Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχεις τα χρήματα, την υπομονή και τις αποδείξεις για όλα αυτά, κυνήγησε το, μην σε αποθαρρύνουν σχόλια τύπου που να μπλέξεις, θα φας χρήματα και χρόνο. Όσο εσύ φοβάσαι, άλλο τόσο φοβάται και αυτός μην μπλέξει. Αρκεί το τονίζω όλα αυτά που μας έγραψες να "ισχύουν".

• Thanks 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εσυ βαζεις το χερι σου στη φωτια οτι ο φιλος ουδεποτε υπεγραψε και μετα το ξεχασε; Ανθρωποι ειμαστε,συμβαινουν αυτα.

Στην περιπτωση μας ο γιατρος ισχυριζεται οτι η τραπεζα πηρε τα λεφτα (μεσω καποιας παγιας εντολης πιθανως) απο τον λογαριασμο του, αρα δεν ειναι τοσο καραμπινατο το θεμα της υπεξαιρεσης.Φυσικα τα λεφτα τα χρωσταει οτι και αν εγινε.

Δεν τα κράτησε η τράπεζα μέσω πάγιας εντολής. Απλώς έχει ένα λογαριασμό leasing που σημαίνει ότι τα λεφτά που μπαίνουν εκεί κατευθείαν μπαίνουν σε ένα δάνειο που έχει . Δεν έχει δώσει αυτόν τον λογαριασμό όταν έκανε την αίτηση στον οαεδ. Μας είπε άτομο στον οαεδ ότι ο λογαριασμος που δήλωσε είναι διαφορετικός από αυτόν του leasing (ξέρουμε τα τελευταία ψηφία) . Αλλά και έτσι να ήταν έδωσε εν γνώσει του αυτόν τον λογαριασμό που ήξερε ότι είναι του δανείου .  Όσο για την υπογραφή ο ίδιος ο λογιστής μου είπε  οτι δεν υπέγραψα κάτι και θα το υπογράψω όταν πάρω και καλά τα λεφτά . Ενώ η υπογραφή ειναο προϋπόθεση για να πάρει ο γιατρός το επίδομα. Όπως και να έχει δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτό και μετά από αίτηση που έκανα στον οαεδ περιμένω να παραλάβω το έντυπο αυτό που υπέγραψα όπως λένε και μετά θα κινηθώ περί πλαστογραφίας  

12 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Αν έχεις τα χρήματα, την υπομονή και τις αποδείξεις για όλα αυτά, κυνήγησε το, μην σε αποθαρρύνουν σχόλια τύπου που να μπλέξεις, θα φας χρήματα και χρόνο. Όσο εσύ φοβάσαι, άλλο τόσο φοβάται και αυτός μην μπλέξει. Αρκεί το τονίζω όλα αυτά που μας έγραψες να "ισχύουν".

Ισχύουν και έχω αποδείξεις όπως θα εχω και το χαρτι με την υπογραφή που δεν ειναι δικιά μου πάνω σε λίγο καιρό .. Έχω κάνει αίτηση στον οαεδ και περιμένω. Εννοείται θα το συνεχίσω.. Ευχαριστώ

19 ώρες πριν, whoose είπε

Δυσφημιση  εντάξει ένα λάθος καναμε..

13 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Το φακελακι καταχρηση δεν μπορει να θεωρηθει ? :P

Αυτό .. φακελάκι επιτρέπεται μάλλον 😂

13 ώρες πριν, DrLo είπε

Όχι. Εκβιασμός πιθανότατα.

Anyway, απλά.μου φάνηκε  αστείο.

εδώ μιλάμε τύπου, ενας γιατρός κλέβει ένα αυτοκίνητο και να λέμε ... "Κοίτα να δεις έδωσε.καιντον όρκο του υποκρατη".

Μη το ψάχνεις φίλε αν θες να σου πω κάτι σχετικό με τη δουλειά του .. Έκανε στον αδερφό μου μια μικρόεπέμβαση αφαίρεσε μια ελιά που κόστιζε 50 ευρώ κανονικά .. και μας είχε πει αφήστε το δεν πειράζει δεν θα πάρω κάτι πρώτη φορά κλπ.. και τώρα γύρισε και μου είπε ότι του χρωστάμε από πάνω 700 ευρώ για την επέμβαση που έκανε . Δηλαδή ποιος σοβαρός γιατρός λέει κάτι τέτοιο ? 700 €? Φυσικά χωρίς αποδείξεις χωρίς τίποτα και ενώ έχω και μάρτυρα την γραμματέα του ότι μας είπε από μόνος του ότι δε θέλει χρήματα . Απλά επειδή τώρα δε ξέρει τι να πει και λέει ότι να ναι 

2 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Καλημερα φιλε μου. Επικοινωνησε τελικα ο δικηγορος σου χθες μαζι του ? 

Καλημερα !! Καλα αν πω τι έγινε στο τέλος δε θα με πιστεύουν .. αυτός είναι και ένας λόγος που ήθελα ο δικηγόρος να επικοινωνήσει μαζί του γιατί δε θα με πίστευαν στο τέλος εμένα με αυτά που ακούω .. τον πήρε μπας και συμβιβαστεί και δε χρειαστεί να στείλω εξωδικο και άρχισε να λέει με ενοχλείτε στη δουλειά μου κλπ και θα σας κάνω μήνυση . Θα κάνει μήνυση στον δικηγόρο ..omg. σχετικά με τα λεφτά είπε ότι θα τα δίνει λίγα λίγα οπότε θέλει και οπότε μπορεί και κάτι τέτοια . Πράγμα που δε το δέχομαι γιατί αν είναι να παίρνω 50 ευρώ το μήνα πχ και αν γιατί μπορεί να λέει αυτό το μήνα δεν έχω κλπ τι να το κάνω ? Είναι λεφτά που έπρεπε να τα έχω πάρει από το καλοκαίρι κανονικά .  Θα πάει αναγκαστικά δικαστικά .. από αύριο θα στείλουμε εξωδικο και βλέπουμε . Εντωμεταξύ από τη μεριά του είναι πέρα για πέρα χαμένος . Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα πήρε κλπ .. και θα πληρώσει και δικηγόρους και ότι χρειάζεται για να χάσει και να πληρώσει από πάνω ? Ενώ θα μπορούσε να τα δώσει εξ αρχής και να λήξει εκεί 

57 λεπτά πριν, mirrage είπε

Ο ΟΑΕΔ για να σου δώσει λεφτά πρέπει να υπογράψεις αν ο ΄φιλος δεν υπέγραψε τότε πως αλλιώς πήρε τα λεφτά ο γιατρός?
Επίσης όταν μπουν στον λογαριασμό σου λεφτά ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις και από που είναι. Δεν υπάρχει αναγνώριση λάθους, αν τα
χρησιμοποιήσεις χωρίς να σου ανήκουν είναι υπαιξέρεση και αν κατατέθηκαν με υπογραφή που δεν την έβαλε ο νόμιμος δικαιούχος
τότε είναι πλαστογραφία.
Προφανώς και χρειάζεται νομική υποστήριξη ο φίλος μας και οχι δικά μας σχόλια αλλά με τα δεδομένα που έχουμε ο γιατρός είναι
foul. Επίσης συκοφαντική δυσφήμιση δεν υφίσταται από την στιγμή που εδώ μέσα, η αλλού δεν έχει αναφέρει το όνομα του γιατρού.
Το οτι πήγε σε δικηγόρο για να βρει άκρη δεν αποτελεί συκοφαντία αφού αποδεδειγμένα και κατά δήλωσή του ο γιατρός υπεξαίρεσε
τα χρήματα.

Δωροληψία και/η εκβιασμός ανάλογα το πως θα διατυπωθούν οι αξιώσεις.

Καλά τη συκοφαντία την είπε για να τη πει .. άσε που συκοφαντια θεωρείται αν διαδιδεις κάτι ψευδές και θιγεις κάποιον μπροστά σε αλλά άτομα .. Όχι όταν λες ότι σου χρωστάει πχ που είναι και αλήθεια και ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου 

Επεξ/σία από AnaSio93
Δημοσ.

Αρχικά βάλε της υπηρεσίες να τον κυνηγήσουν.

Τα χρήματα είναι λίγα για να πάς δικαστικά και το δικαστήριο αργεί!

Άσε που την ημέρα της εκδίκασης μπορεί να μην προλάβει να γίνει το δικαστήριο και να πάρει αναβολή για μετα απο 6-7 μήνες!

Δε στα λέω για να σε αποτρεψω ομως πρέπει να ξέρεις τι σε περιμένει.

Δημοσ.

Θα ειναι χρονοβορο(ίσως φτάσεις σε σημείο στο μέλλον να πεις οτι δεν αξίζει άλλο)αλλα ειμαι 100% συμφωνος μαζι σου να το κυνηγησεις.

• Like 1
Δημοσ.

Χρονοβορο μπορει να ειναι σιγουρα παιδια αλλα θα το ξανασκεφτει 3-4-5-6-7 φορες πριν ξανακανει κατι τετοιο. Εγω προσωπικα δεν θα το κυνηγουσα τοσο για τα λεφτα, αλλα για να την πατησει ασχημα με τις οποιες παρονομιες εχει κανει, γτ σιγουρα εχει κανει και σε αλλους παρομοια πραγματα. 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AnaSio93 είπε

Τα λεφτά που κράτησε ο κύριος από τον ΟΑΕΔ είναι περίπου 1300 ευρώ . Αποδεδειγμένα. Τι 120 επί 6? Και φυσικά αξίζει . Έχω ήδη βρει δικηγόρο και το θέμα προχωράει κανονικά ..

Οκ λάθος μου για το νούμερο, διδάσκω σε ΙΕΚ και κάποιοι μαθητές μου παίρνουν 120, γι'αυτό και μπερδεύτηκα. 

Το αν αξίζει ή όχι το ξέρει ο καθένας ξεχωριστά. Αν από αυτά τα λεφτά ζεις, τότε προφανώς και αξίζει. Βέβαια αν από αυτά και μόνο τα λεφτά ζεις, τα αρχικά σου έξοδα που θα πρέπει να πληρώσεις ΕΣΥ δεν ξέρω καν πόσα θα είναι, προκειμένου κάποια στιγμή να δικαιωθείς. Θεωρώ δεδομένο, από τα λεγόμενά σου, ότι θα δικαιωθείς. Στη σχολή (ΙΕΚ) που ήμουν, αυτά γίνονταν ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝ. Έμεινα 2 χρόνια, και υπήρχαν υποθέσεις που έτρεχαν από πριν. Ποτέ και καμία στους 22 μήνες που έκατσα δεν ολοκληρώθηκε. Συνεχώς λοιπόν όλο και κάτι γινόταν, και όλοι οι δικηγόροι όλο και κάτι έξτρα χρειάζονταν, για εκπροσώπηση, για χαρτιά που λήξανε και θέλουν καινούρια, και 1002 αηδίες. Κάποιοι από αυτούς τα παράτησαν, γιατί δεν θέλανε/μπορούσαν να πληρώνουν άλλα, ή γιατί βρήκαν κανονική δουλειά και είπαν οκ άστο να πάει στο διαόλο.

Επειδή στο παρελθόν όμως έχω μπλέξει με δικηγόρους, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά ζητάνε χρήματα (και πολύ καλά κάνουν) για να ασχοληθούν περεταίρω με την υπόθεσή μας (επίσης πολύ καλά κάνουν), πρόσεξέ το λίγο και βάλε όλα τα υπέρ και τα κατά. Μην ξεχνάς ότι είναι δική σου υποχρέωση να πληρώνεις τον δικηγόρο σου για να τρέξει ιστορίες τύπου πλαστογραφία και τέτοια που λες. Το αν μετά το δικαστήριο σε δικαιώσει και αναγκάσει τον κατηγορούμενο να σε αποζημιώσει, είναι ένα άλλο θέμα. Μέχρι τότε, τα χρήματα θα τα έχεις δώσει. 

Αν χρειαστεί πχ να δώσεις συνολικά 500 ευρώ και να περιμένεις 2 χρόνια (με αναβολές δικαστηρίων κλπ) για να πληρωθείς τα 1300 + τα 500, αξίζει?

Εκεί πατάνε όλοι και κάνουν τις λαμογιές τους...

Και επίσης, αν κάποιος είναι λαμόγιο, δε νομίζω να διστάσει να πλαστογραφήσει ΕΚ ΝΕΟΥ την υπογραφή σου σε μία απόδειξη δαπάνης, ότι και καλά σου τα έδινε στο χέρι τα χρήματα, τα οποία επειδή είναι μικρό το ποσό μπορεί και να το κάνει... Εκεί λοιπόν τί θα κάνεις, καινούριο δικαστήριο για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας? Και ξαναρωτάω λοιπόν μετά από όλα αυτά....... ΓΙΑ 1300 ΕΥΡΩ?

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.

εγώ θα το κυνηγούσα όχι μόνο για τα χρήματα (εννοείται ότι θα το έκανα για τα χρήματα, δεν είναι λίγα) αλλά ίσως περισσότερο για το προκλητικό του θέματος.

Δε γίνεται ο άλλος να σε θεωρεί τόσο μ@λακα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, polaki είπε

Και επίσης, αν κάποιος είναι λαμόγιο, δε νομίζω να διστάσει να πλαστογραφήσει ΕΚ ΝΕΟΥ την υπογραφή σου σε μία απόδειξη δαπάνης, ότι και καλά σου τα έδινε στο χέρι τα χρήματα, τα οποία επειδή είναι μικρό το ποσό μπορεί και να το κάνει... Εκεί λοιπόν τί θα κάνεις, καινούριο δικαστήριο για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας? Και ξαναρωτάω λοιπόν μετά από όλα αυτά....... ΓΙΑ 1300 ΕΥΡΩ?

Γι αυτο υπαρχουν γραφολογοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε

Γι αυτο υπαρχουν γραφολογοι

Οι οποίοι πληρώνονται. Και επειδή δεν μιλάμε για συμβόλαιο τύπου Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και κόντρα ΑΕΚ με Ολυμπιακό για το συμβόλαιο του, αξίας 650.000€, αναρωτιέμαι αν αξίζει και μόνο να μιλήσει με κάποιον γραφολόγο.

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
4 ώρες πριν, polaki είπε

Προφανώς.
Αλλιώς ο καθένας θα έκανε καταγγελίες έτσι για πλάκα, άλλη δουλειά δεν είχαν απτο να ψάχνουν ανυπόστατες καταγγελίες, το ίδιο και με της μυνήσεις στην αστυνομία. Αν έχεις στοιχεία ότι σε έβρισα, κάνε μου μήνυση να πληρωθείς σε 18 χρόνια. Αν δεν έχεις, θα λυπηθείς τα λεφτά σου, και ακόμα και αν όντως σε έβρισα αλλά εσύ δεν έχεις στοιχεία, δεν θα κάνεις τίποτα, αφού έτσι κ αλλιώς ποτέ δε θα βρεις το δίκιο σου. Άρα για ποιόν ακριβώς λόγο να κάνει κάποιος μήνυση και να τρέξουν δικαστήρια, αστυνομίες κλπ για κάτι που δεν θα έχει ποτέ αποτέλεσμα. Με τα λεφτά που ζητάνε, τουλάχιστον όποιος ΔΕΝ έχει στοιχεία κάθεται σπίτι του.

Το θέμα δεν είναι αν θα πληρώσει για την καταγγελία, άντε και πλήρωσε. Το θέμα είναι τί αποτέλεσμα θα υπάρξει, και από ποιόν. Ακόμα και δικηγόρος να το τρέξει που λέτε μερικοί ότι θα δεχτεί να πληρωθεί απ'την αποζημίωση... που θα τον βρει τον δικηγόρο αυτόν, για να πληρωθεί ο δίκηγόρος πότε ακριβώς και για πόσα λεφτά? Εσείς αν ήσασταν δικηγόροι θα το κάνατε? Να τρέχετε επί ΜΗΝΕΣ ή και ΧΡΟΝΙΑ, για να πληρωθείτε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΟ? Σοβαρευτείτε λίγο πριν προτείνετε τα άκυρα.

Πολλές τέτοιες ιστορίες δεν καταλήγουν πουθενά. Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθεί ο επιτήδειος. Αλλά μιλάμε για 120€ x 6 μήνες δηλαδή 720€. Αξίζει το τρέξιμο? 'Ασε τα παραμύθια περί ηθικής και ιστορίες. Η ερώτηση μου είναι ξεκάθαρη, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ όλους αυτούς τους μήνες? 

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ δεν θα αναλάβει την υπόθεση αυτή. 

Η άποψή μου? Τσάμπα κόπος. 

τραβα στα επειγοντα να δεις που γυρνανε σα τα κορακια και σε ψηνουν να κανετε μηνυση δεξια και αριστερα γιατι ολο και καποιος υγειονομικος θα χει κανει "λαθος" και θα κερδισετε χρηματα. αυτος θα πληρωθει στο τελος απο τα κερδη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

τραβα στα επειγοντα να δεις που γυρνανε σα τα κορακια και σε ψηνουν να κανετε μηνυση δεξια και αριστερα γιατι ολο και καποιος υγειονομικος θα χει κανει "λαθος" και θα κερδισετε χρηματα. αυτος θα πληρωθει στο τελος απο τα κερδη

Στα επείγοντα που λες είναι άλλο το καθεστώς γιατί παίζουν και άλλα χρήματα. Οπότε εκεί έχει και νόημα να ασχοληθούν. Με τα 1300 ψωροευρώ, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά έτσι είναι. 

Απλά για να σου δώσω να καταλάβεις, στο ΙΕΚ που ανέφερα ότι ήμουν, το οποίο είναι πολύ μεγάλο όνομα και ξεκινάει από "Κ", αφήνουν τους καθηγητές απλήρωτους μετά από τον 1ο χρόνο εργασίας. Συγκεκριμένα το έργο έχει ως εξής: 

Ξεκινάς ως καθηγητής Οκτώβριο, όλα είναι ΟΚ μέχρι τις εξετάσεις του Ιουνίου. Τα χρήματα αυτά, του Μαϊου και του Ιουνίου δηλαδή, ΔΕΝ τα πληρώνεσαι, παρα μόνο αν συνεχίσεις να δουλεύεις μαζί τους για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο. Αν φύγεις και βρεις σχολή αλλού, τους κάνεις μάγκες, γιατί γλίτωσαν 2 μισθούς ουσιαστικά. Αν συνεχίσεις, σου πληρώνουν αυτά που σου χρωστάνε, και σε καθυστερούν ΠΑΝΤΑ αυτούς τους 2 μήνες. Ουσιαστικά δηλαδή τον Νοέμβριο αντί να πληρωθείς τον Οκτώβριο σου, θα πληρωθείς τον Μάιο που δεν είχες πληρωθεί, τον Δεκέμβριο θα πάρεις του Ιουνίου, κλπ.

Με αποτέλεσμα το ΕΠΟΜΕΝΟ καλοκαίρι να είσαι μέσα 4 μήνες!!! (Λεπτομέρεια εδώ οι καθηγητές στον ιδιωτικό δεν έχουν μηνιαίο μισθό αλλά ωρομίσθιο, οπότε Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι ΔΕΝ απασχολούνται και άρα δεν πληρώνονται).  

Πας κάνεις καταγγελία. Και δεν γίνεται απολύτως

TI
ΠΟ
ΤΑ

γιατί πολύ απλά τρώει 5000€ πρόστιμο (τόσο είναι), και απλά περιμένεις.. και περιμένεις.. και περιμένεις... και λεφτά δεν παίρνεις. Και όταν τελικά ξεκινήσεις διαδικασίες, συνήθως μαζικά μαζί με άλλους στην ίδια φάση, βαράνε μία εικονική χρεοκοπία, και αλλάζουν επωνυμία. Η επωνυμία μπορεί να λέγεται "ΓΙΑΤΟΠΕΟΣΚΑΒΑΛΑ Μ.ΙΚΕ", ο διακριτικός τίτλος παραμένει ίδιος (φαντάζομαι παράνομα), και είναι στο ΑΦΜ ενός κακόμοιρου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν χαζούλης και έπεσε στη φάκα. Η φάκα είναι "δώσε μας το ΑΦΜ σου να ανοίξουμε εταιρία, εσύ θα παίρνεις 1500€, θα σου πληρώνουμε όλες τις εισφορές παντού εμείς". Και επειδή χαζούληδες τέτοιοι άντρες και γυναίκες υπάρχουν πολλοί, το σύστημα δουλεύει έτσι εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο νεότερος γιος της γνωστής αυτής οικογένειας της εκπαίδευσης... 

Το 5000€ πρόστιμο λοιπόν ανά απλήρωτο εργαζόμενο, ποιός πιστεύεις το χρεώνεται????? Ο ΧΑΖΟΥΛΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!! Από ΠΟΥ θα τα πάρεις λοιπόν εσύ αυτά? Απ'τον χαζούλη που επί 2-2.5 χρόνια έπαιρνε ο καταΚΑΗΜΕΝΟΣ 1500 ευρώ, και είχε ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ ΕΦΚΑ κλπ???? Για μάντεψε???!!!! Δεν θα τα πάρεις ΠΟ-ΤΕ!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω το όνομα της σχολής, καθώς την έχω πατήσει και εγώ, και περιμέεεεεεεεεεεεεεεεεεενω να γίνει κααααααααααποτε κάποιου είδους δικαστήριο.. κατηγορούμενος μου είναι μια κατακαημένη χαζούλα κοπελίτσα... Η οποία επειδή είναι χαζή έχει καταστραφεί οικονομικά για ΜΙΑ ΖΩΗ, αφού εκτός του ότι φαίνεται να χρωστάει στο κράτος πάνω από 100,000€ σε εισφορές, ικα κλπ, έχει να αντιμετωπίσει και τις καταγγελίες μας... ΑΝ όμως εγώ ΔΕΝ την κάνω την καταγγελία, ώστε να τη χρησιμοποιήσω υπέρ μου στην εφορία, θα βρεθώ να χρωστάω κιόλας στην εφορία, αφού φαίνεται ότι τα έχω λάβει τα λεφτά, μιας και αυτοί κανονικότατα τα έχουν δηλώσει ως έξοδα...

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο ΣΑΠΙΟ είναι όλο το Ελληνικό οικοδόμημα? Και μου λέτε εσείς ότι θα βρεθεί μπλεγμένος ο γιατρούλης για 1300 ψωροευρώ? Ρε τί λέτε!!!! Αυτοί όλοι είναι επαγγελματίες απατεώνες και θα ΓΕΛΑΓΑΝ αν μας διάβαζαν τί γράφουμε εδω....

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, polaki είπε

Οκ λάθος μου για το νούμερο, διδάσκω σε ΙΕΚ και κάποιοι μαθητές μου παίρνουν 120, γι'αυτό και μπερδεύτηκα. 

Το αν αξίζει ή όχι το ξέρει ο καθένας ξεχωριστά. Αν από αυτά τα λεφτά ζεις, τότε προφανώς και αξίζει. Βέβαια αν από αυτά και μόνο τα λεφτά ζεις, τα αρχικά σου έξοδα που θα πρέπει να πληρώσεις ΕΣΥ δεν ξέρω καν πόσα θα είναι, προκειμένου κάποια στιγμή να δικαιωθείς. Θεωρώ δεδομένο, από τα λεγόμενά σου, ότι θα δικαιωθείς. Στη σχολή (ΙΕΚ) που ήμουν, αυτά γίνονταν ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝ. Έμεινα 2 χρόνια, και υπήρχαν υποθέσεις που έτρεχαν από πριν. Ποτέ και καμία στους 22 μήνες που έκατσα δεν ολοκληρώθηκε. Συνεχώς λοιπόν όλο και κάτι γινόταν, και όλοι οι δικηγόροι όλο και κάτι έξτρα χρειάζονταν, για εκπροσώπηση, για χαρτιά που λήξανε και θέλουν καινούρια, και 1002 αηδίες. Κάποιοι από αυτούς τα παράτησαν, γιατί δεν θέλανε/μπορούσαν να πληρώνουν άλλα, ή γιατί βρήκαν κανονική δουλειά και είπαν οκ άστο να πάει στο διαόλο.

Επειδή στο παρελθόν όμως έχω μπλέξει με δικηγόρους, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά ζητάνε χρήματα (και πολύ καλά κάνουν) για να ασχοληθούν περεταίρω με την υπόθεσή μας (επίσης πολύ καλά κάνουν), πρόσεξέ το λίγο και βάλε όλα τα υπέρ και τα κατά. Μην ξεχνάς ότι είναι δική σου υποχρέωση να πληρώνεις τον δικηγόρο σου για να τρέξει ιστορίες τύπου πλαστογραφία και τέτοια που λες. Το αν μετά το δικαστήριο σε δικαιώσει και αναγκάσει τον κατηγορούμενο να σε αποζημιώσει, είναι ένα άλλο θέμα. Μέχρι τότε, τα χρήματα θα τα έχεις δώσει. 

Αν χρειαστεί πχ να δώσεις συνολικά 500 ευρώ και να περιμένεις 2 χρόνια (με αναβολές δικαστηρίων κλπ) για να πληρωθείς τα 1300 + τα 500, αξίζει?

Εκεί πατάνε όλοι και κάνουν τις λαμογιές τους...

δεν πληρώνεται 1300 ....πληρώνεται + τοκους επιδικίας από την ημέρα επίδοσης του δικογράφου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

δεν πληρώνεται 1300 ....πληρώνεται + τοκους επιδικίας από την ημέρα επίδοσης του δικογράφου.

Το οποίο είναι 2 ή 3%.. Όπως και να έχει, ήδη έχω πει αρκετά, μαζί και την προσωπική μου εμπειρία. 
Αυτό που εγώ παίρνω απτην προσωπική μου εμπειρία είναι ότι οι 3 μήνες που μου χρωστάνε, ακόμα και ΑΥΡΙΟ να με πληρώνανε, δεν άξιζαν την ταλαιπωρία που έχω περάσει. Αλλά εγώ είμαι και 38, και οι αντοχές μου δυστυχώς έχουν μειωθεί. 

Αν έχει τη διάθεση να το κυνηγήσει, θα είναι μάγκας αν τα πάρει και του το εύχομαι ολόψυχα. 

Σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω ευχηθεί ποτέ χειρότερα πράγματα από όσα έχω ευχηθεί σε αυτήν την καρκινοοικογένεια για αυτά τα "λίγα" που πέρασα εξαιτίας τους. Μπορεί να είναι 3 μισθοί "μόνο", αλλά από τα βάθη της καρδιάς μου τους εύχομαι να τους συμβεί το χειρότερο, ξεκινώντας από τον γιο και καταλήγοντας στους γονείς, ακριβώς επειδή πονάει περισσότερο να βλέπεις το παιδί σου να υποφέρει. Όσο για τον γιατρό του φίλου μας, μακάρι να δει το σπίτι του να καίγεται στην τηλεόραση. ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, polaki είπε

Στα επείγοντα που λες είναι άλλο το καθεστώς γιατί παίζουν και άλλα χρήματα. Οπότε εκεί έχει και νόημα να ασχοληθούν. Με τα 1300 ψωροευρώ, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά έτσι είναι. 

Απλά για να σου δώσω να καταλάβεις, στο ΙΕΚ που ανέφερα ότι ήμουν, το οποίο είναι πολύ μεγάλο όνομα και ξεκινάει από "Κ", αφήνουν τους καθηγητές απλήρωτους μετά από τον 1ο χρόνο εργασίας. Συγκεκριμένα το έργο έχει ως εξής: 

Ξεκινάς ως καθηγητής Οκτώβριο, όλα είναι ΟΚ μέχρι τις εξετάσεις του Ιουνίου. Τα χρήματα αυτά, του Μαϊου και του Ιουνίου δηλαδή, ΔΕΝ τα πληρώνεσαι, παρα μόνο αν συνεχίσεις να δουλεύεις μαζί τους για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο. Αν φύγεις και βρεις σχολή αλλού, τους κάνεις μάγκες, γιατί γλίτωσαν 2 μισθούς ουσιαστικά. Αν συνεχίσεις, σου πληρώνουν αυτά που σου χρωστάνε, και σε καθυστερούν ΠΑΝΤΑ αυτούς τους 2 μήνες. Ουσιαστικά δηλαδή τον Νοέμβριο αντί να πληρωθείς τον Οκτώβριο σου, θα πληρωθείς τον Μάιο που δεν είχες πληρωθεί, τον Δεκέμβριο θα πάρεις του Ιουνίου, κλπ.

Με αποτέλεσμα το ΕΠΟΜΕΝΟ καλοκαίρι να είσαι μέσα 4 μήνες!!! (Λεπτομέρεια εδώ οι καθηγητές στον ιδιωτικό δεν έχουν μηνιαίο μισθό αλλά ωρομίσθιο, οπότε Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι ΔΕΝ απασχολούνται και άρα δεν πληρώνονται).  

Πας κάνεις καταγγελία. Και δεν γίνεται απολύτως

TI
ΠΟ
ΤΑ

γιατί πολύ απλά τρώει 5000€ πρόστιμο (τόσο είναι), και απλά περιμένεις.. και περιμένεις.. και περιμένεις... και λεφτά δεν παίρνεις. Και όταν τελικά ξεκινήσεις διαδικασίες, συνήθως μαζικά μαζί με άλλους στην ίδια φάση, βαράνε μία εικονική χρεοκοπία, και αλλάζουν επωνυμία. Η επωνυμία μπορεί να λέγεται "ΓΙΑΤΟΠΕΟΣΚΑΒΑΛΑ Μ.ΙΚΕ", ο διακριτικός τίτλος παραμένει ίδιος (φαντάζομαι παράνομα), και είναι στο ΑΦΜ ενός κακόμοιρου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν χαζούλης και έπεσε στη φάκα. Η φάκα είναι "δώσε μας το ΑΦΜ σου να ανοίξουμε εταιρία, εσύ θα παίρνεις 1500€, θα σου πληρώνουμε όλες τις εισφορές παντού εμείς". Και επειδή χαζούληδες τέτοιοι άντρες και γυναίκες υπάρχουν πολλοί, το σύστημα δουλεύει έτσι εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο νεότερος γιος της γνωστής αυτής οικογένειας της εκπαίδευσης... 

Το 5000€ πρόστιμο λοιπόν ανά απλήρωτο εργαζόμενο, ποιός πιστεύεις το χρεώνεται????? Ο ΧΑΖΟΥΛΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!! Από ΠΟΥ θα τα πάρεις λοιπόν εσύ αυτά? Απ'τον χαζούλη που επί 2-2.5 χρόνια έπαιρνε ο καταΚΑΗΜΕΝΟΣ 1500 ευρώ, και είχε ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ ΕΦΚΑ κλπ???? Για μάντεψε???!!!! Δεν θα τα πάρεις ΠΟ-ΤΕ!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω το όνομα της σχολής, καθώς την έχω πατήσει και εγώ, και περιμέεεεεεεεεεεεεεεεεεενω να γίνει κααααααααααποτε κάποιου είδους δικαστήριο.. κατηγορούμενος μου είναι μια κατακαημένη χαζούλα κοπελίτσα... Η οποία επειδή είναι χαζή έχει καταστραφεί οικονομικά για ΜΙΑ ΖΩΗ, αφού εκτός του ότι φαίνεται να χρωστάει στο κράτος πάνω από 100,000€ σε εισφορές, ικα κλπ, έχει να αντιμετωπίσει και τις καταγγελίες μας... ΑΝ όμως εγώ ΔΕΝ την κάνω την καταγγελία, ώστε να τη χρησιμοποιήσω υπέρ μου στην εφορία, θα βρεθώ να χρωστάω κιόλας στην εφορία, αφού φαίνεται ότι τα έχω λάβει τα λεφτά, μιας και αυτοί κανονικότατα τα έχουν δηλώσει ως έξοδα...

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο ΣΑΠΙΟ είναι όλο το Ελληνικό οικοδόμημα? Και μου λέτε εσείς ότι θα βρεθεί μπλεγμένος ο γιατρούλης για 1300 ψωροευρώ? Ρε τί λέτε!!!! Αυτοί όλοι είναι επαγγελματίες απατεώνες και θα ΓΕΛΑΓΑΝ αν μας διάβαζαν τί γράφουμε εδω....

καταλαβαινω τι λες και κριμα ειναι που τα τραβας αυτα. παντως εδω υπαρχει μια διαφορα, στη δικια σου περιπτωση ειναι απατεωνες με συστημα, ενω εδω ο γιατρος ειναι απλα λαμογιο και πολυ αδεξιο μαλιστα. πιστευω θα βρει ακρη ο ΤΣ, ισως παρει μπολικους μηνες βεβαια.

παντως στο δικο μου ιεκ δε πληρωθηκαμε δραχμη, με τις ευχες του κρατους μαλιστα, δημοσιο γαρ. τουλαχιστο δε μας το εκρυψαν και ποτε οποτε ημασταν ενημεροι

παντως μιας και λεγαμε που κανουν "πιατσα" οι δικηγοροι, και το πλημελοδικιο τιγκα ειναι. δε νομιζω να μπορουν να βγαλουν κατι παραπανω απο χατζηλικι εκει

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...