therock Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τρεχω OMV εδω και 2 χρονια για να μοιραζω σκληρους δισκους με αρχεια και media και να ειναι αμεσα διαθεσιμοι στο οικιακο μου δικτυο. Ωραιο και βολικο περιβαλλον αλλα το προβληματα που εχω καταγραψει αυτο το καιρο -Χρησιμοποιοω ext4 filesystem, που σημαινει οτι αν θελω να βγαλω καποιον δισκο και να τον βαλω ως εξωτερικο σε windows εχω θεματα. Ενταξει οκ υπαρχουν καποιο ext viewer κτλ αλλα δεν ειναι το ιδιο προσβασιμο και λειτουργικο με το να ταν ntfs ο δισκος. -Αντιστοιχα δεν συμπεριφερεται το ιδιο με fat/ntfs δισκους το OMV -Δεν μπορεις να βαζω βγαζεις ευκολα δισκους. Πρεπει να κταργεις τα share μετα για τον οποιον αλλο βαλεις θελει παλι να δηλωσεις share κτλ. Δεν εχει plug n play functionality να βαζω βγαζω δισκους με ευκολια χωρις να χτυπανα σφαλματα. Μετα οταν πας να ανοιξεις το συστημα και δε βρει καποιο δισκο που περιμενει σου λεεω σφαλμα στο Fstab κτλ κτλ -Κανει 1,5 λεπτοπ να φορτωσει τις modules και να εχω διαθεσιμα τα share Μου (Δε τον εχω 24/7 το server, τον ανοιγοκλεινω) Δε ξερω αν τα Win εχουν καλυτερους χρονους σε bootime Οποτε με αυτα και με αυτα σκεφτομαι windows home server. Δε εχω raid, και τιποτα περιεργο, απλα θελω να ξαναγυρισω σε ntfs και να βαζω βγαζω ευκολα δισκους Αξιζει πιστευετε η αλλαγη Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από therock
poihths Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 ναι αξίζει, έχω περάσει περίπου τα ίδια με σενα και όταν έβαλα windows στον fileserver ηρέμησα... καλώς η κακώς τα windows επειδή υπάρχουν παντού... έχουν λιγότερα προβλήματα (όχι ότι ειναι καλύτερα) 1
therock Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Ποια εβαλες τα 2012? Θα μου εξηγησεις λιγο τη χρηση τους και πως μπορω να τα στησω σωστα 1
poihths Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 ένα καλό tutorial. Είναι αρκετά ευκολότερο απ το να στήνεις OMV. Επιπλέον το plug and play είναι πολύ εύκολο ακριβώς όπως εχεις συνηθήσει με τα windows 10/8/7. Επιπλέον μπορείς να στήσεις σαν fileserver και ένα απλό windows 10 λειτουργικό (αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις με quotas κλπ) 2
therock Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Περα απο SMB με ποιο αλλο προτοκολλο μπορει να μοιραστεις αρχεια? Ξερεις αν υποστηριζει NFS? Επειδη ο client θα ειναι android και εχουν θεμα με SMB. Στα Win 10 επισης παλι ειχα καποια θεματα με τις διαφορες μεθοδους διαμοιρασης αρχειων
M@dB0x Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Γιατι δε βαζεις απλα windows οπως εχουμε κανει ολοι?
therock Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, M@dB0x είπε Γιατι δε βαζεις απλα windows οπως εχουμε κανει ολοι? "Στα Win 10 επισης παλι ειχα καποια θεματα με τις διαφορες μεθοδους διαμοιρασης αρχειων"
M@dB0x Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Αν ενεργοποιησεις το smb1 δε θα εχεις κανενα θεμα με το sharing. Αν δε γουσταρεις βαλε αλλα win.
poihths Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, therock είπε Περα απο SMB με ποιο αλλο προτοκολλο μπορει να μοιραστεις αρχεια? Ξερεις αν υποστηριζει NFS? Επειδη ο client θα ειναι android και εχουν θεμα με SMB. Στα Win 10 επισης παλι ειχα καποια θεματα με τις διαφορες μεθοδους διαμοιρασης αρχειων βάλε εναν απλό ftp server (Filezilla Server) πάνω στα windows. Αν δεν τον βγάλεις στο ιντερνετ θα εισαι μια χαρα. Τον ftp τον βλέπει χωρίς προβλήματα το android
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Αν είναι να βάλει FTP ή SFTP/SCP (εντός - εκτός LAN με ασφάλεια*) για file transfers μπορεί κάλιστα να γίνει και σε OMV απ' το να μπλέκει κάποιος με winblows: https://www.howtoforge.com/tutorial/install-open-media-vault-nas/ Άλλη λύση επίσης είναι τύπου cloud για local/remote access που μπορεί κάποιος να ορίσει πρόσβαση (πχ για remote access μέσω vpn, username/password ) με κάτι σαν το nextcloud.
ikaros2 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Έχει βγει ο Windows Server 2019 με σχετικά tutorials στο youtube.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα