Προς το περιεχόμενο

TDM 900

CyberWolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, σκεφτομαι σε ενα χρονο απο τωρα να αγορασω μια TDM αλλα δεν εχω καταλαβει την διαφορα της TDM 900 με την TDM 900 A (abs εννοει;) ειναι καλη η μηχανη για μεσα στην αθηνα να πηγαινω βολτες,δουλεια και κανενα ταξιδακι εδω διπλα αλλα και μακρια αλλα οχι ακομα εκτος Ελλαδος.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Γενικά το tdm είναι άνετη μηχανή,με καλή ροπή στις χαμηλές στροφές και καλή θέση οδήγησης για βολτιτσες.Μην περιμένεις απόλυτη οδική συμπεριφορά ούτε μοτέρ ξυράφι στα ψηλά.Καταναλωση λογική για τα κυβικά της.Το κακό είναι ότι τα περισσότερα είναι κανιβαλισμενα από πιτσιρικάδες και είναι δύσκολο να βρεις ένα σε καλή κατάσταση.Και να είναι και σε λογική τιμή μιας και είναι και λίγο παλιά.Παντως για τη χρήση που λες είναι καλό,μπορεί να ταξιδέψει άνετα αλλά μπορείς άνετα να το παίρνεις και κάθε μέρα να πας στη δουλειά σου.

Δημοσ.

Εχει σχετικα μεγαλη κατανάλωση (οσο ενα αμαξι 1800). Ειναι πιο ανετο για ταξιδάκια και πολυ δυνατο μηχανάκι. Σαν πρωτο εννοειται πως οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ωραία μηχανή. Έχω 3 φίλους που την είχαν και δυστυχώς και στους τρεις την έκλεψαν (στον έναν μάλιστα σε υπόγειο γκαράζ κλειδωμένη). Εχε το κατά νου!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..... έχεις εμπειρίες με μηχανή? Τι καβαλάς τώρα? Η ηλικία σου είναι αυτή που υποθέτω (24-25)???....

... ξεκίνα σωστά, απο σκούτερ η παπάκι ΔΕΝ πας σε tdm... Δεν είναι μηχανή που θα σε μάθει να καβαλάς σωστά κ δεν συγχωρεί λάθη.

... ανέβα μέχρι εκεί προοδευτικά (αν δεν υπάρχει ακόμα η σχετική παιδεία, η εμπειρία, η ώριμη αυτοπεποίθηση κ όχι η μαγκιά).

...σε διαφορετική περίπτωση, είναι μία αξιόλογη μηχανή, αξιόπιστη, ισχυρότατη, επιτυχημένη σε πωλήσεις στην Ελλάδα, παρά τα χρονακια της (την έχει αντικαταστήσει η σειρά mt).

Ευχή μου, να μην μάθεις με τον άσχημο τρόπο κ πάντα όρθιος.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 4
Δημοσ.

Η μηχανή αυτή εννοείται ότι δεν είναι κατάλληλη για πρώτο δίκυκλο αλλά από τις μηχανές αντίστοιχου κυβισμού είναι από τις πιο ήπιες.Οσο για την κατανάλωση σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με 1800 αυτοκίνητο.Μεσα στην πόλη υπολόγιζε κάνα 7/100χλμ αν πηγαίνεις σβέλτα.Σε ταξίδι μπορείς να δεις και κάτω από 5/100 αν δεν τρέχεις πολυ και αν τρέχεις 8/100.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, txcellas είπε

Εχει σχετικα μεγαλη κατανάλωση (οσο ενα αμαξι 1800). Ειναι πιο ανετο για ταξιδάκια και πολυ δυνατο μηχανάκι. Σαν πρωτο εννοειται πως οχι.

Καμία σχέση το tdm με υψηλή κατανάλωση,  ίσα ίσα που για τα χρόνια του και τα κυβικά του (900κεκ) έχει πάρα πολύ καλή  κατανάλωση. Έχει κατανάλωση μεσαίου κυβισμού.

Το κατανάλωση σαν 1800κεκ αυτοκινήτου είναι φουλ παραπληροφόρηση. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

Εξαρτάται τι θεωρεί κανείς καταπίνει.Το tdm πάντως δεν καίει πολύ για την κατηγορία του και το ξέρω γιατί το είχε φίλος μου και έχω και εγώ εμπειρία από δικές μου μηχανές περί κατανάλωσης.Βεβαια δεν είναι και παπί αλλά όποιος θέλει μεγαλη μηχανή αυτο πρέπει να το έχει αυτονόητο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Καμία σχέση το tdm με υψηλή κατανάλωση,  ίσα ίσα που για τα χρόνια του και τα κυβικά του (900κεκ) έχει πάρα πολύ καλή  κατανάλωση. Έχει κατανάλωση μεσαίου κυβισμού.

Το κατανάλωση σαν 1800κεκ αυτοκινήτου είναι φουλ παραπληροφόρηση. 

Eξαρταται που μενεις. Αν μενεις Αθηνα τοτε θα εχεις καταναλωση. Αν μενεις σε κατσιχωρι αλλαζει. Ειναι ακριβως ιδιο σε αντιστοιχια με αμαξι που ειπα πριν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, txcellas είπε

Eξαρταται που μενεις. Αν μενεις Αθηνα τοτε θα εχεις καταναλωση. Αν μενεις σε κατσιχωρι αλλαζει. Ειναι ακριβως ιδιο σε αντιστοιχια με αμαξι που ειπα πριν.

Μην επιμένεις για κατανάλωση σαν 1800αρι αμάξι.Ενα αμάξι 1800 στην Αθήνα μέσα,εκεί που το tdm θα καίει 8λ/100,το αμάξι θα καίει 15+.Με μικρό αυτοκίνητο πόλης μπορείς να το συγκρίνεις καλύτερα σε κατανάλωση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andrapos είπε

Μην επιμένεις για κατανάλωση σαν 1800αρι αμάξι.Ενα αμάξι 1800 στην Αθήνα μέσα,εκεί που το tdm θα καίει 8λ/100,το αμάξι θα καίει 15+.Με μικρό αυτοκίνητο πόλης μπορείς να το συγκρίνεις καλύτερα σε κατανάλωση.

Oχι αναλογικα εννοω. Εννοειται οτι δεν εχουν ιδια καταναλωση. Δεν το συζηταμε. Παντα αναλογικα γινονται αυτες οι συγκρισεις και οχι αμεσα μιας και ειναι διαφορετικα οχηματα μεταξυ τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... όλα είναι σχετικά (συνθήκες, διάθεση, τερέν, ανοικτά κλειστά περάσματα, εντός-εκτός οδήγηση κλπ). Σε "ενθουσιώδη" οδήγηση πάντως, το fireblade μου είναι πιο οικονομικό απο το tiger μου... αμφότερα απο 7 έως 20φευγα lt/100km.

...η διαφορά στα σωθικά χαώδης (175hp vs. 115hp) κ εντελώς διαφορετική φιλοσοφία παντού.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.

Ναι έτσι όπως το θέτεις εντάξει.Ομως όταν κάποιος ψάχνει μηχανή σε αυτή την κατηγορία δεν μπορείς να πεις ότι το tdm καίει πολύ.Για την κατηγορία του είναι και οικονομικό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/2/2019 στις 2:46 ΜΜ, txcellas είπε

Οδηγαω 2 χρονια κοντα καθε μερα σκουτερ 250cc γενικα δεν ειμαι πολυ στο να την παρω για να τρεχω απλα θελω να ανεβω κατηγορια για να πηγαινω ταξιδακια απλα θελω σε καμια ευθεια να το ανοιγω που και που.

Στις 13/2/2019 στις 3:53 ΜΜ, paylidis είπε

Πολύ ωραία μηχανή. Έχω 3 φίλους που την είχαν και δυστυχώς και στους τρεις την έκλεψαν (στον έναν μάλιστα σε υπόγειο γκαράζ κλειδωμένη). Εχε το κατά νου!!

Δεν νομιζω να εχω τοσο θεμα σε αυτο θα τα εχω ΟΛΑ υποελεγχο

Στις 13/2/2019 στις 5:55 ΜΜ, TechnoState είπε

..... έχεις εμπειρίες με μηχανή? Τι καβαλάς τώρα? Η ηλικία σου είναι αυτή που υποθέτω (24-25)???....

... ξεκίνα σωστά, απο σκούτερ η παπάκι ΔΕΝ πας σε tdm... Δεν είναι μηχανή που θα σε μάθει να καβαλάς σωστά κ δεν συγχωρεί λάθη.

... ανέβα μέχρι εκεί προοδευτικά (αν δεν υπάρχει ακόμα η σχετική παιδεία, η εμπειρία, η ώριμη αυτοπεποίθηση κ όχι η μαγκιά).

...σε διαφορετική περίπτωση, είναι μία αξιόλογη μηχανή, αξιόπιστη, ισχυρότατη, επιτυχημένη σε πωλήσεις στην Ελλάδα, παρά τα χρονακια της (την έχει αντικαταστήσει η σειρά mt).

Ευχή μου, να μην μάθεις με τον άσχημο τρόπο κ πάντα όρθιος.

αμαξι οδηγαω 5-6 χρονια μηχανη 2 χρονια οπως ειπα και πανω beverly 250cc γενικα δεν ειμαι στο να την παρω να πηγαινω λιμανακια και να κανω παπαριες απλα την θελω γιατι μου αρεσει εμφανισιακα μου αρεσει ο ηχος της και απλα θελω να αναιβω κατηγορια.

Στις 13/2/2019 στις 10:48 ΜΜ, txcellas είπε

Αθηνα μενω γενικα κανω αρκετα χιλ την βδομαδα ακομα και το σκουτερακι καιει με τοσα που κανω αλλα την TDM θα την εχω μονο για μεγαλες βολτες ή οταν θα εχω ορεξη να την παρω αλλιως και το beverly κανει την δουλεια του.

Στις 13/2/2019 στις 10:54 ΜΜ, andrapos είπε

ισχυει αυτο που λες γιατι και ο αδερφος μου εχει το GS 1200 Adv και δεν καει οσο ενα 1800αρι αμαξι ειπαμε :)

Στις 13/2/2019 στις 11:03 ΜΜ, TechnoState είπε

.... όλα είναι σχετικά (συνθήκες, διάθεση, τερέν, ανοικτά κλειστά περάσματα, εντός-εκτός οδήγηση κλπ). Σε "ενθουσιώδη" οδήγηση πάντως, το fireblade μου είναι πιο οικονομικό απο το tiger μου... αμφότερα απο 7 έως 20φευγα lt/100km.

...η διαφορά στα σωθικά χαώδης (175hp vs. 115hp) κ εντελώς διαφορετική φιλοσοφία παντού.

Γενικα απο τον αδερφο μου εχω δει σχεδον ολες τις μηχανες που υπαρχουν (παιρνει την μια μετα την αλλη :) ) μου αρεσε πολυ και το tiger 1050 αλλα η TDM ειναι αγαπη αν και με κραζει στο οτι δεν στριβει (μαλλον αυτος εννοει οτι θα μπαινω σαν το motogp με 200+ στην στροφη ή θα κανω σφινες λες και ειναι η τελευταια μερα που παιρνω μηχανη) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...