MasterMarne Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα μαγκες ειμαι ασχετος σε αυτο το θεμα και θα ηθελα να μαθω τι διαφορα εχει το modular με το non modular στα τροφοδοτικα.Προσφατα παρηγγειλα το Be Quiet System Power B9 600W (ακομα δεν μου εχει ερθει) δεν ειναι modular και θα ηθελα να μαθω αν σε μελλοντικη αναβαθμιση (motherboard/cpu και ram) που αρχιζω και σκεφτομαι σιγα σιγα αν θα εχω καποιο προβλημα. το συστημα μου ειναι αυτο: (αν και δεν νομιζω να χρειαζεται για καλο και για κακο) Ga-970a-Ds3p Fx rev 2.1 Amd Fx 8350 2x4gb Hyperx ddr3 1600 1Tb HDD Rx 570 8gb Armor oc
vagsta Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Η διαφορα αναμεσα σε modular-semi modular-full wired εχει να κανει καθαρα και μονο με το cable management. Στο πρωτο, ολα τα καλωδια ειναι αποσπωμενα. Στο 2ο, νομιζω ειναι ολα αποσπωμενα εκτος απο το καλωδιο του επεξεργαστη και της μητρικης, αλλα δεν ειμαι σιγουρος, και στο 3ο, ειναι ολα τα καλωδια συνδεδεμενα με το τροφοδοτικο. Ετσι εαν δεν τα χρειαζεσαι ολα, πρεπει αναγκαστικα να τα κρυψεις καπου στο κουτι και πιανουν χωρο. Αμα ειναι modular ή semi, μπορεις να διαλεξεις μονο τα καλωδια που χρειαζεσαι και γλυτωνεις χωρο. Σε θεμα ποιοτητας τροφοδοτικου ειναι ιδια, εφοσον μιλαμε για το ιδιο μοντελο. 2
grmaster2 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για το modular ότι είπε ο από πάνω σκέψου όμως να πάρεις ένα ποιο αξιόπιστο τροφοδοτικό όπως https://www.skroutz.gr/s/11790671/Corsair-CX-Series-CX550.html Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από grmaster2
blitzNikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, grmaster2 είπε Για το modular ότι είπε ο από πάνω σκέψου όμως να πάρεις ένα ποιο αξιόπιστο τροφοδοτικό όπως https://www.skroutz.gr/s/11790671/Corsair-CX-Series-CX550.html Το Be Quiet System Power B9 600W δεν είναι κακό για τα χρήματα που ζητάει (55 ευρώ) και θα τον καλύψει, αν αποσκοπεί σε μιά normal χρήση και δεν σκοπεύει να φορτώσει-επεκτείνει το σύστημά του ή/και να ασχοληθεί με υπερχρονισμούς. Από την άλλη η συγκεκριμένη σειρά corsair είναι από τις "εισαγωγικές". Αν είναι να πάει κάπου καλύτερα, δεν θα πρότεινα corsair VS-CX-GS. Σε corsair από σειρά ΤΧ και πάνω... Προσωπικά θα έψαχνα κάτι σε (ενδεικτικά) Seasonic, EVGA, XFX, Antec, Enermax... Όσο για τα καλώδια, είναι θέμα βολέματος στο κουτί. Στα modular δεν έχεις να ασχοληθείς με τη ... μακαρονάδα των καλωδίων που περισσεύουν. Άρα, εκτός από την ευκολότερη τοποθέτηση, έχεις καλύτερο εξαερισμό και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το μειονέκτημα των modular σε σχέση με τα wired είναι η αυξημένη τιμή για μηχανάκι ίδιας απόδοσης-ποιότητας. Επίσης, θεωρητικά η απόσπαση των καλωδίων αυξάνει τη συνολική αντίσταση του τροφοδοτικού. Τέλος, υπάρχει η περίπτωση να μην κάνει καλή επαφή κάποιο καλώδιο και να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Γιαυτό στην αγορά modular τροφοδοτικών πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο απαιτητικοί, όσον αφορά την ποιότητα. Ελπίζω να βοήθησα! 1
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Στις 14/2/2019 στις 10:31 ΠΜ, blitzNikos είπε Το Be Quiet System Power B9 600W δεν είναι κακό για τα χρήματα που ζητάει (55 ευρώ) και θα τον καλύψει, αν αποσκοπεί σε μιά normal χρήση και δεν σκοπεύει να φορτώσει-επεκτείνει το σύστημά του ή/και να ασχοληθεί με υπερχρονισμούς. Από την άλλη η συγκεκριμένη σειρά corsair είναι από τις "εισαγωγικές". Αν είναι να πάει κάπου καλύτερα, δεν θα πρότεινα corsair VS-CX-GS. Σε corsair από σειρά ΤΧ και πάνω... Προσωπικά θα έψαχνα κάτι σε (ενδεικτικά) Seasonic, EVGA, XFX, Antec, Enermax... Όσο για τα καλώδια, είναι θέμα βολέματος στο κουτί. Στα modular δεν έχεις να ασχοληθείς με τη ... μακαρονάδα των καλωδίων που περισσεύουν. Άρα, εκτός από την ευκολότερη τοποθέτηση, έχεις καλύτερο εξαερισμό και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το μειονέκτημα των modular σε σχέση με τα wired είναι η αυξημένη τιμή για μηχανάκι ίδιας απόδοσης-ποιότητας. Επίσης, θεωρητικά η απόσπαση των καλωδίων αυξάνει τη συνολική αντίσταση του τροφοδοτικού. Τέλος, υπάρχει η περίπτωση να μην κάνει καλή επαφή κάποιο καλώδιο και να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Γιαυτό στην αγορά modular τροφοδοτικών πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο απαιτητικοί, όσον αφορά την ποιότητα. Ελπίζω να βοήθησα! Η παλιά σειρά cx είχε προβλήματα. Η νέα σειρά είναι πολύ καλύτερη και με λίγα προβλήματα. Μια χαρά είναι λοιπόν. Και τα Seasonic και τα υπόλοιπα που αναφέρεις έχουν βγάλει προβλήματα. 1
MasterMarne Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Στις 14/2/2019 στις 10:31 ΠΜ, blitzNikos είπε Το Be Quiet System Power B9 600W δεν είναι κακό για τα χρήματα που ζητάει (55 ευρώ) και θα τον καλύψει, αν αποσκοπεί σε μιά normal χρήση και δεν σκοπεύει να φορτώσει-επεκτείνει το σύστημά του ή/και να ασχοληθεί με υπερχρονισμούς. Από την άλλη η συγκεκριμένη σειρά corsair είναι από τις "εισαγωγικές". Αν είναι να πάει κάπου καλύτερα, δεν θα πρότεινα corsair VS-CX-GS. Σε corsair από σειρά ΤΧ και πάνω... Προσωπικά θα έψαχνα κάτι σε (ενδεικτικά) Seasonic, EVGA, XFX, Antec, Enermax... Όσο για τα καλώδια, είναι θέμα βολέματος στο κουτί. Στα modular δεν έχεις να ασχοληθείς με τη ... μακαρονάδα των καλωδίων που περισσεύουν. Άρα, εκτός από την ευκολότερη τοποθέτηση, έχεις καλύτερο εξαερισμό και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το μειονέκτημα των modular σε σχέση με τα wired είναι η αυξημένη τιμή για μηχανάκι ίδιας απόδοσης-ποιότητας. Επίσης, θεωρητικά η απόσπαση των καλωδίων αυξάνει τη συνολική αντίσταση του τροφοδοτικού. Τέλος, υπάρχει η περίπτωση να μην κάνει καλή επαφή κάποιο καλώδιο και να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Γιαυτό στην αγορά modular τροφοδοτικών πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο απαιτητικοί, όσον αφορά την ποιότητα. Ελπίζω να βοήθησα! οχι δεν εχω σκοπο να κανω καποιο overclock αν εννοεις αυτο δεν με ενδιαφερει καν η αληθεια ειναι αλλωστε δεν εχω καμια ιδεα απο overclock,απλα ηθελα να μαθω την διαφορα που ανεφερω και να δω αν θα εχω καποιο προβλημα με μια MSI Radeon RX 570 8GB (ARMOR 8G OC) που εχω γιατι πριν που ειχα ενα 600αρι solytech που παιζει να ειναι μοντελο του 2007 ειχα καποια θεματα με την καρτα (χιονια πολλα) και το πιο πιθανον να εφταιγε αυτο.ωραια μαγκες ευχαριστω για την πληροφορηση keep it real.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα