Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα το καινούργιο Macbook και παρατηρώ ότι οι θερμοκρασίες του είναι αρκετά υψηλές χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό. Έχω δηλαδή δυο browsers ανοιχτούς - με αρκετές καρτέλες ο ένας και κάποια άλλα apps (Slack, Spotify, Excel κλπ) και το κάτω μέρος είναι αρκετά ζεστό στην αφή. Βλέπω ότι η CPU είναι κοντά στους 65 βαθμούς που μου φαίνονται υπερβολικοί για load 5%. Tι τιμές έχετε οι υπόλοιποι; Στο παλιό (2015) ηταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα.

Δημοσ.

Ναι αλλά ακούς ανεμιστηράκι  😂 ? 

Αλλά σοβαρά τώρα κατέβασε την εφαρμογή smc fan control https://www.macupdate.com/app/mac/23049/smcfancontrol

με αυτήν την εφαρμογή μπορείς να βάλεις max/min θερμοκρασία που θες για το λαπτοπ και αναλαμβάνει αυτό πότε θα ξεκινήσουν οι ανεμιστήρες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον θέλουν ένα καθάρισμα τα πτερύγια της ψήκτρας ή / και τοποθέτηση νέας θερμοαγώγιμης πάστας.

Άκυρο, λες είναι καινούριος... Πράγματι, περίεργο. Υπό φόρτο, μέχρι τι θερμοκρασίες πιάνει;

Επεξ/σία από laserscout
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doctor_667 είπε

Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα το καινούργιο Macbook και παρατηρώ ότι οι θερμοκρασίες του είναι αρκετά υψηλές χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό. Έχω δηλαδή δυο browsers ανοιχτούς - με αρκετές καρτέλες ο ένας και κάποια άλλα apps (Slack, Spotify, Excel κλπ) και το κάτω μέρος είναι αρκετά ζεστό στην αφή. Βλέπω ότι η CPU είναι κοντά στους 65 βαθμούς που μου φαίνονται υπερβολικοί για load 5%. Tι τιμές έχετε οι υπόλοιποι; Στο παλιό (2015) ηταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα.

Οι browsers δεν είναι πανάλαφροι, ειδικά με πολλά tabs (που το κάθε tab ένας θεός ξέρει πόση κακογραμμένη javascript τρέχει).

Επιπρόσθετα, το Slack από μόνο του είναι γενικά resource hog - αν και τελευταία έχει βελτιωθεί αρκετά (το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεις να το καταλάβεις αν δεις τι εστί electron).

Τέλος, σαν laptop είναι πολύ λεπτό, οπότε μη περιμένεις τις θερμοκρασίες του Macbook Pro 2015 αλλά ναι, λογικά θα έπρεπε να είναι κάπου 50 και όχι 65...

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.

Έχω έρθει τώρα λίγο στον καναπέ και κάθομαι και η θερμοκρασία είναι στους 50, η διαφορά δλδ είναι στο ότι δεν είναι συνδεδεμένο εξωτερικό μόνιτορ (1080p, τίποτα το εξωτικό). Θα συνεχίσω να το παρατηρώ αλλά μου κακοκφαίνεται ολοκαίνουργιο μηχανάκι να έχει τέτοια θερμική συμπεριφορά.

Δημοσ.

Το thermal throttling είναι γνωστό πρόβλημα του Macbook Pro 2018. Υποτίθεται ότι είχε διορθωθεί με κάποιο software update. 

Έχεις κάνει όλες τις ενημερώσεις συστήματος; 

Δημοσ.
6 hours ago, doctor_667 said:

η διαφορά δλδ είναι στο ότι δεν είναι συνδεδεμένο εξωτερικό μόνιτορ (1080p, τίποτα το εξωτικό).

Δεν είναι και μηδαμινό βέβαια.

Δημοσ.

Έχω το ίδιο μηχάνημα με τον doctor . Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Η μοναδική φορά που ζεστάθηκε κάπως ήταν όταν έπαιζα ένα game ( Icewind Dale enhanced edition) για 8ωρο.  

Βέβαια δεν έχω το Slack και δεν έχω άλλο browser εκτός από το safari για να δοκίμαζα.  Με ανοιχτές όμως πολλές καρτέλες στο safari και ανοιχτά ms outlook, word, excel , apple music , calculator και icloud που συνηθίζω να έχω ανοιχτά όταν δουλεύω δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στις 13/2/2019 στις 1:55 ΜΜ, doctor_667 είπε

Λογικά θα γίνεται αυτό επειδή ενεργοποιείται η dedicated καρτα γραφικών.

Μήπως υπάρχει επιλογή να την απενεργοποιήσεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...