της εκπαίδευσης... Το 5000€ πρόστιμο λοιπόν ανά απλήρωτο εργαζόμενο, ποιός πιστεύεις το χρεώνεται????? Ο ΧΑΖΟΥΛΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!! Από ΠΟΥ θα τα πάρεις λοιπόν εσύ αυτά? Απ'τον χαζούλη που επί 2-2.5 χρόνια έπαιρνε ο καταΚΑΗΜΕΝΟΣ 1500 ευρώ, και είχε ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ ΕΦΚΑ κλπ???? Για μάντεψε???!!!! Δεν θα τα πάρεις ΠΟ-ΤΕ! Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω το όνομα της σχολής, καθώς την έχω πατήσει και εγώ, και περιμέεεεεεεεεεεεεεεεεεενω να γίνει κααααααααααποτε κάποιου είδους δικαστήριο.. κατηγορούμενος μου είναι μια κατακαημένη χαζούλα κοπελίτσα... Η οποία επειδή είναι χαζή έχει καταστραφεί οικονομικά για ΜΙΑ ΖΩΗ, αφού εκτός του ότι φαίνεται να χρωστάει στο κράτος πάνω από 100,000€ σε εισφορές, ικα κλπ, έχει να αντιμετωπίσει και τις καταγγελίες μας... ΑΝ όμως εγώ ΔΕΝ την κάνω την καταγγελία, ώστε να τη χρησιμοποιήσω υπέρ μου στην εφορία, θα βρεθώ να χρωστάω κιόλας στην εφορία, αφού φαίνεται ότι τα έχω λάβει τα λεφτά, μιας και αυτοί κανονικότατα τα έχουν δηλώσει ως έξοδα... Καταλαβαίνετε τώρα πόσο ΣΑΠΙΟ είναι όλο το Ελληνικό οικοδόμημα? Και μου λέτε εσείς ότι θα βρεθεί μπλεγμένος ο γιατρούλης για 1300 ψωροευρώ? Ρε τί λέτε!!!! Αυτοί όλοι είναι επαγγελματίες απατεώνες και θα ΓΕΛΑΓΑΝ αν μας διάβαζαν τί γράφουμε εδω.... Η λύση στο πρόβλημά σου είναι ένας καλός δικηγόρος που θα πληρωθεί από τον αντίδικο αφού κερδίσει την δίκη. Έχω φίλους δικηγόρους και όλοι μου λένε το ίδιο...τα δικαστικά έξοδα βαρύνουν αυτόν που χάνει την δίκη γιατί απλά ο άλλος σύρθηκε στην όλη διαδικασία χωρίς λόγο. 15 λεπτά πριν, spectaculator είπε Αν είναι να δώσεις κανένα 600-700άρι σε δικηγόρο για να τον αναγκάσεις να σε πληρώσει, αξίζει; Ειδικά όταν δεν τα έχεις; Γι' αυτό σε κάθε συμφωνία ειδικά με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις χρειάζεται κάτι που να δεσμεύει νομικά και τις δυο πλευρές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι στον αέρα. Και να τον κυνηγήσεις νομικά μπορεί να κερδίσει και να μείνεις στον άσσο με τα νομικά έξοδα φέσι δικό σου. Αυτή είναι η πρακτική και επι το πλείστον ουσιαστική πλευρά του θέματος. Ο δικηγόρος θα χρεώσει τα έξοδα στον γιατρό.Θα το επιδικάσει το δικαστήριο αυτό όταν κερδίσει την δίκη. Γι'αυτό μαζεύουν ισχυρές αποδείξεις εξαρχής. Προκειμένου να μην μπορεί να ξεφύγει ο αντίδικος που στη προκείμενη περίπτωση πρέπει να είναι και λίγο βλάκας.
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, mirrage είπε Η λύση στο πρόβλημά σου είναι ένας καλός δικηγόρος που θα πληρωθεί από τον αντίδικο αφού κερδίσει την δίκη. Έχω φίλους δικηγόρους και όλοι μου λένε το ίδιο...τα δικαστικά έξοδα βαρύνουν αυτόν που χάνει την δίκη γιατί απλά ο άλλος σύρθηκε στην όλη διαδικασία χωρίς λόγο. Ο δικηγόρος θα χρεώσει τα έξοδα στον γιατρό.Θα το επιδικάσει το δικαστήριο αυτό όταν κερδίσει την δίκη. Γι'αυτό μαζεύουν ισχυρές αποδείξεις εξαρχής. Προκειμένου να μην μπορεί να ξεφύγει ο αντίδικος που στη προκείμενη περίπτωση πρέπει να είναι και λίγο βλάκας. Ο αντίδικος μόνο βλάκας δεν είναι και σίγουρα θα το έχει κάνει ξανά. Επι της συγκεκριμένης, διόρθωσε με αν μου ξεφεύγει κάτι, δεν έχει κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο. Μακάρι να βρει άκρη, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο. Αν χάσεις τη δίκη, όλα τα έξοδα θα είναι δικά σου (και του κομπογιαννίτη...).
mirrage Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ο αντίδικος μόνο βλάκας δεν είναι και σίγουρα θα το έχει κάνει ξανά. Επι της συγκεκριμένης, διόρθωσε με αν μου ξεφεύγει κάτι, δεν έχει κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο. Μακάρι να βρει άκρη, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο. Αν χάσεις τη δίκη, όλα τα έξοδα θα είναι δικά σου (και του κομπογιαννίτη...). Δικηγόρος δεν είμαι αλλά όταν παίζει πλαστογραφημένη υπογραφή νομίζω είναι δύσκολο να χάσει.
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, mirrage είπε Δικηγόρος δεν είμαι αλλά όταν παίζει πλαστογραφημένη υπογραφή νομίζω είναι δύσκολο να χάσει. Και που θα τη βρει; Να σου πω τι έκανε; Δεν έλαβε τίποτα ο γιατρός από τον οργανισμό, απλά έβαλε το παιδί να δουλέψει χωρίς να του δώσει δεκάρα. Δύσκολο να πλαστογραφήσεις τ' οτιδήποτε αφού απαιτείται φυσική παρουσία στον ΟΑΕΔ για τέτοιες συναλλαγές. Μου κάνει εντύπωση πως έμπλεξε έτσι. Πρέπει και κάποιος από τον ΟΑΕΔ να έκανε χαζομάρα!
alexhs gk Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Είναι δυνατόν ολόκληρος ΟΑΕΔ να μην ζητάει γνήσιο υπογραφής για να πιστώσει τέτοια ποσά σε λογαριασμούς; Εδω μια άνευ αποδοχων να θες να πάρεις χρειάζεται γνήσιο στο χαρτί που θα υπογράψεις. Δικηγόρος δεν είμαι αλλά όπως το ακούω το ολο θέμα θα βρεις ακρη, και μακάρι δηλαδή. Καλό κουράγιο γιατί θα το χρειαστείς. Τα δικαστήρια δυστυχώς είναι πολύ ψυχοφθόρα.
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, alexhs gk είπε Είναι δυνατόν ολόκληρος ΟΑΕΔ να μην ζητάει γνήσιο υπογραφής για να πιστώσει τέτοια ποσά σε λογαριασμούς; Εδω μια άνευ αποδοχων να θες να πάρεις χρειάζεται γνήσιο στο χαρτί που θα υπογράψεις. Δικηγόρος δεν είμαι αλλά όπως το ακούω το ολο θέμα θα βρεις ακρη, και μακάρι δηλαδή. Καλό κουράγιο γιατί θα το χρειαστείς. Τα δικαστήρια δυστυχώς είναι πολύ ψυχοφθόρα. Αυτό λέω κι εγώ. Όχι μόνο θέλει την υπογραφή σου, αλλά και δεν μπορεί να γίνει με εκπρόσωπό σου, χρειάζεται η φυσική σου παρουσία. Με το δικαστήριο,... καλό 2020 και καλή τύχη (μπόλικη γιατί θα χρειαστεί).
dimpa16 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Για μένα,η εξαπάτηση αυτή, δεν έγινε στον topic starter,αλλά στον ΟΑΕΔ. Ο topic starter θα έπρεπε να ζητήσει κανονικότατα τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ (τα οποία δεν έλαβε ποτέ) και ο ΟΑΕΔ να τα διεκδικήσει από τον τύπο που τον εξαπάτησε. 1 2
polaki Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 54 λεπτά πριν, dimpa16 είπε Για μένα,η εξαπάτηση αυτή, δεν έγινε στον topic starter,αλλά στον ΟΑΕΔ. Ο topic starter θα έπρεπε να ζητήσει κανονικότατα τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ (τα οποία δεν έλαβε ποτέ) και ο ΟΑΕΔ να τα διεκδικήσει από τον τύπο που τον εξαπάτησε. Σωστός!!! Φίλε συζήτησα εχτές βλέποντας μπάλα αυτό το πράγμα με έναν γνωστό μου ο οποίος είναι δικηγόρος.. και μου είπε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Ότι εκείνος ως δικηγόρος θα απευθυνόταν πρώτα στον ΟΑΕΔ, και ο ΟΑΕΔ θα ήταν αναγκασμένος να τους δώσει όλα τα χαρτιά, ώστε να ξεκινούσαν από εκεί.
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, dimpa16 είπε Για μένα,η εξαπάτηση αυτή, δεν έγινε στον topic starter,αλλά στον ΟΑΕΔ. Ο topic starter θα έπρεπε να ζητήσει κανονικότατα τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ (τα οποία δεν έλαβε ποτέ) και ο ΟΑΕΔ να τα διεκδικήσει από τον τύπο που τον εξαπάτησε. Σωστός! Εγώ θα έπιανα τον ποπό του ΟΑΕΔ κι ας έτρεχε ο ΟΑΕΔ να κάνει ότι θέλει με τον κομπογιανίτη!
dimpa16 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Η ευθύνη βαραίνει τον ΟΑΕΔ, που δεν εξασφαλίζει σε ποιόν δίνει τα χρήματα. Εγώ για να πάρω ένα δέμα απο τα ΕΛΤΑ, μου ζητάνε ταυτότητα (και καλά κάνουν).
AnaSio93 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Στις 14/2/2019 στις 2:42 ΜΜ, spectaculator είπε Καλά ρε φίλε, έπιασες δουλειά κάπου έστω και για πρακτική χωρίς να υπογράψεις τίποτα! Καλό μάθημα! Τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είπα ότι δεν υπέγραψα ότι πληρώθηκα στο τέλος εφόσον δεν πληρώθηκα. Δεν είπα οτι δεν υπέγραψα πουθενά στην αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα